Ladataan...

Jokaisen meikkiä käyttävän henkilön tulisi hallita yksinkertainen juhlameikki, sillä pienellä vaivalla naamasta saa todella edustavan tärkeisiin tilaisuuksiin. Nimensä mukaisesti juhlameikki on ”juhlavampi” versio arkimeikistä, jossa kokonaiskuvan sijaan keskitytään korostamaan silmiä ja virheetöntä ihoa. Juhlameikki on arkimeikkiä vahvempi tumma meikki, jonka idea on näkyä myös hieman hämärämmässä valaistuksessa. Juhlameikkejä on erilaisia, joista ”Smokey Eyes” ehkä tunnetuin. Juhlameikiksi käsitetään yleisesti myös vuosiluku-meikit. Juhlameikkiä ei tule sekoittaa räväkämpään näytösmeikkiin.  

Tein nyt helpon juhla-meikin, jonka ohjeet voit ottaa ylös Itsenäisyyspäivän- Joulun tai Uudenvuoden juhlintaa varten. 

Tarvikkeet:

-Meikkisieni

-Iso Puuterihuisku

-Pörröinen luomisivellin

-Kosteusvoide

-Meikkivoide

-Peitepuikko

-Valokynä

-Kimalteleva valopuuteri

-Irtopuuteri

-Roosan värinen Poskipuna

-Ruskea kulmakynä

-Musta nestemäinen Eye-liner

-Harmaa matta luomiväri

-Kimalteleva kullanruskea luomiväri

-Beige Huulenrajauskynä

-Musta Mascara

-Vaaleanpunainen Glitter-huulikiilto

Ohjeet:

1.  Levitä naamalle kosteusvoide. Pohjusta naama (joka kohdasta) tavallisella meikkivoiteella ja peitä peitepuikolla tummat silmänaluset ja kasvonuurteet. Levitä päälle vaalea puuteri. Nenän viereisiin silmänurkkiin tulee valokynää. Piirrä valokynällä myös kulmakarvojen alle kulmiin. Levitä silmäluomen koko mitalta kiiltävää valopuuteria. (Tässä vaiheessa silmät näyttävät hassuilta ja maahismaisilta, mutta idea on saada juhlameikki todella esille, ilman että mahdolliset pintaverisuonet paistavat läpi).

2. Voit tehdä silmien alle puuterista paksut stopparit mahdollisten silmämeikkien varisemisten vuoksi. Nämä stopparit ”lakaistaan” lopuksi pois isolla puuterihuiskulla.

3. Naamaan ei tule varsinaisia varjostuksia. Aurinkopuuteria voi kuitenkin halutessaan laittaa leuan alle ja molemmin puolin nenää piirtää vaaleanruskeat ylöspäin häivytettävät viivat.

4. Kulmakarvat tehdään omia kulmia myötäillen hieman tummempana, jolloin pituudenkin voi itse päättää. Tähän voi käyttää kulmakynää tai omia kulmia hieman tummempaa luomiväriä.

5. Silmäluomeen levitetään harmaa luomiväri ja kullanruskeaa väriä häivytetään pörröisellä siveltimellä kulmaluun pituudelta. Silmäripsen tyveen tulee silmiä muotoileva musta eyeliner ja katseen nostaa silmäkulmista siivet (kissansilmät). Eyelinerin yläpuolelle tulee valkoinen muotoileva kaari valokynällä. Ruskeaa luomiväriä tulee vain vähän silmien alle eli alaluomiin. Mascaraa laitetaan vain yläripsiin.

6. Roosan värinen poskipuna häivytetään poskiluista alaspäin huiskulla.  

7. Huulien rajaus tehdään omien huulien mukaisesti beigellä huulikynällä ja väritys tehdään samalla värillä. Päälle levitetään huulikiilto.

Valmis Juhlameikki 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Monet somen käyttäjät ovat saaneet kritiikkiä ei-realistisista profiilikuvista, koska teennäisyys ärsyttää. Yleisesti ihmetellään, miksi profiilin käyttäjä valitsee kuvistaan esille sellaisia otoksia, joissa ei näytä yhtään itseltään?
Ihmettelen itsekin samaa, vaikka en hyväksy massaharmauttakaan. Mielestäni pienessä kaunistamisessa ei kuitenkaan mitään väärää ole, sillä joskus on hyvä näyttää erilaisia puolia itsestään. Julkisuuden maailmassa ei valmiiksi muokattu naamakaan enää riitä, vaan erikseen otetut kuvatkin pitää vielä kaunistaa tietokoneen suodattimilla ja siloituksilla. Ihmiset haluavat olla kauniita, mutta kukapa nyt ei haluaisi olla parempi versio itsestään? Toisinaan nämä tempaukset tuppaavat vaan menemään "hieman" yli.

Selasin yksi päivä puhelimellani syksyllä ottamiani kuvia tyhjentäessäni sen sisältöä muistitikulle. Yleensä kun otan kuvia mistä tahansa kohteesta, niin näpsin niitä monta sarjaa putkeen, katsomatta millaisia tulee. Valokuvaaminen yleisesti ottaen ei koskaan ole ollut lempiharrastukseni vaan yksi tapa muiden joukossa ilmaisun suhteen. Nyt satuin kuitenkin vahingossa "löytämään" keinon, jolla jokainen voi olla oman elämänsä supermalli ja ottaa täydellisen naamakuvan olematta leikelty kuminaama.    
Luodessani Halloweenmeikki-Ninotchkaa dokumentoin meikkivaiheita puhelimen kameralla. Pidin pari kertaa puhelinta väärinpäin, vaikka tiesin ettei kuvia niin oteta. Normaalisti otetussa naamakuvassa valot ja varjot tulevat kohteen takaa ja sivulta. Alhaalta ylöspäin otettu kuva ei näistä syistä ole aikuiselle naiselle se ehkä mairittelevin kuvakulma. Kuitenkin, jos käännät puhelimen kameran väärinpäin niin, että valo tulee alhaalta ja heittää varjot vastakohtiin. Muutos on huomattava.

