Ladataan...
Travojago

Tämä postaus on omistettu sinulle, oman elämäsi sankarille, sinulle joka et tyydy pelkkään kissankultaan ja  jaat kanssani syvän ironisen rakkauden internetin mietelauseita kohtaan: 
Se oli eteläisessä Helsingissä kylmänä päivänä joitain vuosia sitten.

 

Se ei ollut rakkautta vaan sielujen sympatiaa.

 

Tyylitajusi on aina pettämätön ja rakkaus muotiin onkin yksi meitä yhdistävä tekijä.

 

For you, always.

 

Välillä on tiukkoja paikkoja jolloin sanat ei riitä.

 

Silloin voi lähetellä mahtavia mietelauseita

 

Koska

This too, shall pass. Aina tulee uusia lentoja vaikka edellinen meni jo. Buffetit ja karaoke kasvattavat sielua siinä välissä.

 

Joten

 

 

En pääse tätä sinulle laulamaan livenä joten tässä hyvä korvike. "May your heart always be joyful

And may your song always be sung.." ♥

 

Travojago kehoittaakin kaikkia lähettämään se siirappisin mietelause tai laulu ystävälle juuri tänään. Koska me kaikki olemme laulun arvoisia.

Share

Ladataan...
Travojago

Mies täällä hei.

Siinä että kovin isänmaallisia olisimme (emme ole), mutta onhan siinä jotain melko surullista, että siinä missä Espanjassa vietetään tänään perustuslain allekirjoittamispäivää ja lopullista irtautumista Francon diktatuurista, Suomessa poliisit esittelevät lehdissä mellakkavarustustaan, natsit marssivat luvallisesti kaduilla ja pääministeri käyttäytyy kuin diktaattori.

Rauhaa ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Alta löytyvä linkki kiteyttää nyky-yhteiskunnan täydellisen tarkkanäköisesti. Valitettavasti.

Share

Ladataan...
Travojago

On takuuvarmoja joululauluja, jotka saavat kyyneleet silmiin, vaikka ne kuulisi keskellä veroviraston jonoa. Siinä sitä sitten katsellaan kattolamppuja ja kröhitään ja huomataan, että hitsi vieköön, kun meni joku roska silmään.

Ykköspaikkaa pitää tällä hetkellä Carolan herkkä Himlen i min famn. En ole uskonnollinen ihminen, mutta laulun sanat saavat ajattelemaan Jeesuksen syntymää äitinsä kannalta. Ihmisen joka tosissaan uskoi, että tässä on nyt maailman vapahtaja, joka jo syntyessään kantaa maailmaa harteillaan. Se hetki, kun äiti katsoo lastaan ja miettii, että kannanko tosiaan taivasta sylissäni. 

Hyvänä kakkosena on Driving home for christmas. Etenkin nyt, kun on mennyt yli puoli vuotta siitä, kun viimeksi on saanut halata ystäviä tai silitellä siskon pojan hiuksia, alkaa sitä laskea päiviä jo kotiin tuloon. 

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä on ikisuosikkini Lumiukon Walking in the air. Siitä tulee mieleen aattoaamut kotona. Olemme syöneet riisipuuron (jonka manteli meni taas kerran siskolle tai isille).  Keittiössä laitetaan asioita uuniin ja pestään perunoita, asetellaan kalavateja ja leikataan sipulia. Ehkä joku lähtee lasten kanssa ulos ja mietitään, milloin sauna laitetaan lämpiämään. Otan kupillisen kahvia (jossa on vähän liian vähän maitoa ja kitkerää kahvia ja irvistän pikkuisen joka kerta kun maistan sitä, koska isin kahvikupit ovat liian pieniä), istun olohuoneen kulmassa olevaan tuoliin ja annan tutun tunnusmusiikin kuljettaa minut takaisin jokaiseen jouluun, jonka olen Suomessa viettänyt.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Travojago

 

Kaikkihan tietää miten joulutorttuja tehdään. Ostetaan TORTTUtaikinaa, läntsätään keskelle TORTTUmarmeladia ja isketään uuniin. 

Mutta mitäs sitten kun kaupasta ei löydy torttutaikinoita tai luumuhilloja. Ihan mitä tahansa hilloa ei uuniin kannata lykätä. 

Tässä siis helpot ohjeet kaikille meille maailmanmatkaajille joulutorttuihin. Ohje on erittäin yksinkertaistettu jotta onnistuu hieman alkeellisemmissakin oloissa. 

 

Paketti voitaikinaa - Toisin kuin Suomessa, ulkomailla voitaikina myydään usein tuorepaistotuotteena eli sitä ei löydy pakastealtaasta vaan kylmäaltaasta. (Olen huomannut että ainakin Jenkeissä, Espanjassa ja Ranskassa taikinat löytää jääkaapissa olevien valmispizzojen läheltä) 

Espanja - hojaldre

Ranska - pâte feuilletée

Englanti - puff pastry

Italia - pasta sfoglia

Kiina - 粉扑粘贴 (Fěnpū zhāntiē) 

Kuivattuja luumuja 5-6 kpl

Laita luumut likoamaan pieneen määrään lämmintä vettä (niin, että juuri ja juuri peittyvät). Anna liota rauhassa ainakin pari tuntia. Kaada ylimääräinen vesi pois ja muussaa luumut esim sauvasekoittimella. Jos haluat voit lisätä luumusoseeseen hiekan sokeria tai hunajaa. Espanjan luumut ainakin olivat sen verran makeita, ettei lisäsokerille ollut tarvetta. 

Muna vatkattuna - voiteluun

Siitä sitten vaan läntsimään täytettä ja paistamaan torttuja. 

Share

Pages