Satuhäiden yhteenveto: Millainen pappi on jäänyt mieleesi?

Toimitus

”Ei koskaan sulla tarvitte kiristää vanne,

rinnallasi on hetken päästä ihan oma Simun Anne.”

- pappi Tapio Hirvilammi/ Satuhäät,  jakso 7

Halleluja! Alkuviikkomme ykkösäijä on pohjanmaalainen pappi Tapio Hirvilammi, joka oli eilisen Satuhäät-jakson vihkipuheessaan niin rakkauden ja täpinän täyttämä, että pysyi hädin tuskin papin kaavussaan.

Jos missasit eilisen jakson ja haluat tietää, mistä kaikki muut tänään lounaalla puhuvat, katso papin puhe Ylen Areenasta kohdasta 0.48.50 alkaen.

Lyömme vetoa, että hellyttävän Hirvilammin kalenteri on viikonloppuun mennessä täynnä kesähäistä, ja pohdimme, millaisen seremoniamestarin haluaisimme omiin juhliimme.

Seksistä höpöttelevä pappi voi pilata ristiäisissä herkän tunnelman yhtä varmasti kuin viisas pappi voi parilla tarkasti valitulla lauseella luoda rakkaudellisen tunnelman koko hääpäiväksi.

Kerro, mikä papin puhe tai lausahdus on jäänyt sinun mieleesi, hyvässä tai pahassa?

Teksti: Jenna Kämäräinen, joka vollotti viikonloppuna lapsuudenystään häissä, myös niille papin vähän ontuville "Rakkautenne on kuin uuden talonne perustukset" -metaforille

Kuva: ruutukaappaus Yle Areenasta

Kommentit

Johanna P
Johanna P.

Ehdottomasti järkyttävin lausahdus on tullut rippikoulupastorin suusta. Hän oli hyvin homovastainen ja täräytti meille 15-kesäisille kesken tunnin, että homous on sama asia kuin kaksi sikaa piehtaroisivat karsinassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Aikanaan oma rippipappi pisti meidät nuoret kirjoittamaan lyhyitä lauseita siitä, miksi arvostamme vanhempiamme. Sitten konfiksessa kyseinen pappi luki näitä lauseita ja sai varmasti jokaisen äidin kirkonpenkissä itkemään... :)

Happy (Ei varmistettu)

Olen ollut kummina vieraana ristiäisissä, missä tuo kyseinen Hirvilammin oli pappina. Ihanan sydämellinen ja eläytyvä mies, mutta voin myös kertoa, että pokassa oli pitelemistä. Se ähinä, puhina, tärinä, eleet ja hassut ilmeet toi mieleen kummeli-hahmon ja sain purra huultani koko toimtuksen ajan, etten olisi purskahtanut nauruun. Ja se ei myöskään tehnyt asiaa helpommaksi, kun näin mieheni hartioiden liikkeestä, miten hänkin koitti kaikin voimin olla nauramatta. Hyvät ristiäiset. Iloiset ainakin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ristiäisisissä tarvitse purra hammasta estääkseen naurua. Huumori on viisautta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Omien lasteni kastepappi tuo Tapio, ihana, sydämellinen ja niin hauska pappi! Hänen puheensa kyllä saivat "yleisön" sekä itkemään että nauramaan. Enpä ole toista samalaista pappia kohdannut :)

Vierailija (Ei varmistettu)

No ei se kovin viisasta ja tahdikasta olisi mielestäni ollut, jos kesken hengellisen ja herkän saarnan olisi hirnunut hassun papin ulkoiselle habitukselle :D
Onneksi niin ei käynyt ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Rippipappi ilmoitti mananneensa lesbouden hengen ulos jostain naisesta. Se jäi kyllä 15-v tytön mieleen, eikä kauheen hyvällä.

Muuten olen kyllä törmännyt oikein mukaviinkiin pappeihin ja muihin seurakunnan työntekijöihin.

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Jes, kyllä kannatti postata! Olemme kiitollisia kaikista pappikokemuksistanne mutta erityisesti jatkokertomuksista, jotka koskevat Tapiota. Ei kellään olisi mainittua ristiäismatskua liitteenä videolla?

VierailijaElina (Ei varmistettu)

Kyseinen Hirvilammi sanoi mummoni muistotilaisuudessa, että "Eikös meillä ollutkin aika hauskat hautajaiset!"

Mikä rippipapeissa on? Muistan myös oman rippipappini heittäneen kaikkea homouteen liittyvää. Hän ei onneksi ollut niin paha kuin täällä päin hyvin tunnettu suomenruotsalainen pappi, joka oli siskoni riparilla todennut, että valehtelusta saa syövän ja siksi kaikkien syöpäpotilaiden tulisi syyttää itseään...WTF?

Mamma
Mamman Sähkövatkain

No ainut mikä nyt elävästi tuli mieleen oli meidän vihkipappi (tapaaminen ennen häitä.) Todella vahollinen pappismies, jonka perheessä ja suvussa on muitakin pappeja.

keksustelussamme hän ei kysynyt mitään minulta, vain mieheltäni, jolla ei ollut edes hirveen hyvin faktat hallussa (mm. milloin alettiin seurustelemaan sun muuta :D) ainut asia mitä hän sanoi suoraan minulle oli, että kun meidän on vihitty, niin olen mieheni oikealla puoellla ja kun käännymme, siirryn koiran paikalta vasemmalle vaimon paikalle. En saanut vaihdettua pappia, koska häihin oli vain viikko. :P

Matteus
Oisko tulta?

Itse muistan isokoulutuksesta, kun meidän nuorisopappi sanoi, että "Niinhän se on, että seksiä olisi fiksumpaa harrastaa vasta avioliitossa, mutta sitä ennen kannattaa harjoitella sitäkin enemmän 'oman käden oikeudella.'" :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.