Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Kun selaan kamerani muistikorttia kuluneelta viikolta, ei vastaan tule muuta kuin kuvia työhuoneelta. 

Kamerakin sen tietää, tämä viikko ollaan istuttu Johannan ja Artun kanssa uuden pöytämme äärellä ja paiskittu menemään. Ollaan kuunneltu vanhoja klassikkohittejä, jeesailtu toinen toisiamme duuniprojekteissa ja syöty varmaan 10 pussia taateleita. 

Aurinkoisen perjantai-iltapäivän kunniaksi avattiin pullollinen cavaa ja pistettiin musat piirun verran kovemmalle.

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

 

Pictures of me: Arttu Mustonen

xx Sara

Share

Ladataan...
Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: sloggi

 

Kaikki lähti lennolta: päätin pukea topin matkustuspäiväksi päälle. Sitten se vain jotenkin jäi. En halunnutkaan enää riisua sitä pois.

sloggi Zero Feel onnistui kyseenalaistamaan vanhat liivini. Miksi ihmeessä omistan vielä epämukavia rintaliivejä?!

Kuulun niihin, jotka riisuvat rintaliivit heti ensimmäisenä kotiin tultuaan (ja kuinka hullua se on, eikö se kerro siitä että liivit ovat epämukavat?!), mutta näiden olemassaoloa en edes huomaa. Olen jopa nukkunut Zero Feel -toppi päällä, ja se jos jokin on erikoista. En nimittäin yleensä pysty nukkumaan missään ihonmyötäisessä vaatteessa.

Kehoni reagoi herkästi niin ruokavalioon, lentämiseen kuin kuukautiskiertoonkin. Tiettyinä kuukauden päivinä nestettä kertyy kroppaan enemmän ja tiettyinä pallea ja vatsa turpoavat. Epämukavat liivit (tai vaatteet) eivät muuta kuin pahenna tilannetta.

 

 

Saumaton Zero Feel ei juuri tunnu, eikä näy. Pehmeä toppi mukautuu vartaloon sitä lainkaan muokkaamatta. Vaatteiden läpi ei näy painautumia eikä pursuamista. Pikemminkin näyttää kuin vaatteiden alla ei olisi mitään. Tuetut kupit ja kiinteäksi kudottu joustava kangas tukee rintoja - toppi toimii ainakin itselläni mainiosti myös joogatunnilla.

sloggin Zero Feel -sarjaan kuuluu topin lisäksi myös enemmän rintaliivimainen bralette.

Tuntuu hullulta myöntää, mutta ne tavalliset rintaliivini ovat kummasti vetäytyneet syrjään Zero Feelin astuttua kuvioihin. En minä osaa käyttää enää muita?!

Enkä suinkaan ole ainoa. Saan teiltä nimittäin päivittäin viestejä samasta aiheesta! :D

Toppini ainoa haaste on sen värikkyys. Turkoosi saattaa näkyä vaaleiden paitojen läpi, enkä tullut ajatelleeksi sitä väriä valitessani. Zero Feel -sarjasta löytyy kuitenkin myös beigeä ja mustaa toppia! Ehkä turvallisempia runsaaseen arkikäyttöön.

 

Pictures: Tomi Taskula // Elisa Lepistö

 

Olen ylistänyt tätä mallistoa jo ystävilleni ja haastanut heitä kokeilemaan sarjan toppia ja bralettea. Ja nyt teen saman myös sinulle. Jos ja kun bongaat Zero Feel -sarjaa jossain, suosittelen testaamaan. Voin luvata aikamoisen elämyksen. Niin kävi minulle, ja aika monelle muullekin.

 

 

xx Sara

Share
Ladataan...

Ladataan...
Tickle Your Fancy

 

Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä, kauniita hotelleja, joogastudioita ja trendikkäitä ravintoloita. Boheemi Tulum toi mieleeni Balin.

Ranta-alueen keskittymän ja keskustan välimatka on n. 7 km. Trendikäs ranta-alue on rakennettu turisteille, keskustasta (ison päätien sivukaduilta) löytyy ns klassisempaa Meksikoa ja edullisempia ruoka- sekä majoituspaikkoja. Myös cenotet sijaitsevat lähempänä keskustaa. Tulumin keskusta rakentuu Cancun-Chetumal päätien varrelle, eikä ole sinänsä kovin viihtyisä. 

