Kirjasto ihollasi

Tomi Mustikka

Byredon Tukholmassa sijaitseva lippulaivaliike on hajuvesifanaatikon pyhiinvaelluskohde. Ruotsalaisen tuoksubrändin pikkuriikkiseen putiikkiin on säilötty onnistuneesti Ben Gorhamin luoma herkkä aura. Harras tunnelma kiteytyy huoneen perällä sijaitsevaan, parfyymipulloilla kuorrutettuun tiskiin, jonka eteen asiakkaat pysähtyvät kuin pyhään toimitukseen.

Mäster Samuelsgatanilla sijaitsevalle alttarille aseteltiin pari viikkoa sitten uusi ikoni. Byredon suosituin ja Instagramin kuvatuin tuoksukynttilä käännettiin nimittäin asiakkaiden toiveista hajuvedeksi. Bibliothèque on saanut inspiraationsa nimensä mukaisesti kirjastosta; sen nahkakantisista kirjoista ja jalopuisista hyllyistä. 

Pidän Bibliothéquesta itsekin ihan valtavasti. Nahan tuoksun päälle rakennetut parfyymit istuvat pääsääntöisesti omaan pirtaani ja pionin, persikan ja luumun aromit tekevät yhdistelmästä rutkasti kiinnostavamman.    

Kirjastotuoksu ei tule pysyväksi osaksi Byredon mallistoa, joten suosittelen toimimaan nopeasti, mikäli mielit tuoksua Bibliothèquelle. Nopeat syövät tämän brändin kanssa valitettavasti hitaat vähän turhan usein.

Kirjoitin viisi vuotta sitten (eissss...) hajuvesihistoriastani Calvin Kleinin inspiroimana. Löydät postauksen täältä

Kuva: Byredo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.