Mikä on paras ateria, jonka olet syönyt? Kerro ja voita luksusillallinen kahdelle Postresissa!

Ladataan...
Toimitus

Hyvää ruokaviikkoa! Nyt pannaan hyvä kiertämään. Kerro, mikä on paras ateria, jonka olet koskaan syönyt ja linkkaa vastaukseen paikka, jossa sen nautit. Näin muutkin löytävät loistavan ruoan lähteille.

Palkintona arvomme kaikkien voittajien kesken herkullisen palkinnon: Kuuden ruokalajin illallisen helsinkiläisessä Postres-ravintolassa kahdelle. Palkinnon arvo on 316 euroa. Postres on erityisen tunnettu herkullisista jälkiruoistaan.

Palkinto arvotaan maanantaina 14.11. ja voittaja ilmoitetaan toimituksen palstalla.

Jos et ole Lilyyn rekisteröitynyt kävijä, laitathan kommenttiin sähköpostiosoitteesi. Rekisteröityminen on helppoa ja ilmaista, voit tehdä sen täällä.

 

Hyvää ruokaa löydät myös Fanni & Kanelista.

Share
Ladataan...

Kommentit

Orastus

Ihan ehdottomasti Farangin vege-maistelumenu. Pure bliss alusta loppuun.

Kataaaa

Ainakin mieleenpainuvin on ollut Farangissa - seitsemän ruokalajin maistelumenu tarjosi makuja monista Aasian maista ja myöhemmin olen muistellut niitä lämmöllä. Asiantunteva henkilökunta kertoi jokaisesta ruokalajista yksityiskohtaisesti ja saimme mekin maallikot vähän tuntumaa hienompiin ruuanlaittotaitoihin. Suosittelen Farangia ihan vaikka vain kokemuksia janoaville! Ruoka oli ensiluokkaista ja taidolla valmistettua.

http://www.farang.fi/

Ihmeellistä eloa

Paras on ollut Pekingissä yli 100 vuotta vanhassa ravintolassa, missä nautimme perinteisen Pekingin Ankan. Ei ole turhaan kehuttu ateria. Oli ihan uskomattoman hyvää, puhumattakaan se että pääsimme katsomaan miten se tehdään ja  miten se leikataan pöydän ääressä.

Ravintola Kuun Helsinki Menu yhdistettynä tunnelmalliseen miljöön sekä erittäin asiantuntevaan ja palvelualttiiseen somelieriin oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus.

\o/

Siis oonks mä nyt maailman tylsin, kun mäkin liputan Farangin puolesta! Juhlimme siellä viime tammikuussa allekirjoittaneen kolmekymppisiä, ja härkä-satayta sekä kampasimpukoita muistellessa kulkee vieläkin kylmät väreet pitkin selkää. Henkilökunnan ammattitaito oli myös vertaansa vailla!

Tuulee tuulee

Raku Ya'n maistelumenu (omakase) oli sekä maku- että taide-elämys! Suosittelen ehdottomasti, jos haluaa todella viettää pitkän illan kaikkia aistejaan verrytellen.

http://www.rakuya.fi/

Trans-Time

Juu, Farangin maistelumenu saa äänen täältäkin. Annos toisensa jälkeen herättää "miten tää voi olla näin hyvää"-huokailuja. Raaka-aineiden omia makuja ei ole upotettu mausteisiin, ja kaikki kokonaisuudet toimivat. Ja innokkaana kotikokkaajana menen mieluiten syömään sellaisiin ravintoloihin, joiden ruokia en osaisi valmistaa itse. Osoite onkin jo  kahteen keraan linkattu, eli en sitä tähän laita :)

No Sex and the City

Minä taidan olla sitten erityisen tylsä, kun sanon että parasta ruokaa on omatekoinen ruoka! Euforiaa aiheuttavat erityisesti perunamuussi ja tofupihvit. Niitä syödään mun keittiössä, ja joskus vaikka olkkarissakin.

