Taisto -Your Move

Tickle Your Fancy

Aika paljastaa millasessa jutussa oon mukana tän kevään :)

Jos homma jäi epäselväksi, käy tsekkaamassa Taiston nettisivuilta lisää!

T.Sara

Kommentit

xx (Ei varmistettu)

vähänkö siistiä, harmi vaan etten oo yläasteella enää:-(

xx (Ei varmistettu)

vähänkö siistiä, harmi vaan etten oo yläasteella enää:-(

Iida (Ei varmistettu)

Oioi, kuulostaa huippuhauskalta! Varmana tosi kiva projekti olla mukana :)

viveka (Ei varmistettu)

Ihan mieletöntä! Tätä jään odottamaan innolla :)

Joo-o (Ei varmistettu)

Sairasta, kun noin nuoria ovat, että tarvisi punnertaa ymsyms. HEI HALOO! Ehkä aikuisille voikin tollasta rääkkiä ylläpitää, mutta tämä ei kyllä tee mitään muuta kun lisää oppilaiden ulkonäköpaineita. Harmi että olet mukana tälläisessä, olet muuten niin ihana bloggaaja : (

lindam (Ei varmistettu)

Joo-o; niin, onhan se huono kannustaa liikkumaan jo nuorena, jolloin se pohja jo rakennetaan aikuisikää varten........

Tiia (Ei varmistettu)

Käsittääkseni ei oo pakko osallistua tohon, jos ei halua. Ja on hyvä kannustaa nuoria liikkumaan enemmän, niin voisitteko mennä valittamaan johonki muualle. : D

Nansku (Ei varmistettu)

Ootpas kivassa jutussa mukana! :) Alko tosi paljon harmittamaan, etten enää yla-asteella ole, sen verran kivalta toi koko homma vaikutti! :)

http://nanskuu.blogspot.com

Hei haloo (Ei varmistettu)

"ja tommonen anorektikkoteinikin laitettu tohon, tosi tervettä.."

Ensinnäkin, jos nuori tyttö on laiha, se ei heti ensimmäisenä tarkoita sitä, että hän olisi anorektikko. Monet nuoret ovat hoikkia ja massaa tulee lisää iän myötä.

Toiseksi, eikö hoikat ihmiset saisi liikkua? Liikkuminen ei automaattisesti tarkoita laihduttamista. Tyttöhän kertoi haluavansa kehittää lihaskuntoa. Ja hyvä niin!

Ja nimenomaan, hyvä että nuoria kannustetaan liikkumaan. Siitä voi kehittyä jokapäiväinen tapa ja hyvällä tuurilla se voi jatkua koko elämän. Nyt teini-iän ylittäneenä voin sanoa, että voi kun minuakin olisi kannustettu liikkumaan enemmän nuorempana. Olen kirinyt siinä nyt, mutta olisihan sen tavan voinnut juurruttaa päähän jo nuorempanakin.

(Ja tohon punnerruskommenttiin; Punnertaminen kehittää lihaksia, ei siinä ole mitään vikaa. Kuulostaa siltä kuin punnertaminen pitäisi kieltää alle 16 vuotiailta :-D)

jasminanna (Ei varmistettu)

Niin mitä sä tossa teet? :) "oot mukana" ei hirveesti kerro..

sara.tickle (Ei varmistettu)

Mä oon ihan innoissani ite tästä :)

otetaas ihan iisisti siellä. tänpäivän yläasteikäisten ongelma on nimenomaan liikkumattomuus ja ylipaino. lihaskunnon hankkiminen ton ikäisenä oman kehon painoa käyttäen on enemmän kun suotavaa. tässä ei nyt oo kyse mistään RÄÄKISTÄ :D vaan liikuntaa ja hauskaa meininkiä. mukaan lähteneet luokat ovat nimenomaan sellasia joissa liikuntaa ei välttämättä harrasteta niin paljon ja tällä kisalla pyritään saamaan siihen innostusta. puhutaan lihaskunnosta, eikä mistään laihduttamisesta

