5 asiaa, joita kolmikymppiset katuvat - mitä tekisit toisin?

Toimitus

Ettei vaan vanhana kaduttaisi.

 

Ai että menneiden haikailu ja katumus tekemättä jääneistä asioista ovat keski-ikäisten yksinoikeus? Ei pidä paikkaansa - koskaan ei ole liian aikaista katua!

The Huffington Postin artikkeli listaa viisi yleisintä asiaa, joiden tekemistä tai tekemättä jättämistä 25-35-vuotiaat surkuttelevat.

Suuri osa tähän tutkimukseen osallistuneista katui sitä, ettei ollut päätynyt tekemään töitä, jossa voi olla hyödyksi myös muille ihmisille. Myös opiskeluvuosien turhuuteen hassaaminen tuskastutti.

Lue, missä muissa asioissa kolmikymppiset toivoisivat tehneensä erilaisia valintoja.

 

Mitä sinä toivoisit tehneesi toisin? Entä missä asioissa aiot tehdä korjausliikkeen?

 

Teksti: Kati Toivanen, jota jotkin takavuosien tekemiset ja tekemättä jättämiset alkoivat kaduttaa noin 32-vuotiaana

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Lähde: The Huffington Post

Kommentit

häkkilintu

Elämä on täynnä asioita, jotka olisi voinut jättää tekemättä, mutta ongelma on siinä, etten olisi se ihminen, joka nyt olen, jos en olisi tehnyt niitä juttuja. Hankin tänään kattolampun. Olisin voinut hankkia sen toki myös 1,5 vuotta sitten, muuttaessani tähän asuntoon. En hankkinut. Oli parempaakin tekemistä.

Tulen taatusti kolmikymppisenä surkuttelemaan miten vähän matkustelin nuorempana ulkomailla. Kotimaanmatkailua en tule surkuttelemaan. Näillä rautatiekilometreillä tulee vuodessa "kierrettyä maapallo pariinkin otteeseen". 

En ymmärrä tyyppejä, jotka surkuttelee, etteivät ole hyödyksi muille työnsä kautta. Hyödyksi voi olla myös järjestötoiminnan tai kansalaisaktiivisuuden kautta. Oven auki pitäminen toisille ei maksa mitään, eikä vie juurikaan aikaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivon, että olisin sekoillut enemmän. Ollut holtiton, löysämoraalinen jne. Tälleen vakiintuneena ja aikuise(mpa)na sitä ei voi ottaa takas, tai toki voi, mutta en halua panna kaikkea paskaksi.

Tuulee tuulee

Joo, ihmeellisen kunnollisia ja järkeviä toiveita tossa listassa. Mulla kyllä kans menis enemmän tonne edellisen vierailijan (16:31) suuntaan jos jotain pitäis sanoa, mutta pyrin kyllä elämään pikemminkin eteenpäin kuin taaksepäin katsoen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauhean negatiivisia keskustelunavauksia toimituksen puolelta ollut Lilyssä viimeaikoina. Tylsää jos tää muuttuu tällaiseksi valituspalstaksi.

Miksi käyttää aikaa johonkin sen miettimiseen mitä katuu kun voi katsoa eteenpäin. Mitä niille voi??

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Hmm, ehkä meillä on ollut synkkä viikko. Mutta ällös huoli, Vierailija, toimituksen palstasta ei ole tarkoitus muuttaa negistelypaikaksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nii just! Kysykää mieluummin seuraavaksi vaikka viikonloppusuunnitelmia tai edellistä matkakohdetta.

Paljon kiinnostavampaa kuin purnata asioista joille ei voi mitään. !!!!111

Harmittaa, etten aikaisemmin lähtenyt tielle kohti onneani. Tosin tiedän, etten olisi niin vahva henkisesti kuin nyt olen. Jos nuoruus tuo jotain, niin kyllä ikäkin jotain antaa. Puolensa kullakin, näin asian näen. 

Nyt kun tunnen ponnarin niskassani, tiedän, että kaikki on jo hyvin. Kaikki tulee vielä paremmaksi menemään. Ehkä täydelliseksikin - mitä se ikinä onkaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.