Lily katselee televisiota: Syyssuosikit

Toimitus

Syksyllä on aika hautautua sohvan pohjalle ja tapittaa suosikkisarjoja. Lily valitsi tarjonnasta mieluisimmat tulokkaat, vanhat tutut sekä sarjat, jotka toivomme näkevämme pian Suomessakin.Draamakuningattarille •  The Killing (lempinimeltään Killinki) eli Jälkiä jättämättä on sateiseen Seattleen siirretty amerikkalainen kelpo muunnelma tanskalaisesta murhamysteeristä Forbrydelsinistä. Sarjassa seurataan uhrin perheen asteittaista luhistumista, etsivien tempoilua pakkomielteidensä ja ihmissuhteidensa pauloissa sekä pormestariksi pyrkivän poliitikon vaalikampanjaa. Niin ja syyllisen selviämistä askel kerrallaan. MTV3 maanantaisin 12.9. alkaen.

 • Justified-draamassa näyttelevälle Timothy Olyphantille on tainnut jäädä rooli päälle. Hän näyttelee taas lainvalvojaa, jonka oikeuskäsitys venyy kuin villissä lännessä – Deadwoodista tuttuun malliin. Sarja perustuu Elmore Leonardin kirjoituksiin. Nelonen Kinolla torstaisin 17.11. alkaen.

 • Kennedyt, Amerikan lähihistorian kiinnostavimman ja vaikutusvaltaisimman suvun vaiheita dramatisoiva uutuussarja, antaa eväitä monen tärkeän kysymyksen pohtimiseen. Kuka murhasi JFK:n? Oliko Bobbylla suhde Marilyniin? Kuinka Katie Holmes pärjää  JackienaYle1 perjantaisin 16.9. alkaen.


Psst... Syksyn kynnyksellä voi haaveilla jo keväästä, jolloin YLE esittää kolme onnistunutta HBO-draamaa. • Kate Winsletin tähdittämä Mildred Pearce -minisarja on raastava kertomus kunnianhimoisen äidin ja oikukkaan tyttären suhteesta. Canal+ esittää sarjan uusintoja syksyllä.

 • Game of Thrones soveltuu myös sellaisille katsojille, jotka eivät muutoin vilkaisisikaan fantasian suuntaan. George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan perustuva mammutti on kuvaus mahtisukujen välisestä valtapelistä unohtamatta seksiä, huumoria, sotaa, brittinäyttelijöitä – ja lohikäärmeitä. Lisäksi sarjassa on komein tunnarijakso, mitä kuunaan on taidettu nähdä. Canal+ esittää sarjan uusintoja syksyllä.

 • Suursarja Boardwalk Empire kertoo kieltolain aikaisesta Atlantic Citystä, missä poliitikot, gangsterit, poliisit ja pikkurikolliset kamppailevat vallasta. Mukaan mahtuu onneksi myös hyviä naisrooleja. Sarja sopii varsinkin Sopranosin ja Deadwoodin ystäville.


Koomikkojen kuninkaille • Miranda on kömpelö kolmekymppinen, jolla on pettynyt äiti, rasittavat kaverit ja pilailupuoti. Koomikko Miranda Hartin mehevä sitcom palkittiin Britannian parhaana komediana viime vuonna. YLE1 lauantaisin 1.10. alkaen.

 • Viimeistä päivää -komedia on esimerkki siitä, kuinka elokuvatähdet tungeksivat telkkariin riesaksi asti. Onneksi jälki on tässä tapauksessa hyvää. Mainio Laura Linney voitti syöpään sairastuvan opettajan roolista Kultaisen maapallon. YLE1 lauantaisin 15.10. alkaen.

 • Suomalaisten Coco-fanien odotus palkitaan – vihdoin. Conan-talkshow'taan isännöivä Conan O'Brien on ennennäkemättömässä iskussa  – varmaankin NBC:n potkuista sisuuntuneena ja inspiroituneena. Suomi-tv joka ilta 15.8. alkaen.

 • Australian ylpeys Toni Collette on voittanut Emmyn ja Kultaisen maapallon roolistaan jakomielisenä perheenäitinä. Taran monta elämää -komedian on käsikirjoittanut Diablo "Juno" Cody, joten luvassa lienee sähäkkää sanailua. Sub maanantaisin 29.8. alkaen.


Älä unohda vanhoja tuttuja • Freaks and Geeks, tuo high school -sarjojen hiomaton timantti, tyssäsi harmillisesti vain yhteen kauteen. Nyt se uusitaan onneksemme. Sarja sinkosi tietoisuuteemme Judd Apatow'n, Seth Rogenin ja James Francon kaltaisia  sankareita. MTV3 perjantaisin 28.10. alkaen.

