Lily listaa: Bloggaajan 10 käskyä

Toimitus

Mistä niitä lukijoita oikein tulee? Kokosimme blogimaailman konkareiden avulla parhaat neuvot siihen, miten saat ihmiset hurraamaan juuri sinun blogilavasi edustalla.

 

1. AVAUDU, AINAKIN VÄHÄN

”Minulle luontaisin tapa toimia olisi olla kertomatta mitään henkilökohtaista – ehkä jopa olla bloggaamatta. Olen kuitenkin tajunnut, ettei mitään pahaa tapahdu, vaikka laitan blogiin esimerkiksi kuvia kodistani. Jos ei puhuta uutiskirjoittamisesta, on hirvittävän tylsää, jos kirjoittaja ei anna itsestään mitään. Tyylikkään ja kiusaannuttavan avautumisen raja on kuitenkin hiuksenhieno. En selosta ystävieni tai perheeni tapahtumia, mutta olen rehellinen. Sain paljon myönteistä palautetta avoimuudestani, kun kirjoitin kerran siitä, miten stressaantunut olin. Lukijoita helpotti, etteivät he olleet kokemustensa kanssa yksin." - Eeva Kolu, Kaikki mitä rakastin

Tee myös nämä:

  • Lisää sivupalkkiin valokuva ja lyhyt kuvaus itsestäsi ja blogisi sisällöstä.
  • Mieti, mikä on sinun juttusi, ja kenelle kirjoitat. Miksi lukijat ihailevat tai vihaavat sinua? Vahvista sitä puolta blogissasi.

 

2. MUISTA, ETTÄ LUKIJA ON LAISKA

Varmista, että lukija löytää etsimänsä etsimättä. Luo kategorioita ja linkitä juttusarjojen aiemmat osat sekä mainitsemasi sivut postauksissasi. Esimerkkiä näyttää No Sex And The City -palstan Jemina.

 

3. ÄLÄ JÄÄ NORSUNLUUTORNIIN

”Tunnen hyvin muut pidempään musiikista bloganneet tyypit, koska käymme samoilla keikoilla ja kommentoimme toistemme juttuja. Ei ole kirjoittajalta pois, että nostaa muita musiikkibloggaajia esiin esimerkiksi bloginsa linkkilistassa. Vaikka meillä on pieni kilpailuasetelma, on lukijan etu, että blogista toiseen pääsee helposti.  Jyrin perustama Rosvot on hyvä esimerkki siitä, että kaikki hyötyvät, kun musiikkiblogit kootaan yhteen paikkaan. Mitä enemmän musiikkiblogiskene on kehittynyt, sitä enemmän bändit ja levy-yhtiöt ovat kiinnostuneet lähettämään meille tiedotteita ja uusimpia kappaleita kuunneltavaksi. - Tomi Mustikka, Echoes & Blodtørst

Muista myös: Parhaitakaan bloggaajia ei välttämättä tulla hakemaan kotiovelta eri sivustoille. Blogia voi tarjota blogiportaaleihin ja erilaisten medioiden nettisivuille avoimen työhakemuksen tapaan. Lily on avoin kaikille ja meillä voit aloittaa oman palstan eli blogin ilmaiseksi ja helposti, vaikka heti. Aloita tästä.

 

4. NÄY SOSIAALISESSA MEDIASSA

Harva lukija on ammatiltaan etsivä. Tee blogisi löytäminen helpoksi.

  • Kommentoi ahkerasti muiden bloggaajien postauksia, jos sinulla on sanottavaa. Linkkaa oma blogisi allekirjoituksessa.
  • Luo blogille Facebook-sivu, mutta älä spämmää koko ajan.
  • Rekisteröidy Bloglovin’iin ja Blogilistalle.

Älä tee näin: Unohda  sisällöttömien ”Käy lukemassa mun blogia” -kommenttien ripottelu muiden blogeihin.

