Sisusta kuin sisustusbloggaaja - 5+1 helppoa vinkkiä

Toimitus

Miten ne sisustusbloggaajien ihanat kodit oikein syntyvät? Taustalla ei aina ole täydellistä unelmakämppää tai rekkalavallista design-huonekaluja - muutama simppeli, mutta toimiva idea riittää pitkälle.

Toimitus selasi mainioita kotimaisia sisustusblogeja ja poimi kourallisen yksinkertaisia ideoita, joilla teet kodillesi kasvojenkohotuksen ilman isoa budjettia tai erityisiä kädentaitoja.

1. Sisusta sitä kotia, jossa asut - älä sitä, jossa toivoisit asuvasi

Harva asuu unelmiensa asunnossa, eivät edes kaikki sisustusbloggaajat. Kenties asuntosi on pieni, siellä on ruma lattia tai ahdas keittiö - mutta siellä on takuulla jotain hyvääkin. Etsi asuntosi vahvuudet, korosta niitä ja mieti sisustuksesi niiden ympärille.

Olennaista on myöntää tosiasiat - mikä toimii newyorkilaisessa loftissa ei välttämättä toimi pienessä opiskelijayksiössä. Suunnittele siis sisustuksesi siihen asuntoon, jossa asut juuri nyt, älä siihen unelmien kämppään, jonka näit sisustuslehdessä.

Jos asunnossasi parasta on valo ja avaruus, tee kuten Likaisen Parketin Netta-Natalia ja korosta niitä ilmavalla ja vaalealla sisustuksella (kyllä, myös Lilyn toimitus on kateellinen noista valtavista ikkunoista).

Jos taas kotisi on pimeä ja sokkeloinen, käännä se vahvuudeksi ja sisusta asunnostasi kodikas soppi - miten olisi lämpimät sävyt, upottava sohva ja tunnelmallinen valaistus?  

2. Mieti, mikä on sisustustyylisi - ja riko kaavaa

Jokaisella innokkaalla sisustajalla lienee ajatus siitä, millaiseen tyyliin pyrkii: onko se mustavalkoinen minimalismi, maalaisromantiikka vai nostalginen kirppistyyli? Tällainen lähtökohta on hyvä, mutta älä kangistu yhteen ja samaan, vaan uskalla rikkoa kaavaa.

Kiinnostava sisustus syntyy siitä, ettei kaikki sovi saumattomasti yhteen. Yksinkertainen niksi: mieti, mikä on sisustuksesi tyyli tai idea, ja tee sitten kotiisi jokin täysin päinvastainen ratkaisu tai hankinta.

Time of the Aquarius -blogin Minna lisäsi skandinaavisen selkeään ja vaaleaan huoneeseen elämää nähneen itämaisen maton. Huoneen tyyliin sinänsä sopimaton asia onkin juuri se, joka sitoo koko kokonaisuuden yhteen.

3. Arkisissa esineissä on taikaa

Miksi niillä bloggareilla ruokakomero ja vessakin näyttää aina niin kivalta? Ehkä siksi, että he valikoivat arkiset esineetkin huolella.

Jokainen tarvitsee tiskiainetta - mikset siis ostaisi sitä mieluummin kivassa kuin rumassa pullossa, kuten Valkoinen Harmaja -blogin Suvi.

Moni pakollinen käyttöesine toimii myös sisustuselementtinä, kunhan sen valitsee huolella. Pakkaa makaronit ja kahvit kivoihin purkkeihin, osta kosmetiikkasi katseenkestävissä pakkauksissa ja hanki keräyspaperille kaunis kori.

Kun käytät kauniita lakanoita kuten My 2nd hand life -blogin Maiju, ei haittaa, vaikka sängyn petaaminen unohtuisi.

4. Älä piilota kaikkea kaappeihin

Väittäisimme, että juuri taito asetella esineet kauniisti esille tekee sisustusbloggaajien kodeista niin kiinnostavia.

Et tarvitse erillisiä koriste-esineitä - omistatko kauniin hajuvesipullon, kirjan tai herätyskellon? Laita se mieluummin lipaston päälle kuin lipaston laatikkoon!

Valitse kuitenkin esillä olevat esineet harkiten: jos tavaraa on liikaa, upeimmatkin esineet hukkuvat tavaranpaljouteen (ja siivoamisesta tulee sietämätöntä).

Vaihtele asetelmia fiiliksen mukaan - vähän aikaa piilossa ollut esine näyttää pian taas tuoreelta ja jännittävältä.

Kaikkia arkisia käyttöesineitäkään ei tarvitse piilottaa laatikoihin ja hyllyihin. Talo42-blogin SariS jätti kirjat pinoihin lattialle, jossa ne toimivat samalla yöpöytänä. 

5. Sisustuskin kaipaa silloin tällöin pientä päivitystä

Et pukeudu ympäri vuoden samoihin vaatteisiin etkä syö samaa ruokaa. Mikset siis päivittäisi sisustustakin vuodenaikojen ja fiilisten vaihtuessa?

Asuinympäristön pieni piristys antaa uutta virtaa myös asukkaille. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi joka sesonki ostaa uutta: voit hankkia vaikkapa kahdet verhot tai kaksi mattoa ja vuorotella niitä vuodenaikojen mukaan.

Näin helposti kodin ilme piristyy vaihtamalla pelkästään sohvatyynyt. Huomaa myös jokaisen sisustajan suosikki: tuoreet leikkokukat. Pieni asia, joka tekee ihmeitä huoneelle kuin huoneelle.

Inspiraatioseinät ja miellekartat kuuluvat suunnittelutoimistojen ja lehtitoimitusten vakiovarustukseen, mutta samaa ideaa voi mainiosti hyödyntää myös kodin sisustuksessa.