En ollut tunnistaa itseänikään, joten aika hyvin näin harmaavarpuselta :)

 

 

Share

Ladataan...

Minimalistinen asuminen ei ollut minua varten, vaikka kuinka yritin itselleni niin todistella. Inhosin sitä kuinka aina mennen tullen palatessa sai varoa kolhimasta itseään huonekaluihin tai väistelemään perheenjäsenten kanssa toisiamme, ettemme törmäisi. Vielä kun sai kuulla kyläileviltä tutuiltakin kuittailua ja vahingoniloa siitä, että heidän autotallinsakin on isompia kuin meidän kallis koirankoppimme, niin alkoi olla vaikeaa estää höyryä nousemasta korvista. Yleisen asuntopulan takia Uudellamaalla asunnot nyt sattuvat olemaan "hieman" pienempiä ja kalliimpia kuin muualla päin Suomea. Sitä vaan ei moni tajua ja vaikeaa selittää edes niin yksinkertaisille. Tilat kun ovat pienet, niin ei auta edes se, että karsii tavaroita (mitä olemme tehneetkin), vaan MITÄÄN uutta ei tilanpuutteen takia voi asuntoonsa varastoida. Joo-o, mahtavaa asumista perheelliselle...not. No, onneksi on luontoa ympärillä, että voi hengähtää hetkeksi...Olematon säilytystila entisessä asunnossa vielä menetteli, aidaton takapiha ei haitannut, mustelmat törmätessä paranivat  ja jopa naapurin kosteustilaongelmasta johtuvat asuntoon pääsevät sokeritoukatkin olivat pienistä pienin riesa...vaan kaikista eniten tökki se, että sairastelimme ihan koko ajan.
Toki ennenkin ihmiset paljon sairastelivat, mutta yleisesti ottaen asunnot olivat terveempiä paikkoja elää, sillä ne tehtiin kerralla kestäviksi. Pienet mökit tehtiin hirrestä ja vuorattiin luonnonmateriaaleilla. Puuparruille jätettiin liikkumisvaraa, sillä puu elää koko ajan. Isojen asuntojen rakennuskorkeudet olivat vähintään sen kolme metriä ja niitä kannattelivat kivijalat hengittävillä ilmatiloilla. Nykyään talot rakennetaan huolettomasti halvoista materiaaleista ja jätetään vesisateeseen ilman pressuja rakennusvaiheessa. Kaikki vedetään tiukkaan pikkupakettiin ja mahdolliset ongelmat ennakoidaan ilmastoinnilla. Asbesti, muovi-aineet, Radium ja home-itiöt ovat pahimpia ongelmia sisäilman suhteen, mutta valitettavan yleisiä nykyisissä moderneissa komplekseissa.
Meidän perheen onneksemme lähistöltä vapautuikin monta kymmentä neliötä tilavampi huoneisto ja vain pikkuisen kalliimmalla vuokralla kuin entinen. Mikä parasta, niin ei ole moderneja hienouksia, vaan perusjutut samalla upealla maisemanäkymällä kuin ennenkin. Entäs muuttomatka? Se on ensimmäistä kertaa näin lyhyt :) Onkin hieman outoa, kun voi kantaa käsissään tavarat talosta taloon, pelkän kinttupolun poikki. Nyt kun vielä keksisi jonkun järkevän yritysidean? Isompi tila mahdollistaa monenlaiselle kasvulle, niin henkiselle kuin fyysiselle. Ehkäpä tässä onkin jonkin uuden positiivisen asian alku. We´ll see. :)

Share

Ladataan...

Tämä viikko oli tosi hektinen, vaikkakin naurun täyteinen. Halloween on ohi tältä vuodelta ja hyvä niin.

Tässä kuitenkin vielä hieman tunnelmakuvia. 

Vuoden 2017 Jack O'Lantern oli iloinen

Lasten kanssa discoilua. Satuin olemaan ainut aikuinen, joka tanssi :D

Koristeita

Hieman synkän puoleinen Poke-kakkumme

Aikuisten perinteinen kauhutuokio

Hedelmävatiin kiivenneitä hämähäkkejä :)

Juhlia voi viettää tai olla viettämättä monin eri tavoin. Miten teillä meni juhlapyhät? 

Share

Ladataan...

