Miten itseä kehutaan työhakemuksessa?

Toimitus

"Miten sitä voisikaan kehua itseään uskottavasti? Jokainen taatusti patalaiskakin työntekijä nimittäin tietysti kirjoittaa siihen hakemukseen olevansa ahkera (ja minä kun oikeasti olen!)"

Tällaisia pohtii tänään Pakollinen päiväkahvi- palstan Sinisiipi, joka on aloittanut hyvissä ajoin jokavuotisen kesätyönhakurumban.

Itsensä kehuminen on työhakemuksessa pakollista, muttei tule meille suomalaisille kovinkaan luontevasti. Vielä haastavammaksi homma muuttuu, kun itseä pitäisi osata kehua työhaastattelussa. Ihan siinä päin tulevan pomon naamaa.

Jeesaa työnhakijaa mäessä ja jaa vinkkisi siitä, kuinka itseä kehutaan.

Jos olet samassa jamassa, kurkkaa myös toimituksen juttu Näin löydät sen oikean työn: Työhakemuksen teko.

Kuva A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Heh, tää on mun erikoisalaani, itsekehuiset työhakemukset! Mä kehun itseni aina edellä luetellun työkokemuksen kautta: Toimistotyössä jouduin kohtaamaan erilaisia (ihmisiä, asiakkaita, haasteita, aikatauluja) ja opin..., asiakaspalvelussa olen oppinut katsomaan asioita toisten kannalta ja osaan asetella sanani blaa blaa, aikataluluttaminen on minulle helppoa, koska..., delegointitaitoni on kehittynyt ollessani (vaikkapa puhelinvaihteessa), olen oppinut priorisoimaan jne. 

Tällöin en siis sano suoraan, että mä olen paras kaikessa mahdollisessa (vaikka siis hei olen), vaan perustelen, miksi osaan jotain tiettyjä taitoja. Toisaalta ne taidotkin löytyvät hyvin, kun miettii, että mitä tämän haetun työtehtävän kannalta olennaista onkaan tullut opittua niissä aiemmissa hanttihommissa. 

Työhakemuksen teon jälkeen mä olen aina tosi tyytyväinen siihen, kuinka paljon lopulta osaankaan, kun oikein siitä paperista tihrustan kaikki taitoni! Ja kun ne taidot on perustellut, voi siellä työhaastattelussa jatkaa kokemusten kertaamista, mikäli haastattelija ei ole vielä täysin vakuuttunut.

marietta

Minä olen tosi hyvä Kummeli-imitaattori! Nyt pitäisi enää löytää duuni, missä siitä on hyötyä. Ja tamperelaismyönteinen työyhteisö.

Toimitus
Toimitus

Erittäin hyviä vinkkejä, Perho Kerttunen!

Toivotaan, että Mariettallakin jonain päivänä tärppää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.