Tiina/Lakerilla (Ei varmistettu)

Paras ateriani ikinä oli New Yorkin Freemansissa. Jokaikinen kolmesta syömästäni ruokalajisyta (sekä se taivaallinen punaviini) on top kolmosessa ikinä syömistäno aterioista, ja kun lasketaan nämä yhteen, niin pistäisin tämän kokemuksen kokonaisuudessaan ykköseksi. Etenkin kun kyseessä oli paras mahdollinen seura ja lempikaupunkini maailmassa.

Culinarista

Brunssi keväisessä Pariisissa, Cafe Charlotissa (38 Rue de Bretagne) parhaiden ystävien seurassa maistui ehdottomasti parhaimmalta. Kosteaa ihanaa, voinmakuista munakokkelia ja kylmäsavulohta, voissa paistettu lämmin briossi ja marinoituja hedelmiä ja marjoja, tuorejuustoa sekä makeita kirsikkatomaatteja merisuolan, oliiviöljyn ja basilikan kera, aito ranskalainen maitokahvi ja tuorepuristettu appelsiinimehu. Heaven on plate!

 ggg.jpg Ps. Farang on myös jees.

Hannah

Viikinkiravintola Haraldissa Lahdessa söin "Limmi jättiläisen pitomiekkaa". Siitä riitti monella ja se sisälsi vaikka mitä herkkuja!

http://www.ravintolaharald.fi/

Noran world

Farangin maistelumenu on ihan ykkönen. Savoyn yrttimenu myöskin antoi upeita elämyksiä!!

Hirvittävän hyviä aterioita on monia, mutta ensimmäisenä mieleen kysymyksen nähdessä pamahti Firenzessä Cavolo Nero -nimisessä ravintolassa nautittu ateria.

En paljoa valehtele, jos kerron saaneeni parasta ruokaa ikinä tuossa pikkiriikkisessä trattoriassa. Vuohenjuustoa ohuen ohuessa taikinakuoressa hunajaisen oliivitahnan kanssa, spagettia tonnikalan mädillä ja kirsikkatomaateilla, höyrytettyä turskaa, pinaattia ja kikhernemoussea ja aterian kruunasi panna cotta. Olin tuon illallisen jälkeen lähes rajattoman onnellinen.

Kirjoitin blogissa 2008

Olen syönyt monta kertaa hyvin sen jälkeenkin. Jopa niin hyvin, että on meinannut itku tirahtaa silkasta ilosta. Vaan selkeästi Cavolo Nero on tänään parasta mitä olen kokenut.

http://www.cavolonero.it/

Pala Taatelia

Minulla ei ole hyviä vinkkejä jakaa, sillä kaikkein parhaimmat sapuskat olen elämäni aikana saanut äitini ruokapöydässä. On monet ravintolasapuskat jääny niitten ruokien rinnalla kakkoseksi. :--) Salaisena aineosana ripaus rakkautta?

VEGEMESTAN TUPLAJUUSTO.

Uskokaa tai älkää, mutta jos ei ole kahteen päivään ruoka maistunut niin pienen illan pikkutunneilla tanssilattialla heilumisen jälkeen se maistu maailman parhaimmalta ikinä. 

Mariaana

Kööpenhaminalaisen Geraniumin Universe-menu oli unohtumaton elämys. Kokonaisuutena kaikki pienimpiä yksityiskohtia myöten toimi - raaka-aineita kunnioittavista ruokalajeista viinisuosituksiin ja palveluun. Oli tietysti hauska päästä myös Bocuse-patsaiden äärelle keittiöön nauttimaan ensimmäinen jälkiruoka. 

Paljon olen syönyt Michelin-tähtiä ansainneiden kokkien tuotoksia, taivaallisen hyviä ovat olleet. Paras näistä oli varmaan Oulussa Puistolassa viime talvena vierailleen kokin Jouni Törmäsen valmistama kuuden ruokalajin illallinen. Perfection!