Miksi kukaan haluaisi katsoa zombeja? Ei varmasti haluakaan, koska zombit ovat tyhmiä, pelottavia ja aggressiivisia. Oikeastaan ne ovat alkukantaisia ihmisiä, joilta on poistettu kaikki muut aistit paitsi nälän tunne. Kun katson ympärilleni puistossa tai kauppakeskuksessa, niin oikeastaan kaikki ihmiset muistuttavat zombeja enemmän tai vähemmän tuijottaessaan ilmeettöminä puhelimeensa. Zombit ovat kuin me tai meistä yksinkertaisempia versioita, ja totuus satuttaa monia. Olen katsonut The Walking Dead-sarjaa siitä lähtien, kun sen ensimmäinen tuotantokausi käynnistyi Suomessa monta vuotta sitten. Sarjakuviin olin tutustunut jo aeimmin, sillä niitä löytyi varsin kattava englanninkielinen kokoelma Paimion kirjastosta. Aluksi sarja ei kiinnostanut väkivaltansa takia, mutta halusin antaa sille mahdollisuuden sarjakuvien ja kauhuelokuvien katsojana. Itseäni sarjassa kiehtoi eloonjäämistaistelu ja se, miten ihmiset toimivat kriisin sattuessa. Miten lähes jokaisen henkilön alta paljastui soturi tarvittaessa ja miten ihmiset puhalsivat yhteen hiileen ja luopuivat mammonan kuvista silmissään. The Walking Dead sarjakuva perustuu George A. Romeron 60-luvun kauhuelokuvaan Night Of The Living Dead, mikä oli teininä yksi lempielokuvistani. Romero on tehnyt aivan kammottavan hyviä kauhuelokuvia, joiden ideat erosivat valtavasti aikalaistensa näkemyksistä ja joiden ansiosta Romero sai kulttiohjaajan maineen. Night Of The Living Dead:n tekijöitä työskenteleekin tänä päivänä juuri The Walking Dead-sarjan taustajoukoissa.
Itse en pidä zombeista, koska näen niistä hyvin usein painajaisia. Jossain keskustelupalstalla joku sanoi, että zombeja ei ole olemassa. Zombeja on olemassa. Enkä puhu nyt mistään voodoorituaaleista vaan tieteestä. Mistä luulette zombietarinoiden alkuperän tulleen, päästäkö? Kaikki kauhuelokuvat ja sadut perustuvat tositarinoihin. Ettekö ole koskaan kuulleet Vesikauhusta, Raivotaudista ja Hullunlehmän taudista? Näitä on vielä muitakin...Tällaiset bakteerit ja virukset aiheuttavat aivojen rappeutumista lyhyessä ajassa, jolloin henkilölle jää jäljelle aggressiivisuus ja nälkä, tuo primitiivisin tunne. Olen usein puhunut blogissani katastrofeista ja kriisistä. Mitä tehdä ja miten selviytyä? Aihe on niin kiinnostava, että siitä voisi puhua päiväkausia. On sanonta, että sodassa ja rakkaudessa kaikki keinot on sallittu. Itse tietäisin kyllä heti miten toimia, josta kiittäminen edesmennyttä isoisääni joka kertoi meille lapsenlapsille paljon sodasta. Riippuu millainen kriisi kyseessä, niin sen mukaan edettäisiin. Tiedän paljon ihmisiä, jotka ovat niin kermasta, että hajoaisivat kriisin tullen. Liioiteltua sanoa, mutta ehkä monille tekisi hyvää elämän kova koulu? Jos ei uskalla johonkin kalan sisälmyksiin koskea, niin huonosti ovat asiat. Mitä tällainen henkilö tekisi kriisin sattuessa, kun pitäisi hankkia ruokaa tai sitoa ja puhdistaa pahannäköinen haava? Voi jösses sentään.
Monen mielestä The Walking Dead on jenkkihöttöä, mitä ei tulisi ottaa vakavasti, mutta TWD voisi yhtä hyvin olla tarkoitettu ohjeeksi. Mistä me tavalliset ihmiset muuten oppisimme nykypäivänä taistelua ellei televisiosta? Luultavasti kukaan ei lähde tositilanteessa riehumaan jonkin samuraimiekan kanssa tai juokse lähimmälle huolto-asemalle, mutta monet muut asiat sarjassa ovat ihan järkeenkäypiä. Jos joku on joskus lukenut unisymboleista, niin ymmärtää mistä puhun. Symboleita oli Suomi-jakso täynnä, jossa Finlandia soi taustalla ja sarjan naishenkilö taisteli örkkejä vastaan. Ajatellaan hahmoja maina, ei ihmisinä. Sitten se, että pahis kantaa nuijaa, minkä ympäri on kierretty piikkilankaa. Piikkilanka voisi tarkoittaa aitaa, jolla saadaan ihmisten olo huonommaksi. Pahis hahmo haluaa omistaa kaiken; niin ihmiset kuin maatkin...No, mitä tapahtuu tällä hetkellä? Pahis voisi olla jokin liittoutuma, mikä tehdään pakon edessä kun muuta ratkaisua ei enää ole. Siinä on paljon mietittävää skeptikoille. Sarja on todella negatiivinen, mutta koita itse tehdä iloinen ja positiivinen apokalyptinen kuva? Mielestäni jokaisen tulisi katsoa edes yksi jakso ja sanoa sitten oikeutetusti, että onpa huono.

Tässä kymmenen hyvää syytä katsoa sarja:

1. Opit eloonjäämistaitoja
2. Tajuat, että elämässä on muutakin kuin pinnallisuus
3. Näyttelijät ovat ihmisen näköisiä
4. Tarinassa kerrotaan muustakin kuin zombeista.
5. Tv-sarja on tribuutti kauhuelokuville
6. Tarina kertoo loputtomasta selviytymistaistelusta
7. Opit kriisinhallintaa
8. Opit maantiedettä
9. Biotieteistä kiinnostuneet katsovat sarjaa
10. Jännitys

