Ladataan...
Toimitus

1. Voisivatko eronneet vanhemmat elää matkalaukkuelämää lasten sijaan? Luova ratkaisu sai eroperheissä kasvaneiden lilyläisten kannatuksen Roosan palstalla.

2. No Sex and the City -palstan Jeminalle selvisi, miksei sei soita, kun nuori mies tuli kadulla vastaan - on-off-tyttöystävänsä käsikynkässä. Onneksi Jeminalla on ratkaisu tällaisten ikävien tilanteiden välttämiseen jatkossa: lemppauskortit.

3. Suunnitteletko minilomaa pienellä budjetilla? Keittiössä, kaupungissa -palstan Jaana K vinkkaa Tallinnan parhaat majapaikat, nähtävyydet ja kaupunginosat. Seuraavaksi on vuorossa tietämisen arvoiset ravintolat ja kahvilat.

4. Ahtaat neliöt palvelujen keskellä vai iso oma piha lähiössä tai maalla? Lilou´s Crush -palstalla pohdittiin, millainen asumismuoto tekee onnelliseksi - ja onko sitä onnea mahdollista saavuttaa.

5. Jepsukka on vihdoin löytänyt harrastuksen. Siihen liittyy Låjs Vujttoon ja räkänauru.

Loistavaa loppua mahtavalle viikolle ja mukavaa vappua,

toivottaa: Lilyn toimitus

Psst...Haluatko tehdä tiedettä? Osallistu Tampereen yliopiston Uudet lukemisyhteisöt -tutkimukseen, jossa etsitään 18 - 30 -vuotiaita aktiivisia nettitekstien lukijoita haastatteluun. Lisätietoja löydät tutkimusyksikön palstalta.

Ladataan...
Toimitus

Päivä on kuin morsian, ja kuukausia odotetetut kuninkaalliset häät alkavat näillä näppäimillä. Tii-titti-dii! Mahtavaa, jännittävää ja jee - paitsi että täällä me lilyläiset kökötämme toimituksessa, töiden äärellä. Kenen typerä idea oli järjestää häät arkena?

Lievittääksemme omaa, hivenen antikliimaksista häähuipentumaamme, vaadimme tietää: Miten te muut seuraatte tänään kuninkaallisia häitä vai seuraatteko laisinkaan?

Kaikista ihanista prinsessakatsomoista haluamme ehdottomasti nähdä kuvamateriaalia, ja se, joka hihkaisee Katen hääpuvun suunnittelijan nimen kommenttilaatikossa ensimmäisenä saa yllätyspalkinnon.

Häät ja keskustelu alkakoon!

YLE Areenan livelähetystä viritellen,

- Kati, Anna ja Jenna

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Skumppa kylmässä ja lakki jo kallellaan? Vaiko sittenkin jotain ihan muuta? Lily kokosi vapun täsmävinkit bilettäjille ja kotikissoille.

1. Oletko räävitön rellestäjä? Vappu on ollut sinulle opiskeluajoista lähtien se päivä, jolloin pulloja ei lasketa.

 • Käy ajoissa Alkossa. Lauantaina Alkot sulkeutuvat neljältä, mutta fiksu välttää ruuhkassa seisomisen käymällä jo tänään.
 • Valitse kuohuviinipullo budjetin mukaan ja viilennä pullo ajoissa. Budjetin vahtija nappaa ostoskoriin seitsemän euron Balletia. Loistovalinta on myös yhdeksän euron Castellblanch Carat. Pulloon ei kannata panostaa montaa kymppiä, sillä rellestäjänä tarjoilet sitä kuitenkin koko seurueelle, joten laatuviini hupenee pian muiden suihin. Ellet sitten yritä tehdä vaikutusta samppanjalla vappuheilaan…
 • Syö ja juo. Pakkaa piknik-koriin vai lämpimässä säilyviä eväitä. Testaa  rapsakoita ruissipsejä ja Daim-muffineja. Ota  mukaan myös ainakin puolentoista litran pullo vettä ja hörpi siitä kuoharilasien välissä.
 • Suojaa takapuoli. Vilttien alle kannattaa levittää muutama suuri muovipussi, joihin voi lopuksi heittää roskat.
 • Katso säätiedotusta ennen kuin pukeudut. Pue mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pissatulehdus on ikävä ylläri sunnuntaiaamuna (mutta siihen saattaa löytyä apu kotikonstein tästä Lilyn jutusta. Kassiin kannattaa heittää kertakäyttösadetakin lisäksi sukkahousut ja lämmin huivi.
 • Vappukampaus on helppo: lakki päähän. Aloita ylioppilaslakin etsinnät ajoissa. Unohtuikohan se viime vuodesta sinne eteisen hyllyn päälle?
 • Muista skumppalasin lisäksi vappulasit! Vappulasit ovat räävittömän rellestäjän tärkein asuste, sillä ne suojaavat vastaantulijoiden reaktioilta seuraavana päivänä. Silmämeikinkin voi jättää niiden takana hillityksi.
 • Käy kaupassa. Hanki kotiin ruokaa sunnuntaiksi ja aamiainen maanantaiksi, sillä useimmat kaupat ovat kiinni vappupäivän.

