Rakas mahani

Tickle Your Fancy

Oon joskus puhunukkin täällä siitä, että mulla on yliherkkä vatsa, joka turpoilee sillontällöin semmoseksi 8,5kk:n raskausmahaksi. Tästä on pyydetty todisteitakin. Noh, äsken tuli sitten tässä poikaystävän koneella vastaan muutama viikko sitten meikäläisen keskivartalosta ikuistettu kuva, joka silloin oli pakko ottaa, koska "eihän nyt KELLÄÄN -lukuunottamatta niitä joiden sisällä kasvaa uusi elämä- ole tommosta vatsaa". No mullahan on :D Vertailun vuoksi sitten äsken napsastu kuva tosta niinsanotusta normaalista tilanteesta

Kuin ihanaa olis jos tommonen yllättäis vaikkapa hääpäivän aamuna :D Kärsiikö joku muukin tämmösestä vaivasta?

Tämmöset aamupalat huitasin naamaan samalla kun tsekkasin ton Trendin kirjotuksen :) Nyt ulos auringonpaisteeseen!

 

T.Sara

Kommentit

Anin (Ei varmistettu)

Ahhahha, ihana masu! Kaverillani sama ongelma ja se on kanssa oikeesti semmonen tosi hoikka! :D

Anin (Ei varmistettu)

Ahhahha, ihana masu! Kaverillani sama ongelma ja se on kanssa oikeesti semmonen tosi hoikka! :D

Maru (Ei varmistettu)

Mulla on ihan sama ongelma!!! riippuen siitä mitä syö mutta välillä ihan kamala raskausmaha :D

Sarkka (Ei varmistettu)

Sama vaiva mulla! Tosin näyttää sata kertaa pahemmalta, kun olen muutenkin sinua isompi :D inhottavaa kun housut ei mene jalkaan ja olo on kun ilmapallolla.. ja lääkäreistä ei ole ollut apua :/

n (Ei varmistettu)

Täällä kanssa turpoillaan välillä niin, että pelästyn olevani raskaana:D Etenkin jos syön jotakin pullaa tai muuta hiilarimössöä!

H (Ei varmistettu)

Sama vika täällä, tosin ei ehkä ihan nuin isoksi turpoa koskaan :D

Victoria (Ei varmistettu)

Hihii, mulla on ihan sama vaiva! Ja on joskus tosi noloa, kun moinen iskee esimerkiksi juhlissa tms. Nauti siinä sitten alkoholia samalla, kun saat arvostelevia katseita muka vatsassa olevasta vauvasta :P ala siinä sitten selittelemään että "joo tota mun vatsa aina välillä tekee tälleen, mut tää on ihan vaan tilapäistä :D"

anna s. (Ei varmistettu)

Mulla sama vaiva. Ainakin muistelisin että sullakin ärtyneen suolen oireyhtymä?
Kaikki juhlat tuskaa, kun täytyy miettiä mimmosessa mekossa maha pysyy piilossa :D

Mut onneks ruokavaliolla pystyy edes vähän vaikuttamaan.. :)

petraach (Ei varmistettu)

täällä ihan sama juttu!! :D välillä pelkäänkin että oon raskaana kun maha on tuollanen, mutta sitten se palautuu. yleensä kun aamulla herää niin maha on ihan littana ja normaali, joskus se turpoaa tuollaiseksi heti kun syö aamupalan, yleensä (onneksi) se pysyy normaalina koko päivän. en oo vielä saanut selvitettyä että mikä ruoka tai juoma tai mikä vaan sen tekee!

Sasaminea (Ei varmistettu)

Mulla on myös aivan sama juttu :D Maha turpoilee millon sattuu ainakin kolminkertaseksi, eikä kukaan oo osannu kertoa, että miks niin käy ? Oon koittanu jättää vehnän pois sun muuta, mutta mikään ei auta. Kai se sitten vaan on normaalia olla sillointällöin "raskaana" :D

jonna....p (Ei varmistettu)

Mulla ihan sama juttu! Sit ihmiset aina hymyillen kattoo mun mahaa kun kävelee ohi :D Vittu! xD

mmilllla (Ei varmistettu)

voi ei! mulla on aivan sama ongelma välillä ja on kyllä inhottavaa! oisko sulla mitään niksejä, esim. mitä ruokia syöt/mitä vältät, jotta maha ei turpoaisi?:) kivaa päivää sinne!

fifi (Ei varmistettu)