Why anyone would want to watch zombies? Many dont, because zombies are stupid, scary and aggressive. Actually zombies are savages, who have gone trought lobotomy and can´t feel nothing but the hunger. When I watch around me in the park or in the shopping mall, in fact, all people resemble zombies more or less staring blank to their phones. Zombies are like us or the simple version of us, and the truth hurts many. I have watched The Walking Dead-serie since, the first season premiered in Finland many years ago. The comics, I had got to known earlier because there was quite wide collection of readings in the library of Paimio. At first the tv-serie didn´t interest me because of the raging violence. However, I wanted to give a change to it from a fan of horrormovies and comics. In the series what fascinated me, was the struggle of survival and the fact, how ordinary people were acting upon crisis. How the different alteregos were appearing in within and how the new fighter was acting. How the community played for the same benefit and how did people forgot the material. 
The Walking Dead-comics are based on the old movie called; Night Of The Living Dead, made famous by George A. Romero. This movie was one of my favourite movies as a teenager. Romero has made shocking good horrormovies and ideas from them were very different than, what people were used to think on that time. For this disparity he gained the title as a cultdirector. It isn´t particular matter that makers of the movie Night Of The Living Dead are the set behind of the famous television programme The Walking Dead.
I myself don´t like zombies, because I often have nightmares about them. Some time ago, there was this heavy conversation about zombies in some discussionsite. Some anonymous people were talking about zombies and believed that they only exist in movies. I believe that "rovers" or "walkers" do exist in real life. And I am not talking about voodoorituals. I am talking about science. Where do you believe origins from the stories have come? Maybe in some madhatters head?               

All horrormovies and tales are based on real events. Haven´t you heard about; rabies, rage-disease, and mad cow-disease? There is plenty of more. These kind of bacterias and viruses are causing horrible destruction to one´s brain on short amount of time, where the remains of a person are only frames of crazyness and a hunger-that most primitive feeling. I have often addressed writings of disasters and crisis on my blog. On what to do and how to manage? The subject of this area is so interesting, that I could talk days about it. There is this saying that everything is fair in love and war. I would know, how I would act in case of disaster and it´s all thanks to my late grandfather, who told me the essentials of war. In crisis the number one rule is to clarify the situation. There will always be people falling apart. Mostly, many privileged people wouldn´t cope the dismal situation. Overstate to say, but maybe once in a lifetime, it would be good to watch the situation from someone elses shoes. If you can´t put your hands on dirt, then shame on you. What is the capacity of this kind of person, when demans are to seek food and to have/give first-aid for the need? God.
Many people think that The Walking Dead-serie is nothing but a yankeefluff and viewers should not take it seriously. But what if, the programme is made for a guidance? How would ordinary people know how to fight suddenly, if it wouldn´t be on tv? Probably no-one wouldn´t forage with Samuraisword or run to the nearest gasstation in the name of real incident. Many other things are very reasonable. If you have read about dream symbols, you know that life is bizarre. Ponder, what would happen if we took thinking in the new whole level? What if everything is explaned? Instance, take the "Finnishsequel" from the show (where were playing our national anthem and the female fighter was battling against the walkers). Think of the scenario: What if the characters in the show wouldn´t be people at all, but land continents? And what about the bad person carrying the heavy woodmace with barbed wire? Barbed wire is mostly used as a barrier of borders.Villain wants to own all; people and soil...Look around you, what is happening now? Evildoer could be an alliance, made in force or in necessity. There is a lot of stuff to think about for a sceptic person.
Yes, the serie is really negative, but try attempt to do a positive and cheerful picture of the apocalypse? I think, everyone should watch at least one episode and then fire legitimate opinions of view.

Here is ten good reasons to watch the series:

1. You will know the skills of surviving
2. You will learn, that there is more in life than superficiality
3. You will understand, that these actors look like humas
4. You will see, that there is more than the obvious
5. For fans, TWD is a tribute for the horror movies
6. You will know, that the story is a never-ending
7. You will learn crisis management
8. You will learn geography
9. It is suitable for people, who are interested about bioscience
10. You will know excitement

 

Share

Ladataan...

Olen joutunut viime aikoina kieltäytymään monista yhteistyötarjouksista, vaikkei siihen varaa olisi ollutkaan. Nämä tarjoukset ovat olleet sellaisia, ettei niistä olisi minulle itselleni ollut hyötyä positiivisen näkyvyyden kannalta tai sellaisia, joista tulos olisi ollut plusmiinus nolla. Olen joutunut kieltäytymään myös hartaasti odotetusta tarjouksesta minulle tärkeän ulkomaalaisen tahon kanssa, koska Suomen verotus on niin suolesta! Minulle tuli täysin yllätyksenä esimerkiksi se, että Amerikasta tulleista paketeista joutuu maksamaan kovat tulliverot. Olisipa minulle tämän joku joskus kertonut, niin oltaisiin vältytty turhalta harmilta puolin ja toisin. Kyse oli siis tässä tapauksessa suurimmasta sponsoristani ikinä, joka olisi vieläpä huolinut  minut yhdeksi partnereikseen! En viitsi sanoa edes nimeä, koska alkaa itkettämään (tyyliin once in a lifetime). Olisin saanut monen tonnin kaluston käyttööni, pelkästään mainostamalla tätä kyseistä kansainvälistä brändiä...Paska fiilis. Paketti tuli minulle ilmaiseksi, mutta noutaakseni sen, olisin joutunut Suomen valtiolle maksamaan siitä monta sataa euroa tulli- ja ALV-veroa!!!!!??!! Käsittämätöntä. Ajatellaan tilannetta vaikkapa niin, että jos joku amerikan mummo olisi hyvää hyvyyttään lähettänyt paketin (muistaessaan sukulaislapsia), niin vastaanottaja olisi joutunut siitä ilosta itse maksamaan. Miten on ollenkaan perusteltua se, että Kiinasta tulevasta paketista pulitetaan tullimaksuja korkeintaan muutama kymppi ja jenkeista tulevasta paketista joutuu maksamaan jättisummia? Joo-o. Jäi se paketti sitten noutamatta ja mainekin meni...mutta miten tällaista voi tietää?       