 

Grillattu mahi-mahi vaniljakastikkeella, maailman parhaimmassa ravintolassa, missä olen koskaan syönyt.
http://www.lepressoir-sxm.com/index.html

tappura (Ei varmistettu)

Vatikaanin kupeella meidät kaappasi nainen mukaansa ja lupasi näyttää kohtuu hintaisen ja hyvän ruokapaikan, eikä valehdellut! En ole niin hyvää meriahven-sitruunapastaa nauttinut sen jälkeen, Rooma <3

mrj (Ei varmistettu)

Aikoinaan Veganissimon juurestorni yllätti niin iloisesti, että lasken sen parhaimpiin syömiini aterioihin. Voiko juurespihveistä oikeasti tehdä niin herkullisia?

marja.ahtola @ gmail.com

pupu (Ei varmistettu)

Tallinnassa kirpparimetsästysreissun yhteydessä päädyimme keskellä teollisuuskiinteistöaluetta sijaitsevaan F-Hoone-kahvila/ravintolaan. Kirppis jäikin sitten käymättä, sen verran hyvät tuoksut houkuttelivat tilaamaan noin 5 euron hintaiset annokset. Grillattu kana linssimuhennoksella oli ehkä taivaallisinta ikinä.. Miljöö on kotoisa ja rennon tyylikäs, musiikki hyvää ja ravintolan yhteydessä pieni galleriatila. Niin ja hinant ei tosiaankaan aiheuta isoa lovea lompakkoon. Suosittelen lämpimästi, jos Tallinnassa liikutte! Osoite Telliskivi 60, lauantaisin viereisessä rakennuksessa on tosiaan kirpputori.

NinniP (Ei varmistettu)

Yksi parhaista illallisistani oli ravintola Gaijinin maistelumenu viinisuosituksin. Mahtavuutta. Toinen oli jossain ravintolassa Kööpenhaminassa, mutta en harmikseni muista ravintolan nimeä.

...

Ja sama rekisteröityneenä:

Yksi parhaista illallisistani oli ravintola Gaijinin maistelumenu viinisuosituksin. Mahtavuutta. Toinen oli jossain ravintolassa Kööpenhaminassa, mutta en harmikseni muista ravintolan nimeä.

 

 

Exchanging souls

NYC #5

New York, October 2008

At Kefi's

222 W 79th St., New York

Täydellisin ravintola-annos, jonka olen ikinä koskaan lyhyen elämäni aikana masuuni ahmaissut: mustekalan lonkeroita kikhernepedillä.

Miss S.

Bar Inopia Barcelonassa. Mahtavat perinteisiä tapaksia varioivat herkut, kylmää cavaa, ja kaikessa siinä tungoksessa mahtava tunnelma. Myös ruokaseura teki ateriasta elämyksen. http://barcelona-guide.info/restaurant-bar-inopia

JennyWiin

Viime syntymäpäivänäni poikaystäväni valmisti minulle aterian. Hyvät naiset ja pojat: perunamuusia ja härkäpapu-hapankaalipihvejä puolukkahillolla. Olutta palanpainikkeeksi. Voin kertoa, että oli hyvää.

Marij (Ei varmistettu)

Muutama vuosi sitten matkaillessani Portugalissa söin elämäni parhaan kolmen ruokalajin aterian todella huokeaan hintaan Atlantin tähtien alla.

annieannie (Ei varmistettu)

Hyvän ruoan ei tarvitse olla välttämättä mikään Michelin-ravintolassa nautittu illallinen. Itse koin tämän kesällä San Franciscon kyljessä sijaitsevassa Sausaliton rantakaupungissa, jossa tuli nautittua ehkä maailman parasta pizzaa. Sourdough eli hapantaikinapohjan päällä oli kalamaria, mausteisia simpukoita, sitruunaa sekä tulista chiliöljyä. Pizza oli aivan käsittämättömän hyvää ja kokonainen pizza meni alas kevyesti kuohkean pohjan ansiosta. Aterian kruunasi kevyt kalifornialainen valkoviini ja upeat näkymät San Franciscon lahdelle.

http://barbocce.com/

annika.mustalahti@tse.fi

Mintunvihreä

Cafe de Nopal Helsingissä. Autenttinen ravintola, jossa menu vaihtuu päivittäin.

