Ladataan...
Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Somersby

 

Ai jestas mun teki mieli laittaa otsikkoon pelkkä naurunaama :D Sen verran hyvälle tuulelle nämä kuvat, ja etenkin nuo viimeiset, minut saivat. Illanvietot kera ystävien, jotka ovat tunteneet sinut ala-asteelta asti ovat ehdottomasti siisteimpiä juttuja mitä tiedän. Saa luvan kanssa jauhaa niitä teiniajan juttuja ilman, että kukaan tuntee olonsa ulkopuoliseksi (tai tuomitsee, haha).

Kaiken maailman kommelluksia tässä elämässä on porukalla koettu. Milloin oltu telttailemassa ukkosmyrskyssä, milloin kuokittu yökerhon allasbileisiin, milloin järkätty hautajaiset Salkkareiden Aarolle, milloin lähdetty lavatansseihin, millon kuvattu dokumenttiparodia Meedio-sarjasta ja milloin lähdetty kalalippiksissä + vyölaukuissa terassille. Nyt pitää ehdottomasti ryhdistäytyä ja alkaa harrastamaan lisää tällaisia! :D

Varattiin melko extempore pari hotellihuonetta keskustasta ja kokoonnuttiin tutulla tyttöporukalla. Vanhojen muistelemisten lisäksi katsottiin lätkää, hypittiin House of Painin Jump Around biisin tahtiin sängyllä (kyllä), käytiin dinnerillä ja tanssittiin selät hiestä märkinä aamuun asti. Aivan mahtava ilta, kiitos tytöt ja Somersby! 

 

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

Kroatian vinkkejä on toivottu paljon, joten päätin kasata yhteen muutamia suosikkejani meidän lomalta. Viikon reissulla ei ihan koko maata ehdi kokemaan, mutta tehtiin paljon päiväreissuja ja päästiin käymään mahtavissa paikoissa!

Lento Splitiin on lyhyt, vajaa kolme tuntia. Splitin kentältä (kenttä taitaa olla 20km:n päässä Splitistä) jatkettiin pienen ajomatkan päähän Viniscen kylään. Vuokrattiin autot jo Suomen päästä suoraan letokentältä!

Toukokuun alku on offseasonia. Lämpötilat liikkuivat näihin aikoihin 20c tienoilla. Toisina päivinä helleraja paukkui ja parina päivänä tuli vettä rajummin. Säät saattavat siis tähän aikaan vuodesta vaihdella, mutta turisteja ei ole liikkeellä paljoakaan. Tämä oli mukava etenkin luonnonpuistoja ja muita turistikohteita kierrettäessä.

 

1. Vinisce

Viniscen kylä

 

Vuokrattiin villa Viniscen kylästä, noin tunnin ajomatkan päässä Splitistä. Neljän makuuhuoneen villa sijaitsi aivan kylän kärjessä ja oli allasalueineen ja rantoineen varmasti yksi mukavimpia majoituspaikkoja, joissa olen koskaan ollut! Lisää kuvia löydät tästä postauksesta ja mikäli samainen villa kiinnostelee, niin se loytyy täältä.

Viniscen kylä on pieni. Yksityisten villojen lisäksi majoituspaikkoja oli muutama hassu. Ravintoloita kylässä taisi olla kolme, joista tosin ainoastaan yksi oli auki offseasonilla, toukokuun alussa. Ruoka valmistettiin oikeastaan itse, tosin yhtenä iltana villan housekeeper, joka oli ammatiltaan myös kokki, tuli valmistamaan meille ihan hulppean viiden ruokalajin illallisen, jota syötiinkin kolme päivää! :D

Vuoriston kupeessa sijaitsevassa kylä on ihanteellinen aktiivimatkustajalle: hulppeat, tosin myös melko haastavat lenkkeily- ja pyöräilymaastot sekä upeat melontamaisemat.

Kylään majottuessasi auto on oikeastaan pakollinen, muutenkin suosittelen sitä Kroatiassa matkustavalle. Nähtävää on sen verran paljon, että autolla liikkuminen on helpoin ja nopein tapa matkustaa.

melomista Viniscessä

 

 

2. Krka

Krkan luonnonpuisto

 

Kroatian yksi tunnetuimmista kansallispuistoista reilun tunnin ajomatkan päässä Splitistä. Kuten ehkä kuvista pystyy jotain päättelemäänkin, on iso puistoalue ihan käsittämätön. Päälammen lisäksi ympäri luonnonpuistoa kulkee upeilla näköalapisteillä varusteltuja patikointireittejä. Varma lumoutuminen taattu! Turkoosia vettä ja vesiputouksia on niin paljon, että ympäristön kummasteluun ja lammessa polskimiseen (ja jäden syömiseen!) saa kulutettua kokonaisen päivän. 

Krkan puistoalueelle pääsee joko veneellä, bussilla tai kävellen. Omalla autolla perille asti ei pysty ajamaan. Tultiin luonnonpuistoon tunnin välein kulkevalla lautalla ja käveltiin lauttareitin vieressä kulkeva, 4km:n näköalareitti takaisin! 

Lisää kuvia Krkasta löydät tästä postauksesta.

 

 

3. Trogir

Trogirin rantabulevardi

 

Viniscen naapurikylä, Trogir on kuin Split pienoiskoossa. Kylästä löytyy labyrinttimainen vanhakaupunki, rantabulevardi ja viihtyisiä ravintoloita. Tultiin keskustaan lounastamaan ja pyörimään pariksi tunniksi. Söpö paikka!

Psst. voin suositella ainakin ravintolaa nimeltä Konoba Trs!

markkinoilla Trogirissa

 

 

4. Veneretki

 

Meri on se juttu. Läpikuultavalla merellä ja turkooseilla laguuneilla on syytä viettää ainakin yksi päivä! Vuokrattiin yhdeltä paikalliselta venevuokraajalta vene, jolla huristeltiin rauhalliselle Soltan saarelle lounaalle ja sieltä (teidänkin ylistämälle) Blue Lagoonille uimaan. Ja kiitos Tripadvisorin, päädyttiin lounastamaan ravintolassa nimeltä Sakajet. Ihana paikka!

Veneretkestä lisää kuvia tässä postauksessa. 

Soltan saari

black pasta Sakajetissa

uimassa Blue Lagoonilla

 

 

5. Split, vanhakaupunki

Splitin sokkeloinen vanhakaupunki

 

Splitiin tehtiin myös päiväretki ja tämä aika pyörittiin lähes pelkästään vanhankaupungin alueella. Iso sokkelomainen alue on täynnä tosi kivoja kahviloita, ravintoloita ja söpöjä kauppoja. Lounaspaikoista voin ainakin suositella tosi kivaa ravintolaa nimeltä Bepa!

 

Toivottavasti näistä oli hyötyä teille! Mikäli heräili kysymyksiä, niin pistäkääpä tulemaan! :)

 

xx Sara

Share

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Trendi, johon olen tänä keväänä iskenyt silmäni: puvut. Ja puvuilla tarkoitan nyt kaikkia kaksiosaisia, samaa väriä/kuosia olevia settejä.

Saman sarjan ylä- ja alaosat tuntuivat vielä muutama vuosi sitten aivan liian "aikuisilta", etenkin jakkupukumaiset sellaiset, mutta nykyään niissä viihtyy. Jopa värikkäämmissä sellaisissa! Ehkä tässä sitten pikkuhiljaa aletaan aikuisia olemaan... Nooh, ehkei nyt ihan vielä kuitenkaan.

top & pants Lindex // sunnies Lindex // sandals Vagabond

Pictures: Ella Elers

xx Sara

Share

Pages