Monet blogistit kirjoittavat oman valinnan vapaudesta. He puhuvat usein siitä, että eivät vastaa kaikkiin tarjouspyyntöihin TAI heidän ei tarvitse kaikkiin tarjouspyyntöihin suostua. Tämä on ihan järkevää, sillä kannattaa todella miettiä mihin ryhtyy. Itselle kuitenkin nämä tarjoukset ovat todella tärkeitä, koska näkyvyyttä tuiki tuntemattomilla ei koskaan ole liikaa. Tarkoituksenani ei nimittäin ole koskaan tulla turhaksi julkkikseksi vaan tienata tulevaisuudessa niissä asioissa, joissa olen hyvä ja joihin minulla on aina ollut kaipuu (Mikä tarkoittaakin sitä, että joudun tunkemaan jalkani joskus epämieluisiinkin paikkoihin). Jossain luki joskus, että näyttelijät ovat tavallaan kuin kurtisaaneja. Myydäkseen taidettaan he joutuvat myymään sielunsa. Tämä sama pätee jokaiseen taiteen lajiin. Mutta mikä on liikaa? Jossain vaiheessahan kipuraja tulee vastaan vai tuleeko?

Itse en haluaisi mainostaa mitään tuotetta tai asiaa, mikä on vastaan ajatusmaailmaani tai minkä taustoissa toimii korporaatio, jonka toimintatavat ovat lievästi sanottuna arveluttavat. Mutta raha...se on vaikea asia. Lyö kunnon työsopimus kouraan tai iso rahanippu pöydälle, niin kaikesta voidaan neuvotella. Taiteen alalla hyvin harva tienaa ja viestinnän alalla sitäkin harvempi. Blogiyhteistyö epämääräisyydestään huolimatta saattaakin olla kirjoittajalle joskus ainoa portti ilmaiseen peeärrään.

Itselleni blogiyhteistyötä ei ole tarjottu liikaa. Ýhteistyöehdotukset ovat kotimaassa tulleet firmoilta, joihin itse olen ensin ollut yhteyksissä. Useimpaan tarjoukseen olen vastannut kyllä, mutta olen joutunut myös kieltäytymään ehdotuksista, jotka ovat olleet sidoksissa esimerkiksi huonoihin affiliatesivustoihin. Ihan oikeita tarjouksia olen saanut aivan muualta kuin Suomesta, mikä ei kyllä yllätä. Verotus täällä vaan on niin takapajuista, että olen joutunut näistä monista kieltäytymään... ja no...kieltäytyminen sattuu aina. Nimittäin jokainen menetetty sopimushan on hukkaanheitetty tilaisuus.

Oletko itse koskaan joutunut sanomaan "EI" yhteistyölle? Mitkä ovat olleet perimmäiset syyt tälle kieltäytymiselle? Onko näkymäsi kirjoittajana parantuneet tällaisen tapahtuneen myötä vai huonontuneet? 

Share

Ladataan...

Muoti-ikonina ja poikatyttönä tunnettu Audrey Hepburn loisti mustavalkoelokuvissa olemalla vain oma itsensä.
Halusin luoda meikin, mitä voisi käyttää muulloinkin kuin vain naamiaisissa ja siitä syystä valitsinkin tämän maskin. Kyseinen meikki on astetta vaikeampi kuin aikaisemmat ohjeeni ja tuokin omat haasteensa, varsinkin jos meikattavalla on iso nenä (kuten allekirjoittaneella). 

Alkuvalmistelut:
HUOM! Jos et omaa luonnostaan kyseisiä palkkikulmia, niin kulmakarvoista tulisi peittää/ajella puolet.
Leikkaa sivuttainen otsatukka ja tee jakaus toiselle puolelle päätä. 

Tarvikkeet:

-Meikkisieni
-Huulisivellin
-Normaalipaksuinen luomisivellin
-Ruskea ja Kullanruskea luomiväri
-Aurinkopuuteri
-Poskipuna (Persikka)
-Kosteusvoide
-Meikkivoide (Ivory)
-Peitepuikko (Ivory)
-Valokynä
-Vaalea Irtopuuteri
-Vaaleanruskea kulmakynä
-Musta eyeliner
-Musta kajaalikynä
-Punainen huulipuna
-Musta Mascara

Ohjeet:

1. Levitä puhtaalle iholle kosteusvoide. Pohjusta naama tavallisella meikkivoiteella, peitepuikolla ja levitä siihen päälle vaalea puuteri. Peitä meikkivoiteella ja puuterilla myös kulmakarvat.

2. Naamaa kavennetaan varjostuksilla. Sivele aurinkopuuteria molemmin puolin leukaperiä, nenään (kaventamalla), ohimolle, kaulaan ja molemmin puolin poskipäitä. Tee nenään jälleen some-meikki. Piirrä varjostusten päälle viivat alaspäin. Häivytä sormella tai tyynyllä varovasti. Tee nenän päähän viiva poikittain, jota häivytät (tämä antaa oikeaa hyppyrimuotoa). Levitä aurinkopuuteria alaspäin poskipäiden mukaisesti. Piirrä päälle kynällä terävät viivat alaspäin. Häivytä viivoja tyynyllä. Täytä uurteet naamasta valokynällä pois.