 

5. HENGAA BLOGGAAJIEN KANSSA

"Bloggaajakavereiden avulla voi nousta suosioon nopeasti, mutta toki oman jutun pitää olla sen verran viimeisteltyä, ettei blogiräpellys jää pelkäksi tähdenlennoksi. Itse nousin pinnalle juurikin suositun kaverini avulla: Sharon on pitkän linjan bloggaaja, ja näyin hänen blogissaan sekä valokuvissa ja linkattuna. Saavutin tuhansien lukijoiden määrän parissa kuukaudessa blogini perustamisen jälkeen, ja Indiedaysiin siirryin vain viiden bloggauskuukauden jälkeen. En usko, että mikään ystävyys voisi perustua pelkkään hyötyyn. Tärkeintä on, että on hyvä tyyppi. Monet suositut bloggaajat ovat hyviä ja sosiaalisia tyyppejä, ja heidän kanssaan on mielellään kaveri – oli sitä blogia tai ei." - Natalia Tolmatsova, White Trash Disease

Muista myös: Kohteliaisuus on kultaa pienissä blogipiireissä, vaikka aina välillä kommenttibokseissa voi todistaa kissatappeluita.

 

6. VASTAA, KUN KYSYTÄÄN

Keskustele, keskustele ja keskustele. Kiinnostavat keskusteluketjut ovat monelle yhtä tärkeä syy lukea blogeja kuin varsinaiset postaukset. Pelkkä ”Kiitos kommentista” ei yleensä riitä, vaan vastaa ajatuksen kanssa. Mallia näyttää Vieras Mies.

 

7. ÄLÄ KATOA

”Minulla oli blogissani hiljaisempi kausi, kun tein gradua ja olin täysipäiväisesti töissä. Päivitin korkeintaan kahdesti viikossa, ja lukijat alkoivat kaikota. Vaikka blogi on työ, josta saan palkkaa, siitä ei voi pitää lomaa. Sain yksittäisiä kommentteja, että eiköhän olisi aika lopettaa kokonaan. Viime viikkoina olen taas postannut melkein päivittäin. Jos julkaisisin joka päivä päivän asu -kuvia, se olisi varma keino saada lukijoita, mutta haluan tehdä myös muita muotijuttuja. Tiivis päivitystahtikin on onneksi riittänyt. Juuri eilen näin lukijamääräni viime kuulta, ja lukijamääräni ovat samalla tasolla kuin aiemmin." - Irene Naakka, Mademoiselle Pigalle

8. PALKITSE LUKIJOITASI

Anna lukijoille jotain spesiaalia, jos ajattelet, että hekin ovat sitä.

  • Järjestä vaikkapa kirppis pelkästään Facebook-faneille, kuten Laura de Lille.
  • Tee välillä toivepostauksia, jos ne ovat blogin linjasi mukaisia.
  • Jos saat ilmaisia mutta oikeasti kiinnostavia palkintoja, lahjoita osa lukijoillesi järjestämällä arvontoja.

Hyvän maun rajoilla: "Yksi käytetyimmistä lukijankalasteluyrityksistä on lupailla arvontaa, jos  lukijoita liittyy Bloggerin kautta X-määrä. Palkintona on yleensä käytetty ripsiväri ja vanha, ruttuinen muotilehti." - Natalia Tolmatsova, White Trash Disease

 

9. SEURAA LUKIJAMÄÄRIÄ

”Lukijamäärien seuraaminen Google Analyticsilla antaa realistisen kuvan blogin suosiosta. Varsinkin seuraamalla, mitkä jutut ovat keränneet eniten lukijoita, olen voinut työstää sisältöä kiinnostavampaan suuntaan. Oman blogin löytymistä massan seasta voi helpottaa avittamalla hakukonetta ytimekkäillä otsikoilla ja lopettamalla lempi-ug-bändin kolmannen sinkkubiisin lyriikoiden lainaamisen. Myös muiden sivustojen linkittäminen nostaa juttujasi hakutuloksissa!”- Saara Sarvas, Saara S.

10. ÄLÄ VARASTA

Älä käytä toisten kuvia ilman lupaa ja jos lainaat muiden kuvia tai tekstejä, mainitse alkuperäinen lähde. Jopa katutyylisivustoilta saa usein luvan nopeasti sähköpostitse. Varo myös, ettei sinulta pöllitä. Char and the cityn Char huomasi viime vuonna, etteivät isotkaan firmat tee asioita aina ihan sääntöjen mukaan.

Lue Lilyn etiketti täältä.

