Vappu Pimiä: ”Uskon, että universumi antaa, kun siltä pyytää”

Toimitus

Kello soi neljältä iltapäivällä. Vappu Pimiä heräsi unenpöpperössä retkipatjalta ja ihmetteli, missä oli. Ikkunattoman työmaakontin ainoa sisustus oli vaaterekki ja meikkipöytä. Aivan, hän oli töissä.
 
Pimiä oli taas nukkunut puolentoista tunnin päiväunet, jotta jaksaisi juontaa pian alkavan Big Brother Extran. Hän meikkasi, katsoi BB-talon viimeisen vuorokauden tärkeimmät klipit ja käsikirjoitti puolen tunnin suoran talk show’n.
 
Lähetyksen jälkeen hän ajoi kaksioonsa Helsingin Kal­lioon, meni nukkumaan ja heräsi aamulla puoli viideltä juontamaan aamuradiota neljäksi tunniksi. Sitten hän suunnitteli seuraavan aamun lähetyksen ja ajoi jälleen Espoon Kivenlahteen teollisuushalliin, jossa BB:tä kuvattiin.
 
Sama rumba toistui jokaisena arkipäivänä koko syksyn. 69 suoraa tv-lähetystä, viisi aamua radiota viikossa. Länsiväylää ajaessaan Pimiä suunnitteli häitään, soitteli pitopalveluihin ja kukkafirmoihin.
 
Vuoden 2006 syksy oli Pimiän elämän hulluin työjakso. Se ei kuitenkaan päättynyt romahdukseen tai oivallukseen siitä, miten elämässä tärkeintä on auringonpaisteen ihasteleminen mökkilaiturilla. Ei, sillä työ tuottaa valtavaa tyydytystä ja on suuri osa hänen identiteettiään.
 
”Teen juuri sitä, mitä rakastan. En tuon ikäisenä varmaan tiennyt, mitä burnout tarkoittaa. Kyllähän sitä jaksaa tehdä kuusitoistatuntista päivää, jos saa nukkua kymmenen tuntia. Nykyään kun minulla on lapsia enkä saa nukkua niin paljon, en pystyisi enää samaan”, hän sanoo nyt.
 
Pimiä uskoo vahvasti siihen, että intuitiota pitää kuunnella. Jos työtarjous tuntuu houkuttelevalta, siihen pitää tarttua, vaikka aika ei olisi täydellinen. Siksi hän juonsi Kädettömät kokit -ohjelmaa silloin, kun kuopus Selma oli seitsemän viikon ikäinen. Tai alkoi tehdä Korkojen kera -ohjelmaa, kun Viola oli kolmikuinen. 
 
Pimiälle intuitio tarkoittaa sitä, että kuuntelee itseään ja näkee merkkejä siitä, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. 
 
”Merkkien lukemista voisi verrata vauvakuumeeseen. Silloin näkee kaikkialla raskaana olevia naisia tai vauvoja.”
 
Ennen kaikkea: töitä on tehtävä, jotta pääsisi sinne, minne haluaa. Siksi hän jakaa uraoppinsa muillekin.
 

Lue koko haastattelu uusimmasta Trendistä!

Teksti: Julia Thurén

Kuva: Konsta Leppänen

Tyyli: Sakke Hytönen

Meikki ja hiukset: Piia Hiltunen

Juttu on julkaistu Trendissä 9/2017

Share

Kommentit

Naislaif
Naislaif

Uskon että meissä kaikissa asuu vahempi intuitio kuin uskommekaan. Usein tiedämme vastaukset esittämiimme ksymyksiin, jos vain kuuntelisimme itseämme ja uskaltaisimme luottaa itseen.
Kuudes asiti, intuitio, ennustamisen kyky ja asioiden aavistaminen? Kyllä meistä jokainen osaa, uskon niin. Me vain selitämme ja hukkaamma arkeen sen mink me tietäsimme olevan ihan toisin kuin teemme. Joskus on tietysti niin, että kaikkea ei voi kuunnella eikä kaikkea voi toteuttaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana vappu!

Kommentoi