Opiskelu -Kisakallion urheiluopisto, LOP

Tickle Your Fancy

Mun opiskeluista on tullu tosi paljon kysymyksiä ja koska kevään hakuaika on vielä käynnissä päätin kirjottaa juttua aiheesta!

Eli kirjoitin ylioppilaaksi 2008, jonka jälkeen työskentelin vuoden verran sihteerinä Kymen Puhelimella (kirjanpitoa, laskutusta...)

Seuraavana keväänä päätin hakea fysioterapiaan Jyväskylään. Ala oli kiinnostanut aina, vaikka olin hieman pihalla siitä mitä se piti sisällään (olen edelleen:D). No lähdettiin Jannin ja Mirkan kanssa ajamaan Jyväskylään, ja tää reissuhan oli pohjosin paikka missä Janni ja Mirka oli koskaan käyneet :D Okei, mutta mä en ollu oikeestaan valmistautunu yhtään ja lisäksi olin kolmekasin kuumeessa, joten ne liikuntatestit ei ollu mikään mieletön saavutus. Testipäivä piti sisällään siis liikuntatestit ja haastattelun. Liikuntatesteissä katsottiin ryhmänohjauksen taitoja, kestävyyttä (juoksua, kyykkyhyppyjä), kehon hallintaa (vaakoja), koordinaatiokykyä (pyöriviä liikkeitä, kuperkeikkoja, kärrynpyöriä), jotain random hahmotusjuttuja (oikea/vasen puoli esim. kello väärinpäin yms). Haastattelussa käytiin läpi ennakkotehtävää, joka piti tuoda testipäivään. Siinä oli kysymyksiä esim miksi hait? parhaat puolesi? miten opit? mitä odotat opiskelulta? miksi sinut pitäisi valita? Haastattelu oli ihan ok, sen oon oppinu, että omaa lukihäiriötä ei kannata mainostaa. Vaikka kurjalta se tuntuukin, siitä saa "miinusta". Päivän jälkeen mulle selvisi, että Jyväskylään on vaikein päästä koko Suomessa ja vaikka multa ei montaa pistettä puuttunut jäin sijalle 30! Tästä reissusta on lisää juttua täällä !

Koko kesän mietin, mitähän ihmettä tässä nyt tekisi. Yksi vaihtoehto oli lähteä au pairiksi ja toinen oli jatkaa töitä. No mä olin vaan tullu siihen pisteeseen, että oli pakko päästä opiskelemaan. Sain kuulla Kisakallion Urheiluopiston Liikunnanohjaajan perustutkinnosta (LOP) Jompen siskolta. Hänen joku kaveri oli käynyt tuon 4kk linjan ja kehunut tosi paljon. Opisto oli hyvällä paikalla, 30minuuttia Helsingin keskustasta, Lohjalla. Kurssi oli maksullinen ja tavallaan "valmistava" tuleviin opintoihin. Hinta oli 600e kk, joka sisälsi opetuksen, asumisen ja ruuan(!!). Tuohon sai vielä tukea Kelalta, olisi saanut enemmän jos olisin jo ollut 20v (prkl). Mutta tosiaan viimeisenä hakupäivänä pistin papereita menemään ja sieltä minut sitten valittiin mukaan. Mun ymmärtääkseni tänne oli helppo päästä, kuhan löytyi jotain liikuntataustaa ja mukiinmenevät paperit. Koulu alkoi elokuussa, ja oli aluksi ihan törkeen pelottavaa, että joutuu jonkun randomin kanssa samaan huoneeseen (Isa eli tää huonekaveri muuten kysy ekana päivänä et "kirjotatsä jotaa blogia" :D ) Muistan vieläkin kun tulin siihen luokkahuoneeseen jossa oli tapaaminen ekana päivänä. Katsoin sitä jengiä ja aattelin että mitähän tästäki tulee :D Kaikki jutteli keskenään verkkarit päällä ja mä menin kököttämään revityissä farkuissani johonki nurkkaan :D Siitä sainki sitte koko kurssin ajaksi lempinimen "pissis" <3

Kisakallio oli kyllä ihanaa aikaa! Asuttiin kaikki samassa talossa, opiskeltiin yhdessä, juhlittiin yhdessä... Iltasin pelattiin säbää, korista, futista, lentistä, mitä vaan keksittiin! Kateltiin leffoja, pelattiin korttia, käytiin salilla jne! Ihan miletön ja tiivis jengi! Kurssilla käytiin läpi joku miljoona urheilulajia aina futiksesta melontaan ja jousiammunnasta kolmiloikkaan. Lisäksi oli anatomia&fysiologian kursseja, ravitsemusterapiaa, urheiluvammoja, ensiapua, ryhmänohjaamista, kuntosaliohjausta jne. Tässä tulee kuvia kurssilta :)

Kelatkaa, tää oli meidän ensimmäinen keskiviikko ulkona, oltiin tunnettu joku 2 päivää :D

Meidän piti kulkea noissa avainnauhoissa kokoajan. Tuli ihan mielee BB-mikrofonit :D Muutenki samassa talossa asuminen, villasukissa kuljeskelu ja toisten hiuksien näpräily toi mieleen kyseisen ohjelman!

