Ladataan...
Tomi Mustikka

Ei ole sattumaa, että lokakuusta ei ole kirjoitettu yhtään hyvää kappaletta. Syyskuu on uuden alku, marraskuu pimeydessä suunnistettava loppukiri ja joulukuu paljeteilla koristeltu palkintojenjakotilaisuus, mutta lokakuu on täynnä sitä itseään: arkea.   

Myös elämä Göteborgissa on ajautunut arkisiin uomiinsa. Ajantajusta ei ole enää tietoakaan ja kaksi kuukautta tuntuvat välillä päiviltä, joskus vuosilta. 

Olen oppinut suunnistamaan lähikauppojen hyllyrivien välissä. Osaan kulkea julkisilla silmät kiinni ja luokkakaverit tuntuvat jo vanhoilta tutuilta. Pripps Blå maistuu vieläkin paskalta, mutta Pressbyrånista höyryävä kanelipullan tuoksu lämmittää mieltä joka aamu. 

Kaikesta on tullut kamalan arkista.

Mahanpohjassa kipristelevä jännitys on vaihtunut syviin huokauksiin ja venyviin valituksiin. Karavaani on purettu, kuherruskuukausi on päättynyt ja kulman takana odottaa yllätysten sijaan tuttuja paikkoja ja kasvoja.  

Onneksi lokakuulla on hopeinen reunuksensa. Olen käynyt erinomaisilla keikoilla, löytänyt uusia ravintoloita ja ostanut kukkia Blomrumista. Loppukuu paranee entisestään, sillä suuntaan ensi viikolla Kööpenhaminaan ja sen jälkeen Helsinkiin. 

Sen jälkeen on aika selvittää, millaisen kodin uusista kulmista ja ihmisistä saa itselleen rakennettua.

//

I have been living in Gothenburg exactly for two months. I'm not sure if it feels like two days or two years but nevertheless, time has gone by so fast.

October has been a bit dull so far and that's why I'll be going to Copenhagen and Helsinki in the following weeks.

Photo: Tomi Mustikka

Ladataan...

Ladataan...
Tomi Mustikka

Tänä talvena kahisee ja kohisee. Toppatakkien (eng. puffer jacket) vallankumous on saavuttanut huippunsa ja liiketilat pursuavat toinen toistaan muhkeammista rotseista. Vaihtoehtoja riittää tänä talvena myös miehille, mikä on vallan mukava juttu! 

Suosittelen kääntymään Henrik Vibskovin puoleen, mikäli mielit vuorautua untuvaan, mutta tahdot erottua massasta. Tikkitäkkiä muistuttava takki on muodikkaasti unisex ja väritykseltään räikeän retrohenkinen. Vaate oli stailattu Vibskovin muotinäytöksessä korvista sojottavien vieterien kera, mutta Helsingin harmaassa massassa erottuu varmasti pelkällä neuvostohenkisellä värimaailmalla.

Swingiksi ristityn rotsin voi tilata esimerkiksi iki-ihanasta Aplacesta tai Henrik Vibskovin omasta nettiputiikista

//

This coming winter is all about puffer jackets. Each and every brand has their own version of the iconic look and finally there are more options for men too.

In case you want to stand out from the crowd, I'd suggest checking out what Henrik Vibskov has to offer. Vibskov's idea of a puffer jacket is a unisex version that looks like a blanket. The colour scheme of the jacket is imported from USSR.

The jacket is called Swing and you can order it from Aplace or from Vibskov's own web store.  

Photo: Henrik Vibskov

Ladataan...
Tomi Mustikka

Leikkokukista on tullut vuosien saatossa blogipostausten vakiokuvastoa. Kukat ovat matkanneet seppeleistä asetelmien päätähdeksi ja lakanoille Instagram-kuvien piristykseksi, eikä loppua näy. 

Kukat ovat onneksi kuumaa kamaa myös kauneuden ammattilaisten käsissä. Paul Sinclaire asetteli suuret nuput miesmallien tukan koristeeksi ja Marco van Rijt taltioi tyylit HERO-lehden sivuille. Valokuvat löytyvät aviisin kesänumerosta, jota painettiin rajallinen tuhannen kopion erä. Onneksi sain omani, sillä muussa tapauksessa olisi tämäkin tyylivinkki jäänyt jakamatta.

Suosittelen ottamaan vinkistä vaariin, mikäli romantiikka ja dekadenssi sytyttävät kimalluksen ja kimmelyksen sijasta. Kulmakunnan komeimman leikkokukan koristama kampaus on nimittäin tulevan pikkujoulukauden upein ilmestys.

//

Have you already checked out The HERO Summer Zine? The limited edition issue was published this summer for this first time and I really, really hope it will become a permanent release.

The editorial created by Paul Sinclaire and Marco van Rijt is one of the examples why the summer zine is a must read. Using flowers in fashion has been a bit outdated after Lana del Rey made them popular in 2012, but Sinclaire and van Rijt brought back the romanticisim that used to be related to blossoms. 

Pre-Christmas parties are almost here: in case you can relate better to decadence instead of glitter and sparkles, I would recommend accesorising your hairdo with the most gorgeous flower you can find.   

Photos: Tomi Mustikka / Original artwork: Marco van Rijt

Pages