Gainomax Recovery Long Distance testissä

Tickle Your Fancy

Mä sain testattavaksi Gainomaxin tässä kuussa markkinoille ilmestyneen palautusjuoman. Juoma on kehitetty erityisesti kestävyysurheilijoille ja toimi hyvin esimerkiksi juoksijoilla, hiihtäjillä tai pyöräilijöillä. Tuote on suunnattu nimenomaan niille, jotka urheilevat tosissaan ja säännöllisesti!

No mä en tiedä kuulunko itse tähän yllä mainittuun ryhmään (en ainakaan tällähetkellä:D), mutta päätimpä testata tätä ihan konkreettisesti ja vetäsin eilen heti 1,5h:n spinningin jälkeen kroppa täristen chocolate flavourin nassuun...

En ole koskaan aikasemmin juonut treenin jälkeen mitään oikeita palautusjuomia. Banaani tai lasi maitoa on saattanu upota kurkusta alas, mutta that's it. Oon kyllä aina sijotellu treenejä niin, ette kovemmista päivistä ehtii palautua, mutta en oo kyllä sen tarkemmin kelaillu tota palautumispuolta ravinnon osalta. Jotta kehon hiilihydraattivarasto palautuisi vuorokaudessa, olisi hiilareita saatava jo puolentunnin sisällä treenin päättymisestä! Tämä unohtuu multa jokakerta!

Kuten arvata saattaa, oli maku yhtä ihana kun aina tämmösissä juomissa. Gainomax recovery sisältää 76g hiilihydraatteja (hiilihydraattitasapaino ennalleen), tärkeitä suoloja (hien mukana poistunut natrium täytyy korvata) ja 16g proteiinia (lihasten kehitys). Nää yhdessä takaa sen nopeamman palautumisen, jolloin seuraavana päivänä olet valmis taas treenaamaan!

Juoman vaikutus näkyy mulla sitten huomisessa treenissä. Saa nähdä tuntuuko helpommalta! Meikäläinen treenailee loppuviikon sitte vähän rankemmin ja vetelen näitä juomia naamaan, katsotaan näänkö jaksamisessa eroja :) 1kpl:ssa 390kcal ja hinta n. 2,5e

Oonko mä ainoa, jolle nää juomat on uus juttu? Ootteko te käyttäny palautusjuomia?

T.Sara

Kommentit

hennakatarina (Ei varmistettu)

Mä sain työpaikan messujen kautta muutama viikko sitten näytepakkauksia samaisesta juomasta ja itse kun en tuollaisia käytä, annoin ne miehelleni. Se kun on pari kuukautta sitten aloittanut juoksutreenit ja kehui kyllä kovasti ainakin makua :D Sitä en tiedä miten on sitten vaikuttanut kestävyyteen.. Mutta kyllä se niitä nyt joka kerta käy ostamassa treenien jälkeen!

hennakatarina (Ei varmistettu)

Mä sain työpaikan messujen kautta muutama viikko sitten näytepakkauksia samaisesta juomasta ja itse kun en tuollaisia käytä, annoin ne miehelleni. Se kun on pari kuukautta sitten aloittanut juoksutreenit ja kehui kyllä kovasti ainakin makua :D Sitä en tiedä miten on sitten vaikuttanut kestävyyteen.. Mutta kyllä se niitä nyt joka kerta käy ostamassa treenien jälkeen!

Sara (Ei varmistettu)

Moikka!

Mä olen kyllä kokenut, että palautusjuomista on oikeasti hyötyä! :) Mä itse käyn pääasiassa salilla, jumpissa (varsinkin body pumpissa<) ja käyn myös juoksemassa. Palautusjuomana käytä Perfect shape nimistä palautusjuomaa. Niitä saa 330ml ja 500ml pulloissa ja makuina on vanilja, mansikka ja suklaa. Ja musta nää on vielä kaikken parhaimman makusia, montaa laatua kun on tullu kokeiltua..:)

Näissä on hieman vähemmän hiilareita ja enemmän proteiineja, kuin tavallisessa palautusjuomassa. Tossa 330ml on 25g protskua, 13-18g hiilareita ja energiamäärä mausta riippuen 165-195kcal.

