I WILL RUN TO YOU WITH FREE

Tickle Your Fancy

Itse suunnittelemani Nike Free Run 2 id -kengät toimitettiin mulle viime viikon lopulla ja tältä näyttää!

Kengältä luvattiin kevyttä askelta ja uskomatonta joustoa. Oman testaamislenkin jälkeen voin rehellisesti sanoa, että näinhän se vaan on. Free kengän idea on juurikin siinä, ettei tossu paina paljon mitään ja jalassa se tuntuu siltä kuin sitä ei olisi! Juokseminen kengillä on kuin juoksisi paljain jaloin sopivan pehmeällä alustalla. Kenkä ei siis ole jalkaa kovinkaan hyvin tukeva, joten joka päivä näillä ei saa lenkkiä juosta, mutta esim 2-3kertaa viikossa se on täysin sallittua ja suositeltavaa :) Multa löytyy Nike Freen salikengätkin ja oon ollu niihin älyttömän tyytyväinen. Uskon, että näistä SARA-nimellä varustetuista limetossuista tosin tulee mun uudet lempparit!

Onko teillä kokemuksia Nike Free kengistä?

Ollaan tekemässä Suosikin kanssa taas uusia treenivideoita ja keskitytään mm. juoksemiseen tekniikkoineen, veryttelyineen ja lihaskuntoliikkeineen. Ideana olis myös vastailla videoissa juoksuaiheisiin kysymyksiin liittyen sekä omaan lenkkeilyyni että juoksuun yleisesti. Paljon on tullu kyssäreitä esim sähköpostiin ja aikaisempiin postauksiin, mutta nyt pyytäisinki teiltä tähän kommenttiboksiin kasapäin juoksuaiheisia kysymyksiä, joihin vastaan sitten tulevissa juoksutreenivideoissa! Antaa palaa!

T.Sara

Kommentit

Eevi (Ei varmistettu)

Syketasoista, millä syketasolla kannattaa juosta että polttaa kaloreita mahd. hyvin ?

Jos haluaa pudottaa painoa tehokkaasti millaisia lenkkejä / millä vauhdilla/monta kilometriä ?

Eevi (Ei varmistettu)

Syketasoista, millä syketasolla kannattaa juosta että polttaa kaloreita mahd. hyvin ?

Jos haluaa pudottaa painoa tehokkaasti millaisia lenkkejä / millä vauhdilla/monta kilometriä ?

ruu (Ei varmistettu)

Ihan huippu väri noissa kengissä, wow! Osaatko sanoa tähä kysymykseen vastausta: Mistä voisi johtua, että minulla nykyään usein pistää juostessa sydämen tai alavatsan kohdalta? Huonosta kunnosta sen ei pitäisi johtua, sillä treenaan 5x viikossa aamuinilloin kilpaurheilua ja lisäksi käyn 2-3x lenkillä ja olen juossut puolimaratoneja:)

maria (Ei varmistettu)

miten intervalleja kuuluu juosta? ja kuinka pitkiä lenkkien tällöin pitää olla?

jemina (Ei varmistettu)

haluaisin laihtua, ja mahdollisimman nopeasti, eli kuinka pitkiä lenkkejä pitäisi juosta ja montako kertaa viikossa? haluaisin että noin 1kg lähtisi viikossa, lisäksi yritän syödä terveellisemmin ja juoda enemmän vettä. luuletko että toimis?

Sara (Ei varmistettu)

Miten itse venyttelyt ennen juoksulenkkiä? Onko sulla antaa vinkkejä hyvistä reisilihasta vahvistavista liikkeistä?

Ja ihan superhienot noi kengät! :)

janna (Ei varmistettu)

kuinka pitkiä lenkkejä aloittelijan kannattaa juosta?jos siis edellisestä juoksulenkistä on kulunut jo useampi vuosi? :)mitä lihaskuntoliikkeitä kannattaa juoksijan treenata?entä jos polvet kipeytyy vaikka on pidempikin juoksu tausta takana?

