Lily leffassa: Sikamaisen hauska Morsiusneidot

Toimitus

Morsiusneidot on komedia 30+-naisesta Anniestä, jonka elämä tuntuu polkevan paikallaan. Kun paras ystävä tekee "suuren harppauksen" – menee naimisiin – ja pyytää Annieä kaasoksi, hänen jumiutuneen työ-, seura- ja kotielämänsä laimeus vain korostuu. Häähumussa morsiamen ja kaason suhde tuntuu muuttavan muotoaan eikä ystävyys ole enää entisensä.

Saturday Night Liven kantava voima Kristen Wiig säkenöi homssuisena alisuoriutujana, joka tuskailee hääjärjestelyjen kanssa. Wiigistä on taatusti tuleva amerikkalaisten komedioiden leading lady vuosikymmeniksi. Vanha SNL-kollega Maya Rudolph säestää häntä hyvin morsiona. Sivurooleissa ei myöskään ole säästelty, sen verran ikimuistettavan suorituksen machokälynä tekee Gilmoren tytöistä tuttu Melissa McCarthy. Myös ikävystyttävästä Mad Men -hurmuriudesta vapautunut Jon Hamm osaa tehdä pilaa itsestään Annieä pompottavan limanuljaskan roolissa. Pisteenä iin päälle australialainen Rebel Wilson ihastuttaa Annien raivostuttavana kämppiksenä.

Älä erehdy... kuvittelemaan, että komediakeisari Judd Apatow'n (Paksuna, Superbad) tuottama ja Paul Feigin (Konttori, Sukuvika) ohjaama elokuva olisi vain jonkin sortin muijavastine kauheillekankkusille. Olisi virhe typistää Morsiusneitojen riemuralli vain naaraspuoliseksi vastaiskuksi jätkämäisille gross out -komedioille. Elokuva kun on liian terävä ja riipaiseva ollakseen ontto kopio.

Katso Morsiusneidot, jos... olet kyllästynyt hääelokuviin, joissa naiset rypevät sulho-ongelmissa. Leffa kertoo naisten välisestä ystävyydestä kompurointia ja kahakointia kaihtamatta. Sulhasella ei taida olla ainoatakaan repliikkiä!

Ihastele... kuinka käsikirjoittajat Kristen Wiig ja Annie Mumalo antavat kohtausten edetä kohti mauttomuuden ja vaivaantuneisuuden rajoja – ja niiden yli. Oli aikakin, että naiset ottavat kunnolla haltuun rivouden, rumuuden ja äärimmäisen nolouden jalot periaatteet.

Mitä opimme? Pyllynvalkaisu on niin herkullisen käsittämätön ilmiö, että sen sivuuttaminen leffasta olisi ollut suorastaan rikos.

Arvosana: 5/5

Ensi-ilta: 22.7.

Katso traileri:

Ps. Myös lilyläiset Choco ja Maarit K. kirjoittavat häiden suunnittelusta ja kaasona olemisen riskeistä. Minkälaisia tunteita omat tai toisten häät sinussa herättävät?

teksti Ninni Sandelius
kuvat 2011 Universal Studios, Shutterstock Images

Kommentit

prefecta
Hieno päivä

Elokuvan mainoksissa hehkutetaan kesän hauskinta komediaa eikä traileri aiheuta edes yhtään ainutta hymähdystä. En käsitä, miten siitä onkin saatu niin huono, jos kerran elokuva on itsessään hauska. Vai onko mulla vaan niin rajoittunut huumorintaju?  

Ninni S.

Valitsin kaikkein vähiten paljastavan traileripätkän :). Se ei ehkä anna parasta kuvaa käsikirjoituksen valloittavuudesta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.