3. Peitettyjen kulmakarvojen päälle aletaan muotoilla vaaleanruskealla kulmakynällä palkkimaisia viiva-kulmia, kulmien kuitenkaan olematta täysin viivat. "Viivoista" tulee tehdä pitkät, niin että ne hallitsevat katsetta. Aloita kulmien piirtäminen jättämällä kulmien väliin yhden silmän mitta. Vedä kulman muoto yli silmän normaalin pituuden. Väritä päälle mustalla kajaalilla/kulmakynällä.

4. Silmämeikissä laitetaan valoa valokynällä kulmakarvojen alle. Seuraavaksi tehdään klassinen silmämeikki, johon ei tarvita muuta väriä kuin ruskeaa ja mustaa. Liikkuva silmäluomi varjostetaan sivuilta ja koko ajan häivytettävä väri levitetään keskelle luomea. Valokynällä annetaan valoa nenän viereisiin silmänurkkiin. Silmä rajataan vain puolittain  eyelinerillä, jolloin silmäluomen sisänurkat rajataan ja silmäkulmat nousevat ylöspäin kissamaisesti . Kissansiipien alle tulee valokynällä siivet. Alaluomien verestävä osa peitetään valokynällä ja alaluomet rajataan ruskealla/mustalla kynällä pyöreiksi.

 5. Mascaraa tulee ylä ja alaripsiin reilusti.

6. Huulet rajataan normaalisti ja päälle levitetään siveltimellä punainen huulipuna.

7. Poskipuna laitetaan muotoiltujen poskipäiden päälle.

8. Meikki on valmis. Muista laittaa hiukset.

 

P.S. Pahoittelut kuvien laadusta. Edelleenkään en omista ammattilaiskameraa.

 

Share

Ladataan...

Aika ottaa joululehdet esille ja tunnelmoida.
Olen aina ollut jouluihminen, vaikka viime vuosina tämä hypetys onkin laantunut jonkin verran. Minulla on tapana kaivaa kaapin kätköistä vanhoja lehtiä, joilla fiilistelen ja joista saan inspiraatioita. Joku voi pitää tätä hieman outona hamstraamisena, mutta tästä tavasta on tullut itselleni jokavuotinen perinne. Kaikkia lehtiä en tietenkään säästä vaan sellaiset, joissa on todellista tunnearvoa sekä ideoita, mitä ei löydy muualta. Lehtiä, jonka pari irtonumeroa olen saattanut saada siskoltani joululahjaksi tai jonka olen ostanut minulle tärkeänä vuonna. Perinteet ja joulutarinat harvemmin vanhenevat, sillä niillä on tarkoitus elämässämme, nimittäin rauhoittua ja juhlia elämää. Onhan tästä esimerkkinä Charles Dickensin Saiturin Joulukin, joka on säilynyt jo yli sata vuotta koskemattomana ihmisten mielissä. Joulu onkin ehkä ainut juhla, joka tulee parhaiten säilymään tässä muuttuvassa ajan virrassa.   

Minä luen lehtiä, kun haluan etsiä tietoa. Kaikkea ei nimittäin netissä lue. Sisustuslehtiä taas luen rauhoittuakseni hetkeksi. Tällaisista lehdistä etsin yleensä käsityövinkkejä ja askarteluohjeita, joita sovellan ja teen yhdessä lasten kanssa. Joskus törmään myös kivaan reseptiin, jota on jouluhössöttäjänä tietenkin pakko kokeilla. Joululehdet ovat parempia kuin tavalliset lehdet, sillä niistä löytyy kaikkea. Ennen kaikkea ne ovat kuitenkin tunnelman luojia. Toiset aloittavatkin joulun pikkujouluilla, kun minä taas luen kirjoja ja lehtiä. Mutta mikä onkaan nautinnollisempaa kuin käpertyä lehden kanssa sohvan nurkkaan, lehti kourassa kera kupposen kuumaa?

Share

Ladataan...

Tämänkertaisen naamiaismeikin valitsin syystä, että sellaista ei ole joka blogissa. Tätä meikkiä ei ole vaikea tehdä, joten kaikki Pin-up ihailijat kuulolle nyt! :)

Tarvikkeet:

-Meikkisieni

-Huulisivellin

-Normaalipaksuinen luomisivellin

-Aurinkopuuteri

-Kosteusvoide

-Meikkivoide (Ivory)

-Peitepuikko (Ivory)

-Valokynä

-Vaalea Irtopuuteri

-Ripsi/Kulmaharja

-Persikan Värinen Poskipuna

-Vaaleanruskea kulmakynä

-Musta eyeliner

-Ruskea kajaalikynä

-Persikan Värinen huulipuna

-Musta Mascara

HUOM! Naaman tulee olla täysin puhdas meikistä, joten pese se. Tähän meikkiin ei tule irtoripsiä, vaikka Greta Garbolla elokuvissaan sellaiset usein olikin.

Ohjeet:

1. Levitä naamalle kosteusvoide. Pohjusta naama tavallisella meikkivoiteella ja levitä siihen päälle vaalea puuteri. Peitä meikkivoiteella ja puuterilla myös kulmakarvat. Täytä uurteet peitepuikolla ja valokynällä pois. Tummat silmänaluset piilotetaan täysin.

2. Varjostukset tehdään aurinkopuuteria siveltämällä leukaan, nenään (kaventamalla) ja molemmin puolin poskipäitä.

3. Nenään tehdään "some-meikki". Piirrä varjostusten päälle viivat alaspäin. Häivytä sormella tai tyynyllä varovasti. Terävät viivat saavat jäädä hieman näkyviin yläpuolelta nenää.

4. Tee huulista ohuet, rajaamalla huulet vaaleanruskealla kulmakynällä huulten kaarten sisäpuolelle. Häivytä hieman rajoja. Levitä huulisiveltimellä persikan värinen huulipuna päälle.