Mulla oli sama ongelma, mutta ruisleivän jättäminen pois ruokavaliosta (vaaleesta en tykkääkkään) auttoi huomattavasti! Myös maitotuotteiden on vaikuttanut asiaan. Ja ei - mulla ei ole testien mukaan keliakiaa/laktoosi-intoleranssia ym.
Monet kärsivät myös hiivayliherkkyydestä (aiheuttaa juuri tuollaista turpoamista), joten leipä kannattaa kokeilla vaihtaa hiivattomaan versioon ja tarkkailla muutenkin tuotteiden sisältöjä (yllättävän monessa valmisruoassa on lisättyä hiivaa jossakin muodossa).
Tällaista vinkkiä! Inhottava vaiva, tiedän omasta takaa ;)

fifi (Ei varmistettu)

Korjaus vielä edelliseen, siis maitotuotteiden vähentäminen on vaikuttanut asiaan.

yantarrr (Ei varmistettu)

Minulla oli sama ongelma. Kaksi vuotta sitten olen vaihtanut raaka ruoka. En vain syö raaka kasvisruokaa. Tämä hedelmät, vihannekset ja jotkut pähkinät. Mutta tärkeintä - kerralla siellä oli vain yksi tuote. Tyypillisesti sekoittaminen tapahtuu epämiellyttäviä asioita kuin ilmavaivat.

marsuzioni (Ei varmistettu)

millon sara teet jutun siitä sun 2h kotijumpasta, kun sanoit että siitä tulossa lisää juttu? :)
niin, ja osaisitko neuvoa, et millain voisi aloittaa juoksun uudelleen? Ennen tuli juostua pitempiäkin lenkkejä, mut alkoi tökkimään sen verran et pidän siitä nyt taukoa. Lyhempiä kovempaa? pitempiä rauhallisempaa? Koitan saada itseni juoksukuntoon kesäksi, kun lenkkipolut parhaimmillaan ^^

eija (Ei varmistettu)

jep sama ongelma:D varsinkin jos syö masun täyteen raskasta ruokaa niin sillon se on semmonen jättipallo, että tekis mieli pyöriä menemään sen kanssa....

halolol (Ei varmistettu)

^^^^^mite vitussa yhtäkkii kaikilla on sama vaiva XDXD

Turvotus ärsyttää (Ei varmistettu)

Maha kasvaa turvotuksen aikana yleensä suureksi, niin paljon kuin maha antaa myöten, täysin normaalia, jopa mahakivut on yleisiä.
Mut ei turvotus mitään kivaa ole, varsinkaan jos se kestää tuntikausia. Maha täynnä ilmaa ja kaasua, kuinka saada se pois? se onkin se vaikeampi osa.
Pöntölle istumaan ja pinnistämään vai juoko vichyvettä ja iso röyhtäys, molempia voi kokeilla avuksi mut aika parantaa haavat.
Harvemmin kyllä maha murisee nälkää turvonneena mut outoa porinaa voi kyllä kuulua jos maha on sekaisin.

katariinaaa (Ei varmistettu)

Hahah raukka :D Mut hei, mitä tos sun tatuoinnissa lukee! ::)

annnnika (Ei varmistettu)

mitä tossa sun tautuoinnissa lukee?:)

kiiiiia (Ei varmistettu)

jep sama vika!!! :DDd koita siinä sitten pitää maha aisoissa syömisen jälkee =))

Leah (Ei varmistettu)

Sama vika, sama vika.
Mitä tehdä, kun turvotus jatkuu viikkoja? Siinä ei enää homma naurata. Aina silloin harvoin kun ei turvota, olo on LOISTAVA ja kaikki skulaa! Tilanne vaan tuppaa aina palautumaan..
Niin oliko sullakin tää ärtyneen suolen oireyhtymä? Joku siihen liittyvä tieto/EHKÄISY/HELPOTTAMIS-niksipostaus olisi ihan parhautta! ;) Mitkä on sun konstit ja mitä oot vatsas kanssa joutunu kestämään?

pikkkkuj (Ei varmistettu)

sun blogissa olevista kuvista ei vaan koskaan oo huomannut tollasta juttua :-D Kuinka usein noin tapahtuu ?

evev (Ei varmistettu)

mullakin on toi ongelma ja se osittain kai johtuu laktoosiintoleranssista. :D usein toi tapahtuu just baarissa (kun on juonut alkoholia) ja oon ihan turvoksissa siellä. Se on ihan kauheeta :D
http://feelingthisev.blogspot.com/

miba (Ei varmistettu)

Mullakin sama ja se on ihan J Ä R K Y T T Ä V Ä Ä!! pelkään välillä että oon lihonu ihan saakelisti tai jotain kun maha yllättää kun kattoo peiliin:D joskus se on parikin päivää ja palautuu vasta sitten normaaliksi :S

rriikkaaa (Ei varmistettu)

sama vika täälläkin! :D Mulla se tulee kun syö jotain tiettyä ruokaa (liikaa), en vaan ikinä osaa painaa mieleeni, että mistä ruoka-aineista se tulee -.- :D

http://anotherholeinthead.blogspot.com/

ane (Ei varmistettu)

hei mä olen itsekkin suht. hoikka ja mulle tulee aina tollanen ku mulla on pissahätä:D ja kunnon satsailujen jälkeen:D mut isoimmillaan ku pissahätä iskee:D

alina1 (Ei varmistettu)

