Portaat ilman puuskutusta vai tiukka takalisto: Miksi sinä liikut (tai et)?

Toimitus

Liikunta, urheilu, treenaaminen. Sanoitpa sitä miksi tahansa, tällä hetkellä se on Lilyn kuumin puheenaihe.

Kauneusgurumme Saara Sarvas kertoo upouudella treenipalstallaan tarinansa ikuisesta laihduttajasta himotreenaajaksi, joka ihailee isoja peppuja ja tuntee itsensä sankariksi reisitreenin jälkeen.

Aito liikunnan ilo, tuo myyttinen olento, on näyttäytynyt muillekin lilyläisille. Anbeau on kokeillut kaikkea, löytänyt lopulta mielihyvää tuottavat lajit - ja treenaa nyt thriatlonille. Henkeen ja vereen kaupunkilainen Alice sen sijaan kertoo rauhoittuvansa metsälenkillä purojen solistessa.

Jos et ole vielä löytänyt omaa lajiasi, Roosalla on näppärä ajatusleikki aidosti mieluisien lajien erottelemiseen pakkopullasta.

Tekosyitä-palstan Adam puolestaan lupaa, että hänellä riittää palstallisen verran tekosyitä sille, miksei tänäänkään tullut mentyä salille. Toimituksen Eeva pohtii, mistä löytyisi personal trainer, joka ei kieltäisi croissantien syömistä.

Lilyläiset listaavat syiksi liikkumiselleen muun muassa liikunnan ilon, kunnon kohenemisen, painonhallinnan, rentoutumisen ja aggressioiden purkamisen. Onko jokin syy jalompi kuin toinen? Pitäisikö liikunnan aina olla kivaa, vai saako myöntää, että sitä harrastaa vain, koska farkut kiristävät tai terveydenhoitaja käskee?

Kerro sinä vuorostasi,

mikä on sinun pääasiallinen syysi harrastaa liikuntaa - tai olla harrastamatta sitä?

Kuva A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

No turha sitä on kiistää: en halua että äsäri leviää. Tietty liikunnasta tulee toisinaan myös hyvä olo henkisesti, mutta vasta jälkeenpäin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Harrastan liikuntaa siksi että se saa ajatukset pois niistä "oikean" elämän ongelmista hetkeksi. Esimerkiksi jossain ihan kamalalla (hyvällä tavalla kamalalla) ryhmäliikuntatunnilla ei pysty ajattelemaan yhtään mitään muuta kuin sitä että miten selviää hengissä seuraavan sarjan loppuun. Fyysinen ponnistelu auttaa henkisessä hyvinvoinnissa :) ja henkinen kipu lievittyy kun vähän kärsii fyysisesti ja tietää siinä samalla tekevänsä hyvää itselleen muutenkin.

Ja ois se kyllä kiva päästä ne portaat ylös puuskuttamatta... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Liikun koska siten jaksan paljon paremmin! Rakastan lihaksia ja hiljalleen niitä on tässä alkanut jo näkyäkin. Penkistä pitäisi nousta oma paino, mutta kympin juoksunkin pitäisi taittua kevyesti.

Tavoitteeni ovat siis hieman ristiriitaiset, mutta sovitettavissa yhteen, ainakin vielä toistaiseksi ;)

sanumaria

Mä olen mukavampi ihminen kun oon väsyttänyt itseni liikkumalla. Ja kun päivät istuu toimistolla, niin on parasta kun vähän edes veri kiertää. Sali, astangajooga, lenkit, luistelu, akkajumpat, vaihtelu virkistää. Ja hei, tottakai yksi syy liikkua on kuntoon pääsy ja siinä pysyminen. Ja kun voi ostaa kivoja vaatteita eikä tarvi miettiä tarviiko perse housuista koon 56 vai 62.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse liikun sen takia, että rakastan liikuntaa ja se on minulle elämäntapa ollut koko ikäni ajan. Lapsena olin koulussa kaikenmaailman valinnaisliikunnoissa ja rakastuin tanssiin 11-vuotiaana. Nykyisin teen töitä ryhmäliikunnanohjaajana ja tanssinopettajana. Uusin harrastukseni, josta on tullut tapa, on kuntosali ja sitä kautta fitneksen maailma on avautunut uusin silmin.

