Kotikonstit Käyttöön

Exlibris

Kevään viimeinen flunssakausi on käynnissä ja itsekin olen jo joutunut turvautumaan kaikenlaiseen voimaravintoon.
Kyseiset listaamani yksinkertaiset menetelmät ovat tulleet suvussamme sukupolvelta toiselle perimätietona. Mukana myös muutama itse testattu, mutta toimiva tieto. Tämä luontaistuotelääkintä ei ole vaihtoehtohoito, vaan olon parantaja ja terveyden edistäjä. Ilmaantuneen vaivan ensioireita voi lievittää näillä menetelmillä ja hyvällä onnella parantaa myös.

P.S. Ohessa lueteltuna vaivat, joihin alhaalla mainitut elintarvikkeet auttavat:

Päänsärky
(mitä aiheuttaa; stressi, jännityskipu, krampit niskassa, tulehdustilat, verisuonten ohuudesta johtuva migreeni, nivelkulumat/liikkumat)

Vitamiininpuutos

Kaamosväsymys, masennus, alakuloisuus

Virtsaongelmat; virtsakivet, bakteerit pissassa, virtsaputken tulehdus ja takaisinvirtaus

Vilustuminen

Vatsatauti; oksennustauti ja ripuli
(mitä aiheuttaa; virukset, pöpöt, bakteerit, ruokamyrkytys, allergiat, sopimaton ruoka tai ruoan määrä, loiset, parasiitit ja alkueläimet)

-Vesi-
(Vanhin voitehista)

Aikuisen elimistölle on tärkeää saada nestettä vähintään kolme litraa per päivä. Vesi on paras ruoka/janojuoma, koska se ei sisällä kaloreita ja soveltuu kaiken ikäisille. Päänsärkyyn paras hoito on vesi. Päänsäryn yleisin syy on nimittäin nestevajaus. Tällöin päänsäryn saa lievittymään, kun juo rauhallisesti (Ei kerralla) elimistöstä puuttuvat nestemäärät. Vesi laittaa veren kulkemaan elimistössä happensa avulla, ja näin ollen elimistö alkaa toimia normaalimmin. Verisuonet vapautuvat kuivuudesta aiheutuneista tukkeutumista ja sydän alkaa pumppaamaan verta normaalisti. (Huom! Vedessä on myös yliannostuksen vaara! Nauti kohtuudella!!)
Vesi auttaa myös ulkoisesti, sillä lämmin/kuuma suihku ja kylpy lievittää stressiä ja kipua. Vanha kansa syntyi ja kuoli saunassa.
Vesi on paras kauneushoito.

-Valkosipuli-
(Pitää Draculan loitolla)

Vanha kansa uskoi, että valkosipuli karkoittaa pahoja henkiä. Entisaikaan uskottiin, että sairaudet ja talon huono onni olivat riivaajahenkien aikaansaannosta. Nykyään tiedetään, että joka paikassa on pöpöjä, emmekä voi asialle oikeastaan mitään. Meidän täytyy vain karaista itseämme tai kohottaa vastustuskykyä, etteivät taudit meitä kaada. Tällainen vastustuskyvyn kohottaja on valkosipuli. Valkosipulia tulisikin syödä raakana. Luonnon oma antibiootteja sisältävä kasvi pitää yllä vastustuskykyä, tappamalla bakteereja. Valkosipuli on paras elimistön puhdistaja ja sitä tulisikin syödä flunssaan. Valkosipuli kuitenkin auttaa myös moneen muuhunkin vaivaan. Valkosipulin puristettu kynsi teen joukossa tai keitetyssä vedessä lievittää alkanutta yskää ja puhdistaa verta, ja siksi sitä onkin suositeltu alkaneen vatsataudin lievittämiseen.
Ohje: Laita puolikas valkosipulin kynsi isovarpaan ja etuvarpaan väliin. Päälle villasukka. Anna olla varpaan välissä mahdollisimman monta tuntia, mielellään yön yli. Olo lievittyy, eikä sinua palele enää niin paljon.
Ohje: Laita valkosipulin kynsi pumpulitukkoon. Kiinnitä tukko laastarilla kiinni nenän ja posken väliseen maastoon. Tämä näyttää hölmöltä, mutta avaa oikeasti tukkoisuutta. Kyynelkanavan, nenäontelon sekä poskiontelon alkanutta tulehdusta voidaan hoitaa myös näin.

