Päivän kysymys: Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästäsi?

Toimitus

Kommentit

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Rohkeana plikkana en uskaltanut ilmottautua, kun opettaja huusi nimeäni nimenhuudossa ensimmäisen kerran koulun ovella. Meinasi tulla heti kättelyssä ensimmäinen poissaolo, kunnes ryhdistäydyin ja ilmestyin kaverin selän takaa . Se oli vakavaa menoa se. Ja ruoka taisi olla pahaa. Lindströmin pihvejä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ope oli tosi kaunis. Aika ihana muisto näin jälkeen päin ajateltuna.

Parasta kaveria pelotti mennä ekalle ja ruokana oli myöhempinä kouluvuosina erittäin tutuksi tullutta spagettivuokaa.

Candy Cotton
Serendipity

En mitään. Pitäisikö huolestua? 

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Liityn Candy Cottonin seuraan! En nimittäin muista yhtään mitään :D

choose happy

Menin pyörällä ja perillä kerrottiin, että vasta kolmannella luokalla saa polkea kouluun. En tuntenu ketään ja jännitti. Tutustuin mun uuteen parhaaseen kaveriin. 

Always / Never

Viimeisen tunnin loputtua en jostain syystä ollut varma, saiko ihan tosissaan jo lähteä kotiin, joten menin vielä varmistamaan sen opelta.

Romy

En muista muuta kuin mitä minulla oli päällä! Ensimmäiseksi koulupäiväksi oli äiti valinnut farkkukankaiset ja lumipestyt lappuhaalarit, olihan vuosi 1992. Olkaimia pitivät yllä kolmion muotoiset vaaleanpunaiset, vähän marmorisen näköiset napit ja paita alla saattoi olla pinkki trikoopaita jossa oli kukkapainatus edessä ja lisävarusteena vihreän ja pinkin sävyinen kukallinen huppu. Jaloista löytyi valkea-pinkit tarralenkkarit. Ensimmäisen koulupäivän päätteeksi huomasin toisen olkaimien napeista kadonneen leikeissä ikiajoiksi ja haalarit taisivat jäädä debyyttinsä jälkeen unholaan :)

Ensimmäinen koulupäivä ei sitten varmaan ollutkaan niin jännä tai mieleenpainuva. Tutustumispäivä ennen ekaluokan alkua on päinvastoin jäänyt mieleen (ja silloin tarjoiltu huippuhyvä jauhelihakastike).

Lilac n' White

Muistan päälimmäisenä sen jännittävän tunteen. Kävelimme kouluun yhdessä parhaan kaverini kanssa. Mamma oli tehnyt ekaa koulupäivää varten minulle keltaiset leveät housut ja niihi sopivan punaisen liivin, jossa oli keltaisia kukkia. Ei voi sanoa muuta, kuin TYYLIKÄS. :)  En muista yhtään, mitä koulussa teimme ruokatuntia lukuunottamatta: olin kovin helpottunut, että sai valita itse kuinka paljon syö, koska pelkäsin kovasti etten jaksaisi syödä lautasta tyhjäksi, kun tomera keittäjä latoo lautaseni täyteen. Päivän jälkeen äiti ja kaverini äiti tulivat kotimatkalla meitä vastaan ja ottivat valokuvia. 

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Minä puolestani muistan, kun illalla ennen ekaa koulupäivää laitettiin äidin kanssa kouluvaatteet nojatuolille nätisti aamua odottamaan.

Koulupäivästä muistan, kun pompin varsahypyillä portista ulos ja sanoin samalla luokalla aloittaneelle serkulleni, että "mennään huomennakin."

Vierailija-viv (Ei varmistettu)

Että mulla oli pinkit äidin tekemät verkkarihousut ja paksupohjaset kengät jalassa ja kaverilla oli 100kertaa upeemmat koska sen kengät oli korkeemmat ja keltaiset verkkarit kaupasta!

