TB: Maison Martin Margiela ja takkatuli

Tomi Mustikka

Sunnuntai on omistettu arkistojen aarteille. Margielan hajuvedestä kertova postaus on julkaistu viime syksynä, mutta teksti on nyt helmikuussa vielä ajankohtaisempi. Margielan hajuvesikokoelmassa on kyse muistoista ja nokinen tuoksu muistuttaa lopputalvesta, tosin vähän lumisemmasta sellaisesta.

Mitä tehdä, kun omassa asunnossa ei ole tulisijaa? Takan voi hankkia toki keinotekoisena tai dvd-levyn muodossa, mutta tämän hetken helpoin vaihtoehto on suihkuttaa hajuvettä korvan taakse. Maison Martin Margielan nenät ovat loihtineet tuoksun, joka vie kantajansa takkatulen lämpöön Chamonixin rinteillä sijaitsevaan alppimajaan.

By The Fireplace -hajuvesi on osa Margielan Replica-tuoteperhettä. Sarjaan kuuluu yhteensä kymmenen eau de toilettea ja neljä parfyymiä, joista jokainen on syntynyt paikan, ajankohdan ja tarinan pohjalta. By The Fireplace -tuoksuun on taltioitu Chamonixissa vuonna 1971 koettu talviaamu. Rakastuin parfyymiin keväällä Tukholman Åhlens-tavaratalossa ja ostin sen lopulta omaan kokelmaani syksyn saavuttua.

Olen käyttänyt elämäni aikana kymmeniä hajuvesipulloja pienten brändien sekoituksista koko kansan suosikkeihin. Uusi kausituoksuni on tähän asti kokeilemistani erikoisin. By The Fireplace ei ole oikeastaan edes pelkkä hajuvesi, vaan kokonaisvaltainen elämys ja rituaali. Hajuvesi tuoksuu ensinuuhkaisulla aidolle tulisijalle, mutta muuttuu iholla tovin kuluttua viskissä uitetulle vaahtokarkille. Tuoksu on pökerryttävä yhdistelmä vaniljaa, neilikkaa sekä katajaa ja sen muodonmuutos yllättää joka käyttökerralla.

Tuoksu on parhaimmillaan kirpeinä pakkasaamuina, jolloin kylmä koettelee poskia, mutta kaulaliinan sisältä hohkaa takkatulen lämmin värinä.

Maison Margiela: By The Fireplace, 97 € (Selfridges)

#TB-sarjassa on käsitelty tätä ennen kantaaottavaa taidetta ja syksyisiä säveliä

Photo: Tomi Mustikka

Share

Kommentit

Mikko Antero
silent shout

haluan päästä nuuhkimaan tuota!

Tomi
Tomi Mustikka

Lähin nuuhkimispiste taitaa sijaita edelleen Tukholmassa, mutta toivottavasti joku hiffaisi maahantuoda myös tätä Replica-sarjaa Suomeen ja pian! 

Mikko Antero
silent shout

Tämäpäs sattui, juuri varailin reissun Tukholmaan kesäkuulle, täytyy siis käydä nuuhkimassa :)

Tomi
Tomi Mustikka

Ooh, NK ja Åhlens palvelevat siinä tapauksessa! Kivaa Tukholmaa! :)

Kommentoi