-Salmiakki-

Salmiakki on suolattua lakritsia. Ammonikloridi eli salmiakkisuola puhdistaa verta, tappaen pöpöjä. Sanotaan, että suklaa korvaa tietynlaisen vaivan, mutta salmiakki lisää tuota. Salmikkia ei tulisi nauttia usein, koska se turvottaa keräten nesteitä kudoksiin ja lisäten verenkulun painetta elimistössä, mikä aiheuttaa taasen verenpainetautia. Kuitenkin, flunssaan ja alkaneeseen päänsärkyyn salmiakki on oiva lääke. Lisäksi, siinä missä maitosuklaa aiheuttaa ihoon näppylöitä, niin salmiakki puhdistaa ne näpyt. Itse syön salmiakkia huonoon oloon.

-Inkivääri-

Inkivääri on mainio hoitaja vilustumiseen ja flunssaan.
Ohje: Raasta tuoretta inkivääriä tai ota valmista inkiväärimaustejauhetta, ja laita ne keitetyn veden joukkoon. Inkivääri on vahva mauste, mikä avaa röörit ja näin ollen poistaa tukkoisuutta. (Älä nauti raskaana! Inkiväärin käytöstä ei ole riittävästi tietoa.)

-Sitruuna-

C-vitamiininpuutokseen tulisi nauttia sitrushedelmiä. Sitruunan vitamiinitaso on niin korkea, että sitä tulisi ottaa kun väsymys, masennus tai puutostilat ottavat valtaa. Entisaikaan, sitruunoiden tiedettiin ehkäisevän keripukkia. Nykyään on saatu tutkimustuloksia myös siitä, että sitruuna ehkäisee yleisiä syöpiä. Kun olet vilustumassa tai vilustunut, todennäköisin syy siihen on alentunut vastustuskyky. Tällöin tulisi varmistaa vitamiinien saanti. Vilustuneena tulisi nauttia runsaasti C-vitamiinia, mikä palauttaa vastustuskykyä. Sitruunassa on hyvä määrä C-vitamiinia, mikä auttaa palautumiseen. Sitruunan on todettu olevan piristävämpi kuin kofeiinin. Joten jos haluat saada välitöntä aurinkoa ja energisyyttä, niin nauti kahvin sijaan sitruunaa. Sitruunan tiedetään kiihdyttävän myös aineenvaihduntaa, joten se on erinomainen helppi laihduttamisessa.
Ohje: Aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi, nauti joka aamu kaksi ruokalusikallista sitruunamehua vesilasillisen seassa tyhjään mahaan. Ohje: Flunssan lievitykseen nauti sitruuna puristettuna kuuman veden joukossa tai ime sitruunalohkoa.

-Nokkonen ja Pinaatti-

Nokkonen ja Pinaatti ovat eri kasveja, mutta niillä on samat ominaisuudet. Nokkosta ja Pinaattia on syöty raudanpuutokseen pula-aikoina, kun muuta vihreää ei ollut saatavilla. Todellista näyttöä ei ole sille, että niistä saataisiin rautaa sen enempää kuin muistakaan kasviksista. Nokkosta sanotaankin köyhän miehen pinaatiksi. Nämä kaksi kasvia tulisi aina kypsentää, sillä ne sisältävät runsaasti oksaalihappoa (mikä on syövyttävä aine pidemmän päälle, aiheuttaen vatsapuruja). Niinpä pinaatti kuten nokkonenkin syödään usein maitoon tai jauhoon sekoitettuna keittoina tai räiskäleinä. (Raskaana olevien on syytä välttää näiden kasvien jatkuvaa syömistä, juuri oksaalihapon takia).

-Persilja ja Minttu-

Persiljaa tulisi syödä sellaisenaan. Persiljalla on desinfioiva vaikutus. Persilja puhdistaa sekä verta että suun pöpöjä. Lisäksi se tuhoaa myös yleisempiä alkueläimiä. Kreikkalaiset ovat uskoneet mintun lievittävän päänsärkyä. Mintulla on sama vaikutus kuin persiljalla ja tämän lisäksi se on erittäin hyvä vatsalle rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta. Ohje: Nauti minttua teen muodossa ja mausteena ruoissa. 