 

Teksti: Päivi Lehtomurto

Kuvat: Haastateltavien kotisivut, 123rf / A-lehtien kuva-arkisto

 

Kiinnostuitko perustamaan oman palstan? Täällä kerrotaan, miten sen teet. Ja jos kaipaat lisää hyviä neuvoja, meillähän niitä riittää. Lue alkajaisiksi vaikkapa Lilyn toimituksen virallinen treffisäännöstö.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuntuu, että nykyään kukaan ei enää bloggaa bloggaamisen ilosta, vaan saadakseen koko ajan lisää lukijoita ja ehkä sitä kautta vähän julkisuutta, ainakin mainostajien silmissä -> ilmaisroinaa, kutsuja ym. En myöskään nää moniakaan jo tunnettuja bloggaajia oikeasti MUKAVINA ihmisinä, ja välillä ihmettelenkin, miten näiden tyyppien blogia kukaan jaksaa lukea. Vai luetaanko nykyään blogeja vain niiden mahdollisten kilpailujen takia! ...tai ehkä se olen vain minä. Innostuin blogeista vasta alkuvuodesta ja pistin omani pystyyn kesällä. Tykkään kirjoitella ja jakaa asioitani vaikka sitten vain niille läheisille ihmisille, jotka blogistani tietävät, ja vaikka mielelläni arvonkin lukijoilleni kivoja juttuja, en silti halua lukijoita vain siksi, että niitä olisi MAHDOLLISIMMAN PALJON. Lukijoitaan ei tietenkään voi valita, jos blogi on julkinen, mutta haluaisin, että blogiini löytää ne tyypit, jotka ovat oikeasti sellaisia, joita meikäläisen jutut kiinnostavat. Vaikka niitä sitten olisi se kolme.

MariaR

Mielenkiintoinen juttu! Olen samoilla linjoilla ensimmäisen kommentoijan kanssa. Vaikuttaa siltä, että suosituimmat blogit ovat melko sisältököyhiä: bloggaaja edestä ja takaa samoissa tavallisissa vaatteissa ja sitten kilpailua tai tuotetestauksia, niitä samoja kuin muissakin blogeissa. Tosin ihania, upeita poikkeuksiakin löytyy. Usein ne ovat vähän vanhempien naisten blogeja, sellaisten 3-kymppisten. 

Totta tietysti, että ei ole mitään järkeä kirjoittaa, jos sitä ei kukaan jaksa lukea (vai onko?) mutta itselleni ei ole tullut mieleenkään mainostulojen yms. kahmiminen blogin avulla. Sitä vartenhan meillä on työpaikat.

Lukijamäärä tuntuu oudolta itseisarvolta, ei paljon kummemmalta julkisuuden tavoittelulta kuin Big Brother. Yritän pitää mielessä, että itselle tärkeä sisältö ennenkaikkea.

Nata (Ei varmistettu)

"mutta itselleni ei ole tullut mieleenkään mainostulojen yms. kahmiminen blogin avulla. Sitä vartenhan meillä on työpaikat."

mitä jos blogi ON työpaikka?

MariaR

Hei Nata! Onhan blogi joillekin ainakin yksi osa työtä ja tietysti silloin tulot ovat kiinni lukijamääristä ja kukapa ei haluaisi tulojaan kasvattaa.

Luin tänään, että maailmassa on yli 100 miljoonaa blogia. Veikkaisin, että kovin pieni osuus elää blogillaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

mariar: aika paljon päivän asu -kuvia siinä tapauksessa höhöhö :-D

luin tämän jutun äsken ja allekirjoitan kyllä joka ikisen kohdan tuosta listasta! aikamoisia bloggauksen ammattilaisia on sitä paitsi vastannutkin kysymyksiin (plus meikä), joten jonkunlaista faktaa luulis olevan taustalla. jos blogia haluaa pitää ihan vain ajanvietteenä ja omana harrastuksena, niin mikäs siinä, ei tuota listaa tartte lukea. silloin voi postailla kerran kuussa, ottaa paskoja kuvia ja kirjottaa huonoa tekstiä vain itselleen. itse näen blogien pointtina kuitenkin juurikin sen kommunikaation, mitä syntyy kun lukijakunta kasvaa. ilman yhtäkään kommenttia tai lukijaa blogi on päiväkirja bittimuodossa.

nämä vinkkejä ei tartte kauhean vakavasti ottaa, mutta kyllä näissä totuudenperää on!

sokeris (Ei varmistettu)

Miksi harrastuksena tai ajanvietteenä kirjoitetussa blogissa olisi välttämättä paskoja kuvia ja huonoa tekstiä?

