Tämä on hirveintä naisena olemisessa

Toimitus

Minimalen-palstalla Lilyn mielipidetykki Roosa kummastelee, voiko imettäminen todella olla parasta naiseudessa.

"Ei helvetissä ole", julistaa päätoimittajamme Jenni, jonka mielestä imettäminen on itse asiassa aika lailla hirveintä naisena olemisessa.

Imettämisen lisäksi vihaamme myös:

  • Kuukautisia, erityisesti ennen kuin kuukuppi keksittiin
  • Sitä, että naisina meillä pitäisi olla erityinen suhde rintoihimme. Niiden pitäisi olla mielestämme joko suloisen pienet tai mahtavan muhkeat. Ei helkkari! Ei meillä ole mielipidettä kaikista muistakaan kehomme osasista, kuten sormista.
  • Naiseuteen liittyviä sääntöjä, esimakua antaa Sex and the City-palstan Jemina
  • Karvatupentulehdusta brasilialaisen vahauksen jälkeen
  • Hiivatulehdusta

No niin, se niistä tulehduksista.

Mikä on sinun mielestäsi hirveintä naiseudessa?

Teksti: Jenna Kämäräinen, joka unohti mainita, että toimituksessa inhotaan myös virtsatulehdusta, mutta on senkin edestä ylpeä siitä, että Google löytää jatkossa hakutuloksen sanayhdistelmällä  "Jenna Kämäräinen" ja "hiivatulehdus"

Kuva: Shutterstock

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on kyllä erityinen suhde rintoihini, arvostan niiden olemassa oloa suuresti :D Mutta samalla ne kuitenkin on ihan samanlainen ruumiinosa kuin mikä tahansa muukin. Ja tykkään mä kovasti mun käsistä ja jaloistakin. Inhokkilistalle lisäisin PMS:n ja kaikki mahdolliset hormonaaliset vaihtelut ja heittelyt

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on kyllä erityinen suhde rintoihini, arvostan niiden olemassa oloa suuresti :D Mutta samalla ne kuitenkin on ihan samanlainen ruumiinosa kuin mikä tahansa muukin. Ja tykkään mä kovasti mun käsistä ja jaloistakin. Inhokkilistalle lisäisin PMS:n ja kaikki mahdolliset hormonaaliset vaihtelut ja heittelyt

Vierailija (Ei varmistettu)

Hormoneja! Ja jos saa toistella kliseitä, heitän pöytään 80 senttiä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jatkuvaa raskaaksi tulemisen riskiä, jonka seuraukset joutuu naisena kantamaan konkreettisemmin, kuin kumppani.

Jemina
No Sex and the City

Haa, loistoaihe! Ylläoleva vihalistakin on kerrassaan kohdallaan, ja allekirjoitan sen täysin.

Lisäksi vihaan sitä miten naisena täytyy jotenkin aina puolustella sitä, ettei tahdo lapsia. Aina on joku jankuttamassa, että et tiedä mitä menetät, muutat vielä takuulla mieltäsi! No joo, ehkä muutankin, mutta so what - muuttanen mieltäni vielä monista asioista elämäni aikana, mutta eipä kukaan silti koe tarpeelliseksi muistuttaa tästä mahdollisuudesta aina ilmaistessani mielipiteen. Jos sanon, että lempivärini on vihreä, ei kukaan kiirehdi vakuuttamaan, että hei sä olet vielä nuori, mieli ehtii muuttua. Miksi vitussa siis tästä äitiysasiasta täytyy aina niin vaahdota? 

Toinen minut raivoihini saava aihe on naisten typerä, epämukava ja epäterveellinen jalkinemuoti. Itse en onneksi koe tarvetta tunkea koipiparkojani Victoria Beckham -tyylin stilettoihin, mutta säälin niitä naisia joiden mielestä se on heidän viehättävyytensä kannalta tarpeellista. Miksi miehet voivat olla cooleja ja komeita ihan vain jossain loafereissa tai tennaripopoissakin, mutta naiset muka ei?

