Lily leffassa: Surullisen ihana Marilyn

Toimitus

”Honey, I am the sights”, vastaa Marilyn Monroe, kun nuori Colin Clark (Eddie Redmayne) kehottaa häntä katselemaan nähtävyyksiä vuoden 1956 Lontoossa. Juuri nämä kohtaukset, joissa Marilyn joutuu innokkaiden ihailijoiden piirittämäksi, ovat My Week With Marilyn -elokuvan riipaisevinta antia. Marilyniä esittävä Michelle Williams näyttelee kohtaukset niin taidokkaasti, että vaikka Marilyn kaipaa huomiota ja suhtautuu ihailijoihin ystävällisen suloisesti, kauhu ja ahdistus paistavat hänestä.

Marilynin ilmeet, eleet ja elämän käänteet ovat useimmille meistä tuttuakin tutumpia, mutta elokuvassa valotetaan Marilynin mielenliikkeitä ja pelkoja uudella tavalla, mikä antaa katsojalle uskottavan harhakuvan siitä, että saamme hänen sisimmästään jälleen uutta tietoa.

Katso tämä... jos olet yhtään kiinnostunut Marilynistä. Myös sivuosat ja niiden esittäjät ovat loistavia. Kenneth Branagh Laurence Olivierina ja Judi Dench Dame Sybil Thorndikena esittävät Marilynin vastanäyttelijöitä. Julia Ormond vilahtelee Olivierin vaimona Vivien Leigh’nä ja Emma Watson Colinille pakit antavana puvustajatyttönä.

Älä odota... yllättäviä juonenkäänteitä. Colin Clarkista ei tullut Marilynin salattua suurta rakkautta.

Tämän leffan katsottuasi...marssit suoraan leffavuokraamoon ja lainaat läjän alkuperäisiä Marilyn-leffoja, päällimmäisenä Prinssi ja revyytyttö vuodelta 1957.  My Week With Marilyn pohjautuu kirjaan, jonka Colin Clark kirjoitti kokemuksistaan kyseisen elokuvan kuvauksista, joissa hän toimi avustajana ollessaan parikymppinen.

Mitä opimme? Marilyn oli ehkä vieläkin onnettomampi ja ailahtelevampi kuin olimme luulleet, eikä häntä olisi voinut pelastaa edes Prinssi Rohkea. Ehkä.

Arvosana: 4/5

Ensi-illassa: 30.12.

Psst! Arvioimme aiemmin myös uusimman Sherlock Holmes -leffan ja dildon synnynsijoille vievän hilpeän Hysterian.

Teksti: Johanna Liukkonen

Kuva: Leffayhtiö

Kommentit

lisbuli (Ei varmistettu)

muistan kun pienenä innokkaana 15-vuotiaana tyttönä matkasin ekaa kertaa ilman vanhempia amerikkaan sukulaisille ja tätä leffaa oli kehuttu maasta taivaisiin ja astuessani koneeseen leffa oli leffavaihtoehdoissa ja kuvittelin leffan olevan KIVA but the real deal was that it wasn't... petyin niin suuresti että mökötin kanssamatkustajalleni loppu lentomatkan :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.