Näillä et kompuroi: 12 kertaa mukavammat kesäkengät

Toimitus

Lilyn toimituksessa on tänään irvistelty muotisivustoja kiertäneelle videolle, jossa huippumallit kompuroivat korkkareissaan. Vieläkin sattuu - ja siksi näytämmekin peukkua näille tyylikkäille naisille, jotka talsivat kesäkatuja astetta mukavammissa popoissa.

Surffasimme läpi nettikaupat (rankka työ, mutta jonkun sekin on tehtävä) ja poimimme 12 toivottavasti mukavaa kenkäparia kesäkaduille - vaikkapa pian alkavia alennusmyyntejä silmällä pitäen.

Astetta räväkämmät ballerinat

Beyoncén Charlotte Olympia -avokkaat ovat fiinimpi versio vanhanaikaisista miesten tupakointitohveleista. Samankaltaiset löytyvät esimerkiksi Sam Edelmanin mallistosta (124,73 e).

Muotityttöjen lempparin Olivia Palermon hileiset French Sole -ballerinat ovat pirteä versio klassikkokengästä. China Girlin värikkäitä ballerinoja (59,95 e) myy Nelly, ja Oasiksen glitterkengät (40,73 e) löydät Asokselta.

Ballerinat saattavat viattomasta ulkomuodostaan huolimatta olla toisinaan varsinaiset tappajakengät. Satsaa jalallesi sopivaan lestiin ja valitse mieluiten kengät, joissa on pieni korko.

Tennarit tiedät jo, mutta lähtisitkö kesäkaduille juoksulenkkareissa?

Luotettavat lähteet kertovat Lilylle, että New Yorkissa ja Köpiksessä kaikilla on New Balancen lenkkarit (85 e) ja ne yhdistetään niin farkkuihin, mekkoihin kuin luksuslaukkuunkin Kylie Minoguen tapaan.

Rihanna luottaa aina toimiviin Converseihin, jotka ainakin Lilyn toimituksen tutkimusten mukaan sopivat kaiken kanssa.

Kedsin valkoiset tennarit (45 e) ovat klassikkojen klassikko, sillä niitä on valmistettu lähes sata vuotta. Vagabond päivittää tennarit tähän kesään herkullisella korallinvärillä (45 e).

Matalat sandaalit ja miljoona vaihtoehtoa

Muotipiirien kultatytöt Clémence Poésy ja Alexa Chung tallaavat maailman metropoleja matalissa sandaaleissa. Lomalla niihin luottaa myös Lilyn oma korkkarikuningatar Piret.

Tänä kesänä ketään ei syrjitä sandaalimarkkinoilla: matalissa sandaaleissa löytyy jotakin niin naisellisen, ronskin, hillityn kuin räikeänkin ystäville. Cosin simppelin kauniit sandaalit (89 e) miellyttävät minimalistia. Topshop heittäytyi luovaksi yhdistämällä sandaaleihin läpikuultavaa muovia (n. 52 e) ja räikeitä värejä (n 65 e).

Matalia sandaaleja ostaessasi tarkista ainakin seuraavat: onko kengissä joustava, sopivan paksu pohja tai pieni korko, vai onko pohja kova ja ohut? Entä onko kengässä paljon punoksia, naruja ja remmejä, jotka saattavat aiheuttaa hiertymiä?

Mukavat korkokengät = mahdoton yhtälö?

Ei, vastaisi ehkä Eva Mendes, joka tietää, että kesän mukavimmat korot ovat tukevat kiilakorolliset espadrillat. Toimituksen Eeva kokeili kaverinsa Filippa K-korkkareita (169 e) ja laittoi ne sillä sekunnilla tilaukseen, koska supermukaviin kenkiin käytetty raha on parhaiten käytetty raha. Clarksin sandaaleissa (79 e) on kesän muodikkain pohja: maltillisen korkuinen, lähes tasapaksu korokepohja.

Jo vuosia jatkuneen mammuttikorkojen hirmuvallan jälkeen Kirsten Dunstin maltilliset korot ovat raikkaat kuin toimiva tuuletin helteisessä autossa. Matalahkolla ja leveällä korolla jaksaa kävellä, ja se imartelee myös helteen turvottamia sääriä. Topshopin korolliset sandaalit n. 58 e.

Katso myös vinkit siihen, kuinka vältyt uusien kesäkenkien aiheuttamilta rakoilta.

Millaisilla kengillä sinä tallaat mieluiten kesällä?

Teksti Eeva Kolu, joka alkaa tosissaan harkita katu-uskottavien New Balancejen ostoa, koska huomaa pukeutuvansa tätä nykyä huolestuttavan usein aamulla juoksutrikoisiin, jotta voisi laittaa kaupungille lenkkarit

Kuvat Splas News / AOP ja linkkien takaa löytyvät nettikaupat

Kommentit

Ainou (Ei varmistettu)

Ihania noi vikat sandaalit... tai oikeastaan voisin ottaa kaikki noi kengät kaappiini!

Eeva Kolu

Ainou, niin mäkin! Onneksi yhdet on jo tulossa :)

(Ei varmistettu)

Flipflopeilla mennään, säästä viis! No okei festareilla jotku muut, mutta muuten.

Turhat jorinat

Läpsyttelen matalissa nahkasandaaleissa. Taitavat muuten olla ainoat nahkakengät, mitä kesällä ylipäätään tulee käytetyksi kaikkein fiinimpiä kekkereitä lukuunottamatta. Myös Kedsin kenkien kopiot ostan lähes joka kesä -viimekesäiset just lens kaatikselle loppuunpidettyinä, joten täytynee hankkia uudet. Ostoslistalla on myös uudet klassikkotennarit, koska vanhat vetelee viimeisiään. Lapsena mulla oli monena kesänä sellaiset mustat, samettiset "kiinantossut". Mistähän sellaiset saisi? En ole nähnyt sellaisia enää aikoihin.

Annin elo

Ballerinat on parhautta! :) Löytyy perusmallia, niittikoristeltua ja Iron Fistin upeat open toe-tyyliset. Näillä jaksaa kävellä, seistä ja tanssia! 

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Täälä DownUnder on talvi ja harkitsen vakavasti Pistoleja. Oletko ollut niihin Eeva tyytyväinen vielä ensihuumankin jälkeen? Vähän mietityttää laittaa niin paljon rahaa niin peruksen näköisiin kenkiin kun olen enemmän Parikka-tyttö. Mutta Minnan kengät eivät halua mennä vesisateeseen. :(

Eeva Kolu

Anna, oon ollut Pistoleihin erittäin tyytyväinen :) Ne (ainakin mustat) ovat rasvanahkaa, joten tarpeeksi usein pitää vaan muistaa rasvata, eikä missään nimessä mitään suihkeita!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.