Ladataan...
Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Finnair

 

Kaikki matkustavat Tokioon juuri nyt. Täällaisen päätelmän voisi ainakin tehdä Instagram-feedini perusteella.

Tokio on nousussa, enkä yhtään ihmettele miksi. Jos mietin minuun eniten vaikuttaneita ulkomaan kaupunkeja, nousee tämä ensimmäisten joukossa mieleeni. Tokio yllättää joka kerta, aina pienimpiä yksityiskohtia myöten. Se on yhdistelmä modernia ja perinteitä, räikeitä värejä ja mustavalkoista, ihmismassoja ja rauhallisuutta.

Matkustimme toukokuun alussa Tokioon kuvaamaan ja testaamaan miltä kaupunki näyttää Finnair Holidays -palvelun kautta. Finnair Holidays lieneekin jo suurimmalle osalle teistä tuttu konsepti. Se on luotu helpottamaan seikkailuhaluisten matkanjärjestelyjä: palvelun kautta voit varata lennot ja hotellin sekä matkaelämyksiä kohteessa. Lue lisää osoitteesta: finnair.fi/holidays

Meidän viiden päivän keväiseen Tokion reissuun mahtui monen moista: sateenvarjomeriä, karaokea panda-asuissa, kalan fileroimista, upeita second hand -löytöjä ja "paikallisen ystävämme" Yukin kanssa kaupungin kiertelyä.
 
Ehkäpä päällimmäisenä mieleeni jäi (costume karaoken lisäksi) Finnair Holidays:n kautta varatut aktiviteetit: sushi-työpaja Tsukiji kalatorilla ja päivä ihanan Yukin seurassa. Molempien aktiviteettien kautta päästiin tutustumaan valloittaviin paikallisiin ja opittiin paljon Japanin kulttuurista. En vaihtaisi näitä kokemuksia mistään hinnasta!
 

Finnair Holidaysin sivuilla julkaistiin tänään meikäläisen tekemä Tokio-kooste, josta löytyy mm. yllä mainitut aktiviteetit ja kourallinen muita vinkkejäni! Käykää ihmeessä kurkkaamassa :)

 

 

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Ystäväni on ollut koko eilisen vuorokauden synnyttämässä ja olen vilkuillut puhelintani hermostuneena siitä lähtien kun kuulin ensimmäisestä sairaalavisiitistä keskiviikkona. Innostuin jopa viime yönä ( huom. en saanut edes nukutuksi!) katsomaan Armanin kätilöjakson :D Tänään varmaan saadaan hyviä uutisia, äää. Alkaa itkettämään!!!!

Kaksi päivää kuvauksia TFW:llä. Kuvattavana on salin 15 valmentajaa ja meikäläinen siis tällä kertaa vain ja ainoastaan kameran takana. Kuvatuotantoja tulee tehtyä lähes viikottain, mutta harvemmin pääsee kuvailemaan henkilöitä. Etenkään blogialan ulkopuolisia sellaisia. Rakastan haastaa luovuuttani ja hyödyntää salin isoista ikkunoista puskevaa luonnonvaloa!

Juuso lähtee viikonlopuksi golfreissulle ja minä saan toisen golf-lesken kylään  <3 Ihana Jonna pistikin tänäaamuna minulle viestin: "Huomenta! Onko joku asia, mitä oot jo pitkään halunnu tehdä, muttet oo vielä saanu aikaseksi? Tehdään se lauantaina!". Kappien siivousta ja listojen asennusta ei varmaan lasketa? :D Pitää tänään keksiä joku hyvä! Tästä tulee hauskaa!

Kampa esiin: kaksi kuukautta takana, YKSI edessä. Ja nyt puhun meidän julkisivuremontista. Päätös talon pussituksesta tuli ihan tosi yllättäen ja telineet kasattiin kaksi päivää ennen meidän asunnon lattiaremontin aloittamista. Muovipleksein peitetyistä ikkunoista ei ole nähnyt ulos juuri mitään. Korkeintaan työmiehiä, jotka hääräävät ikkunalla seiskasta eteenpäin. Tuntuu hullulta, etten edes suoraan sanottuna tiedä miltä näkymä meidän ikkunoista näyttää! Olen nähnyt sen ainoastaan kerran tammikuussa. Koti tulee tuntumaan varmaan aika erilaiselta, kun meidän 10:stä ikkunasta pääsee valo sisään. Tuuletuksesta puhumattakaan! Miten paljon venaankaan sitä, että ikkunat saa auki?! Apua!

Kaupunkipyöräkausi on korkattu ja kovaa. Hommia on loppukevään kynnyksellä sen verran, että sisällä tulee kökittyä kohtalaisen reippaasti. Vaikka kuinka ihanalta puistotoimisto kuulostaakin, se ei meikäläiseltä oikein luonnistu. Olenkin päättänyt hyödyntää jokaisen ulkoilumahdollisuuden mitä minulle suodaan: syön lounaani ulkona ja siirryn paikasta toiseen pyörällä!