Nata (Ei varmistettu)

ja edellinen kommentti siis meikäläiseltä

ninoh

En voi ittelleni mitään mut usein menee maku jos blogi muuttuu ostin tänään,ostin tänään ja se muuttuu sponssien jälkeen...kun jotenkin henk koht en jaksa lukee pelkästä jatkuvasta kulutuksesta.arvostus saattaa laskee mut si taas saattaa silti lukee salaa kun tyyppi kiinnostaa tai ärsyttää.. joo mä oon heikko ku hyvä ku osaan kirjottaa suomeen hiihiii Sekavaa mut ei tää kai oo niin vakavaa siis mulle ainakaan.mul ollu kilroylla blogi vuosii se on niin huonoo Suomeen et en uskonu et sitä aikoinaan kukaan mun Äitin lisäksi luki ja olin ihan nolo kun kuulin myöhemmin et sitä oli ihmiset lukenu haha

Vierailija (Ei varmistettu)

Eli joko blogi on pelkkää suurta mainosta tai sitten kirjoitettu vain itselleen paskojen kuvien kera? Just. Vaikeeta on päästä tunnetummaksi bloggaajaksi ilman, että tuntee jonkun tunnetun bloggaajan, joka mainostaa kamua. Eli kuten Nata. Jonka joka toinen teksti on saatuja meikkejä ja asemansa "hyväksikäyttämistä", eli just sitä, mikä lukijoita kiinnostaa.

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Kiitos hyvistä vinkeistä ja maininnasta :). Katsotaan saadaanko lisää hyvää dialogia aikaiseksi, kun lisäsin blogini Blog lovin ja blogilista listoille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja ei kateellisuus-korttia nyt, please. Vaikka sitähän se usein onkin. Jos minua ei kiinnosta lukea näitä ns. Mirabling-Lumene-blogeja, niillä riittää lukijoita paljon silti, jos vaiks ne joskus onnistuis voittamaan jotain ihkuu!

Nata (Ei varmistettu)

vierailijaa ainakin näyttää kiinnostavan "saadut meikit ja asemani hyväksikäyttäminen" kun noin hyvin on perehtynyt blogini sisältöön hehehehe

ninoh

seuraavaks vois olla hyvä aihe mikä lukioille on kovin ärsyke.. varsinkin anonyymeille...se on aina joku mikä on ilman saatu..miten voikin ottaa päähän kun joku saa jotain..joku huulipuna oikeesti miks se ärsyttää et joku saa jonkun pari euron jutun mikä siinä korventaaaaaaaa hahah mä kysyn vaan ;D

Vierailija (Ei varmistettu)

Nata tottakai olen seurannut blogiasi, en sitä kiistänytkään. Sehän oli ihan huippu.

Eikä ota ninoh päähän mikään, mitä joku saa, ihan mistä syystä tahansa. Tykkään vaan lukea lähinnä kaikkea sitä muuta. Se muu taitaa sitten pyöriä lähinnä n. 30-v. ihmisten blogeissa, kuten tässä taisi joku jo aiemmin sanoakin. Ei vaan pää kestä lukea enempää kuin max. yhtä blogia, jossa pyörii jatkuvasti samat mainokset. Mutta kuten jo sanoin, ei se musta ole kiinni tai keltään pois, kunhan täällä päätäni auon.

Sini-Tuuli
Tuulahduksia

Kiitos listauksesta - erittäin hyviä pointteja! Blogeja on todella paljon, on vaikea erottua edukseen ja saada lukijoita, varsinkin jos oman blogin tarkoitus on tuoda mainetta ja mammonaa, kuuluisuutta. Joukkoon mahtuu paljon niitäkin, jotka bloggaavat vain siksi, kun toisetkin niin tekvät - aidot ja mielenkiintoiset blogit menevät helposti ohi huomaamatta.

Ensimäinen kommentti jäi mietityttämään, miksei näitä kommentteja ja palautteita voi kirjoittaa omana itsenään vaan piiloudutaan anonyymiksi Vierailijaksi? Varsinkin jos palaute on negatiivista!  "Sanasta miestä - sarvesta härkää"  - on rohkeaa seistä sanojensa takana, vaikka kommentit olisivatkin toisten mielipiteiden vastaisia.
Jos ensimäisen kommentin kirjoittanut "Vierailija" - olisit kirjoittanut itsenäsi, olisin osannut käydä lukemassa juttujasi! Nyt en osaa hahmottaa, kuka olet - jos voisit käydä jättämässä viestin blogini kommentteihin, niin löytäisin sinut!