HÄÄPÄIVÄN AAMUNA!! Yritätkö vihjailla et ootte menny simonen kans kihloihin????

miumau (Ei varmistettu)

Mä jo hetken katoin että oot kuvannu mun mahaa. Mulla on tuo on jokapäiväistä aamupalan jälkeen. Jep. Ollu jo reilut 10v. eikä sille voi mitään. Mä turpoan kun syön. Laktoosi-intoleranssi- ja keliakiatesteistä tuli negat. Tiedä sitten, lupaan kertoa sullekki jos selviää :)

Mimmim (Ei varmistettu)

Joo mulla on just sama ongelma ja näyttää melkee mun keskikropalta tolleen turvonneena! :D En tajua, se on niin häiritsevää välillä. Mut musta tuntuu, että se varmaan vaan korostuu niin meillä hoikilla ihmisillä, mut että se on iha tavallista. Tai sitä on useemmillakin, ku ollaan just kavereiden kans puhuttu ni kyllä sitä aika monelta löytyy. Mut sit jos on hoikka, niin se vaan näkyy niin selkeesti :D Mut vois sitä onneks pahempiaki ongelmia olla!

jepsuli (Ei varmistettu)

musta melkee tuntuu että oon sun joku kaksoisolento! :D:D koska sun ääni videoilla kuulostaa mun korvaan ihan mun omalta ääneltä :D ja mulla on ihan sama juttu mun vatsan kanssa niinku sullaki :D ARGH toi on niin samperin ärsyttävää ku välillä tulee tollanen raskausmaha..eikä mullakaan ole todettu keliakiaa taikka laktoosi-intoleranssia :D jostain kumman syystä tälleen vaan tapahtuu... :D ei kiva sitten yhtään! ja tosiaan kaikilla ketkä tänne on kommentoinu omaa tän samaisen vaivan!! hassua että tää on näin yleistä, ja olis kyllä kiva saada tietää miten ton turpoomisen voisi mahdollisesti estää :)

Ivanka (Ei varmistettu)

Täällä huutele myös yksi samaa vaivaa poteva! Mulla tosin turpoaminen kohdistuu enemmänkin ylävatsan alueelle -tai oikeestaan tasaisesti koko vatsaan. Ja mikä parasta, tätä mahan posahtamista maksimimittoihin ei voi oikeastaan mitenkään syömällä/tai muulla toiminnalla kontroilloida (ok syömättömyys on yksi keino)... Sen takia varaankin aina matkalle ym. lähtiessä kahdet "bilevaatteet" sillä varauksella, että maha ei taas oo se kaikista kivoin kaveri. Tiukassa korkeavyötäröisessä hameessa ei oo kiva pyöriä, jos muuten hoikka vatsa on kuin mikäkin jättipötsi!

molli (Ei varmistettu)

Yks mahaongelmainen täälläkin! Oon luullut et oon suurinpiirtein ainut tän ongelman kanssa, mutta en näköjään ookaan! Välillä joutuu miettiin oikeesti tosi tarkkaan, että mitä uskaltaa pistää ees päälle, kun kireet housut ton raskausmahan kans on yhtä tuskaa. Yhtään en oo osannut kartoittaa, että mistäköhän ruuista toi mahtaa johtua. Olis niin helppoo, jos vaikka tietäis vältellä jotain tiettyä ruokaa tai jotain :)

sama täälä (Ei varmistettu)

mites toi sitte ku syö niin maha paisuu aina?? mulla meinaan paisuu siis aina vaikka syön! mistä se johtuu?????? miten siitä pääsee erooooon

Katar (Ei varmistettu)

Siis mä saan pullistettua mahani halutessani tollaseks! Ihmiset on aina nauranu mikä hirvee friikki oon, mutta jesh! en olekaan ainoa! Ihana tuo mainoskuva :)

http://kasorablogi.blogspot.com

sama vaiva, apua kaivataan (Ei varmistettu)

johtuuko toi jostain tietystä ruuasta tai ruoka-aineesta, kun se kerran tollaseksi turpoaa?? Entä miten saat sen "pidettyä kurissa"? Vai turpoaako se ihan vaan satunnaisesti tollaseks? :D

hheidi (Ei varmistettu)

Mulla on sama vaiva, samankokoseks turpoaa maha, mut mulla tulee vaan alavatsaan se turvotus.