Moi (Ei varmistettu)

Mä muistan, kun yks mun luokkalainen sano mulle "moi" ja hymyili, kun kävelin koulun rappusia ylös, eikä oltu koskaan ennen nähty. Siitä parin päivän päästä oltiinkin sitten parhaita ystäviä. Tosin joskus yläasteella kun juteltiin tästä, hän kertoi sanoneensa jokaiselle ohi kulkevalle "moi", ja mä kun siihen asti luulin, et olin ollu niin hyvä tyyppi, et olin ainoa jolle se oli sanonut moikat. :D

Jostain syystä muistan myös, kun tehtiin jonot oven eteen, ja siitä pääsi luokka kerrallaan sisälle. Me ykköset viimeisenä, nimenhuudon kera. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kummasti muistuu mitä olin pukenut päälle. Jalassa alhaalta ylöspäin oli uudenkarheat ruskeat NAUHAkengät ja valkoiset farkut. Farkuissa kenkiinsopiva punottu vyö. Äidin neuloman valkoisen kuvioneulotun paidan alla oli kesän 1995 Pori Jazz -t-paita ja päässä äidin virkkaama antennipipo.

Soni (Ei varmistettu)

Mullakin oli lappuhaalarit ja sen päällä villatakki (kauhea yhdistelmä vessaan mennessä, muistaakseni uitin toista henkseliä pytyssä). Uusi reppu oli hankittu Italianreissulta (riemunkirjava ja tytön itsensä kokoinen) ja kuva otettiin kotoa lähtiessä. Äiti minut kouluun saattoi ja taisi olla mukana koko ekan päivän. Muistan että äiti yritti luokassa kysellä naapuruston tenavien vanhemmilta kulkisiko heidän ipanat minun kanssa kotiin aina. Ekasta koulupäivästä on jäänyt jotenkin kullanhohtoinen fiilis, kaikki se jännitys ja upouudet kirjat. Sama fiilis tulee joka syksy, joten ammatinvalinta lienee oikea: minusta tulee ope. =)

Muistan, miten seisottiin jonossa koulun pihassa ja meitä jaettiin luokkiin. Ja päivän päätteeksi saatiin pahvisalkut, jossa oli kaikennäkösiä vihkosia, liikennesääntöjä ym. ja minikokoinen riisimuropaketti. En ollut ennen sitä koskaan syöny riisimuroja, se oli jännää

Kissi (Ei varmistettu)

Kalanmuotoiset kalapuikot. Meillä kotona tarjottiin vain pitkulaisia. Muistan kuinka eräs poika saapui itkuisena kesken koulupäivän äitinsä seurassa luokkamme ovelle. Äitinsä sanoi että poika tulee kokeilemaan paremmalla onnella seuraavana päivänä.

En muista mitään muuta kuin uudet kengät, jotka mulla oli silloin ensimmäistä kertaa jalassa.

Appelsiininkukkia

Muistan, että äiti saattoi minut koulun pihaan ja pelotti mennä muiden mukana sisälle ilman äitiä :(

roxie

Olin saanut juuri uudet valko-pinkit prinsessalenkkarit, enkä malttanut odottaa, että pääsen kouluun niiden kanssa. Olin myös hyvin ylpeä vaalean sinisestä antennipipostani, vaikka se jätti korvat hieman palelemaan. :) Plus uusi lila tuulitakki ja lilat farkut <3 Mentiin naapurin pojan kanssa yhtä matkaa ja olin niin innoissani, että en meinannut housuissa pysyä :D

Öh, muistan ainoastaan punaisen repun, jossa "Liisa Ihmemaassa" kuvitus... 

rin (Ei varmistettu)

Muistan uutuuttaan kiiltelevän hienon hevosreppuni ja sen, että aluksi kaikki ekaluokkalaiset koottiin liikuntasaliin, jossa istuimme lattialla ja se lattia oli minusta todella kova ja ahdistavan värinen.

o-m (Ei varmistettu)

Vaari, joka saattoi mut kouluun, astui matkalla koirankakkaan. Mä jouduin yhden pojan viereen istumaan, koska mulla ei ollu samalla luokalla yhtään kaveria.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.