Kotihiiri

Farangissa pitää mitä ilmeisimmin käydä, niin paljon sitä kehutaan!

 

Kuitenkin Helsingissä parhaan illalliseni olen syönyt Groteskissa. Puhdasta nautintoa, alusta loppuun, neljän ruokalajin verran. Namnamnam!

Tiinamria (Ei varmistettu)

Tukholmassa B.A.R. ravintolassa, söin alkupalaksi blinejä ja pääruuaksi suussasulavan tonnikalapihvin ja risottoa.

Ihana kalaravintola, jossa saat käydä itse jäätiskistä valitsemassa haluamasi kalan/lihan ja kertoa sen suoraan kokille. Rento tunnelma ja hyvät viinit!

http://restaurangbar.se/

leenap (Ei varmistettu)

Pisteitä ropisee Farangin vegemenulle tästäkin osoitteesta, vahvana kakkosena tulee tamperelainen Hella ja Huone. Tosin edellisestä kerrasta on muutama vuosi aikaa, mutta kuhafilee korvasieni-sinisimpukkavaahdolla ei ole vieläkään jättänyt minua rauhaan. Ja se ihmeellinen, suussa poksahteleva jälkiruoka. Uuuh!

http://www.hellajahuone.fi/

onnistuu@yahoo.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Ikimuistoisin ja siten paras ruoka löytyy Espanjasta, Vicin kaupungista. El Merlot on kahden espanjalais mamman pyörittämä autenttisen nuhjuinen ravintola, jossa kaikki ruoka valmistetaan avotulella. Ravintolalla tuskin on nettisivuja mutta blogipostaus löytyy Liemessä-ruokablogistani:

http://liemessa.blogspot.com/2007/07/ihan-tuli-tippa-linssiin-el-merlot....

- Jenni liemessä

liemessa(at)hotmail.com

vinksinvonksin

Muutamia vuosia sitten nautin elämäni parhaan illallisen legendaarisessa ravintola Savoyssa hyvien ystävieni kanssa. Uskomatonta viiniä, unohtumatonta palvelua ja mielettömiä makukokemuksia. Se, kuinka vessassa käynnin aikana tarjoilija ehtii taitella lautasliinasi kauniisti lautasen viereen ja on heti levittämässä sitä takaisin syliisi kun palaat, ja ilman sen suurempaa pönötystä, se on palvelua jos mikä :)

Muru Helsingissä. Ruoka, palvelu, miljöö, tunnelma. Parenpaa ei vaan löydy. Ja sen todistaa jo se  että vuoden jälkeenkin ilta illan jälkeen on Muru täyteen buukattu !

Anna's Soul Kitchen

Maita ja mantuja on kierrelty ja ravontoloita koluttu Michelin-tasoisista Aasian katukuppiloihin. Mutta paikka johon aina palaan on Salve, ja annos jonka siellä aina tilaan on paistetut silakat ja kunnon pottumuusi. Ken sitä on maistanut ei selityksiä kaipaa.

http://www.ravintolasalve.fi/

cebic (Ei varmistettu)

Ehdottomasti parhaimmat ruokaelämykset olen kokenut lähi- ja luomuruoasta tunnetussa ravintola Kielossa Joensuun keskustassa. Ravintolassa olen maistanut ensimmäisen kerran Porvoon etanoita, lähikunnan Limousine-härkää sekä ankkaa. Kielen ovat vieneet myös hevosen fileestä tehty riimihärkä ja ternimaidosta tehty creme brulee. Osa ruokanautinnosta tulee vielä palvelusta, joka on ystävällistä ja ammattitaitoista. Kokemuksen kruunaa vielä ihana ystävien seura rauhallisessa miljöössä. Ja onhan ruoat parhaita esittelemään lähellä toimivien tilojen ja valmistajien raaka-aineita, kun niitä ei ole pilattu e-koodeilla ja niitä on käsitelty rakkaudella. Itse olen saanut intoa kokeilla erilaisia aineksia kotikeittiössä ja etanoita tulee säännöllisesti tehtyä. Ilman Kieloa etanat ei välttämättä olisi lautaselleni päätynyt.