 

2. Oletko sivistynyt simanjuoja? Puhallat muutaman ilmapallon ja kutsut tuttavaperheen illanistujaisiin.

 • Mieti kauppalista tarkkaan. Älä jätä kauppareissua viime tippaan. Hanki korkeintaan huonosti säilyvät lihat vasta vappuaattona. Turha nyyhkiä aattona juustotiskin ääressä, jos mozzarella on loppu!
 • Leivo ajoissa. Muista paistaa munkit edellisenä päivänä, jotta koko talo ei löyhkää rasvalle vieraiden saapuessa.
 • Kippistä boolilla. Kokeile kuohuviinin sijaan raikasta kuohariboolia: sekoita pullo kuohuvaa, pari desiä De Kuyper -omenalikööriä ja puolitoista litraa sitruunavissyä.
 • Korista hillitysti. Unohda vappuroju ja hanki koristeeksi mieluummin tuoreita kukkia ja värikkäitä kangasservettejä.
 • Luo Spotifyhin valmiiksi vapun oma soittolista suosikkibiiseistä. Lilyn poptoimittaja Jyri on bongannut palstallaan hyvää kesämusaa. Sony Musicin soittolistalla Dancefloor Hits (Bon, Bon, Party All Night) on sata kuumaa tanssibiisiä.
 • Tilaa taksi ennakkoon. Väsähtäneille vieraille kannattaa soittaa taksi hyvissä ajoin. Jos mahdollista, varaa taksi jo etukäteen.
 • Varaa puuhaa pienille. Lapsivieraat saattavat aluksi ujostella, joten suunnittele hieman ohjelmaa etukäteen. Piirustuspaperilla, liiduilla, lastenelokuvilla ja kuvakirjoilla pääset pitkälle ja aikuiset voivat keskittyä rupatteluun.

3. Oletko kyllästynyt kotikissa? Mielesi tekee siis käpertyä vappuaattona sohvalle ja unohtaa, mikä päivä on.

 • Sulje Facebook. Älä ahdistu kavereiden vappusuunnitelmista ja statuksista. Räävitön rellestäjä värjöttelee todennäköisesti sateessa ja sivistynyt simanjuoja väsähtää ennen puoltayötä.
 • Mene paikkoihin, joissa ei ole vapunviettäjiä. Salilla, lenkkipolulla ja videovuokraamoissa on nyt varmasti tilaa.
 • Unohda vappuun sopivat hömppäleffat. Internet Movie Database on listannut 250 elokuvaa, joista käyttäjät ovat pitäneet eniten. Montako niistä olet nähnyt? Telkusta kannattaa katsoa MTV3:lta tuleva Ylpeys ja ennakkoluulo tai TV Viiden esittämä Patriot, joista on bilefiilis kaukana.
 • Käännä stereot kaakkoon ja huudata kerrankin lempibiisejäsi niin lujaa kuin huvittaa. Häiriö menee kuitenkin vapun piikkiin.
 • Herkuttele huolella. Jos kotoa ei löydy rauhaa, lähde mökille. Pakkaa mukaan vain muutama kirja ja suosikkiruokaasi. Vappu on pian ohi ja seuraavaan on vielä vuosi aikaa.

No irtosiko ideoita?  Joko päätit, millainen vappu on edessäsi?

Teksti: Ida Valpas
Kuvat: Anna Karhunen, A-lehtien kuvatoimitus, Jenna Kämäräinen

Ladataan...

Pages