Lily leffassa: Keskinkertainen Kate Reddy – täydellä teholla yötä päivää

Toimitus

Uranaisen elämän kärkisijan jakavat intohimo työhön ja rakkaus perheeseen, mutta toinen nousee väistämättä vuorotellen tärkeämmäksi. Investointipankkiiri Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) on jonglöörannut elämäänsä tehokkaasti, mutta kärkipaikka alkaa näkyä muiden osasten kärsimyksenä ja pallot levitä pitkin poikin.

Draamakomedia perustuu Allison Pearsonin romaaniin Kate Reddy - Täydellä teholla yötä päivää. Uraäidin päiväkirja (Otava, 2002). Elokuvan parasta antia ovatkin kirjamaiset nasevat oivallukset, kuten: ”Lapsen sanotaan oppivan pois eroahdistuksesta parivuotiaana, äideillä se ei lopu koskaan.”

Elokuvan kerrontatapa on nokkela. Välillä puhutaan kameralle ja tehosteena käytetään muun muassa listoja ja pysäytyskuvia. Osa vitseistä osuu maaliin, mutta myönnetään: Sarah Jessica Parker ei ole mikään komedienne. Komiikka nojaa liikaa Katen kohellukseen ja koiranpentukatseisiin. Elokuva ei tarjoa nerouksia tai huippuviihdykettä mutta sopii sunnuntain harmittomaksi lököttelyleffaksi.

Katso Kate Reddy – täydellä teholla yötä päivää jos...haaveilet tiukan ja stressaavan uran ja leppoisan perhe-elämän yhdistämisestä. Se on mahdollista ainakin, jos olet A) bostonilainen pankkiiri B) tukenasi on ymmärtäväinen aviomies (Greg Kinnear) ja C) kotiasi hoitaa lungi lastenhoitaja (Gossip Girlin Jessica Szohr).

Vertaa...Katen hahmoa Carrieen. Se on väistämätöntä, koska SJP on leimautunut Sinkkuelämää-tähdeksi. Ei auta, että Katen tukka on homssuinen ja hän on pukeutunut hörselöiden sijaan jakkupukuun. Kun Kate vinkkaa keltaista taksia, hänen uskoo olevan seuraavassa kohtauksessa drinksuilla Samanthan ja Mirandan kanssa.

Varaudu siihen…että leffa ruokkii kliseitä siitä, kuinka naiset tekevät listoja, söhläävät montaa asiaa kerrallaan, puhuvat pahaa toisistaan ja löytävät elämän ytimen äitiyden myötä. Ne saattavat olla kaikki totta, mutta älä ihmeessä mene leffaan miehen kanssa. Ota mukaan paras tyttökaverisi, joka osaa suhtautua kliseisiin huumorilla.

Mitä opimme? Kontrollifriikin ylisuorittajan elämä tulee aikaisempaa onnellisemmaksi, kun antaa itselleen vapauden olla miettimättä jatkuvasti, mitä muut ajattelevat, ja keskittyy siihen, mikä tekee olon tyytyväiseksi.

Arvosana:2/5

Ensi-ilta:4.11.

Psst! Myös Laurafree kirjoitti leffasta palstalleen, käy lukemassa juttu täältä

Lue myös: Romanttisen komedian nälkä? Kurkkaa arvioistamme, ovatko Sinä päivänä ja Hölmö hullu rakkaus katsomisen arvoisia!

Teksti: Anna Karhunen

Kuva: Futurefilm

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.