 • On huutava vääryys, että verraton Puisto-osasto-komedia ei ole löytänyt tietään maksuttomille kanaville. Amy Poehlerin johdattama tapaturmille altis puistovirkailijoiden joukko ei jätä ketään kylmäksi. MTV Komedia, toisen kauden jaksoja perjantaisin. 

 • Breaking Bad -draama se vain paranee kausi kaudelta samaa tahtia perheenisän ja pikkurikollisen huumebisnesten mutkistumisen kanssa. Toinen ja kolmas kausi KinoTV keskiviikkoisin 12.10. alkaen.

 • Oi niitä aikoja, kun True Bloodissa oli vain vampyyreja, jokunen shiftari ja uskonnollinen fundamentalisti. Toisella kaudella ruutuun ryöpsähti kumma mytologinen raivotar. Kolmannella kaudella pakkaa sekottavat ihmissudet, neljännellä keijut ja noidat. Mitä seuraavaksi, zombeja ja maahisia? Neljäs kausi Canal+ torstaisin 25.8. alkaen.


Kyllä ne Amerikassa ja Englannissa osaavat. Nöyrimmin toivomme näiden eksyvän meidänkin töllöömme. • Zooey Deschanel vie leffarooleistaan tutun söpöilyn ja höpsismin uusiin ulottuvuuksiin lyömättömässä New Girl -sitcomissa. Poikaystävän pettämä Zooey löytää kämppäkavereikseen kolme nuorta miestä. Fox, syksyllä.

 • Kukapa voisi unohtaa Epäilyksen polttopistettä ja Jane Tennisonia, Helen Mirrenin  esittämää rikosetsivää, joka joutuu pirullisten murhamiesten lisäksi tappelemaan sovinistisia kollegoja vastaan. Prime Suspectissa Maria Bello tekee mirrenit, tällä kertaa New Yorkissa. NBC 22.9. alkaen.

 • Huumaavan hyvä Idris Elba (Langalla) onnistuu Luther-rikosdraamassa tavoittamaan lontoolaisetsivän roolissa herkkyyden, älyn ja aggression pyhän kolminaisuuden. Ohessa ratkotaan viheliäisiä rikoksia. Yle esittää BBC1:n Luther-sarjan lähitulevaisuudessa.

 • Omalaatuisen Wilfred-komedian idea on hauska: toiset näkevät karvaturrin, Elijah Wood australian murretta puhuvan, koiraksi pukeutuneen miehenturilaan. Hurtta on koiruuksien mestari: se varastelee, polttaa pilveä ja aiheuttaa muutenkin pahennusta. Mielenkiintoiseen soppaan on herra hobitti itsensä saanut. Sarja perustuu australialiseen komediaan. FX, ensimmäinen kausi on juuri alkanut.

 • Ricky Gervaisin ja Stephen Merchantin uusi komediasarja Life’s Too Short on videoesittelyn perusteella ehtaa Gervais–Merchant-venkoilua. Muistatko Willow'n? Pääosaa esittänyt Warwick Davis on komedian tähti. BBC2, tulossa lähiaikoina.

Mikä ulkomaista ohjelmaa toivoisit hartaimmin Suomen telkkariin?


teksti Ninni Sandelius
kuvat YLE, MTV3, Sub, Nelonen, Suomi-tv Canal+, FOX 2011, NBC 2011, FX 2011

Kommentit

Miksou
US Over The Pond

Harmi, että kaikki mielenkiintoiset sarjat tulee Suomeen niin viiveellä. Itseä kiinnostaa kovana Wire ja HBO-fanina Idris Elba Lutherissa. HBO:n Game Of Thronesia voin suositella kaikille. Se oli niin koukuttava ja niin hienosti tehty! Meidän perheessä on meneillään Curb your enthusiasm-putki (en muista olisko suomennettu taas osuvasti vika tikki?) ja kun siitä ollaan päästy niin aloitetaan alusta Arrested Development (sukuvika?).  Ulkomaisista ohjelmista eniten tällä hetkellä toivon Suomen telkkariin Spielbergin tuottamaa Falling Skiesia: www.imdb.com/title/tt1462059/  tai Light Outia http://www.imdb.com/title/tt1379690/ (joka katottiin jo ja oli hyvä myöskin). Suomalaisista odottelen Arvostele mun illallista Liviltä ja neljän tähden illallista Neloselta. :)

thegirlnamedStu

Suomalaisista odotan eniten Kiinteistö kuningatar Kaisaa ja Neljän tähden illallisia :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.