Aina yhtä ihana RESPA :D

Nää on näitä päättömiä insidejuttuja part 6098430 :D

Hävisin futismatsin, ei tullu yllätyksenä :D

Valmisteltiin koululaisille temppurataa, mutta päädyttiin ite temppuilemaan

Retkipäivä

Karppa lähti munkaa shoppailemaa

Toogabileet!

Viljo nukku 24/7 ja joutui kärsimään siitä :D

Kaikki ei kestä aerobicohjaajan paineita

Juhlittiin mun 20v synttäreitä

Aina ku meillä oli pelit käynnissä ni laitettiin kajareista soimaan jotain "loistavia" CDitä. Tässä Tommi tanssii R-A-K-A-S remixin tahtiin :D

Tää oli tää kun pojat oli saunassa nii me pukeuduttiin niitten vaatteisiin ja esitettiin niitä :D hahahah "Vipe" taas kännykkä kädessä. Tosin pojat teki meille ihan saman jutun (ylläri) ja Karppa omistautu mun rooliin niin täysillä että heitti vielä mun Clip-onitkin päähänsa :D

Sitte saatiinkin jo todistukset käsiin

Sellanen oli mun Kisakallioaika! Palaillaa myöhemmin vielä sitte näiden nykysten fysioterapian opintojen merkeissä :) Kyselkää jos tulee mieleen jotain!

Kommentit

Siny (Ei varmistettu)

Eli saamme kuulla vielä, millaista on ollut nyt fysioterapiaa opiskelemassa? Tai vaikka se on vasta alussa, olis kiva tietää millaiset fiilikset sulla siitä on ja että onks se nyt se sun juttu :)

p.s Jyväskylään on tosi vaikee päästä opiskelemaan amk:hon ihan mitä vaan :/

Siny (Ei varmistettu)

Eli saamme kuulla vielä, millaista on ollut nyt fysioterapiaa opiskelemassa? Tai vaikka se on vasta alussa, olis kiva tietää millaiset fiilikset sulla siitä on ja että onks se nyt se sun juttu :)

p.s Jyväskylään on tosi vaikee päästä opiskelemaan amk:hon ihan mitä vaan :/

Aleksandra (Ei varmistettu)

Niin koska toi hakuaika on, sait vissiin kesällä tietää että et ollut päässy Jyväskylään ja hait sen jälkeen vielä? Vai pitäiskö nyt jo hakea varalta jonnee tollasee et jos ei pääse amkii?

vierasjjj (Ei varmistettu)

Miten pääsit tonne sihteerin hommiin, varsinkin kirjanpitoa tekemään? Onks sulla jotain koulutusta alalle, vai mitä tarkoitat kirjanpidolla?

t:reskontra

Tasha (Ei varmistettu)

Haha xD Ootko kysyny kuvassa esiintyviltä luvat noiden kuvien julkasuun? Näkyy meinaan tuttuja :D Maailma pieni paikka on ja silleen.

Jaspe (Ei varmistettu)

Jes vihdoinkin postaus kisakalliosta! Sellasta jäin vielä miettimään että onko kyseiselle kurssille mahdollisuus päästä esimerkiksi vain peruskoulun päättötodistuksella vai onko siihenkin jokin ikäraja tai tarvittava todistus?
Kurssi on kuitenkin melko lyhyt niin kerkesikö olemaan hirveästi mitään kokeita vai painottuiko kurssi enemmän ohjaamiseen ja tietojen hankkimiseen? Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

anku (Ei varmistettu)

Minkä ikäistä se porukka oli tuolla kisakalliossa? :)

nita (Ei varmistettu)

voi että tää oli tosi kiva lukee! huomaa että sulla on ollu kivaa siellä, ja porukka ollu tosi tiivis :) itekkin mietin tuota, että minkä ikäistä porukka siellä oli?=)

maaya (Ei varmistettu)

Sillon ku ite hain Kuortaneen Urheiluopistolle opiskelemaan niin hain myös Kisakallioon. Lopulta en kuitenkaan menny sinne, kun Kuortane oli sitten lähempänä :)
Voisikko kertoa vähä että onko tuola monipuolisesti noita liikuntapaikkoja eri harrastuksille sekä kesäisin että talvisin?

karkkii (Ei varmistettu)

mitä aineita kirjotit sillo 2008? ja tarviiko fysioterapian opintoihoin jotain tiettyjä aineita opiskella lukiossa? olen itse miettiny jo kauan fysioterapian opintoja ja olis tosi kiva kuulla niistä enemmä kun jos sulla kerran on kokemuksia :)

Keili (Ei varmistettu)

Näytti olevan hauskaa tuolla Kisakalliossa opiskelu! Mutta missä sä nyt siis opiskelet? Tuolla Jyväksylässä vai :D

Susa (Ei varmistettu)

Oikeestiko Janni ja Mirka ei oo käyny koskaan Jyväskylää pohjoisempana? Oumaigaad, täytyy sanoo. Mitä etelänveteliä ja pissiksiä.