Kate (Ei varmistettu)

parhaimmat vaatteet juoksulenkille kesällä ja talvella?

randomkisu (Ei varmistettu)

onks siul ikinä vaivannu juoksijan polvi? oisko mitää vinkkejä taltuttamaa sitä? :))

http://magmoiselle.fr/ (Ei varmistettu)

Amazing colour.. ;D

http://magmoiselle.fr/

http://magmoiselle.fr/ (Ei varmistettu)

Amazing colour.. ;D

http://magmoiselle.fr/

Elisa (Ei varmistettu)

noi näyttää tosi hyviltä!:)

aape (Ei varmistettu)

miksi mulla alkaa lenkillä aina sattumaan tohon säärien etuosaan ihan sikana?

maria (Ei varmistettu)

kuinka pitkiä lenkkejä kannattaa juosta ja kuinka monta kertaa viikossa jos haluaa parantaa kuntoa ja kannattaako ennemmin hölkkäillä hiljaa pitkiä lenkkejä vai juosta kovempaa lyhyempiä ? :)

särää (Ei varmistettu)

mikä on paras vaihtoehto jos haluu pudottaa painoo nopeesti?! eli kuin pitkiä/mihin tahtiin - lenkkejä sillon pitää juosta ja ennenkaikkea KUINKA USEIN ! :D

ihan sun näköset tossut;)

Lottasi (Ei varmistettu)

Mikä on oikea tapa juosta? Itse juoksen aika raskaasti niin miten sen askelluksen saisi keveämmäksi?

Hanski (Ei varmistettu)

Miksi mulla ilma käy kurkkuun ja keuhkoihin juostessa?!
Loppuuko se ajan myötä mitä useammin juoksee? Välillä tuntuu jopa, että hengitys on vaikeaa juoksun aikana.
Minulla on hyvä peruskunto ja olen koko ikäni harrastanut liikuntaa (jopa kilpaurheilua), niin on todella kummallista, että tuo juokseminen tuntuu lähinnä ikävältä.
Tänään tosin kävin juoksemassa pitkän tauon jälkeen ja vaikka se ilma koski kurkkuun ja hengitys välillä tuntu vaikeelta oli juokseminen silti mukavaa. Ristiriitaista?!

ellabella (Ei varmistettu)

Onko mitään apua, kun minulla aina tulee penikat kipeeksi lenkin jälkee.. koitan aina kylmätä sitä juoksun jälkeen ja venytellä/ kautta hieroa kun penikoihin ei satu. Osaisitko mitenkään auttaa? rakastan juoksemista ylikaiken en haluaisi sitä tämän takia lopettaa:D Olen juossut talvella aika paljon vain matolla, voikohan se johtua siitäkin.

elllu (Ei varmistettu)

kuinka monta kertaa pitäisi viikossa käydä lenkillä ja kuinka pitkiä lenkkejä pitäisi tehdä, että kunto alkaa kasvaa nopeasti ? :)

Satu (Ei varmistettu)

Oiiii! Supersöpöt kenkulat! Ite ostin kans just uudet kesäjuoksukengät; tosi kevyet pitkille matkoille suunnitellut Asicset. Ja oikein herkullisenväriset kans :D

Kivoja juoksulenkkejä!

http://mukavaamatkaa.blogspot.com
Satu

Mari (Ei varmistettu)

Mistä johtuu juostessa ilmenevä kipu säären etuosassa, hiukan polven alapuolella? Kipu alkaa kun on juossut n. kilometrin. Asfaltilla juostessa kipu on kova, hiekalla juostessa ilmenee vähemmän kipua. Johtuuko se vain juoksualustasta vai voiko tekniikkassakin olla parantamisen varaa. Juoksukengät ovat uudet.

nalle (Ei varmistettu)

