Päivän Punakynä: Älä ole talousääliö

Toimitus

”Raha-asioista on tullut kotitalouksissa "miesten työ". Se on typerä työnjako, sillä talousasiat ovat vähän kuin nykyautot, ei jokainen jätkä opi enää niiden korjaamista pelkän testosteronin voimalla Maken autotallissa. Naiset vain tuuppaavat tämän tylsän työn miehelle, koska se ei satu kuulumaan omiin kiinnostusalueisiin. Se on sama kuin antaisi miehen äänestää puolestaan.” -Virpi Salmi

Helsingin Sanomien tutkimuksen mukaan naiset tunnistavat taloustermistöä pöyristyttävän heikosti. Nainen, velvollisuutesi on tietää talousasioista, kuten Virpi Salmi kirjoittaa tämän päivän Punakynässä.

”Olen vuosien varrella ollut ideoimassa, tekemässä ja editoimassa kymmeniä talousaiheisia juttuja naistenlehtiin. Niissä ei tietenkään voi sanoa, että "nainen, olet talousääliö", vaan tietoa on pitänyt yrittää muiluttaa naisille nätisti ja kukkasten koristelemana. Nyt on selvää, että menetelmä ei ole toiminut. Ja on selvää, että "mua ei vaan kiinnosta" ei kelpaa vastaukseksi. Olet aikuinen, on pakko kiinnostaa.”

Lue koko juttu täältä (ja ota viimeistään sitten selvää, mitä asuntolainan marginaali tarkoittikaan).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.