Elisa (Ei varmistettu)

OIiiii! Lohi ja Lohjantähti bongattu!! ;D Oliks toi Villekin teiän ryhmässä?! :o tossa kuvassa missä se on hartiat lysyssä siis..

tuitui (Ei varmistettu)

Heheee Kari :)

Onski (Ei varmistettu)

Oisin kyselly semmosta, että 'valmentaako' toi tutkinto johonki muuhunki kun esim fysioterapian opintoihin? Oon pitkään miettinyt haluavani tehdä just jotain liikunnanohjaajan (lapset+nuoret) tai esim aerobicohjaajan duunia, niin onko toi siis pätevä tutkinto esim. sellasiin? :)

susannnna (Ei varmistettu)

kiitti tästä! oon miettinyt useesti, että olisko tollasesta hyötyy ja innostuin :) eli on yks varasuunnitelma :)) btw, paljo viikonloppumajoitukset ja ruuat maksais tohon päälle viä? Ja kerro kaikkee muutakin :)

kataapp (Ei varmistettu)

näyttää ihan mielettömän mielenkiintoselta ja ihanalta! kiinnostus heräs ihan hirveesti =)

ja muutenkin, oot mun favourite bloggaaja ja tykkää niin lukea sun päivityksiäs :) you go girl!

jannika (Ei varmistettu)

Olenko mä sokea kun en löytänyt tekstin seasta kuinka pitkään tää koulutus sitten kesti? :--o Mukava postaus, nyt taas yksi mukava idea minne hakea ysin jälkeen. (ikäraja? :--D)

mimmie (Ei varmistettu)

hahah vaikka mikään urheiluun liittyvä ei mua opiskelu mielessa kiinnostakkaa nii tonne mä haluun! ;d

mirette (Ei varmistettu)

Hah, no mut myännä nyt säkin, että lohjalla on ihan paskat baarit.

janni.E (Ei varmistettu)

Hahaha Etelänvetelä pissis :DD Sellanenhan on jokainen joka ei ole käyny pohjoisessa:)

apsu (Ei varmistettu)

MOI! ois vielä tosi kiva tietää että voiko tuonne hakea siis suoraa lukion jälkee ja auttaako toi sit mahdollisissa tulevissa hauissa esim sinne jyväskylää jos on käyny tuon jos ei ekalla kerralla ois päässy jkl? KIITOOS=)

miry (Ei varmistettu)

no tunnusta nyt janni et meil on suhteellisen suuri aukko sivistykses:D

R (Ei varmistettu)

mäkin tahdon tonne kisakallioon! :)

jenniee (Ei varmistettu)

Kuulostaa ja näyttää mukavalta noi Kisakallion ajat :)

no arvaapa ;D (Ei varmistettu)

Uiii! Oon päässy kuviin :D Vähäks sun blogi on hieno! (en usko et kukaan todellakaan pahastuu, jos niitten kuvia näkyy täällä, ku joku tuol ylempänä kyseli et ootko kysyny lupaa kuvien ihmisiltä) Tuli haikee fiilis ku katto näit kuvii :/ ps. ens la nähää isan synskil vai mitä!(?)
-Kraisterrrriiii

K (Ei varmistettu)

Omg tarrapaitapoika on vähän söpö. Purrr.

DIUDIUD (Ei varmistettu)

Haha, tuttuja näkyy:D

sara.tickle (Ei varmistettu)

Siny, kuulemme vielä :) näin on!

Aleksandra, toi hakuaika tais olla kaikkiin urheiluopistoihin vasta loppukesästä! sain tietää heinäkuussa ton jyväskylätuomion ja sitte pohdiskelin sen jälkee että mitä tekis. Elokuussa sitte hain :)

reskontra, mä sain suhteitten kautta vihiä paikasta ja sitten kävin työhaastattelussa ja olin inessä. Kirjanpidolla tarkotan jotai perusjuttuja esim huolehdin tietyistä menoista ja tuloista ja asioin pankissa. mulla ei ollu minkäänlaista koulutusta alalle mutta mut koulutettiin työpaikalla!