1. minkä pituisilla lenkeillä pitää aloittaa?
2. mikä vauhti juostessa määrittelee JUOKSUlenkin? :D eikös se enempi ole hölkkälenkki vai miten kovaa sitä pitäs mennä että määritellään juoksemiseksi?
3. pitääkö juomapulloa kantaa mukana?
4. millainen juoksuaskeleen pitää olla? pitkä, lyhyt, joustava....?
5. ennen lenkkiä: milloin syön ja mitä ja kuinka paljon ja samat juomisesta.

kiitos :)

tarppu (Ei varmistettu)

Jos on aikaa vaan vähän niin kannattaako käydä 1-2 kilsan pikkulenkillä vai mennä paremmalla ajalla pidemmälle? onko niin lyhyistä lenkeistä tavallaan hyötyä?
aivan mahtavaa että tulee tälläsiä videoita sillä oon just alottamassa aktiivisemman lenkkeilyn!!:)

jenni (Ei varmistettu)

Mun ongelmat on kipeät penikat aina lenkin jälkeen. Jalat on seuraavana päivänä turvonneet ja kävelykin tuntuu inhottavalta. Onko sulla mitään neuvoa penikoiden hoitamiseen? Vai pitkäiskö mun vaan lopettaa juokseminen? Mulla on hyvät lenkkarit, jotka mulle suositteli urheilumyyjä ihan, että ne auttais tähän, mutta en ole huomannu mitään kovin suurta apua. :( help!

läski :D (Ei varmistettu)

mul ois sellanen kysymys että jos käy lenkillä 5x per viikko ja tekee kotona esim niitä treenivideoita ja muita liikkeitä siihen mukaan .. riittääkö se ihan vai pitäiskö vielä käydä sen lisäksi salilla? mietin vaan ku oon vähän lihonnu (olin 54 kg nyt 60 kg :S) ja yritän nyt laihduttaa vähän niin ois hyvä saada selväks miten paljon pitäis liikkuu. et varmaan jaksa vastata tähän mutta mietin et laitin kuitenki kommentin :)

moi:) (Ei varmistettu)

Mitä vaatteita pidät päällä juoksemisessa niin kesällä kuin talvellakin? :) Ihanat kengät! Niillä on varmasti kiva juosta ;) Itsellä ollut jo n. kuukauden flunssa enkä ole päässyt juoksemaan...Paljonko juokset/juoksit ennen cooperin testissä?

Nanna (Ei varmistettu)

Moikka!
Osaatkos neuvoa, mitä pitäisi tehdä, kun juostessa tulee monesti veren maku suuhun tai rintaan alkaa pistämään? En usko että kohdallani tämä johtuisi huonosta kunnosta, sillä harrastan liikuntaa n. 3-5 kertaa viikossa (salitreeniä, tanssia ja jumppatunteja). Juoksu ei vain ole koskaan tuntunut mun jutulta tuon ikävän tunteen takia. Voisiko johtua esim. vääränlaisesta hengityksestä tai muusta vastaavasta? (:

rrrous (Ei varmistettu)

Melkeen aina kun lähden juoksemaan niin vatsaa alkaa pistämään todella ikävästi. Sen takia sitä ei niin tulekaan harrastettua. ...Yläasteella ollessani opettaja sanoi että se voi johtua esim. nestehukasta tai vääränlaisesta hengityksestä ja käden nostaminen ylös auttaisi..!? Onko tämmöseen ongemaan vinkkejä?

evee (Ei varmistettu)

Minkälaista intervallitreeniä suosittelet? Kokonaismatka mieluusti 2-8km

Mitä keskinopeutta juokset esim. 5km ja 10km lenkeillä?

ebbs (Ei varmistettu)

Kannattaako lenkki lopettaa ennen kuin on ihan "finaalissa"? :D vai onko parempi että lopettaa lenkin vasta kun tuntuu ettei jaksa enää metriäkään?

ainu (Ei varmistettu)

