Mikä on naistenpäivän merkitys?

Toimitus

Tänään se on, kansainvälinen naistenpäivä. Mutta minkä takia sitä vietetäänkään?

Onko se päivä, kun naiset kapsahtelevat toistensa kauloihin sisarellisuutta todistellen ja miehet lahjovat vaimojaan ruusuin? Muistellaanko juhlakaffeilla merkittäviä suurnaisia? Entä liittyykö ”naisen euro on 80 senttiä” asiaan?

Olisiko tasa-arvo sittenkin jo niin pitkällä, että naistenpäivän voisi poistaa kalenterista. Onko joka päivä naistenpäivä? (Ei ainakaan Punakynän Atlas Saarikosken mielestä.)

Kerro sinä naistenpäivälle merkitys. Miksi sinä juhlit tai et juhlista?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta naistenpäivää on tärkeää viettää myös kansainvälisten siskojemme puolesta, koska tasa-arvo ei toteudu vielä kaikkialla.

Se siitä (Ei varmistettu)

Ihan turha päivä, ihmeellistä sukupuolittamista!

häkkilintu

Tasa-arvo on lähempänä kuin sata vuotta sitten, muttei se ole todellakaan toteutunut. Nyttemin naisten päivän rinnalle kaivattaisiin myös miesten oikeuden päivää. Miksi 85% tapauksista avioeron yhteydessä huoltajuus menee äidille, onko tämä tasa-arvoa? Lisäksi naisten suorittama kotiväkivalta on kasvanut, kynnys siitä poliisille kertomiseen pitäisi olla huomattavasti matalampi eikä "mikä mies se sellainen on joka ottaa naiselta turpaan" -tasoista vähättelyä aiheuttava asia.

Ja kuten vierailija totesi, kaikilla asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä.

Nora
Noran world

Samaa mieltä kuin Vierailija. Meillä on asiat jo melko hyvin, mutta muualla maailmassa ei ole. Kirjoitin Noran Blogissa siitä, että Suomessa voisi vaikka kerrata kohteliaisuussääntöjä ja käytöstapoja naistenpäivän kunniaksi.

Ja onhan se kiva saada edes kerran vuodessa kukkia. ;)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tasa-arvo, oikeudenmukainen kohtelu, ihmisarvo. Siinä syitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Poikaystävän kanssa aamulla melkeinpä väiteltiin naistenpäivän merkityksestä. Mies väitti, että naistenpäivä on tekosyy naisille vaatia miehiltä kukkia. Ja peräänkuulutti, että nykyään on ne miehet siinä "alakynnessä", niin, ettei tasa-arvo toteutuisi.
Siinä sitten yritin väittää vastaan, että, vaikka Suomessa onkin asiat näin hyvin naisilla, niin muualla päin maailmaa niin ei olekaan.
Juhlin tätä päivää _kansainvälisenä_ naistenpäivänä toivoen, että myös kaikki muut maailman naiset saisivat nauttia tasa-arvosta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.