Tasha, onko ne kysyny multa kun on julkassu meikäläisestä jotai aivan KAAAAMEITA valokuvia :D EI!!! mähä sanoin jo että meillä on rentojengi, kukaan ei oo tollanen nirppis että valittais jostain kuvista :) Sitäpaitsi nää on kaikki hyviä kuvia!

Jaspe, töttöröö nyt en kyllä osaa sanoa, musta tonne tarvittiin lukio/ammattikoulututkinto. mutta kandee varmistaa! Siellä on sitte sellaset 3vuoden linjat erikseen ylä-asteen päättäneille! Kokeita oli kyllä mutta pääpaino oli tekemisessä :)

anku, nuorin oli 18v meidän kurssilla! vanhin joka asui kämpillä oli ehkä 22? :D majoitus ei ollu pakollinen joten muutama vanhempi ajoi koulun päätteeksi aina kotiin :)

nita, :) kyllä oli kivaa! siinä 18-22v ikähaarukassa

maaya, ai okei :) joo paikka on remontoitu melko äskettäin. Siellä on ainaki lämmitettävä futskenttä ja jäähalli. Sitte perus melonta mahdollisuudet ja sisällä on liikuntasaleja ja kuntosali!

karkki, mä kirjotin matikan,enkun,ruotsin,historian,uskonnon ja äikän. fyssarijutuista sitten erikseen postaus :)

Keili, heh kyllä oli! Nyt opiskelen Lappeenrannassa. Tossa vasemmassa laidassa on tuo mun esittelykin ;)

Susa, lol no ei tolla kyllä mitään tekemistä pissiksien kanssa ole, mutta melko raukkeleita ne kyllä on kun ei pohjosemmassa ollu käyny :D paitsi sanottakoon että janni on nyt käyny kuopiossa!!!!

Elisa, haha jep. lohi rokkaa!! :D Ville oli mukana

tuitui, karppa <3

Onski toi kurssi sisältää sen opetuksen jo itsessään! Monet alotti tekemään töitä samantien saliohjaajina tai jumppavetäjinä! Alunperin idea on valmistaa jyväskylään liikuntatieteisiin, mutta soveltuu kivasti muihinkin liikunta-aloihin! :) Jos tommosta koulutusta meinaisit nii suosittelen lämpimästi!

susannnna, no kiva että auttoi! :) Viikonlopuksi ei kukaan koskaan tainut jäädä. Hinta oli kai jotai 20e yö tms mutta huoneet on tositosi pieniä ja tonne tuli viikonloppusin aina jotain leirejä nii ei siellä olis ollu kiva koulun ohella olla. Viikonloppusin oli kivempi päästä kotiin ja sitte palata maanantaina takasin :)

kataaapp, voi kiitos ihana kuulla :) kiva että heräs kiinnostus!

jannika, 4kk! Tonne ei vissiin ysin jälkeen pysty vielä hakemaan tai tohon kurssille. Kisakalliossa on kyllä paljon muitakin pidempiä linjoja (liikuntaneuvoja, verrattavissa ammattikouluun kesto 3v) joihin voi sitte ysin jälkeen hakea. Opiskelijoitao li yhteensä tuolla ehkä 200 tms!

mimmie, hehe :D

mirette, no hälläväliä minkälainen baari oli! siisteintä oli olla samassa jengissä luokan kanssa juhlimassa! sitäpaitsi lohihan oli kuningas :D (okei keskiviikkosin siellä ei ollu ku meidän koulun opiskelijoita :D)

Janni, no näihäse menee! mä oon pissis koska en oo ikinä käyny venäjällä!!! okei mutta Janni, faktat tiskiin, ei toi jyväskylä pohjosimpana kaupunkina suomessa -setti nyt mikään ylpeyden aihekaan ole :D

apsu, lukion jälkeen voi ja kannattaakin hakea! ja nimenomaan jyväskylän pääsykokeisiin valmistava!!

miry, hahahah janni ei myönnä MMITÄÄN

R, :))

jennieeee, jep! ja sitä se olikin :)

Kraisterrrrrrr, NO ARRRRVAAA?!?! voi kraister mä en oo nähny sua miljoonaa vuotee senki kettunaama. Mullaki tippalinssis ku kirjottelin tätä. Ja joo niin kauan ku ne mun karin harteilta alas- illan aikaset tanssikuvat on FB:ssä ni mä en kysy KELTÄÄN MITÄÄN LUPIA :DD Kiitti kride :) Mä teen kaikkeni et pääsen isben synttäreille!!

K, karppa on sydäntenmurskaaja ja syränrosmo

DIUDIU, haha ketä :)?

gg (Ei varmistettu)

hAHa pari tuttuu vilahti kuvissa :D superkivan kuulosta asuu tollai hetken !

vienettamm (Ei varmistettu)

siis oletko sä nyt opiskelemassa jotain??? oon ihan pihalla :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.