Lilyn kokkauskoulu: Näin erottelet keltuaisen ja valkuaisen

Ladataan...
Toimitus

Miksi keltuainen lorahtaa aina valkuaisen sekaan? Tv-kokki Tomi Björck neuvoo juttusarjassamme sen, mitä kotitaloustunnilla jäi oppimatta. Ensimmäisessä osassa hän neuvoo videolla, kuinka kananmunan sisältö erotellaan vaikkapa marenkiin, kakkuihin tai kokkeliin.

 

 

Tomi neuvoo ensimmäisellä videolla klassisen erottelukikan ja antaa siihen pari uutta niksiä. Klikkaa, katso ja kopautat pian muna rikki ihan oikein!

 

Tämä Tomin toinen vinkki on näppärä erityisesti silloin, kun teet vaikkapa kakkua, johon tarvitset monta munaa.

Tomin munavinkit:

  • Valkuainen vaahtoutuu parhaiten huoneenlämpöisenä. Ota siis kananmunat ajoissa jääkaapista.
  • Eroteltu valkuainen säilyy jääkaapissa jopa viikon. Parhaiten se vaahtoutuu pari päivää seisottuaan, joten esimerkiksi marenkia varten valkuaiset ja keltuaiset voi erotella jo etukäteen. Keltuaisen rakenne sen sijaan menee nopeasti huonoksi, joten sitä ei kannata säilöä.
  • Parhaita munia ovat ankanmunat, joita ei tosin saa Suomesta. Ne ovat hieman kananmunia suurempia ja rasvaisempia. Suomalaisista kaupoista saatavat puhtaat luomumunat käyvät myös hyvin.

Teksti, kuva ja videot: Ida Valpas

Lisää Tomin vinkkejä luvassa koko viikon ajan! Seuraavaksi selvitämme sipulin oikeaoppisen silppuamisen salat.

Lue lisää Toimituksen ruokajuttuja, kuten: Näin tuunaat viikon eineslounaat uuteen uskoon

 

Share
Ladataan...

Kommentit

Ranskalainen mies

Muuten hyvä mut vähän tylsä toi metallirinkula tossa vasemman käden nimettömässä ;)

Toimitus

Olemme myös toimituksessa vähän etäihastuneita Tomiin. Kokkaavissa miehissä on sitä jotain!

Kommentoi

Ladataan...