Selvitymisopas jääkiekon MM-kisoihin: Näin pystytät kisakatsomon

Toimitus

Halusit tai et, ne ovat täällä taas: jääkiekon maailmanmestaruuskisat, ruotsalaisvitsit ja Jutin rillausvinkit.

Arvokisat vaativat arvoisensa kohtelun. Tässä Lilyn vinkit kisakatsomoon, jossa vähemmänkin fanaattinen katsoja viihtyy viimeiseen erään asti.

1. Seura: tosifaneja vai innokkaita noviiseja?

Kisakatsomon tärkein rakennuspalikka on seura. On aina hyvä, jos porukassa on ainakin yksi tosifani, sillä innostus tarttuu.

Tosifaneja on kahdenlaisia: sympaattisen innokkaita ja pelottavan innokkaita. Mieti  kahdesti, kutsutko kisakatsomoosi sen tyypin, joka viimeksi Suomen hävitessä pissasi naapurin postiluukusta nähtyään ovessa ruotsalaisen sukunimen.

Myös lajiin täysin perehtymättömistä koostuva kisakatsomo voi olla virkistävä kokemus. Tässä tapauksessa tärkeintä on pitää tosikkofanit ja muut pätijät poissa. Heidät karkottaa tehokkaasti, kun kerrotte aikovanne seurata naisten maaottelua.

2. Asenne: jos katsot, et nillitä

Voit hyvin osallistua kisakatsomoon, vaikka et tajuaisi jääkiekosta mitään. Tärkeintä on, ettet ole ilonpilaaja. Kukaan ei halua kuunnella koko pelin ajan sitä, miten älytöntä on, että aikuiset miehet jahtaavat pientä kiekkoa ja saavat siitä tähtitieteellistä palkkaa.

Ja jos ihan oikeasti katsoisit mieluummin Gilmoren tyttöjen uusintoja, tee niin. Älä kuitenkaan tee numeroa asiasta - se jaksaa kiinnostaa vain wannabeintellektuellikavereitasi, joka vaahtoavat kisa-ahdistuksestaan Facebookissa seuraavat kaksi viikkoa.

3. Rekvisiitta: sikspäkki päässä ja muut klassikot

Jos et halua kuluttaa rahaasi fanikrääsään, löytyy vanhempiesi autotallista todennäköisesti se Selänteen pelipaita lasten kokoa 158, jonka ostit vuonna 1995 Hämeenlinnan kesämarkkinoilta.

Ai eiko? Siinä tapauksessa muista fanipukeutumisen tee-se-itse-klassikot: sinisellä kreppipaperilla värjätty tukka, vappuhuiskasta askarreltu peruukki ja Koffin six pack -kuorista tehty päähine.

4. Ruoka: sipsejä vai quesadilloja?

On olemassa koulukunta, jonka mielestä kaikki muu ravinto paitsi kalja ja grillisipsit ovat tehokkain mahdollinen tapa pilata jääkiekko akkojen vouhotuksella. 

Jos silti haluat kokata, ruoka täytyy pystyä nauttimaan telkkarin edessä istuen eikä haarukkatyöskentely saa vaatia huomiota luistintyöskentelyn kustannuksella. Kokeile esimerkiksi kotitekoisia hodareita ja purilaisia tai Fannin ja Kanelin avokadoquesadilloja tai chili-cashewpähkinöitä.

5. Jälkipelit: tuliko voitto vai häviö?

Tee varmuuden vuoksi Spotifyhin henkeänostattavan reipas soittolista ja lataa YouTubeen valmiiksi Pasi Nurmisen ilmaveivi, jotta latistunut tunnelma saadaan häviön koittaessa nopeasti kohoamaan.

Entäs voiton kohdatessa? No, sitäkin varten kannattaa tehdä Spotifyhin menevä soittolista ja ladata YouTubeen valmiiksi Pasi Nurmisen ilmaveivi.

 

Joko siellä on kisakatsomo pystyssä, vai pyritkö välttelemään kisoja parhaasi mukaan?

 

Teksti Eeva Kolu, joka on täysin vilpittömästi ja vailla ironiaa sitä mieltä, että maailmassa ei ole mitään hauskempaa kuin Juti rillaa -vitsit

Kuvat: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

Jii (Ei varmistettu)

JES! Mahtava listaus ja kiitoskiitoskiitoskiitos siitä, ettei yksikään kohta sisältänyt maailman kuluneinta ehdotusta pitää kirjaa siitä, kuka Leijonista on se kuumin. Naiset kun ovat myös täysin kykeneviä seuraamaan urheilua ihan vaan sen urheilun kannalta.

nansk

Mieleni tekisi boikotoida kisoja ihan sen takia, että ne siirtyivät mtv3:n alaisuuteen ja maksulliseksi. Ei silti taida tahto riittää! Karmeaa rahastusta murrr. Kisakatsomoa vaan pystyyn ja sipsit kouraan!

Ps. Kuumien leijonien miettiminen on vähän puoliturhaa, kun niillä on kuitenkin suurin osa ajasta kypärät päässä ja kauhea varustus niskassa. Vähän eri kuin futiksessa... (: Ja kun Tuomo Ruutu puuttuu kisoista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuo asennekohta on niin totta! Lajin ankeudesta kitisijät puuhatkkot muuta ja pitäkööt suut supussa.

Emma

JES! Näiden ohjeiden innoittama mun jollain tasolla tekis jopa mieli perustaa se kisakatsomo. Ja rillata!

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Vihaan jääkiekkoa mutta tämä teksti oli ihana! (Onneks täälä näytetään "sivistyneitä" lajeja kuten rugbyä...)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.