Ai niin, ja seksikin on vielä pakko mainita. Tai ei siis seksi itsessään - sehän on kerrassaan mukavaa. Mutta se, miten naisten seksuaalisuus ei yhä vieläkään ole heidän omaansa, ja sitä pyritään kaikenlaisin keinoin kontrolloimaan. Ei ehkä yhtä avoimesti kuin ennen, mutta siveysvöiden tilalla on kaikenlainen tuominta ja paheksunta. Ja oikeaa tapaa olla ei vain ole, ei vaikka mitenpäin kääntäisi ja vääntäisi:

insults_0.gif

 

Ja kylläpä tästä tuli litania! Mutta don't get me wrong - näistä valituksista huolimatta naiseudessa sinänsä ei ole mitään vikaa. Sen sijaan listaamani asiat liittyvätkin enemmän yhteiskunnan tapaan suhtautua naisiin, ja ainoastaan sukupuolen vuoksi naisiin suuntautuviin paineisiin. Ja juuri nämä paineet ja pakotukset ovat naiseudessa eniten perseestä.

/end rant.

Ihania kommentteja, luomunaiset! Karvoja vihaan kaikessa muodossa. MUTTA: kaikessa muussa olenkin teille - luomut - kateellinen ja katkera. Käsittämätöntä, mutta totta. Pikku hiljaa kun asiat etenevät minullakin , tilanne varmaan muuttuu. Harmi, että vielä pitää odottaa ja odottaa, enkä sittenkään saa kaikkia "mustalle listalla" mainittuja asioita. Ehkei se hiivatulehdus nyt sitten niin kovin toivottu vieras ole kun oikeat paikat ovat "sieltä" kohtaa kunnossa. 

Muistutan, että annan taas kerran ihan toisenlaisen peilauksen asiaan. Olkaa ylpeitä, luomut. Olette ihania ja ikuisia kateuden kohteitani. Mutta perässä tulen, piru vie.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Word, arvon naiset! Idamaria - huippua, että tuot keskusteluun oman näkökulmasi.

Ja lisään vielä vihalistalle lauseen ja ajattelutavan "nainen ratissa".

Tipu (Ei varmistettu)

Ihanaa Jemina, olen tismalleen samaa mieltä tuosta korkkariasiasta.

Erityisesti minua väsyttää se, että jotkut naiset antavat ymmärtää, että korkkareita tiuhaan käyttävät naiset ovat jotenkin ihan erityisen vapautuneita, kun USKALTAVAT sonnustautua korkoihin - siis häh?! -, ja usein tämä tuntuu menevän vielä niin, että mitä korkeammat korot, sitä vapautuneempi nainen. Viiden tai kuuden sentin korko ei näille tyypeille ole mitään, aina pitää vain päästä korkeammalle.

En vaan yksinkertaisesti niele väitettä, jonka mukaan korkkarit ovat lähtökohtaisesti aina mukavammat ja kauniimmat kuin vaikka ballerinat tai matalapohjaiset saappaat. Eihän niillä voi edes ottaa juoksuaskelia tarpeen vaatiessa.

-m-- (Ei varmistettu)

Korkkarit sucks, maihareilla voi keulia! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse inhoan kivuliaita menkkoja,epätasaarvoa,ja Pms:ää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Huvittava tuo tissipointti, itselläkin ne tuossa ovat killuneet kiinni etumuksessa jo hyvän aikaa, mutta olen ajatellut niitä lämmöllä lähes vain ja ainoastaan lenkkeillessä kun ovat sen verran näppärää kokoa ettei ole tarvinnut laittaa rahaa mihinkään erityisiin sporttiliiveihin. Poikaystävän imartelevat kommentitkin saavat minut kaikessa tissineutraaliudessani toteamaan lähinnä "ai niinkö".

