Lily listaa: Kaikkien aikojen tukkajumalat

Toimitus

Näyttelijöitä, muusikoita,

fiktiivisiä hahmoja ja

eräs tunnettu uskonmies.

Vaikka itse sanommekin,

taisimme tehdä kaikkien

aikojen yllättävimmän listan

maailman suurimmista hiusidoleista.

 

10. Michael Monroe

Tuuhea rocktukka nousi tällä miehellä pystyyn paljon ennen hiuspuuterin keksimistä. Lookiin tarvitaan vain tupeerausta, lakkaa ja muutama karhentava vetyperoksidikäsittely.

Tee sama nyt: Jos haluat olla rockuskottava muttet halua näyttää 80-luvun glamrockarilta, ota mallia Pixie Lottin sotkuisesta polkasta ja leikkaa takapiiska pois.

 

9. Pikkumyy

http://www.youtube.com/watch?v=evuLujwZ1Ww

Hipster-nutturan keksijäksi väitetään Lykke Li’tä, mutta todellisuudessa kunnia viime vuoden trendikkäimmästä lookista kuuluu Tove Janssonille.

Tee sama nyt: Nutturaan kyllästyneet voivat hakea seuraavaksi hiusinspiraatiota Disney-prinsessa Jasminen putoavasta ponnarista, jonka ajankohtaisuutta Jenna K julisti maanantaina. 

 

­­­8. Sarah Jessica Parker

SJP:n kiharat osoittavat, että joissakin tapauksissa nuoruuden tyylistä ei kannata luopua vaan sen voi jalostaa tunnistettavaksi tavaramerkiksi. Ikityyli ajanmukaistetaan yksinkertaisesti vaihtamalla tukan pituutta ja kiharan säkkäryyttä.

 

7. Mia Farrow

Päätä nuoleva poikatukka oli 1960-luvulla vallankumouksellinen ja Mia Farrow'n Rosemaryn painajainen -look legenda jo kampaajan tuolista noustessa.

Tee sama nyt: Vielä 40 vuotta myöhemminkin poikatukkaa pidetään kannanottona - tai irtiottona. Mitä teki Emma Watson heti kun vapautui lapsiroolistaan Harry Potter -elokuvissa? Leikkasi poikatukan. Olen vapaa! Olen aikuinen!

 

6. Barbie

Vaalea, pitkä, paksu, hiukan kihartuva – ja muovinen. Joka toisen suomalaistytön mahdottomat hiushaaveet ovat Barbien syytä.

Tee sama oikeasti: Hiustenpidennykset ovat tuoneet kultakutriunelman entistä useampien ulottuville, mutta Barbieta realistisempi elovena-hiusidoli on esimerkiksi Gwyneth Paltrow. Hän näyttää, että ohutkin tukka näyttää hyvältä pitkänä, kun sen pitää kiiltävänä ja hyvässä kunnossa.

 

5. Robyn

Hiustrendien edelläkävijä Robyn on keksinyt täydellisen tukan kaavan: tuhkanvaalea sävy + lyhyt malli, joka muuttuu muutaman kuukauden välein juuri tarpeeksi näyttääkseen ajankohtaiselta.

Tee sama isommin: Samanlaisia leikkejä - mutta isommassa mittakaavassa - tekee Rihanna, jonka tukasta taidetaan kirjoittaa yhtä paljon kuin hänen musiikistaan.

 

4. Kleopatra

Vaikuttajanaisen skarppi otsatukkapolkka on yhtä ikoninen kuin pyramidit. Piste.

Tee sama nyt: Tänä vuonna trendikkäin Kleopatra-look on vaalea. Mallia näyttää – argatgaa guga.

 

3. The Beatles

Beatles-potta ei ole klassikko, johon voi luottaa aina. Se nousee kuitenkin takuuvarmasti esiin kerran vuosikymmenessä - ja katoaa sitten taas vähin äänin katukuvasta.

Älä tee sitä näin:  Justin Bieberille  ja salibandyn pelaajille huomautamme, että suosimanne pyörremäinen kampaus ei ole sama asia kuin aito Beatles-potta. Tiitikin hoitaa homman kotiin paremmin. Omin käsin.

 

2. Rachel

Jennifer Anistonin kerrostettu polkka on hiustyyli, joka koristaa joka toisen kolmekymppisen ajokorttikuvaa. 2000-luvulla lähelle vastaavaa kansansuosiota pääsi Victoria Beckhamin polkka, mutta kuluvalla vuosikymmenellä ei ole ilmaantunut yhtä suurta hiusidolia.

Tee sama nyt: Jos kävelet yhä kampaajalle Rachelin kuva kädessä, pyydä kampaajaa jättämään veitsellä kerrostaminen ja raidat vähemmälle kuin 90-luvulla.

 

1. Jeesus

Jumalan poika ­– ehkä. Historiallinen henkilö – kyllä. Tukkajumala – ehdottomasti! Surffilaineiden ilosanoma ei ole vanhentunut 2000 vuodessa.

Tee sama nyt: Boheemit loivat laineet ja keskijakauskampauksen tuo tälle vuosituhannelle jumalallisen kaunis Rachel Bilson.

 

Teksti: Päivi Lehtomurto
Kuvat: A-lehtien kuva-arkisto, levy-yhtiöt, elokuvayhtiöt, Mattel

 

Kenen kuvan kanssa sinä olet marssinut kampaajalle?

Kommentit

Mieheni näyttää Jeesukselta (Ei varmistettu)

Jeesuksen nostaminen ykköseksi osoittaa jälleen toimitukselta hitsin hyvää silmää. Propsit myös Pikku Myyn tunnustamisesta. Näette tulevaisuuteeni, keskijakaus on myös minun seuraava askeleeni kohti tukkajumaluutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Missä Mr T:n irokeesikampaus machoileville, tai kaljumuoti?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.