AnsQhei (Ei varmistettu)

Ihan mahtava juttu! Voisin kuvitella sun olevan tosi hyvä just tollasten nuorten kanssa. Itseasiassa luulin joskus sun olevan nuoriso-ohjaaja, koska vaikutat ihan sellaselta :--)

Muttajoo, JARPPI on kyllä parasta koko tässä jutussa <3!

http://ansqsayshello.blogspot.com/

Zam (Ei varmistettu)

Siellähän on ollu kaikki!!! (*kade*)

Milja (Ei varmistettu)

Aaaargh, nyt saa jotkut kommentoijat mut näkemään niiin paljon punasta! Kun on valmentanu muksusta saakka, niin tää aihe on mulle ihan hiton lähellä sydäntä :D

Ihan hullua, jos tosiaan joidenkin ajatusmaailma on menossa siihen suuntaan, että terve liikkuminen sekä terveellinen paino ovat riskitekijöitä ja kantsii istua mielummin ylipainosena sohvalla. Näinhän se menee, että lapsia ja nuoria ei kantsi missään nimessä kannustaa terveisiin elämäntapoihin - jos ne liikkuu nii nehän saa automaattisesti anoreksiankin ja ties mitä muuta...

Mä koen, että jos kauneusihanteena olisi epäterveellisen ylipainoiset ihmiset, niin meininki olisi reippaasti vaarallisempi kuin nykyään. Ihan järjetöntä, että tällä menolla lapsistakin enemmistö alkaa olla ylipainoisia.

Ihan LOISTAVA kamppis, tällasia tarvittais niin paljon enemmän (ja kaikille ikäluokille)!

Niin joo terkkuja sille, joka ties kertoa, että on sairasta, kun noin pienet punnertaa! Kyllä mun viisvuotiaat pikkujumpparitkin punnertaa muutamat rutistukset treeneissä :)

Milja (Ei varmistettu)

ja terkkuja mun kappalejaoille, jotka katos täs matkan varrella...

Leena (Ei varmistettu)

Nyt on niin tärkee ja mahtava juttu että pitää kommentoida olevani samaa miltä Miljan kanssa! Liikkuminen on osa ihmistä ihan vauvasta saakka ja lapsen luonnollista halua liikkua tulee tukea jo ihan pienestä asti. Yläkoululaisilla usein luonnollinen halu ja motivaatio saattaa vähentyä aktiviteettien siirryttyä leikistä ja juoksusta johonkin muuhun joten on mahtavaa että liikkuminen tuodaan osaksi koulupäivää.

Ja tosiaan olen lastentarhanopettaja ja sielläkin me harjoitellaan punnerrusasentoja ym. ja vähän punnerretaankin. Loistavaa kehonhallinta- ja tuntemusharjoitusta oman kehon painoilla, kaikenikäisille!

ella (Ei varmistettu)

teetkö siis jotain assarin hommia vai miten oot mukana tuossa? :)

ihanaa, että nuorille järjestetään tollasta! voin vaan kuvitella miten yhteishenki kasvaa. vieläki muistelen lämmöllä, kun ala-asteella aina osallistuttiin liikuntaseikkailuun missä otettiin ylös koko luokan liikunnat ja yritettiin kiertää maapalloa :D

tete (Ei varmistettu)

Mä olisin varmaan karannu venäjälle jos ala-asteella ois tommonen tullut meidän kouluun :---D varmasti ihan hauskaa niiden mielestä joilla on hauskaa mutta mun ainoat traumaattiset koulukokemukset sijoittuvat liikuntatunneille (ja myös matikan mutta se ei liity tähän). Mulla meni kylmät väreet pitkin selkää kun tota kattelin. Hyrr..

