Suomesta: Nomen Nescio

Tomi Mustikka

Montako kotimaista, miesten vaatteita valmistavaa brändiä pystyt nimeämään ulkomuistista? Veikkaan, että et kovin montaa. 

Kurssi on onneksi kääntymässä, sillä suomalaisen muodin tarjonta on kasvanut viime vuosina myös miespuolisille kuluttajille. Kotimaisen vaatesuunnittelun kuluttamisesta ei ole tehty kuitenkaan liian helppoa: tietoa on hankalalasti saatavilla ja sisäänostajat ovat olleet ilmeisen varovaisia tuomasta uusia yrittäjiä fyysisille ostopaikoille.

Tahdon tukea mahdollisimman paljon suomalaista työtä, vaikka en olekaan äärinationalisti tai yrittäjäperheen vesa. Sen takia tahdon omistaa tämän viikon suomalaiselle muodille ja esitellä lähipäivinä kotimaista vaatesuunnittelua. Lupaan, että tämän viikon jälkeen osaat nimetä ainakin viisi suomalaista vaatemerkkiä, joiden valikoimasta löytyy myös miesten vaatteita. 

Nomen Nescio -sanapari on monelle tutumpi N.N-kirjainyhdistelmänä: termillä viitataan anonyymiin tai nimettömään henkilöön. Se sopii myös mainiosti suomalaiselle muotibrändille, jonka vaatteet ovat tummanpuhuvia, minimalistisia ja sukupuolettomia.   

Nomen Nescio on valmistanut selkeälinjaista mallistoaan jo muutaman vuoden ajan tai näin ainakin luulen, sillä vaatemerkistä on yhtä hankala löytää tietoa kuin Brooklynissä toimineista indiebändeistä vuonna 2009. Uusin mallisto julkaistiin kuitenkin viime vuonna ja sitä on markkinoitu Aasiassa asti. Ja kyllä kelpaakin esitellä, sillä Suomessa suunnitellut, italialaisista kankaista kootut ja Virossa valmistetut vaatteet näyttävät helsinkiläiseltä jatkumolta Antwerpenin kuusikon töiden jatkeeksi.

Vaatebrändi taistelee omalta osaltaan muodin tavallista kiertokulkua vastaan. Nomen Nescion malliston selkärangan on tarkoitus pysyä sellaisenaan vuodesta toiseen ja sitä tuetaan silloin tällöin vaihtelevilla sesonkituotteilla. Ajattelutapa toimii, sillä funtsin kokoelmaa selatessani lähinnä sitä, miksi löysin merkin vasta nyt juttusarjaa tehdessäni. Alla olevasta mallistokuvasta löytyvät poolo- ja neulepaidat ja jumalattoman kauniilla leikkauksella varustettu parkatakki olisivat vaatekaapin klassikoita, jotka poistuisivat paraatipaikalta korkeintaan kulumalla.

Nomen Nescion vaatteita voi tilata tällä hetkellä tyylikkään verkkokaupan kautta. Uusi liike aukeaa Helsinkiin huhtikuussa.

Kotimainen suunnittelu oli tapetilla myös pari viikkoa sitten, kiitos erään tunnetun räppärin. Lue lisää täältä

Photos: Nomen Nesco

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.