www.ravintolakielo.fi

Kielosta lisää blogissani Ravintolat-kategoriasta http://cebic.vuodatus.net

cebicinkeittio(ät)gmail.com

Hannele (Ei varmistettu)

Paras ateria koostuu niin monesta asiasta, että yhtä ja ainoaa on mahdotonta nimetä. Vaikka ruoka on parhaimmillaan taidetta, on seuralla ja tunnelmalla mielestäni vähintään samanmoinen painoarvo rankingissani. Pitkä ilta kotipihalla kesätuulessa on yhtä kirkkaana mielessä kuin pitkä illallinen huippuravintolan huomassa.

Yhden mieleenpainuvista illoista vietin keväällä Ravintola OSissa. Taidetta!

http://www.ravintolaos.fi/

Lisää voit lukea blogistani:

http://kokitjapotit.blogspot.com/2011/03/ravintola-os-kuopio.html

Hannele, Kokit ja Potit -blogi

*

New Yorkissa Ninja http://www.ninjanewyork.com/ pitkän kaavan mukaan

Kivistössä

Paras kokemus kokonaisuudessaan viime kesältä: osterit vaalealla hiekalla L'herben kylässä meren huuhtoessa rantaa vieressä. Hyvää leipää, yksinkertaista, hyvää viiniä, erinomainen, rakas seura.

308918_10150269760806626_573216625_8193744_4375727_n.jpg

Oi, näitä on niin paljon ja kaikki omalla tavallaan ihania, mutta tässä yksi: Farang. Lisää Farangista löytyy ravintolablogistamme http://dinner4u2.blogspot.com/2011/02/farang.html

josta löytää muistakin ihania ja valloittavia ravintoloita!

 

Hanjoo (Ei varmistettu)

Parhaan ateriani söin pienessä Tavernellen kylässä Chiantin alueella Italiassa Il Borgo Antico-ravintolassa. Avomieheni tilasi kolmen ruokalajin menun 20€:lla ja oli erinomaisen onnellinen syödessään sitä, ja itse sain pienen neuvottelun ja kasvisruokaselitysten jälkeen alkupalaksi salaattilautasen ja pääruoaksi tagliatelle-pastaa valkoisten tryffelien ja tattien täplittämässä kermakastikkeessa. Ruoka oli niin uskomattoman ihanaa, että kyllä siinä tuli tippa silmään, vaikka olimme jo siinä vaiheessa asuneen vuoden verran Italiassa ja nauttineet todella monet hyvät pastat! Palvelu oli ihan omaa luokkaansa myös, tämä paikka on hyvä esimerkki sellaisista perheravintoloista ja -hotelleista, joissa taso on monen tähden hotellien luokkaa, mutta jotka sijaitsevat jossain pienemmässä paikassa, turistilaumojen ulottumattomissa...suosittelen Toskanan-matkaajille!

http://www.albergovittoria.it/
http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g670654-d1576326-Reviews-...

(sähköpostini: hanjoo(at)gmx.net)

Kannat kattoon (Ei varmistettu)

Yksi mieleenpainuvimmista on 16-vuotiaana Etelä-Norjassa puupurjelaivan kannella auringon paistaessa hauskan seuran kera nautittu ateria, joka yksinkertaisuudessaan koostui tuoreista katkaravuista, paahdetusta leivästä, voista ja tillistä. Katkaravuista ei ollut pulaa, niitä oli ostettu paikalliselta kalastajalta hillittömästi. Sitä ennen en ollut ymmärtänyt rapujen päälle.

Ravintolaelämyksiä on myös monia, mutta yksi upea, tosin kaukainen vinkki on Tokion Park Hyatt hotellin 52. kerroksessa sijaitseva New York Grill, jossa ensin alkudrinkiksi bellini elävän musiikin soidessa taustalla (sama paikka kuin Lost in Translationissa) ja sen jälkeen huikeiden näkymien lattiasta kattoon ulottuvan ikkunan viereen maistamaan kobe-pihviä. Tarjoilija selitti polvillaan, miten lehmiä hoidetaan, ja Tokion yössä välkkyivät pilvenpiirtäjien punaiset kattovalot.