Me pädyttiin lopulta viettämään viikko rannalla, ihanassa boutique-hotellissa ja liikuttiin keskusta-ranta väliä pyörillä. 

 

 

Cenotet

Minulle sana cenote ei sanonut yhtään mitään ennen tätä reissua. Kyseessä on karkeasti veden täyttämä kuoppa, joita esiintyy erityisesti mayaintiaanien asuinalueilla, Jukatanin niemimaalla. Alueella on jopa 3000 cenotea. 

 

Dos Ojos //  Suytun // Calavera // Escondido

 

Dos Ojos - Sukeltajien ja snorklaajien suosiossa oleva Dos Ojos sijaitsee noin parinkymmenen kilomerin päässä Tulumin keskustasta. Kyseinen cenote on majoituspaikkoineen ja ravintoloineen pikemminkin pieni luonnon aktiviteettipuisto. Tänne kannattaa ehdottomasti ottaa oma opas. Luolan vesi oli sen verran viileää, että pukeuduttiin 45 minuutin snorklausreissulla märkäpukuihin. Snorklailtiin luolissa taskulamppujen kanssa - upea kokemus! Paikka oli uskomaton, eikä näyttänyt ulkoa päin juuri miltään!

Crystal & Escondido - Kaksi vierekkäistä lampimaista cenotea muutaman kilometrin päässä Tulumin keskustasta (päätietä Chetumaliin päin). Tänne voi tulla viettämään päivää ja chillailemaan viltin kanssa. Ja snorklailemaan, miksei sukeltamaankin! Vesi on ihanan kirkasta. Hyppytornikin löytyy!

Calavera - Parin kilsan päässä Tulumin keskustasta sijaitseva erikoisempi cenote, johon pääsi hyppäämällä. Pudotus "kuoppaan" oli 3-5m ja ylös pääsi isoja tikkaita pitkin. Aivan hurjan hauskaa! Tunnettiin itsemme ihan lapsiksi täällä! :D

Suytun - Reissun vaikuttavin cenote, ei epäilystäkään! Paikka sijaitsee Vallodolidissa (tai aivan sen vieressä), 1,5h ajomatkan päässä Tulumista. Vietettiin Valladolidissa yksi yö ja käytiin ennen kaupunkiin saapumista tällä cenotella. Oltiin paikalla aamulla ennen ysiä, juuri kun Suytun avasi ovensa. Oltiin aamu-uinnilla tässä upeassa luolassa ihan kahdestaan. Aivan mieletön paikka!

 

 

Ravintolat

Tulumissa on mahdollista viettää budjettilomaa, mutta täällä saa myös poltettua rahaa. Ranta-alueen, Paraiso De La Riviera Mayalla sijaitsevat illallispaikat ovat selvästi keskustassa sijaitsevia arvokkaampia, mutta mielestäni huomattavasti tunnelmallisempia. Me syötiin monesti lounaaksi 20 sentin tacoja keskustassa ja nautittiin kolmen ruokalajin illallisia trendikkäällä rantakadulla - balanssi! :D

 

ARCA // Ojo de Agua // Taqueria Honorio // Casa Jaguar Tulum

 

ARCA - Hieroin silmiäni kun ensimmäisen kerran tämän paikan näin. Upea! Tunnelmallinen, tyylikäs ravintola Tulumin rantakadulla, Paraiso De La Riviera Mayalla. Trendikäs ulkoilmaravintola oli täynnä jengiä joka ilta. Illallinen viineineen kustansi kahdelta 100 dollarin luokkaa. Reissun parhaimpia illallispaikkoja! 

Casa Jaguar Tulum - Tunnelmallinen, boheemi ravintola, jossa kokin työskentelyä pääsi seuraamaan ihan vierestä. Ihania drinkkejä ja isot annoskoot! Syötiin illallinen baaritiskillä.

Taqueria Honorio - Kaupungin paras (ja halvin) tacopaikka löytyy Tulumin keskustasta. Paikka on itsessään muovituoleineen aika vaatimaton, mutta tacot ovat maistuvia ja tunnelma aidon meksikolainen!