Olen ehkä "hieman vanha" kirjoittelemaan tällä sivustolla - elämäni ei pyöri enää baarien ja trendien ympärillä (vaikka niistä mielelläni luenkin!) enkä kaipaa ilmaisnäytteeksi huulikiiltoja tai leffalippuja Helsinkiin, koska asun aivan toisaalla - mutta hylkäsin entisen blogini ja siirryin tänne, koska sivusto on niin  helppokäyttöinen!  En joudu rakentamaan ja näpräämään blogini ulkonäön kanssa, vaan voin keskittyä kirjoittamiseen, josta nautin.
Kuvien liittäminen ja tekstin muokkaaminen on helppoa -  ainoa, mitä kaipaisin, olisi tekstin automaattinen tallentaminen kirjoittamisen aikana, koska muutama juttu on kadonnut bittiavaruuteen miniläppärin seottua tai "käsi on käynyt ajatusta nopeammin" - tiedätte aivan varmasti, mitä tarkoitan....

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielenkiintosta että pienissä blogeissa arvontojen järjestäminen on asetettu kyseenalaiseksi, vaikka hyvän maun raja kyllä mun mielestä kulkee jo siinä että sitä oman blogin osotetta vedellään copypastella (viis kertaa) kommentin perään... Ja ei ne palkinnot nyt ole oikeasti tasoa käytetty ripsari ja vanha ja ruttunen muotilehti. Viistoistavuotiaalla bloggarilla tuskin on resursseja mihinkään hirveän kalliisiin lahjoihin, mutta mun mielestä arvontoihin on kyllä panostettu aina parhaan mukaan. Ja kivahan se on arvostella pienempien blogien arvontoja, kun itelle satelee kosmetiikkaa ja muuta kamaa ovista ja ikkunoista vähintään kerran viikossa :-D

Nata (Ei varmistettu)

kerro kerro oi edellinen vierailikommentoija, _kuinka_ sinä oikein luet näitä tekstejä, jos ainoa mitä jää mieleen on "käytetty ripsari ja ruttuinen muotilehti". taisi olla meikällä tuossa kohtaa joku aivan muu pointti sanomassani JOKA ON SIIS SE että usein arvontoja järjestetään vain siksi, että tulisi lisää lukijoita! kaikella kunnioituksella, ota se silmä käteen ja LUE sitä tekstiä. muista myös, että on olemassa myös ratkaisu nimeltään iltalukio.

Norpan suojeluohjelma

Mun mielestä tämä oli kiva ja kiinnostava kirjoitus, ehkä sain jonkun ideankin. :) Itse en osaa oikein määritellä, mikä yksittäinen asia tekee hyvän blogin. Koska olen itse kolmekymppinen ja elän sellaista keskiluokkaista unelmaa valkoisine aitoineen ja farmariautoineen, tykkään lukea muiden samanikäisten juttuja. Elämäntilanteen ei tarvitse olla sama, mutta jotain yhteistä pitäisi kuitenkin löytyä. Toisaalta seuraan muutamaa itseäni huomattavasti nuoremman tytön muotiblogia, vaikken ole itse kovinkaan muoti-ihminen. Luulen, että mulle tärkeintä on se, että kuvat ovat hyviä tai ainakin inspiroivia ja että blogista näkee, että siihen on panostettu. Mainokset eivät minua häiritse, ellei niitä ole poikkeuksellisen paljon. 

 

Tulipas ympäripyöreä kommentti, mutta luulen tarkoittavani sitä, että vaikka toteuttaisi kaikki nämä 10 käskyä, niin silti tarvitaan "se jokin". Jotain määrittelemätöntä, mikä erottaa muista hyvistä blogeista. 

Nella
Nellancholia

Löysin tämän tyylikkäästi kaksi vuotta myöhässä, mutta ei se mitään, kommentoin silti. Eihän koko postausta olisi erikseen linkitetty nyt, ellei sen sisältöä pidettäisi edelleen ajankohtaisena.

Toki pitäisin siitä, että olisi enemmän lukijoita, koska olisi mukavaa lueskella kommentteja ja keskustelua aiheista, jotka minua itseäni kiinnostavat. Nykytaidetta ja semiakateemisia hölinöitä sisältäviä suomalaisblogeja kun ei kuitenkaan tursua joka nurkasta, ja kaipaisin elämääni enemmän näitä elementtejä sivuavaa, rentoa, suomenkielistä dialogia. 

En kuitenkaan osaa strategisesti mainostaa tekemisiäni lukijakuntani kasvattamiseksi; se tuntuisi jotenkin väkinäiseltä ja vieraalta. Ehkä turhaltakin. Koska nykytaideblogien vähäisyys kertonee siitä, että keskeisin aiheeni ei ylipäätään ole kovin valtavirtaan vetoava, olen iloinen saadessani viihdyttää niitä muutamaa mukavaa, jotka jaksavat palata aina tsekkailemaan mun meininkiäni.

