Lily treenaa: Löydä lempiliikuntalajisi!

Toimitus

Kaipaatko treeniisi vaihtelua? Näistä vinkeistä löytyy vaihtoehto niin aloittelijoille, konkareille kuin kokeilunhaluisille jumppakärpäsille.

 

 

Hauishaukka

Kestosuosikki: Bodypump ja sen johdannaiset ovat turvallisia treenivaihtoehtoja kaikille. Haban kasvamisen huomaa helposti, kun levytankoon laitetut painot nousevat kerta kerralta helpommin.

Juuri nyt: Maistuuko viikottainen pumppi jo puulta? Kadonneen hauiksen metsästäjät ovat yhä useammin aseistautuneet kahvakuulalla. Treenissä on kiinnitettävä erityishuomiota lihasryhmien hallintaan, joten aivotkin saavat jumppaa.

Kokeile seuraavaksi tätä: Kuntosaleille ripustetaan tällä hetkellä kovaa vauhtia TRX-köysiä. Köysien avulla käydään läpi yksinkertaisia liikeratoja, joissa laatu korvaa määrän. Toiminnallisen harjoittelun hyödyt voi huomata myös muissa lajeissa, kun lihakset pelaavat paremmin yhteen.

Parkettien partaveitsi

Kestosuosikki: Tankotanssi kehittää koordinaatiota ja notkeutta keimailun avulla. Tartu tankoon, jos haluat pitää hauskaa, etkä sotkeutua jalkoihisi monimutkaisissa askelsarjoissa.

Juuri nyt: Kas näin heiluu peppu, ja peppu heiluu näin! Zumba on tullut jäädäkseen. Kokeile, jos kaipaat koreografiaa ja lattarit pistävät lantosi liikkeelle.

Kokeile seuraavaksi tätä: Vaikeat askeleet saavat väistyä hauskuuden tieltä. Afro Power Dancessa antaudutaan rytmin vietäväksi paljain jaloin. Suuret liikkeet vahvistavat keskivartaloa ja rentouttavat toimistossa kiristyneitä hartialihaksia.

 

 

Kiireetön puuskuttaja

Kestosuosikki: Jos joogan lukuisat asanavariaatiot pelottavat, kokeile pilatesta. Liikuntakeskuksissa lajista on tehty helposti lähestyttävää. Ryhtisi oikenee, kun otat haltuun keskivartalon syvimmät lihakset.

Juuri nyt: Eivätkö hathat tai astangat enää hikoiluta? Hot jooga tekee sen varmasti. Lämmitetyssä joogasalissa venyy jooganoviisikin.

Kokeile seuraavaksi tätä: Pistä pakka sekaisin. Kokeile treeniä, jossa fuusioidaan jo tuttuja lajeja. Jokaisesta suurimmasta kuntosaliketjusta löytyy ryhmäliikuntavaihtoehto, joka rauhoittaa kehon ja mielen. Etsi kuntokeskusten sivuilta lajeja, joissa esiintyvät sanat body ja mind.
 

Lähde: Elixian ryhmäliikunnan tuotepäällikkö Inka Hase
Teksti: Anna Nevalainen
Kuvat: A-lehtien kuva-arkisto

Kommentit

prefecta
Hieno päivä

Mä olen siis aika übertrendikäs kun nostan kuulaa ja käyn hotissa joogassa... Molemmista saa nupin sekaisin ilosta ja maksimaalisen tehon irti. Yhtäaikaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.