Batey bar - Rento baari sijaitsee Tulumin päätien poikkikadulla, Calle Centauro Surilla, joka on btw pullollaan kivoja ravintoloita ja baareja (paras ravintolakatu Tulumissa). Tänne suunnattiin cenotesilla uinnin jälkeen guacamolelle ja bisseille!

Matcha Mama Tulum - Suloinen muutaman tuolin (tai oikeastaan keinun) terveyskuppila Tulumin rantakadulla. Täältä sai maistuvia välipaloja. Kauniita annoksia ja ihana fiilis!

Pasha - Israelilainen ravintola Tulumin rantakadulla. Freesiä sapuskaa, hyviä falafeleja ja hummusta! Viihtyisä ja symppis!

Raw Love Beach - Raakaruokakahvila hotellin yhteydessä Tulum Beachilla. Ravitsevaa sapuskaa ja leppoisa tunnelma.

Hartwood - Tulumin heittämällä suosituin ravintola, joka oli buukattu pariksi kuukaudeksi eteenpäin. Klassista meksikolaisruokaa leppoisassa miljöössä! Ensimmäinen illalliskattaus oli ilman pöytävarausta, ja alkoi 5.30. Tässä vaiheessa ravintolan edessä oli jo hillitön jono. Suosittelen saapumista puoli tuntia aikaisemmin (tai sitäkin aikaisemmin...) jos todella haluaa tänne illalliselle! 

Ojo de Agua - Meidän hotellin yhteydessä toimiva ravintola tarjoaa niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin. Ihana sisustus ja hyvää ruokaa! Parhaimpia reissuaamiaisia!

 

Matcha Mama Tulum // Pasha // Hartwood // Ojo de Aqua

 

 

Nähtävyydet

 

Tulumin rauniot - Meren rannalla sijaitsevat Maya-rauniot ovat alueen heittämällä suosituin nähtävyys. Me ei otettu paikalle opasta, kunkin kohteen luota löytyi loppujen lopuksi hyvin taustoja ja infoa. Käymisen arvoinen ehdottomasti. Raunioille kannattaa hyökätä heti aamusta jos haluaa välttää ryysiksen!

 

Tulumin raunioilta

 

Rannat

Tulum on tunnettu rannoistaan - valkoista hiekkaa ja turkoosia merta. Tulumissa auringolaskuja ei oikein pääse ihastelemaan, mutta auringonnousut on ehdottomasti tämän paikan juttu. Jengi kerääntyy seiskaksi rannalle ihastelemaan valkenevaa päivää.

Tuulinen kausi tarkoittaa monesti merilevää, jota koko rantaviiva on tähän aikaan vuodesta tyypillisesti täynnä. Levää oli vedessä sen verran, ettei uiminen suoraan sanottuna juuri houkutellut. Paikalliset kertoivat, että joinakin vuosina levää ei tule lainkaan, mutta jos haluat pelata varman päälle, suosittelen reissua Meksikoon vuoden lopussa tai tammikuussa!

 

Tulum Beach

 

Tulum Beach - Hotellien valtaama, Tulumin pääranta on viihtyisä. Kivoja ravintoloita, joogapaikkoja ja kahviloita. Rantaa pitkin pääsee kävelemään pitkälle!

Playa Paraiso - Yleinen ranta, jossa muutama hotelli ja ravintoloita! Valkoista hiekkaa ja palmuja!

Mayan Beach - Tulumin raunioiden elueella pieni ranta jossa on mahdollista käydä pulahtamassa!

 

Playa Paraiso

 

Liikkuminen

Meidän hotellilta, Tulumin suositulta rantakadulta oli keskustaan tosiaan n. 7 km. Päätettiin viikon saarilla löhöilyn jälkeen vuokrata pyörät viikoksi ja suhattiinkin ranta-keskusta väliä päivittäin. Pyörä on varmaan tyypillisin kulkuväline Tulumissa. Takseja löytyy myös paljon, samoin Collectivoja, eli paikallisia minibusseja.

 

Tulumin keskusta // Tulumin rantakatu

 

Vinkki!

Me vietettiin Meksikon reissun viimeinen päivä 1,5 h ajomatkan päässä olevassa Valladolidin kaupungissa. Oli kiva nähdä erilainen kaupunki ja vierailla reissun upeimmalla cenotella, Syutunilla!

 

 

xx Sara

Share

Pages