Likaisen Parketin Netta-Natalia sommitteli työpisteen seinään yhteensopivia postikortteja ja muita pieniä esineitä.

Ota talteen kauniit, inspiroivat tai hauskat postikortit, tekstit ja valokuvat ja tee niistä sommitelma seinälle tai laita ne kehyksiin. Vaihda sommitelmaa fiiliksen ja vuodenajan mukaan, niin teet seinistäsi päivittäisen inspiraationlähteen ja muutat pienellä vaivalla tunnelmaa kodissasi.

Pienet kuvat ja taulut toimivat parhaiten työpöydän, yöpöydän tai lipaston vieressä - keskelle tyhjää, suurta seinää ne hukkuvat.

+ Muista, ettei se ole niin vakavaa

Tyylikkäin ja harkituinkin kokonaisuus hyötyy ripauksesta huumoria. Lapsuuden lempiesineet, omituiset kirppislöydöt ja matkamuistot tekevät kodistasi juuri sinun kotisi ja hauskan paikan asua.

Tämä pieni posliininen bambi tyylikkään valkoisen asetelman keskellä vetää takuulla suupielet hymyyn aina, kun sen ohi kävelee.

Mikä on sinun paras sisustusvinkkisi? Entä lempisisustusblogisi?

Teksti: Eeva Kolu, joka uskoo erityisesti leikkokukkien ja kauniiden saippuapullojen voimaan

Kuvat: Likainen Parketti, Time of the AquariusMy 2nd hand lifeValkoinen HarmajaTalo42

 

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun vinkkini on ehdottomasti ostaa vanhaa ja tehdä siitä uutta, yhdistää vanha ja uusi. Itse haluan sekoittaa yhteen steriilin mustavalkoisen ninimalismin retro kirppis tyyliin ;) Suosikki sisutusblogini on Bambula. Kiitos kivasta postauksesta!:)
/JohannaKoo
www.ekojohanna.blogspot.com

Eeva Kolu

Johanna - kiitos blogivink(e)istä ja kiva, että tykkäsit jutusta! Melko samoilla linjoilla täälläkin - 30 % kirppistyyliä ja 70 % skandinaavista minimalismia :)

prefecta
Hieno päivä

Pari vuotta sitten meidän partsi oli just sellainen raikas kesäkeidas, nyt käytän sitä treenisalina kun sellainen ei meillä muuallekaan mahdu. Muiden ihmisten mielestä nuo murkulat on varmaan tosi rumia, puhumattakaan kumimatosta tai mankkuämpäristä, mutta ne tekee mut onnelliseksi. Koitetaan nyt edes pitää tämä sisäpuoli jonniilaisessa järjestyksessä (kunnes marraskuussa siirrän treenit sisälle eteiseen). 

phocahispida

Pidän sisustustyylistä, jossa valkoisen ja/tai harmaan ja mustan pohjavärin kaveriksi tuodaan kirkkaita perusvärejä tai pastellisävyjä (kuten uutta suosikkiani minttua) piristämään tilaa. Leikkisät, jopa lapselliset jutut vetoavat myös. Kukapa ei haluaisi omaa tiipiitä tai puumajaa. Ainakin silloin tällöin.

Eniten pidän ehkä Pinjacolada-blogista, vaikka muitakin suosikkeja on paljon.

Karkki (Ilman sinua olen lyijyä)

Kaisa / NHWY (Ei varmistettu)

Viimeisin sisustusideani pälkähti mieleeni 2-vuotiaan kummitytön vieraillessa ensimmäistä kertaa uudessa kodissamme. Pystytin yhteen huoneeseen leikkisän maalausstudion, jossa sai sotkea ja läiskyttää akryylivärejä mielin määrin. Pienokainen nautti touhuilusta ja minä sain upean kanvastaulutrion seinälle. Tästä setistä ei puutu tunnearvoa. <3

Suosikkisisustusblogeja on paljon: Kahden Suora, Hajottamo, Cosy Home, Hunajaista ja monia muita luppoaikani piristyksiä.

Kiva kollaasi! Olen niin blogihai, että suurin osa oli tullut jo aikaisemmin vastaan, mutta uusiakin vinkkejä jäi kouraan, mm. kirjojen käyttö persoonallisena yöpöytänä.

t. Kaisa No home without you:sta
http://nohomewithoutyou.blogspot.fi

Selma Greyscale

Mahtava juttu ja ihania kuvia!Kiitti!  Valtavan ihania blogeja olitte valinneet juttuun. Maiju oli suosikkeja jo edelliselläkin blogillaan, Likaisen parketin fanittajakin olen ollut aika kauan. Täytyy sanoa, että Suomessa on tosi paljon kivoja ja kauniita blogeja. Mrs Jonesilla, Kahden suoralla, Ruusutapetilla, Mekkotehtaalla ja monella muullakin ihania postauksia kaiken aikaa ja ihan mielettömät kodit. Pidän paljon kauniista kuvista ja sellaiset blogit koukuttavat eniten, joista löytyy upeita kuvia.

Omassa sisustuksessa haittaa ehkä eniten tällä hetkellä se, että kaipaan aitoja materiaaleja. Lautalattia esim. olis niin bueno.

http://selma-greyscale.blogspot.fi/

Designfriikki (Ei varmistettu)

Hyviä ohjeita! Itse suosin sitä, että esineitä ei ole kerrallaan esillä liikaa, vaan ylimääräiset säilytetään kaapeissa. Näin ne esillä olevat saavat tarpeeksi tilaa ympärilleen ja kaapeista löytyy tarpeen tullessa vaihtelua.

Kesällä kerran -blogissa on usein kauniita kuvia ja värejä!

Terveisin

Designfriikki
http://designfriikki.blogspot.com

Kommentoi