Mulla on auttanu sellanen kapseli, ku Nogasin. Sellasen ku syö ennen ruokaa, niin se vähentää turvotusta. Noita saa apteekista ja on ihan kohtuuhintasia siihen ettei aina oo pallomaha. :D

Miss Crohn (Ei varmistettu)

Mulla on Crohnin tauti ja mahan turpoaminen just tolleen tyypillinen oire kipuiluineen. Oon muuten tosi pieni, joten se pallomaha korostuu ihanasti varsinkin, jos on jotain tiukkaa päällä. Mut mulla tää vähentyi melkein päivittäisestä ongelmasta pariin kertaan kk:ssa, kun lopetin leivän, sipulin, paprikan, kaalien, herneiden ja hiivan syönnin. Nykyään näkyy vatsalihakset pallon sijaan, jes! Vaikka noita ruoka-aineita ikävä välillä onkin. :)

tytteliiiiiiii (Ei varmistettu)

Joo sama homma täällä. Mulla tuntu joskus auttavan se, että ei söis ruisleipää :D mut enpä tie mistä johtuu. Inhottava vaiva varsinki jossain julkisella paikalla. Innolla oottelen, koska eka tulee kysyy vauvakysymyksiä :DD

Marika (Ei varmistettu)

Minulla on ihan sama ongelma. Tosin turpoaminen liittyy lähes aina syömiseen ja sen jälkeiseen liikuntaan. Yleensä mitä enemmän ja epäterveellisempää ruokaa syön, sitä pahemmin vatsa turpoaa ja on myös kipeä. Pahimmillaan koskee seistessäkin... Ei kiva, mutta tän kanssa on kai elettävä. :)

jo (Ei varmistettu)

Täällä ilmoittautuu yksi samanlainen lisää! Tosin itselläni vaiva iskee aina illalla (silloin kun iskee) ja toisinaan mukana on myös erittäin kovia vatsakipuja.. Selvittelen myös asiaa parhaillani, koska en varsinaisesti usko sen johtuvan ruokailutottumuksistani, joiden puolesta olen aina ollut tarkka: olen kasvissyöjä, en syö valmisruokaa ja vältän muutenkin lisä- ja säilöntäaineita, pidän huolen proteiinin saannista ja välttelen valkoista vehnää sekä sokeria yms. Mutta siis, tunnen tuskan :D

levoton (Ei varmistettu)

täällä aivan sama tilanne..ja moni ei oikeasti usko mitä t arkotan,ennen kun näkee..mut lisäksi mulle se aiheuttaa aika lailla kipua ja raskasta oloa

Olyah (Ei varmistettu)

hei mulla on kans tollanen :D turpoilee aika usein ja välillä stiä itteki pelästyy et kai se on vaan ruuan takia tommonen :D

muu (Ei varmistettu)

juu meikäläisellä on kanssa ihan samanlainen vatsa, turpoo tosi helposti ja joskus iltasin katonki, että en kai mä nyt raskaana oo, mutta aamulla maha on taas palautunu normaaliks! ärsyttävä vaiva tosin..

AnsQhei (Ei varmistettu)

Juu kyl on tuttua. Kerran mulla oli n.20 cm normaalia 'ulkonevampi' maha, kun olin syönyt (okei juonu..:D) jotain hiivapitoista.
Ota sitä hmm..olikse aktivia vai Aktimel vai mikä, jonka jälkeen 'ei oo enää ilmapalloo' :---D

Nojoo, ei ne oikeesti toimi.

http://fromlacetostuds.blogspot.com/

Roonj (Ei varmistettu)

Sama ongelma, paitsi mulla turpoaa noin puolet isommaksi vielä:D ihan järkyttävää, ja pystyn siis pullistelemaan sen sellaseks jos haluun ja hämmentää jotain mummoi kaupungilla.

Annamanna-gwgtgjgm (Ei varmistettu)

Silloin kun sairastin anoreksiaa, kärsin samasta vaivasta.

Turvotusta tulee usein vastaavanlaisessa tilanteessa kuin minulla oli, sillä kun ei syö tarpeeksi, suolistossa ei myöskään ole riittävästi tavaraa. Kun syö jotain, maha alkaa kerätä ilmaa ja turpoaa.

Näytät ihan jäätävän pieneltä ja syöt tosi vähän, en sano että olet anorektinen koska sitä ei kukaan ulkopuolinen voi sanoa, mutta kannattaa miettiä ruokavalion (tai ruoan vähyyden) osuutta asiassa.

Marjuska (Ei varmistettu)

Joo, itsekin kärsin tuosta raskaus-mahasta!! Aivan kamalaa :D Vielä kun jaksais OIKEASTI karsia ruokavaliosta ne haitallisimmat jutut pois ( miten niin voi elää ilman karkkii ja limsaa?!) ni hyvä tulis!

Jennalynn (Ei varmistettu)

RAKAS KANSSASISAR !!
eikä,vihdoinki joku jolla on sama vaiva :D
ja mullahan toi efekti tulee herkkujen jälkeen..
ja yleensä kestää seuraavaan aamuun :D

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.