Juoksetko yksin vai jonkun kanssa? esim, siskosi kanssa
Missä pidät musiikkisoitintasi lenkin aikana? Ite pidän urheiluliiveissä siinä tissien välissä ja koen sen aika hankalaks kun tuntuu ettei se pysy :D
Entä kun kesäisin juokset pitkiä lenkkejä, niin onko sulla juomapullo mukana, ja jos on niin missä pidät sitä, kädessä vai?
Ja tuntuuko susta pitkät lenkit ikinä pitkästyttäviltä? esimerkiksi mulla tuntuu siltä jos oon vaikka juossut reilu tunnin, että tää on oikeastaan aika tylsää :D
Aiotko juosta nyt tänä kesänä maratonia tai puolimaratonia?

S (Ei varmistettu)

moi! voitko antaa vinkkejä aloittelevalle juoksijalle. t.nykyinen wannabe hölkkääjä :D

=) (Ei varmistettu)

Miten voisin aloittaa treenaamaan juoksua/kestävyyttä niin, että jaksaisin juosta sellaset 10-15km suht hyvää vauhtia, esim. 30min per 5km nopeutta? Nykyää menee n. 20-30 minuutin juoksulenkit, joten en mä ihan täysin nollasta alota. Kaipaisin siis toisin sanoen tehokkaita vinkkejä saada juoksukunto ylös.

Dancer (Ei varmistettu)

Montako kertaa viikossa ois hyvä käydä lenkillä?
Entä miten pitkiä lenkkejä "vähän juossut" vois tehdä?
Ja millaset alku/loppuverryttelyt kannattas tai ois hyvä tehdä?
Siistin väriset kengät! :)

iitu (Ei varmistettu)

-Miten juoksu vaikuttaa eri lihaksiin, siis vaikuttaa varmaan eniten jalkoihin mutta voiko pelkällä juoksemisella saada esim. sixpäkin?
-Millaista urheilua ehdottaisit juoksemisen tueksi että olis mahdl. tehokasta?
-Jos haluaa timmiin kesäkuntoon niin pitäiskö aluks tehdä rasvanpolttolenkkejä matalammalla sykkeellä ja vasta laihduttuaan nostaa sykettä että sais lihaksia? Vai voiko aloittaa suoraan korkeamman sykkeen lenkeillä jos haluaa MYÖS laihtua?

Tea (Ei varmistettu)

Miten sulla pysyy juoksumotivaatio yllä? Miten montaa eri reittiä ja minkä pitusta lenkkiä juokset? (Rinkula, 3x korttelin ympäri vai jonnekin ja takas?) Meinaan mua alkaa jo hieman kyllästyttää aina samat maisemat, ja vaikka juoksuintoa muuten olis, käy aika tosi usein lenkillä pitkäks.. :)

Pica (Ei varmistettu)

En jaksanut selata kaikkia kommentteja, joten en tiedä onko joku jo esittänyt tämän kysymyksen. Elikkäs miten aloittelijan kannattaa alottaa juoksu? Minkä pituisilla lenkeillä kuinka usein ja minkälaisella sykkeellä? Kyseessä siis henkilö, joka ei ole koskaan juoksua harrastanut.

ViiviK (Ei varmistettu)

Törkeän hyvän väriset!! Noilla kelpaiskin kipaista lenkille :) Mun pitäis ostaa uudet lenkkarit kun noi vanhat ei vaan sovi mulle (tyhmyyttäni ostin nopeasti halvimmat mitä kaupasta löytyi...). Uudet ja hyvän väriset ehkä motivoiskin paremmin sinne lenkille.

Muakin kiinnostaa toi aloittaminen. Se tuntuu niin vaikealta :D Ite turhaudun jo parin kerran jälkeen kun en vaan jaksa, vaikka kaikki väittää, että tuloksen huomaa nopeasti. No eihän huomaa :D Oisko sulla jotain hyviä vinkkejä siihen aloittamiseen ja millä intoa sais ylläpidettyä, ehkä jopa niin kauan, että tulosta on havaittavissa.

