Ladataan...
Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö/Ambassador: Segafredo

 

Villeimmät tarinat kertovat, että aloin hörppimään kahvia jo ekalla luokalla. Ihan tyypillisestä maitokahvireseptistä ei kyllä voida puhua. Pikemminkin kahvia maidolla. Pikemminkin 4 rkl kahvia ja loput maitoa...

Kahvi on ollut minusta aina hurjan hyvää. Saatoin valita jätskikiskalta kahvijäätelön, silloin kun muut menivät mansikalla. Sukujuhlissa olin käsi ojossa silloin kun kyseltiin kahvinjuojia (olin kyllä myös silloin kun kysyttiin kokiksenjuojia).

Kahvilla ei ole oikeastaan koskaan ollut mitään suurempaa piristävää vaikutusta minuun. Voin juoda kahvia vaikka iltakympiltä tai juuri ennen päiväunia. Kahvin merkittävyys on omalla kohdallani erityisesti henkisellä puolella.

Rakastan sitä fiilistä kun päätetään keittää kahvit. Se on päivän ehdottomia kohokohtia.

Samoin kuin aamulla kahvipannun porinan kuuleminen. Tai take awayn hakeminen kioskilta ja sen hörppiminen aamuratikassa. Tai se kun laitetaan kahvit tulemaan ja aletaan paiskimaan ylitöitä. Siinäkin on oma viehätyksensä.

Kahvi liittyy niin moneen asiaan. Se tuo ihmisiä yhteen ja tauottaa päivää. Se tekee arjesta himpun verran kepeämpää ja hetkistä merkityksellisempiä.

 

 

Tulevana viikonloppuna kokoonnutaan Helsinki Coffee Festivaleille Kaapelitehtaalle (21.4-22.4) yhdessä Segafredon tiimin kanssa. Kyseessä on Pohjoismaiden suurimmat kahvifestivaalit.

Tulen pitämään tapahtumassa myös puheenvuoron kahvikuvaamisesta ja omasta työstäni lauantaina klo 11. Mikäli viikonlopun suunnitelmat ovat vielä auki, poiketkaa ihmeessä moikkaamaan! :)

 

xx Sara

Share

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Treeniin liittyviä kysymyksiä tipahtelee minulle säännöllisin väliajoin, joten ajattelin josko koostaisinkin kysymykset yhteen.

Mikäli herää lisää liikuntaan liittyviä kysymyksiä, niin tykittäkää ihmeessä kommenttiboksiin! :)

 

 

Miten kiinnostuit liikunnasta?

Kiinnostus liikuntaan tulee vanhemmiltani. Perheeni on aina ollut urheilullinen (ja penkkiurheilullinen). Hiihtämistä, metsäretkiä, yleisurheilua, pyöräretkiä ja lenkkeilyä on harrastettu yhdessä jo pienestä pitäen. Aloitin baletin jo ennen koulua ja yleisurheilun heti ekalla luokalla. Pahimmassa teini-iässä heivasin kaikki harrastukseni, mutta parin vuoden tauon jälkeen innostuin ryhmäliikuntatunneista ja saliharjoittelusta.

Kuinka usein treenaat ja mitä?

Pyrin käymään TFW:llä viikottain aina kahdessa voima- ja kahdessa circuit-treenissä. Tämän lisäksi viikkoon sisältyy yleensä lenkki tai jooga. Tyypillinen viikkoni sisältää ehkä 4 treeniä. Liikkuvan työni takia säännöllisestä treenaamisesta joutuu kyllä joustamaan aika ajoin, hyötyliikunta onkin asia johon panostan. Erityisesti keväisin ja kesäisin pyöräilen ja kävelen paljon!

Miten pysyt hyvässä kunnossa?

Kun treenaan salilla, annan aina parhaani. Päivän kunnot vaihtelevat, ja välillä vedän treenit palauttavina, mutta omistaudun silti aina harjoitukselleni. Mitä järkeä vetää puolitehoilla ja huijata itseään kun voi antaa parhaansa ja oikeasti kehittyä? Iso pohjatyö kuntotasoni osalta on tehty jo junnuna: olen liikkunut jo pienestä asti ja pysynyt aktiivisena lähes koko elämäni. Kehoni kestää haastaviakin treenejä kohtalaisen hyvin!

 

 

Miten liikuntamotivaatiosi pysyy yllä?

Liikunnan harrastaminen on etuoikeus, se on palannut mieleeni sairastelukierteissä ja leikkauksesta toipuessa. Saan liikkua ja haastaa kehoani, se ei suinkaan ole itsestäänselvyys kaikille. Liikunnasta saatava hyvä olo on ehdottomasti suurimpia motivaattoreitani. Parasta nykyisellä salillani TFW:llä on se, ettei treeneissä juuri tarvitse motivoida itseään - muut ihmiset tekevät sen puolestasi. Sen kun astuu ovesta sisään niin hyvä mieli on taattu <3

Treenaatko mielummin yksin vai ryhmässä

Ennen ajattelin olevani ehdottomasti yksilötreenaaja. En ole koskaan oikein harrastanut joukkuelajeja ja viihdyin hyvin salilla/lenkkipolulla musiikit korvillani. Nyt ryhmän merkityksen on oppinut ihan uudella tavalla. Toiset ihmiset ovat niitä, jotka saavat sinut antamaan parhaasi. Yksin on hankalampi rehkiä. Liikunta on välillä mielekästä yksin omien ajatusten kanssa, mutta suurimmaksi osaksi liikun muiden ihmisten kanssa. Liikunta ja ystävien treffaaminen on sitä paitsi mainio yhdistelmä!

 

 

Käytätkö palautusjuomia? Millaisia?

Voimatreenien ja rankemman circuitin jälkeen juon yleensä aina palautusjuoman. Lihakset saavat ravinnetta ja keho palautuu seuraavaan treeniin nopeammin. Tällä hetkellä käytän Foodin - Hallussa, Vegan Build Up palautusvettä.

Miten käsityksesi liikuntaa kohtaan ovat muuttuneet vuosien saatossa?

Ennen treenaaminen oli enemmän ulkonäkökeskeistä ja pakkorutiininomaista, tuolloin salilla ravaaminen maistuikin puulta. Kyllä ulkonäkö ja kunnossa pysyminen liittyvät treenaamiseeni edelleen, mutta jos ne olisivat suurin motivaationi, olisin kyllästynyt jo aikoja sitten. Nykyään liikunta on minulle pikemminkin keino jaksaa arjessa. Itsensä ylittäminen salilla näkyy muillakin elämän osa-alueilla: olen tehokkaampi työssäni ja energisempi vapaa-ajallani.

Sopiiko TFW vain hyväkuntoisille?

Tämä on harhaluulo, joka on selvästi pinttynyt useammanin päähän. Meidän salilla käy jengiä vasta-alkajista kokeneisiin konkareihin: kuntotasoja löytyy ihan laidasta laitaan. Salilla treenataan aina oman kunnon mukaan. Painoja ja toistoja vaihtelemalla jokainen saa itselleen ja omalle kuntotasolleen sopivan treenin!

 

Pictures: Henriikka Simojoki // edit by me

 

Peak Performance thights & down coat

Puma hoodie & sneakers

 

xx Sara

Share

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Tennarit, culottes-housut, hameet, mekot ja pajama suitit - YES!

Tässä parin kuun ajalta 12 keväistä vaateyhdistelmää. Löytyykö lempparia?!

 

xx Sara

Share

Pages