Ja sitten jos olen vetänyt todella kovan salitreenin, käytän Leaderin banaani-vanilja palautusjuomaa. Yhdessä shakerissa tekemässä annoksessa (eli n. 80g) on 32g proteiinia ja 43g hiilareita (joista sokereita on 16g.

Voin lämpimästi suositella! Ovat kyllä ajaneet asiansa ja ovat vielä hyviä ;)

T. toinen Sara :D

Iina-Maria (Ei varmistettu)

Siis hävettää myös myöntää, mutta turhan vähän tulee mietittyä tuota palautumista. Varsinkin, kun tulee liikuttua 4-6 kertaa viikossa. Tosin aina silloin tällöin oon vedellyt niitä ihan perus Gainomax recovery -juomia, mutta säälittävän harvoin kuitenkin. Joten en osaa oikeen edes sanoa onko niistä hyötyä vai ei. Pitäis ottaa tollanen 'tehokuuri' ja jos ne oikeasti auttaa palautumiseen, niin kai sitä sitten itsekin ryhdistyisi käyttämään noita. :-)

Iida (Ei varmistettu)

Mä oon joskus juonu tota gainomax recoveryä viis-kuus vuotta sitten kun reenas monta tuntia päivässä.. se oli mielestäni niin pahaa että kauaa en sitä pystynyt juomaan. :D En kyl itse huomannu sillon mitään suurempaa vaikutusta sillä. Tiedä sitten. :)

eva (Ei varmistettu)

Piti vaan tuota puolen tunnin aikarajaa korjata, että liikuntalääketieteen erikoislääkäreiden ja asiaa tutkineiden asiantuntijoiden mukaan ei ole olemassa mitään aikarajoja, joiden sisällä pitäisi syödä jotain tietynlaista ruokaa.

Tärkeintä on, että ruoasta (tai tarvittaessa ravintolisistä) saa tarvittavat ravintoaineet.

kandi (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida sillä sattui niin sopivasti: kirjotan (tai siis yritän kirjottaa...) kandia just tohon palautumiseen liittyen :) Ja sil nopealla hiilihydraattien saannilla on väliä lähinnä ns. lyhyt aikasessa palautumisessa, eli n.8h. Mutta jos nopean palautumisen ei oo niin väliä silloin riittää että saa vaan riittävän määrän hiilihydraatteja varastojen täydennykseen niin kaikki on hyvin :) Tässäki oli tietty taas vähä eroja tutkimusten välillä, mutta mun lukemissa tulokset on pääasiassa näin... Menipä asialinjalle... Pahoittelut :D

Sateenvarjomies (Ei varmistettu)

Gainomaxit on muuten ihan jees mutta aika hintavia - ei viitsi ihan joka treenin jälkeen lipitellä :)
Itse käytän kovempien juoksulenkkien jälkeen palautusjauheita jotka sekoitan veteen - eihän ne kummoisilta maistu mutta eipä se maku tärkeintä olekkaan.
Toisaalta yleensä pelkkä välipala tai lämmin ruoka riittää. Eri asia sitten jos haluaa lihasmassaa kasvattaa jolloin rakennusaineet saavat isomman merkityksen :)
http://enkeksimitaantahan.blogspot.com

sara.tickle (Ei varmistettu)

hennakatariina, okeei! No varmaan sitte ihan hyvä ollu jos käyttää vieläkin :)

Sara, Hei kiva kommentti! Kiitti vinkeistä, tommosiaki vois testailla! Joo kyllä nyt lähtee palautusjuomat uutee nousuu meikäläisen elämässä

Iina-Maria, my thoughts exactly! Tehokuurissa ainaki näkis onko noista mihinkään :)

Iida, PAHAA?? näähän maistuu pirtelöiltä :D Eihän pirtelö voi olla pahaa

eva, okei, no tämä 30min tieto luki tossa gainomax tutkimusraportissakin, mutta eiks näissä aiheissa aina olla vähän jokamieltä. Ehkä nimenomaan tossa rankemmassa kestävyysurheilutreenissä toi 30min olis tärkee

kandi, nonniii! :) kiitti tästä :) Ja tsemppiä kandiin, kuulostaa mielenkiintoselta työltä!

sateenvarjomies, totta, toi 2,5e palautusjuomasta on tosiaan aika kova. Nää onki tarkotettu nimenomaan just tavotteellisille treenaajille. Mutta näinhän se on :)

vepa (Ei varmistettu)