On tärkeää myös syödä kunnolla, riittävästi ja terveellisesti. Ja itse kyllä aion personal traineriksi, joka ei kiellä asiakkailtaan mitään, vaan tähtää tervemieliseen painonhallintaan, johon kuuluu myös herkkuja, koska kyllä hyvänmakuisella ruoalla on oikeutettu paikkansa terveellisessäkin ruokavaliossa. Jos on aktiivinen fyysisesti eli kulutus on kovaa, niin eväät saavat olla reippaita ja herkutella saa! Itse tähtään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja siinä on myös mieli mukana! :)

Tuulee tuulee

Jos ajattelee pitkällä tähtäimellä, motiivejani liikunnan harrastamiseen ylipäänsä ovat ihan rehdisti terveys ja ulkonäkö. Jos taas mietin, mikä saa mut lähtemään tanssitunnille silloinkin, kun on jotenkin ihan kuollut ja ulkona on paska keli eikä yhtään huvittaisi, niin vahvimpana syynä on se kuuluisa hyvä olo - tai pikemminkin pahan olon välttäminen: tiedän, että etenkin niska ja hartiat (mutta kroppa ja mieli muutenkin) on entistä enemmän jumissa jos en mene!

Always / Never

Liikun monestakin syystä, mutta ne kaikki liittyvät osittain toisiinsa:

Parantaakseni fyysistä kuntoa ja pysyäkseni terveenä - eli kaipa ajattelen sen olevan samalla myös satsaus tulevaisuuteen.

Aloitin jokin aika sitten uuden urheilulajin harrastamisen, joten tietenkin treenaan kehittyäkseni siinä.

Liikunta on kivaa!

Ja lisäksi se tosiaan on hyvä tapa nollata aivot ja unohtaa hetkeksi kaikki muut ajatukset. Siksi lähden töistä mielellään jumpan kautta kotiin.

MiiaZiko (Ei varmistettu)

Liikun tietenkin sen vuoksi että minulla olisi hyvä olla ja voin hyvin.Liikunta tuo minulle iloa päivään aina ja se saa oloni tuntemaan hyväksi.Se rentouttaa sopivasti rankan koulupäivän jälkeen kun voi ottaa koiran mukaan lenkkeilemään tai mennä pienessä tihkusateessa juoksemaan ja nauttia vain luonnosta kun on kerta hyvät mahdollisuudet nauttia siitä kaikin rinnoin.Parantaa yleiskuntoa myös.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tämän hetkinen elämä pyörii aika paljon ruokailun ja liikunnan ympärillä. Tahto muokata kroppaa tiettyyn suuntaan on kova, mutta ei kyse silti ole pelkästä työstä ja tuskasta - kuntosalitreenistä kun on oppinut tykkäämään, oikein paljonkin, kun sitä on tehnyt tarpeeksi pitkään ja paljon. Silti kuntosaliharjoittelun päämotivaattori löytynee peilistä.

Maastopyöräily, maantiepyöräily ja maastojuoksu nyt vaan sattuvat olemaan kivoja lajeja. Itse asiassa harmittaa välillä, että salitreenin takia on ollut pakko vähentää pyöräilyä ja juoksemista. Ulkona liikkuessa kun nautin suuresti luonnosta ja siitä rauhasta, joka tuolla lähivuorilla on. Ja ai että sitä tunnetta, kun olet polkenut tunnin ylämäkeen, olet kukkulan huipulla ja näet sieltä Tyynellemerelle saakka.

Tärkeintä liikkumisessa on kuitenkin alusta pitäen ollut se, että haluan elää mahdollisimman terveenä mahdollisimman pitkään. Hyvällä peruskunnolla toivottavasti jaksaa sitten vanhanakin vähän paremmin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.