 

 

Peak Performance shirt

2hand vintage camera

 

 

xx Sara

Ladataan...
Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Saucony

 

Ikoninen kenkävalmistaja Saucony haastoi minut Run Your World -kampanjansa tiimoilta jakamaan omat suosikki lenkkireittini Helsingissä. Nostin haasteelle ison peukun, tähän minä lähden!

Olipa kyse sitten ravintoloista, kampaamoista tai lenkkipoluista - hyväksi todetut paikat kannattaa aina pistää kiertoon!

Ja nimenomaan tähän pohjautuukin Sauconyn Run Your World -kampanja, joka haastaa aktiivisia ihmisiä levittämään inspiraatiota ja jakamaan vinkkejä omista kotikaupungeistaan. 

Mistä siis löytyy Münchenin paras kahvila? Missä Pariisissa kannattaa lenkkeillä? Entä millä kuntosalilla kannattaa ehdottomasti vierailla Lontoon reissulla? Näihin kysymyksiin löytyy vastaukset Run Your World -sivuilta.

 

 

4 x LEMPI LENKKIREITTI HELSINGISSÄ

 

 

1. Arabianranta & Vanhakaupunki & Lammassaari

Arabianrannan hiekkatie, Vanhakaupungin pato ja Lammassaaren pitkospuut (kuvissa), ovat tulleet lenkkeillessä tutuksi. Tällä reitillä pääsee kokemaan luontoa, merta ja rauhaa. Kalastelijoita, lintubongaareita ja leijan lennättäjiä näkee siellä täällä. Näihin maisemiin ei kyllästy!

 

2. Mustikkamaa

Mustikkamaan poluille suuntaan kun kaipaan sopivan lyhyttä lenkkiä. Mustikkamaalle pääsee kätevästi Isoisän siltaa pitkin Kalasatamasta. Saaren ympärysmitta on n. 2-3 km luokkaa. Toisella puolen saarta sijaitsee uimaranta ja ulkoilmagymi, johon jään yleensä lenkin lomassa tekemään lihaskuntoharjotteita. Mustikkamaalla on myös neljä Helsingin kaupungin ilmaista tenniskenttää, joilla tulee kesäisin lätkittyä lähes viikottain!

 

 

3. Töölönlahti + Tokoinranta

Yksi vakkarireiteistäni kulkee pari kertaa Töölönlahden ympäri ja kerran Tokoinlahden ympäri (n. 7 km). Tällä jopa legendaarisella reitillä näkee tähän aikaan vuodesta takuuvarmasti kanssalenkkeilijöitä, suppailijoita ja piknik-fiilistelijöitä!

 

4. Vanhakaupunginselkä

Kun kaipaan normaalia pidempää lenkkiä, juoksen yleensä Vanhakaupunginselän merenlahden ympäri. Suuntaan Arabianrantaan ja sieltä Vanhakaupunkiin. Matka jatkuu metsäpolkuja pitkin kohti suosikkiani: Viikin laitumia. Koukkaan niittyjen läpi ja käyn moikkaamassa lehmiä. Laitumilta jatkan merkittyä lenkkireittiä pitkin, lintutornien ja siirtolapuutarhojen ohi kohti Fastholmaa ja Kulosaarta. Lopulta juoksen Itäväylää pitkin kotiin. Mittaa reitille tulee n. 17 km.

 

 

Kuvissa näkyvät Sauconyn Freedom ISO -juoksukengät ovat olleet minulla muutaman viikon ajan käytössä. Lenkkejä on kerääntynyt tässä ajassa 7-10 ja ne ovat vaihdelleet tehoiltaan: mäkijuoksua, rentoa hölkkää, 100-200 m vetoja ja yksi pidempi matka.

Monipuolinen malli on selviytynyt yllämainituista mainiosti. Sukkamainen Freedom ISO -juoksukenkä tuntuu jalassa kevyeltä, mutta siitä löytyy myös tukea ja iskunvaimennusta. Erinomainen yleislenkkari!

Koko on ainakin tässä mallissa pientä. Valitsin yhden koon tavallista kenkääni isomman (37 -> 38).

 

Pictures: Elisa Lepistö // edit by me

 

Run Your World -sivun vinkit ovat peräisin Sauconyn ambassadoreilta ja inspiraatiota löytyy peräti 15 eri kaupunkiin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Suomen osalta omia lempparipaikkojaan ovat jakaneet kolme kotimaista urheilijaa. 

Kaipasitpa siis uusia lenkkireittejä, päivitystä treeniympäristöihin tai vinkkejä hyviin kahviloihin, käy ihmeessä tutustumassa sivuihin. Mahtava palvelu, jota voivat hyödyntää niin turistit kuin paikallisetkin!

 

 

xx Sara

Pages