5. Harjaa peitetyt kulmakarvat ohuimmaksi. Uudet kulmat piirretään kajaalikynällä omia kulmakarvoja ylemmäksi. Tee kulmakarvoista kysyvät ja vedä niiden päät lähelle toisiaan. Jätä ohuiksi. (Kulmat voi tehdä pyöreiksi kuten Gretalla tai teräviksi kuten Marilynillä).

6. Silmämeikissä laitetaan valoa valokynällä silmän sisänurkkiin ja silmän sisänurkan alapuolelle eli silmänalusihoon (myös valopuuteri käy). Sitten rajataan kajaalilla silmän yläluomet, varjostaen silmämunan ominaista muotoa (näin tehtiin esimerkiksi kuusikymmentäluvulla). Miedolla värillä (siveltimellä) voit mukailla rajausta. Kynää, eikä mitään muutakaan väriä tule liikkuvan silmäluomen yli vielä. Viivaa häivytetään liikkuvaan silmäluomeen päin. Ulkoisiin silmänurkkiin tulee pienet kevyet "siivekkeet" mustalla eyelinerilla. (Tässä meikissä näkyvin rajaus on silmäluomessa). Ruskealla kajaalikynällä peitetään alaluomea. Näkyvää rajausta ei tule. 

7. Mascaraa tulee laittaa paljon yläripsiin ja vain vähän alaripsiin.

8. Kiharra, tuuheuta hiuksia tai vedä geelillä wetkampaus päätä myöden. Meikki on valmis. Olet valmis juhliin.

P.S. Meikin voit kruunata jäänsinisillä piilolinsseillä ja asuksi valita agenttipuvun tai maatuskamekon. 

For this time I did choose a makeup, what is not common among bloggers. This mask isn´t hard to do, so Pin-up fans, listen up!

Necessity:

-Make-up sponge
-Lipbrush
-Avarage size paintbrush
-Shadepowder
-Lotion
-Foundation
-Concealer (Ivory)
-Light Pen
-Loose Facepowder (Ivory)
-Eyebrow/Lashbrush
-Peach (colored) blush
-Lightbrown Eyebrow Pencil
-Black Eyeliner
-Brown Kohlpencil
-Peach (colored) Lipstick
-Black Mascara

Instructions:

Attention! Skin should be clean from make-up, so wash it. This make-up doesn´t include fakelashes (although Greta Garbo frequently had them).

1. Spread the bodylotion to your face with fingers. Preparate your skin surface with normal foundation and cover with loose face powder. Remember to cover your eyebrows also. Fill your facelines off with concealer and lightpen. Hide dark eye-circles.

2. Spread the highlights to your chin, nose (narrow) and both sides of your cheekbones.

3. Do "instagram" make-up to your nose and draw (top of it) two sharp vertical lines. Fade carefully. Feel free to show the frail lines above of your nose.

4. Make your lips more thinner defining them from inside the natural curvelines by lightbrown pencil. Fade little the marked borders. Spread peach lipstick top of the color, with lipbrush.

5. Groom your eyebrows more slimmer to upwards. New brows are drawn higher than the old ones. Make your expression look like incredulous and drag the browheadlines near to each other. Leave them thin. (You can shape your brows round: like Greta had or sharp: like Marilyn did).

6. Light is given to one´s eyes, by brushing the bright lightpen color to internal corner of eyes, -downside and to the lower eyelid (lightpowder is suitable also). Highlight the shape of your upper eyelids with dark kohlpencil (this was common style in the 1960´s).  You can revamp the lines with mild brown powder. Color or anything, doesn´t move over the moving eyelid. The lines are faded towards the eyelid with brush. Fringe your outer eyecorners with small wings on black eyeliner. (Apparent confining will be on the eyelids, were this make-up will not be an extravagant). Tap the brown kohlpencil color lower to your eyelids, but don´t do the visible lining. Purpose in only to cover a little bit.

7. Put lot´s of mascara to upper eyelashes and only little to below. 

8. Curve your hair, dense it, or pull backwards with gel making the wethairstyle on one´s head. Make-up is ready. You are set for the party.

P.S. To crown your look, wear blue contactlenses and the suitable outfit.

 

Share

Ladataan...

Halloweenin alla haluan opastaa lukijoitani, miten tehdä helppo maski ilman kalliita merkkimeikkejä. Tulen postaamaan siis muutaman tällaisen simppelin meikkiohjeen ja toivon, että sinäkin onnistut. :) 

Tarvikkeet:

-Meikkisieni/Vaahtosieni
-Huulisivellin (pakollinen)
-Paksu luomisivellin (pakollinen)
-Kosteusvoide
-Meikkivoide
-Valkoinen Kasvomaali
-Peitepuikko (Ivory)
-Vaalea Irtopuuteri (Valkoinen tai Ivory)
-Aurinkopuuteri,  Vaaleanruskea Kulmakynä, Kaksi Luomiväriä; persikka, harmaanruskea (Varjostukseen)
-Valokynä (Häivyttämään uurteita/omia piirteitä ja tuomaan esille valokohdat)
-Ruskea tai Lila huulipuna
-Musta Mascara

Naaman tulee olla täysin puhdas meikistä, joten pese se.