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehkäpä niillä naisilla, joilla ei erityistä suhdetta rintoihinsa ole, on ns. lähellä standardimuotoa olevat rinnat. Kauniit vesipisarat. Itselläni taas tissikeskustelu saa aikaan masentuneen olon, sillä omani ovat jääneet kehityshäiriöisiksi – tubulaarisiksi. Kadehdin niitä, jotka voivat suhtautua rintoihinsa suorastaan välinpitämättömästi, luontevana osana omaa kehoaan. Minä en osaa; oloni on suorastaan vammautunut. Itselläni ehkä siis hirveintä naiseudessa on, että omat naiseuden symbolini eivät ole sitä, mitä pitäisi. Tiedän, että tämä ajattelutapa on mainonnan ynnä muun kuvista juurtunut päähäni. Kaikenlainen variaatio pitäisi hyväksyä. Mutta kun sitä variaatiota näkee vain Googlen syövereistä, avautumispalstoilta ja korjausleikkaussivustoilta.

Ale-elämää.

Hmm, mä kyllä kadehdin eniten miesten kykyä putkiaivoiluun ja välillä rajatonta uskoa omiin kykyihinsä. Käy elämä huomattavasti letkeämmäksi, jos ei ole tapana kantaa koko maailman murheita harteillaan ja esim. vapaa-aikana ei jää työvaihe päälle. 

Vierailija (Ei varmistettu)

tänään hirveintä naisena olemisessa oli papa-testi keski-ikäisellä terveyskeskuslääkärillä,(mieslääkärillä siis). puistattaa vieläkin. ei minkäänlaista rutiinia, kömpelö, kylmä metallispekula tietenkin isointa kokoa ilman rasvaa. piti yrittää monta kertaa ja sorkkimista kesti lähes kaksikymmentä minuuttia.brrrrr

Jonayla

Täytyy sanoa, että en pidä mitään noista asioista hirveinä. Elämässä on oikeasti hirveitä asioita, eikä mikään noista kuulu siihen joukkoon. Olkaa naiset ylpeitä siitä, että olette naisia. Miettikää, mistä kaikesta miehet jäävät paitsi. ;D Huumoria peliin.

nansk

Kaikkein kauheinta naisena olemisessa on melko varmasti kohtuun tai kohdunkaulaan osuva syöpä, tai rintasyöpä. Kun omat "naisen osat" hyökkäävät itseä vastaan.

Jonayla

Nansk, ostuit asian ytimeen. Pientä ovat nuo yllämainitut asiat tuohon verrattuna. Niihin ei sentään kuole..

nansk

Ja se, että kuinka yleisiä nämä kyseiset syövät ovat! Kaikki varmaan tuntevat jonkun, joka on taistellut jotain näistä vastaan. Itse tunnen kolme.

saagelsson (Ei varmistettu)

Tää kehon oletusasetuksiin kuuluva lisääntymistoiminto on ainakin harvinaisen aunuksesta. Jaja se että feminiinisestä kehosta puuttuu penetroimiselin; miehinen keho on tossa paljon monipuolisempi kun on sekä peenisuloke että sitten aukko jonne fallisen objektin änkeminen tuntuu kivalta. Käsi tai strappari partnerin pebanderissa nyt vaan ei ole sama asia koska tuntohermot.

Menkat olisivat päässeet listan kärkisijoille aikana ennen kuukuppia. Nyttemmin kun limainen verisohjo pysyy pildessä sisällä eikä lähde hyökkimään ympäri alusvaatteita niin ne nyt sietää.

Säännöt olis perssistä jos niistä pitäis välittää.

Appelsiininkukkia

Sitä, että olipa mies minkä näköinen tai kokoinen tahansa ( lue: naama kuin petolinnunperse tai kaljamaha roikkuu polvissa) niin naisten odotetaan olevan nättejä ja sutjakoita ja jos ei näin ole, siitä on oikeus, suorastaan velvollisuus huomauttaa ääneen!!!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.