Pidän arvontoja erikoisena tapana saada itselleen lukijoita. Ovatko kirjoitukset todella tarpeeksi korkealaatuisia, jos lukijoita täytyy erikseen kosiskella ja pitää matkassa ilmaista tavaraa jakamalla? Omaan intooni seurata blogia tavaroiden arpomisella on ennemminkin negatiivinen vaikutus. Kaupallinen meininkin on mälsää, yksitoikkoista ja taskulämmintä. En toki väitä, että tavaroiden arpominen automaattisesti tarkoittaisi sitä, että blogi on sisällöltään laadullisesti huono. Yritänpä vain sanoa, että aidosti hyvät ja laadukkaat blogit eivät tarvitse arvontoja lukijakuntansa ylläpitämiseksi. Tästä esimerkkinä olkoon Punakynä.

Mietin myös, vaikuttaako se kirjoitusten laatuun ja sisällön antoisuuteen, jos on pakko päivittää väkipakolla joka päivä vaikka väkisin, etteivät lukijat kaikkoaisi. Itse en tahtoisi kirjoittaa vilpittömän innostuksen sijaan velvollisuudentunteesta, vaan odottelen kärsivällisesti inspiraatiota tai ajatusteni rauhallista rakentumista. Jos tämä tapa pitää minun lukijakuntani pienenä, olkoon sitten niin. Ensisijaisesti kirjoitan omaksi ilokseni, kun siltä tuntuu.

Toimitus
Toimitus

Hyviä pointteja Nella! Nämä konkaribloggaajien ohjeet toimivat monissa blogeissa, mutta eivät varmasti ole passeleja kaikille. Suuri lukijamääräkään kun ei ole mikään itsestään selvä bloggaajan päämäärä. Monet kuitenkin haluavat kirjoittaa entistä isommalle lukijakunnalle, ja nämä vinkit on suunnattu ensisijaisesti heille.

Monia jutun neuvoista voi ajatella useammasta kuin yhdeestä näkökulmasta. Esimerkiksi mainostamista on monenlaista - jo se, että kommentoi itseä kiinnostavissaa blogeissa eli näkyy muuallakin kuin vain omassa blogissaan, on mainostamista, sitä, että muut näkevät, että jaahas, tämmöinenkin ihminen bloggaa.

Säännöllisestä postaustahdista sen verran, että blogien lukeminen on monelle (kiva) rutiini, ja jos seurattava blogi päivittyy todella harvoin, suht. aktiivinenkin lukija tipahtaa helposti kyydistä. Toki postausten väkisin vääntäminen useimmiten välittyy lukijalle, joten kompromissi näiden kahden ääripään välillä lienee täydellinen ratkaisu.

Altsi (Ei varmistettu) http://little-big-thingss.blogspot.fi/

Kiitos kattavista vinkeistä. Eihän ikinä voi sanoa varmuudella, että miten onnistua jossakin. Mutta näissä on paljon perää! Varsinkin näin aloittelijalle on kiva saada vihjeitä ja näin motivaatio vain kasvaa tehdä oikeasti sitä mitä haluaisi. :)

Miauslife (Ei varmistettu) http://blogbook.fi/miauslife/

Wau, olipa hyvä ja kattava artikkeli! Kiitos. Tässä oli paljon sellaista, jota en vielä ollut ottanut huomioon. Siitäkin huolimatta, että olen tehnyt paljon työtä oman blogini näkyvyyden lisäämiseksi ja laadun takaamiseksi. :) Ilolla siis kohti uusia blogiviikkoja. :)

http://blogbook.fi/miauslife/

Nora / Dreamer Achiever (Ei varmistettu) http://dreamerachiever.com

Mielenkiintoinen postaus ja hyviä vinkkejä. Se on kyllä hurjaa, miten iso kontaktien ja kaverien merkitys voi olla. Omassa kaveripiirissäni kukaan ei bloggaa ja vaikka sisältö onkin blogissani mielestäni melko ok ja bloggausvuosia on takana vanhassa blogissani 5 ja nykyisessä kohta 3 on suosio aika pientä. Pitää varmaan ottaa vuoden tavoitteeksi live-ystävystyä muiden bloggaajien kanssa. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.