Itse pidän toki liikuntaa hyvänä asiana ja tykkään liikkua itsekseni esmes juosta ja joogata. Mutta kiitän, että kaikki joukkuepelit ja ryhmäjumpat ja koululiikunta ei enää kuulu mun elämään ja saa mua harkitsemaan maanpakoa.

Älkää pakottako lutusia lapsosia inhoamaan elämäänsä.

Amen.

Milja (Ei varmistettu)

Pakko vielä sekaantua keskusteluun! :D
---

Joku tällanen kamppis nimenomaan saattaa muuttaa monen käsityksen liikunnasta traumaattisen sijaan positiiviseksi :) Se, miten me liikunta nähdään johtuu nimenomaan siitä, millaisia kokemukset ovat. Jostain epäonnistumisesta tai ikävästä tapahtumasta se inho liikuntaa kohtaan kuitenkin aina johtaa ja useimmiten sellaset asiat on korjattavissa. Onnistumiset, yhteishenki ja kannustaminen vaikuttavat niin uskomattoman paljon!
---

Jos liikunta on tärkeä osa elämää jo lapsena ja nuorena, ei siitä luultavimmin normaalioloissa koskaan tulekaan kamalaa :) Siksi juuri kaikki tällaiset tempaukset ovatkin ihan korvaamattomia!

loura (Ei varmistettu)

Idea on loistava ja varmasti toimiva.

Mutta jos minun yläasteaikana tuollainen kamppis ois ollu niin se olisi vain enemmän repinyt luokkaa hajalle... Meidän ikäryhmässä, kun oli joku maailman huonoin ryhmähenki toisin kuin meitä vanhemmilla ja nuoremmilla. Luokkajako urheilijoihin ja 'niihin toisiin' olisi meillä vain korostunut enemmän.

Toimivalla ryhmällä oisi itsekin lähtenyt tuollaiseen mukaan.

Terhi (Ei varmistettu)

Ihan loistava juttu missä oot mukana! On kiva, että nuoria kannustetaan liikkumaan ja että se liikunta on kivaa! Nousee varmasti yhteishenki kun kaikilla on pelissä : )

www.terhins.blogspot.com

Inkku (Ei varmistettu)

Aivan loistava kampanja!!! :)

henn (Ei varmistettu)

Huohh....Ei laihuus tarkoita anoreksiaa !Olen itsekkin ollut yläasteella tikkulaiha, painoa ei vaan kertynyt. Nykyään ihan normi painoinen. ja Olen samaa mieltä että nuoria pitää kannustaa liikkumaan. Olen kuullut sellaisia tarinoita, että jotkut lapset eivät osaa enää juosta?? vanhemmat ovat kieltäneet juosksemasta..... Nyky vanhemmat rajoittavat liikaa lapsen luontaista liikkumista.

Nekku (Ei varmistettu)

Kuulostaa hauskalta jutulta! :)
Pitää kattoo lähteekö meiän koulu mukaan tähän...

Sita (Ei varmistettu)

En vielä tajua, miten nuo julkkikset liittyy tähän, mutta muuten vaikuttaa hyvältä koko kampanja! Krista ja Aku on huippuja.

Peippo (Ei varmistettu)

Mun ekat ajatukset: 'Eva Walhström, se Duudsonit-tyyppi, Aku Hirviniemi, Krista Kosonen... siis hetkinen missä julkkisjutussa se on mukana??' :DD Tosi hienolta kuulostava kampanja, ehkä tän avulla nuoret saa vähän positiivisempia kokemuksia liikunnasta kuin esim. allekirjoittanut yläasteen liikkatunneilta..

EM (Ei varmistettu)

siis nyt jäi ihan epäselväks... mikä SUN rooli on tässä jutussa ja miten noi julkkikset liittyy tähän? miks et voi vastata kun joku sitä jo kysy alussa?

essi (Ei varmistettu)

Oooouu mai gaaad Krista!! Ja Aku! WOW

dollface (Ei varmistettu)

AKUUUU!! <3 ja kristaa!! olen kateellinen!!!!! <33

123 (Ei varmistettu)

Yläkuluikäisen on kyllä syytä pystyä punnertamaan! Nuorenahan sitä nimenomaan pitäisi jaksaa ja pystyä.