P.S Tykkään taas tulevista videoista :) Niin joo TEKNIIKKA, siitäkin mä haluan kuulla. Ite saa jostain syystä aina selän jumiin...

t: ViiviK (viivinkroppakuntoon.blogspot.com)

Venlaaa (Ei varmistettu)

Lueks sä noit aikasempia kommenttei noist pääsiäisaikaisista postauksista ollenkaa?
Ku et oo ainakaa vastannu niihi mitää, ni mietin et ootko lukenu niit, jne.
Ois ollu kiva saada vastaus, ja sit muillaki ollu ihan hyviä kysymyksiä mihi ois ollu kiva kans saada vastauksia.

just_me (Ei varmistettu)

Miten pystyy pitään juoksiessa sen hengityksen tasaisena ? ku se on mulle ongelma

jessu (Ei varmistettu)

tosi kivat noi kengät :) !!!! ite en vaan tommosia voi käyttää, kun mulla on yliliikkuvat nilkat ja polvet ja itseasias kaikki (:D) niin tarviin tukevat kengät. Mutta oikeastaan mun kysymykset onkin täällä jo useaan otteeseen kysytty. Kiva kun jaksat tehdä tämmösiä, innolla odotan! :)

emmi (Ei varmistettu)

hei jos tommoset ite suunnittelemat kengät haluis itelle, nii paljon maksaa? :O :))

henttu (Ei varmistettu)

mitä kannattaa tehdä, jos juoksukunto ei tunnu kohoavan? käyn erilaisissa jumpissa, esimerkiksi bodyaerobicissa ja stepaerobicissa noin neljä kertaa viikossa ja juoksen myös puolen tunnin lenkkejä. juoksu kuitenkin takkuaa pahasti eikä kehitystä tunnu tapahtuvan, sykkeetkin pomppivat juostessa miten sattuu. aerobicissa huomaan kehittyneeni, mutta juoksu junnaa paikallaan. mikä siis neuvoksi? pitäisikö tehdä enemmän esim. pitkiä kävelylenkkejä kestävyyden parantamiseksi vai jonkinlaista intervallitreeniä juosten?

ELLUU (Ei varmistettu)

Vautsi nuo on kyllä tosi kivat! Upeen värisetkin! (--:

http://ellu-loseyourmind.blogspot.com/

josmand (Ei varmistettu)

minkälaista juoksu nopeutta suosittelet? eli siis onko parempi juosta nopeasti jos haluaa polttaa enemmän kaloreita vai pitäisikö juosta hitaammin?
Ja mikä on parhain juoksu tapa kun haluaa polttaa mahdollisimman paljon kaloreita?
Ja vielä.. kumpi on tehokkaampaa, ripeä kävelylenkki vai juoksulenkki?

anni (Ei varmistettu)

miksi hitossa mulla tulee säärien etuosa äly kipeeksi vaikka olisin juossut vaan kilsan?

kannattaako vatsalihaksia jännittää juostessa? toivottavasti tää ei oo ihan idiootti kysymys..:D

jekka (Ei varmistettu)

Auttaako pelkkä lenkkeily painonpudotukseen vai pelkästään kiinteytymiseen? Kuinka pitkiä lenkkejä/ kuinka monta kertaa viikossa että saisi jonkinlaisia tuloksia näkyville?
Blogisi on mahtava tsemppi liikkumiseen ! :)

SARA (Ei varmistettu)

Mun on pitäny pyytää tästä juttua sata kertaa mut siis pukeutuminen juostessa eri säillä! Toi ois mahtava :)

Jenni. (Ei varmistettu)

Harmittaa nii paljo, ku en voi ostaa noita ku on ylipronaatio :S

Eymey (Ei varmistettu)

Onko sulla ollu koskaan penikkatautia ja osaatko sanoa mikä siihen auttaa..?

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.