-Tyrnimarja-

Tyrnimarjassa on moninkertainen määrä C-vitamiineja. Yhden tyrnimarjan syöminen vastaa useampaa appelsiinilohkoa. Tyrnimarjan salainen ase on marjan piristävä vaikutus. Se kohottaa myös kuntoa, ilman että aiheuttaa hyperaktiivisuutta. Syö tyrnimarjoja sellaisenaan, tai sokerin kanssa maustamattoman jogurtin tai viilin seassa. (Huom! Älä kuitenkaan anna tyrnimarjoja kypsentämättömänä pienille lapsille, sillä pienen lapsen elimistö ei kestä suurta C-vitamiinikuormitusta kerrallaan. Tämä on syy, miksi muutamat tuoremehut on kielletty lapsilta.)

-Pihlajanmarja-

Pihlajanmarja on aliarvostettu marja. Niitä on saatavilla sellaisenaan Suomen luonnosta syksyllä, eivätkä ne maksa mitään. Pihlajalla on samanlainen vaikutus kuin tyrnimarjalla, mutta sen maku on miedompi ja sopii lapsille. Happamana marjana monet eläimet, paitsi linnut vieroksuvat sitä. Pihlajanmarjan terveysvaikutukset ovat huippuluokkaa, sillä marja piristää ja parantaa vitamiininpuutosta ja vastustuskykyä. Pihlajista saa hyvää hilloa ja hyytelöä, mitä voi syödä esimerkiksi hyvän lihan kanssa.

-Mustikka-

Super-ravinnoksi ja kansainväliseksi vientituotteeksi nousseen marjan on tutkitusti todistettu ehkäisevän suolisto,- ja mahasyöpiä. Mustikka on edullinen marja ja paras mahalle juuri mietoudensa takia. Korkea antosyaanipitoisuus tekee mustikasta lääkekasvin samalla, joka suojelee elimistöä useimmilta sairauksilta. Mustikka on parasta tuoreena, mutta missä tahansa muodossa terveellinen herkku.

-Porkkana-

Porkkana on halpa ja todella terveellinen ruoka. Se nostaa vitamiinitasoa ja piristää samalla, vaikka onkin vihannes eikä hedelmä. Porkkana on erinomainen kuidun lähde suolelle. On sanonta, että kun katkaiset hedelmän tai vihanneksen kahtia, niin miltä sisällys näyttää? Miltä se näyttää, niin siihen tarkoitukseen syötävä on tarkoitettu. Porkkanasiivu muistuttaa kuvioltaan silmää. Flavonoiden ja A-vitamiinin ansiosta porkkana ylläpitääkin juuri näkökykyä.  Se myös ehkäisee verisuonisairauksia ja hoitaa mahavaivoja. Ei ole sattumaa, että sairaalassa tarjotaan mahavaivaiselle usein aurinkokeittoa, eli porkkana,-juureskeittoa. Porkkanan runsas syöminen antaa myös väriä värittömälle iholle turvallisesti.

-Valkoinen tee-

Valkoisen teen juominen vilustuneena auttaa palauttamaan punasolujen ja valkosolujen eheytymistä, mikä laskee kuumetta. Valkoinen tee buustaa myös vastustuskykyä. Huom! Varmista tuoteselostuksesta, että nauttimasi valkoinen tee on mahdollisimman puhdasta ja ettei siinä ole kasvitorjunta-aineen jäämiä.

-Puolukka ja Karpalo-

Nämä mainitsemani kaksi marjaa toimivat samalla tavalla. Karpalon, kuten puolukankin on todettu puhdistavan elimistöä kuona-aineista ja pidetty näin ollen etenkin munuaisten hellijöinä. Parhaimman hyödyn saa, kun syö tuoreita pakastamattomia marjoja. Kuitenkin kausituote on useimmiten pakastettu ja näin olen hyvää myös mehun muodossa. Karpalomehulla ja puolukkamehulla tulisikin lievittää virtsaputken tulehdusoireita. Maksimaalisen tehon marjat antavat antibiootin kera.

HUOM! Listassa vain pikkuriikkistä tiedonjyvää.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.