Ja eiköhän Nuorella Suomella osata asiansa. Sielä on kyllä ihan liikunnan ammattilaiset tekemässä töitä.

Olivia (Ei varmistettu)

Voin ihan yläastelaisena sanoa, että toi kuulostaa hauskalta ja kuulostaapa noi anoreksia kommentit naurettavilta ja läpsellisilta, liikkuminen ja syöminen sopivassa suhteessa pitää ihmisen kunnossa ja vältytään niin anoreksialta kuin myös ylipainolta. Ja niinhän se on että toiset on keveämpiä rakenteeltaan ja toiset vähän suurempi kokoisia, mutta liikunta on kaikkien juttu eikä vain laihduttajille, ja liikunnassa luihin kohdistuu (onkohan ihan hassu sanavalinta) iskuja jolloin luustokin pysyy vahavana ja me naispuoliset vältytään sitten vanhempina saamasta mitään osteoporooseja. ;))

Ps. Osaatko sanoa mistä tämmösen hatun joka sulla oli tässä http://suosikki.fi/tickle-your-fancy/hurry-up#kommentit postauksessa vois löytää, on meinaan hieno.

Olivia (Ei varmistettu)

Voin ihan yläastelaisena sanoa, että toi kuulostaa hauskalta ja kuulostaapa noi anoreksia kommentit naurettavilta ja läpsellisilta, liikkuminen ja syöminen sopivassa suhteessa pitää ihmisen kunnossa ja vältytään niin anoreksialta kuin myös ylipainolta. Ja niinhän se on että toiset on keveämpiä rakenteeltaan ja toiset vähän suurempi kokoisia, mutta liikunta on kaikkien juttu eikä vain laihduttajille, ja liikunnassa luihin kohdistuu (onkohan ihan hassu sanavalinta) iskuja jolloin luustokin pysyy vahavana ja me naispuoliset vältytään sitten vanhempina saamasta mitään osteoporooseja. ;))

Ps. Osaatko sanoa mistä tämmösen hatun joka sulla oli tässä http://suosikki.fi/tickle-your-fancy/hurry-up#kommentit postauksessa vois löytää, on meinaan hieno.

Love (Ei varmistettu)

En ymmärrä miksi ylipaino ja anoreksia koetaan toisten vastakohtina. Laiha ei missään nimessä tarkoita anorektista. Mikä nyky ihmisiä vaivaa? Huippu juttu, että nuoria kannustetaan liikuntaan!

mimi (Ei varmistettu)

Oi kuinka kivalta projektilta vaikuttaa :)

http://mimi-wannabeskinny.blogspot.com/

:) (Ei varmistettu)

kuulostaa kivalta :) millä tavalla sä siis oot mukana tossa hommassa?

bertta (Ei varmistettu)

en ymmärrä niitä ihmisiä jotka pitävät laihaa anorektikkona, itse olen saanut sellaisen käsityksen että anoreksia on sairaus missä ihminen luulee itse olevansa lihavempi mitä oikeasti on ja laihuttaa kokoajan itse ja ei ole tietoinen siitä että on oikeasti laiha. Ja vielä se että liikunta on todella tärkeää myös nuorille ja itse olen mukana tällaisessa ja minun mielestäni se vain parantaa luokkahenkeä ja saa liikunnan tuntumaan hauskalta eikä sellaiselta painajaiselta...:)

Mill (Ei varmistettu)

Hahah, mä tiedän noi tyypit tolla videolla.. mutta joo onhan toi ihan kivan kuulonen juttu :)

barbiegames (Ei varmistettu)

I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work.
http://www.dressupgames8.com/flashgames/princess-dress-up
http://www.dressupgames8.com/flashgames/boy-dress-up/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.