5 + 1 asiaa, jotka opimme Pariisissa tässä kuussa

Toimitus


Trendin ja Lilyn kauneustiimi on ravannut viime viikkoina useammin Pariisissa kuin saunassa tai salilla. Mitä opimme ranskattarilta ja muilta Ranskan pääkaupungissa henganneilta hahmoilta? 

 

1. Croissantin uudet vaatteet ovat vaaleanpunaiset

Kohtasimme kalifornialaisen Wende Zomnirin, yhden Urban Decay -meikkimerkin perustajista, Le Royal Monceau Raffles -hotellissa Pariisissa. Haastattelun päätteeksi Zomnir päätti, ettemme yksinkertaisesti voi poistua Ranskan maaperältä ilman hitti-croissantteja, jotka hän oli varta vasten valinnut tilaisuuteen. Zomnir kietoi hotellin kangasservettiin marjarouheella koristellut, vanilja-täytteiset voisarvet. Sujautimme eväskäärön käsilaukkuun ja avasimme sen koneessa. Harvinaisen mehevältä maistui. Merci! Kiitämme myös kangasservetistä, joka löysi tiensä hopeatarjottimelta tiskialtaan tuntumaan astiapyyhkeeksi. 

2. Pastellit vuorikristallit voittavat tavalliset kristallit

Kävimme Chanelilla utelemassa lisää ryppyvoiteista ja skoolaamassa merkin Sublimage-ihonhoitosarjalle, joka täyttää ensi vuonna kaksikymmentä. Samalla reissulla pääsimme pyörimään Gabrielle Coco Chanelin ateljee-kodissa, legendaarisessa osoitteessa 31 Rue Cambon. Lempiasiamme? Pastellisävyinen vuorikristallikruunu. Sen rinnalla suomalaisten arvoasuntojen perus-kristallikruunut jäävät väkisinkin kakkosiksi. Kurkkaa muut lempidetaljimme asunnolta Instgramistamme @trendimag. Kaipaatko videota? Katso britti-Voguen opastama kierros Cocon kämpiltäTrès bien!

3. Jopa ranskattaren hengitys kaipaa raikastusta

Croisanttien lisäksi söimme Pariisissa muun muassa sushia, täytettyjä leipiä, vaniljajälkiruokia ja sipsejä. Ruokailujen aikana, ja niitä ennen ja jälkeen, kävimme pitkiä keskusteluita harvinaisen kiinnostavien ihmisten kanssa. Rupattelu tapahtui useimmiten harvinaisen intiimeissä eli pienissä tiloissa: sohvan nurkassa, hississä, taksissa ja lentokoneessa. Ehkä arvaattekin, mikä kysymys siinä hiipi mieleen. Oi kyllä: "Haiseekohan henkeni? Ja miten pahasti?" Yksi Chanelin pr-työntekijöistä hoiti tilanteen sulavimmin. Joka aterian jälkeen hän hivutti vanhan kunnon Tic Tac -pastellin suuhunsa ja tarjosi kierroksen myös koko seurueelle. Merci Beaucoup! Kopioimme idean ja ostimme samanlaisen purkin lentokentän Tax Free -kaupasta, jättikoossa.

4. Överit pokat pelastavat

Yhtenä iltana kohtasimme luksustason ongelman: Mitä tehdä, kun on menossa Chanelin cocktail-tilaisuuteen ja oma H&M:n jakkupuku on ihan ok, mutta enemmänkin YSL-tyyliä. Ratkaisu: Päähän ranskalaisen suunnittelijan Caroline Abramin isot pokat ja kynsiin Chanelin uutta tummanvihreää hittilakkaa. Alkoiko lakka kiinnostaa? Hyvä: Lily Edit kertoi siitä tällä viikolla kaiken olennaisenKlik, klik. Bien sûr!

5. Buddha Bar on  illallispaikkamme myös ensi reissulla

Kauneusgurumme Erika Naakka kävi haistelemassa Hermès-tuoksuja merkin pääkallopaikalla. Lounas tarjoiltiin Hermèsin kattoterassilla, jonne pääsevät vain harvat ja valitut. Illallinen nautittiin harvinaisen coolissa Buddha Barissa, jonka ovet ovat auki kaikille. Onneksi, sillä Havaijista ja Intiasta inspiroituneelta ruokalistalta kasvisruokailijatkin löysivät mielettömiä makuja. Viisas tekee etukäteen pöytävarauksen.

+ 1. Soittolista ranskatar-viikonloppuun tulee tässä

Eikö ole Pariisin-reissua tiedossa? Eipä hätää. Buddha Barin ilmapiiristä saa palasen, kun klikkaa päälle ravintola-baarin soittolistan.  Linkin takana odottaa vähintäänkin viileä lounge-setti, johon eläytymisessä auttaa elegantti kotiasu, huonehajuste (jasmiini-hajuvesikin käy) ja samppanja. Jep, ei kuulosta ollenkaan huonolta. Kyllä pieni pariisitarlarppi aina Halloween-naamiaiset voittaa. 

 

Cordialement. Jenna Kämäräinen ja Nude-blogin Erika Naakka
Kuvat Jenna Kämäräinen, Nude-blogin Erika Naakka ja matkakumppanit

Share

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Kauneustiimiläisten seikkailuja on ollut ihana seurata Instagramista, ja tällainen yhteenveto oli ihan huippu! :)

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa, että pidit! Lisää matkoja ja raportteja luvassa jatkossakin :)

Kommentoi