Päivän kysymys: Ostatko luomua?

Toimitus

Rousk rousk! Tällä viikolla vietetään kansallista luomuviikkoa

Isyyspakkauksen Tommi K kertoo innostuneensa ostamaan enemmän luomuruokaa sen jälkeen kun perheeseen tuli lapsi. Tommia luomussa kiinnostaa etenkin lisäaineettomuus ja torjunta-aineettomuus.

Luomuna voi nykyään ostaa paitsi ruuan, myös kosmetiikan, pesuaineet, vaatteet ja kodintekstiilit. Syitä suosia luomua on monia: toisille kyse on enemmän ympäristöstä ja eettisyydestä, toisia kiinnostaa luomussa terveellisyys tai turvallisuus.

Ostatko sinä luomua?

Miksi tai miksi et? 

Kuva: Isyyspakkaus

Kommentit

Alice
My blueberry dream

Ostan! Vaikkakin yleensä vain kuun alussa juuri opintotukien tullessa. Ilman oikeita tuloja on vaikea panostaa luomuun jatkuvasti, mutta valitsen aina luomua tai ekoa kun budjetti sen kestää. Varsinkin säilykkeiden suhteen ja kananmunien ostan aina luomua, on rahaa tai ei, se on jo niin vankka tottumus. Haluan tukea luonnonmukaisempaa viljelyä ja eritoten luomumunijoita. Toisaalta haluan myös, että ruoka jota syön, olisi mahdollisimman "puhdasta".

Myös kodin puhdistusaineet valitsen ekologisuuden mukaan sillä en halua saastuttaa vettä yhtään enempää kuin on pakko. Kosmetiikan suhteen en yleensä luomua tai ekoa ajattele, kosteusvoiteet on ne ainoa poikkeus. 

Kallen äiti (Ei varmistettu)

Eritoten ruoassa pyrin ostamaan luomua. Vaatteissa valitsen mieluummin ostamatta jättämisen, sikäli kun se on mahdollista. Lihojen kohdalla luomun hinnat on joskus niin kaukana tavallisen lihan hinnoista että joskus iskee piheys. Maitotuotteissa ostan aina luomua, ja vihanneksissa ja hedelmissä aina kun se on mahdollista.

laurafree
Laura loves

Ostan.

eläinten puolella (Ei varmistettu)

Ostan. Lihat ja kananmunat aina, ja jos ei ole luomua, jätän ostamatta. Ihan jo eettisistäkin syistä. Kyllä lihoissa tuotteen "oikea" hinta on se luomuhinta, ei meidän kuulu ostaa lihaa joka on tuotettu epäeettisesti ja sitä kautta saatu halvemmin hyllyille. Jos luomun hinta on liian kova, voi syödä vähemmän lihaa ja enemmän linssejä. Vihanneksissa en ole niin tarkkana, mutta mieluummin luomua!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.