Ohjeet:

1. Levitä puhtaalle naamalle ensiksi kosteusvoide sormin tai vaahtotyynyllä. Pohjusta naama tavallisella meikkivoiteella ja levitä voiteen päälle valkoista kasvomaalia (lasten vesiväripohjainen kasvomaali käy). Peitä myös huulet sekä kulmakarvat. Kun iho on vielä kostea, tee varjostukset omien poskipäiden mukaisesti korkeimmalle kohdalle luustoa. Eli levitä aurinkopuuteria alaspäin poskipäiden mukaisesti. Piirrä päälle kynällä terävät viivat alaspäin. Häivytä viivoja tyynyllä. Korosta poskiluustoa valokynällä.

2. Peitä suupielen uurteet peitepuikolla ja valokynällä, leuasta ja sen yläpuolelta. Häivytä.

3. Varjostukset tehdään nenään, kaventamalla sitä. Piirrä siis tummat viivat molemmin puolin nenää, jotka häivytät ylöspäin. Vedä peitepuikolla viiva nenän päälle, sen korkeimmasta kohtaa.

4. Tee arvet peitepuikon ja ohuen huulisiveltimen avulla (Eli läjä puikkovoidetta arviksi ja päälle puuteria, mikä kiinnittää voiteen).

5. Peitä peitepuikolla huulet ja taputa päälle kevyesti puuteria. Rajaa huulet vaaleanruskealla TAI lilalla kulmakynällä pienemmiksi kuin omat huulesi. Levitä huulisiveltimellä ruskea tai lila huulipuna rajausten sisäpuolelle. Meikki saa olla suttuinen.

6. Tee nälkiintyneen meikki. Levitä persikkapuuteria silmien alle (tummista silmänalusista on tässä hyötyä). Silmän muoto tehdään levittämällä ruskeaa luomiväriä nenään päin terävästi koko silmäluomen pituudelta. Häivytä siveltimellä väri ja pysäytä värin pääsy kulmakarvan sisäpuolelle. Peitä peitepuikolla vielä kulmakarvan ominainen muoto.

7. Ota valokynä ja ympyröi sillä silmät (silmäkulmat ja yläripsien tyvi). Häivytä alapuolen valkoista kynän jälkeä.

8. Laita mascaraa vain yläsilmäripsiin (alaripsiin ei tule väriä).

9. Aloita kulmakarvojen muotoilu hieman silmäkulmien kaarien sisäpuolelta, tekemällä ruskealla kynällä ylöspäin hiusrajaa kohti pienet terävät röllimäiset viivat (mistä kulmakarvat alkavat). Ala muotoilla näitä viivoja kulmakynän ja huulisiveltimen avuin surulliseen ilmeeseen alaspäin. Piirrä valokynällä nuokkuvien kulmakarvojen rajat. Tämä tuo silmiä enemmän esille. 

10. Meikki on valmis. Pörrötä Hiukset. Olet valmis juhliin.

Before the upcoming Halloween festival, I will be demonstrating you, how to do an easy partymask with only basic makeup. I will be posting these few simple tricks and hope, that you will make it.

Necessity:

-Make-up sponge
-Small Lipbrush
-Thick Eyelid Paintbrush
-Lotion
-Foundation
-White Skinpaint
-Concealer (Ivory)
-Loose Facepowder (Ivory)
-Shadepowder
-Lightbrown Eyebrow Pencil
-Two Eyeshadows; peach and brown/grey
-Light Pen
-Brown or Lilac Lipstick
-Black Mascara

Instructions:

1. Your face should be clean, so wash it. Spread the bodylotion to your face with fingers. Preparate your skin surface with normal foundation and put the white skinpaint on top of it with sponge. Cover your whole face, including eyebrows and lips. Your skin is still moist, so do the highlights for the most higher section of your cheekbones (Lotion binds the powder), spreading the sunshade downwards for the pitline. Top of it, draw the dark highlightpoints with eyebrow pencil (with same technique). Fade the lines with sponge. Enhance your showing cheekbones with lightpen.

2. Cover the natural agelines from the corner of the mouth, chin and the above. Do it with concealer and lightpen. Fade.

3. Highligts for the nose are made by narrowing the normal shape. Draw dark lines both side of the nose, for what is faded upwards forehead. Do concealer slit in the middle and for the highest spot of your nose (next to eyebrows) and roll down to the point of your nose.

4.  Do scars using concealerstick, small lipbrush and lightbrown pencil. Basically draw fat scarlines without fading. Then bind it all down with powder.

5. Cover your lips again, using concealer. Tap powder top of it. Define your lips with brown or lilac eyebrow pencil for smaller than your average lips (Notice: if you have very narrow lips, then wider). Extend the color inside the lines with lipbrush.  Scruffy lips are ok.

6. Do the "starved" look. Apply peach-eyepowdershadow underneath your eyes (dark circles may help you). The right eyeshape is made by spreading the brown eyeshadow in the upper eyelid in perceptive way, towards the nose. Color should be spread for the whole width of the eyelid. Fade little. Stop the color from fleeing outside (the tip of your brows). Cover again your brows, by using a concealer.

7.  Circle your eyes with lightpencil. Give light to the whole corners of your eyes and ciliumbases. Fade the lower eyelid mark. 

8. Use mascara only for the upper eyelashes.

9. Start shaping your brows slightly incorner where your eyebrows begin, by making little vertical nibs pointing towards your hairline on brown pencil. These marks should be made in front of your brows. Shape these lines downwards with light brown pencil to express the sad look. Use brown shadow in brush. Highlight (with lightpen) the upper lines of the droopy brows. This will illuminate the eyes.

10. Makeup is ready. Do Fluffy hair. You are ready.
 

P.S. Kallein meikissä käytetty tuote on Joe Blascon peitevoide. Muut meikit on Yves Rocheria ja marketin halpakamaa.

Share

Pages