Rauna, Kannat kattoon -blogi
(kannatkattoon(ät)gmail.com)

Terhin Keittiossä (Ei varmistettu)

Oih, ihana postaus! Mutta miten ihmeessä valita juuri se paras ateria? Siihen vaikuttaa vuodenaika, paikka, seura, mieliala ja nii-in moni muu asia.
Joskus paras ateria on tullut nautittua pikkuisessa paikassa kun takana on ollut superhuono päivä ja päinvastoin.

Ihania muistoja on maailmalta menneinä vuosina kuin ihan viime kesästä. Ruokailtoja ystävien luona kuin itse kokatekin, niissäkin on niitä parhaita.
Nyt kun pitää valita niin minulle paras ilta on ollut kyllä viime talvena Himoksella oman perheen kesken. Ajoimme kymmeniä kilometrejä "sivistyksen" ulkopuolelle tavataksemme Jorma-hirven (siis Kääriäisen sekä Matti-Eskon ja Annikki Tähden) ja ilta oli aivan upea!
Blogissani http://terhinkeittiossa.blogspot.com/2011/02/vietimme-viikon-hiihtoloman... kerroin illan kulusta herkkuineen ja isäntäperheen upeasta palvelusta illan alusta loppuun.

On päästävä uudestaan isäntäperheen huomaan nauttimaan itse tehdyistä herkuista!

Jatkan samaa linjaa kuin niin moni muukin. Parhaan aterian olen nauttinut Farangissa. Maistelumenu ja suositusviini, taivaallisen hyvää oli. :) Täytyy mennä toistekin.

Mirella (Ei varmistettu)

Tämä on nyt vähän noloa, mutta se taitaa kyllä olla n. 4 vuotta sitten Postresissa syöty illallinen pitkän kaavan mukaan. Kyseessä oli avomiehen ja minun 29-vuotissynttärit ja päätettiin kerrankin satsata oikein kunnolla ja se kannatti! Otettiin myös juomamenu ja kyseiset viinit täydensivät aterian kyllä aivan taivaalliseksi! En ihan tarkkaan muista, mitä kaikkea ateriaamme kuului (itse taisin syödä pääruuaksi hanhenkoipiconfitin), mutta aloitettiin se sampanjalla ja keittiö lähetteli ihan mahtavia tervehdyksiä joka väliin! Fiilis oli ihanan intiimi mutta rento ja henkilökunta oli todella ammattitaitoista. Oikein harmittaa, että ei ole sen jälkeen tullut kyseisessä paikassa käytyä.

(mirella.keto@gmail.com)

JenniK (Ei varmistettu)

Barcelonassa ihanassa paikallisessa ravintolassa syöty riisi-mereneläväpata, jonka reseptiä ole tuloksetta koettanut etsiä myöhemmin. Nammmmmm!

Pitkällisen pohdinnan ja punninan tuloksena voiton vie ravintola Murun neljän ruokalajin illallinen Helsingissä. Murun rento tunnelma, huikea ruoka, ihanat viinit ja rakas seura; täyttä nautintoa alusta loppuun. Vaikka hiukan tyyriiksi tulikin, niin oli se kyllä joka pennin arvoista :) Suosittelen!

http://www.murudining.fi/ravintola/

Sivumaku

Selkeästi parhaan illalliseni nautin kaksi vuotta sitten Chez Dominiquessa. Vaikka jossain määrin kulinaristina itseäni pidänkin, en ollut varautunut siihen, että ruoka ja viini voi vetäisi upeudellaan hiljaiseksi. Voisiko ruoka maistua niin hyvältä? Kyllä voi. Vaimon kanssa nautittu ateria kustansi vajaa viisisataa, mutta voiko elämän parasta ruokaa arvottaa?

Sittemmin olen kerännyt parhaat ruokamuistot blogiini: http://sivumaku.blogspot.com/

Sivumaku

Ja linkki äskeiseen: http://www.chezdominique.fi/

Pages

Kommentoi

Ladataan...