Eiks noi oo niitä missä on se niiiiin ylisöpö apina sanomassa: 'don't eat my bananas' :D

Tiia (Ei varmistettu)

Ennen en itsekkään uskonut minkään näköisiin lisäravinteisiin tai muihin urheiluravinteisiin, sillä ajattelin niiden olevan ihan hölynpölyä, mutta sitten kaverini tutustutti minut jonkin aikaa sitten Gainomaxeihin ja sen jälkeen en olekkaan sitten päässyt palautusjuomista irti. Palautusjuomissa on minulle ainakin se hyöty ettei minun tarvitse juosta ensimmäisenä treenin jälkeen jääkaapille syömään, eikä treenin jälkeen ole enään kauhea nälkä. Olen myös treenin jälkeen paljon virkeämpi tai miten sen sanoo 'en ole ihan kuitti treenin jälkeen'. Oma suosikkini on tähän asti ollut Gainomaxin vanilija, joka maistuu jonkin verran vanilija kiisseliltä (muista mausta en tykkään yhtään!). Hintahan on aika kovaa luokkaa Gainomaxeissa, mutta menen aina tarjousten perässä. Itse tykkään kovaan treenin jälkee!:D

http://coco-tiia.blogspot.com/

Minna (Ei varmistettu)

Rakastan gainomaxeja! Oon juonu niitä jo monta vuotta urheilun yhteydessä :) Välillä on tullu juotua muutenkin, sillä ne ovat vaan niin hyvän makuisia! :D Vanilja on ehdoton suosikki ja mansikka tulee toisena, ihmetyttää itseäkin miten ne voivat voittaa suklaan mutta tässä se vaan on niin. En osaa sanoa miten paljon palautuneempi olo on, sillä olen muutenkin laiska palautumisen suhteen ja varsinkin venyttelyn. Mutta kyllä niistä ainakin sitä 'psyykkistä' voimaa saa :D

hööh? (Ei varmistettu)

onko toi sulle uusi juttu kun katselin sun ja jannin vanhaa blogia ja siellä oli kai sun jääkaapissa gainomax juomia vaikka kuinka paljon..vai oliko ne sun ex-poikaystäväsi mutta kuitenkin.. ?
joten tuskin se ihan uusi juoma sulle on..?

pupuu (Ei varmistettu)

Mä join ennen aina välillä just noita Gainomaxeja, sillon tosin tuli treenattua se 20h viikossa mutte kuitenki :D Kai niistä jotain hyötyä sillon oli, ainaki jaksoin ihan hyvin. Testailin sillon jotain muitaki merkkejä kyllä... mutta jotku oli kyl ihan järkyttävän makusia. Nykyään ku käyn vaan salilla ja lenkillä ja satunnaisesti pelailemassa tennistä ni en nää tarpeelliseks noiden käyttöä :)

A sucker is born every minute (Ei varmistettu)

Nämä ovat siis maitoa, johon on lisätty sokeria ja suoloja, pakattu uudelleen ja myydään pöljille kymmenkertaiseen hintaan.

Jenni (Ei varmistettu)

Markkinoilla on paljon parempi palautusjuomia. Nämä ovat neitien sokerilitkua.

Essi (Ei varmistettu)

Ite oon käyttäny tota Gainomaxia yleensä kestävyystreenin jälkeen! Ei nyt mitään suuria muutoksia mun kohalla ollu, mutta ainakin saa energiaa heti treenin jälkeen taas!

Mansikka maistuu noista iha hyvältä ja ite oon viä laittanu maitoa vähän sekaan, kun on muuten aika makeaa:-D

Reilupeli (Ei varmistettu)

Gainomax Long Distance toimii erinomaisesti pitkän hiihtolenkin jälkeen. Hyvä, että siihen on lisätty vähän suolaa nestetasapainon takia. Maku ei ollut niin makea, kuin originalin Gainomaxin. Erinomainen täsmätuote kestävyysharjoittelijoille.

barbiegames (Ei varmistettu)

Thank you for posting the great content…I was looking for something like this…I found it quiet interesting, hopefully you will keep posting such blogs…
http://www.dressupgames8.com/flashgames/boy-dress-up
http://www.dressupgames8.com/flashgames/cooking-games/Cooking-Cake-Games.html

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.