Ladataan...

 

Tuhat ja Yksi Kirjaa -blogi toivottaa lukijoilleen 

Lumoavia Lukuhetkiä 

ja

Säihkyvää Uutta Vuotta 2015!

kuva: irisihmemaassa

 

Share

Ladataan...

Voi rakkaat ihmiset... Niin siinä sitten kävi, että blogini joulukalenteri pääsi lässähtämään kuin... noh, kuin chick lit sieltä huonoimmasta päästä. Ideoita minulla kyllä oli jouluisista chick lit -vinkeistä chick lit -lukuhetkeä täydentävään jouluiseen soittolistaan. Mutta oih ja voih, toisin kävi.

Kauhun paikka koitti 19. päivän luukun kohdalla, kun tajusin, että aika ei riitä. Lankesin siihen kuuluisaan joulustressiin. Väsäsin hirveässä paineessa joulukortteja, joiden piti olla postissa... no, sinä samana päivänä. Seuravana päivänä juoksentelin joulukonserttiin (ai miten sain siihenkin kulumaan niin monta tuntia? No, YL:n joulukonserttiin on vain Pakko Mennä Ajoissa. Pakko.)

Seuraavina päivinä säntäilin hulluna etsiskelemässä viime hetken paniikissa joululahjoja - tiedättehän? - tätinä halusin antaa sukulaislapsille jotain Todella Hauskaa ja Todella Kivaa, tajuamatta, että joo Yoda VOI olla pelottava hahmo, jos ikää on vasta muutama kuukausi ja että karkkirasia VOI olla ihan todella kökkö lahja. Hävettää. Nolottaa. Ai niin ja sitten vielä ne piparkakut. Ja se jouluinen maustekakku sieltä Jenny Colganin Christmas at the Cupcake Café -kirjasta. Piti leipoa, nääs. Oli mukamas kauhean tärkeää. Vaan kun ei ollut, mutta eihän tätä silloin siinä Hirveän Tärkeässä Joulustressissä tajua.

Jossain aatonaaton paikkeilla rupesin mielessäni haaveilemaan jouluaatosta jossain hyvin kaukana. Vaikkapa Edinburghissa. (No ei se ole kovin kaukana, mutta tiedättehän...Näin itseni seuraamassa kaikessa rauhassa televisiosta Kuningattaren puhetta sekä Downton Abbeyn ja Dr Whon jouluspesiaaleja mulled winea siemaillen...)

Joulustressiä päätin helpottaa kaivautumalla lopulta peittojen alle ja ryhtymällä lukemaan jouluista chick litiä. Ja näin - vihdoin ja viimein - pääsemme asiaan rakkaat lukijat! Mielettömän suureksi ilokseni huomaan, että teitä on tullut lisää! Kiitos, ihanaa, paras joululahja, jee! *käyttäytyy kuin kymmenvuotias, mikä joulun aikaan kai sallittua?*

Lilylle MIELETTÖMÄN ISO KIITOS, että blogini löytyi joulukalenterinne 22. luukusta! Suurin kunnia koko bloggaajan urallani ikinä!!! <3

Nonni. JOS olette tänne asti jaksaneet lukea hysteeristä joulupurkaustani, NIIN oli minulla ihan asiaakin. Tiivistän siis joulukalenterini salaperäisesti joulustressin alle kadonneet luukut 19 - 24 seuraaviin joulu-chick lit -vinkkeihin. (Jouluista chick litiähän voi nimittäiin lukea vaikka milloin, vink, vink...)

Kas näin...

Luukku 19

Jenny Colgan: The Christmas Surprise

Suosikkikirjailijaltani Jenny Colganilta ilmestyi juuri hieman ennen joulua Rosie Hopkins -sarjan kolmas osa. Tapahtumat jatkuvat suoraan edellisestä osasta - eli joulusta. Ja kuten nimestä voi "kenties" päätellä, ne myös päättyvät jouluun. Niin hillitön Colgan-fani kuin olenkin, on pakko sanoa, että jos on lukenut sarjan kaksi edellistä osaa, ei tämän osan "jouluyllätys" mikään ihan hirveän vaikeasti arvattava kyllä ole...

Taattua laatua kirjailijan ystäville kuitenkin, eli sisältää rutkasti lämmintä tunnelmaa, huumoria ja mikä parasta: herkullisten leivonnaisten reseptejä! 

 

Luukku 20

Tracy Bloom: I will marry George Clooney (by Chirstmas)

Sisältää: hurttia huumoria ja George Clooneyn (ainakin melkein). Need I say more?

Noh, kuten varmasti ihan jokaikinen nainen tällä planeetalla tietää, Clooney meni tänä syksynä naimisiin. Sen tiesi toki myös kirjailija Tracy Bloom, joka ehti kuitenkin kirjoittaa kirjansa ennen kuin Clooney kihlauksesta ilmoitettiin huhtikuussa 2014. Esipuheesaan hän pahoitteleekin Mr and Mrs Clooneylle näin: "I hope they will forgive us for still holding on, in times of extreme adversity, to the impossible dream that George Clooney will rescue us."

There comes a time in every woman's life when the only answer is to marry George Clooney.

(Tracy Bloom: I will marry George Clooney (By Christmas)

 

Luukku 21

Jenny Oliver: The Parisian Christmas Bake Off

Onko sinun tehnyt joskus mielesi paeta joulua jonnekin ulkomaille? Vaikkapa Pariisiin? Leivontakurssille leipomaan ihania ranskalaisia leivoksia?Kun ystävät ovat ilmoittaneet Rachel Smithsonin jouluksi leivontakurssille Pariisiin ja hankkineet tälle sieltä airbnb:n kautta asunnon (ja vuokranneet tämän oman asunnon siksi aikaa pois, ei nuorelle naiselle oikein jää muuta vaihtoehtoa kuin tarttua haasteeseen ja lähteä... 

"Kuinka ollakaan", leivontakurssin chef osoittautuu Gordon Ramsayn ranskalaisversioksi, asuntokaan ei ole ihan sitä mitä oletti eivätkä kurssikaveritkaan sieltä helpoimmasta päästä... Varoituksen sana: kirja EI sovi niille, jotka odottavat jotain uutta ja yllätyksellistä. Mutta jos rakastat leivoksia ja jouluista Pariisia, eikä sinua haittaa, että juonenkäänteet ovat sangen arvattavia, niin kirja tarjoaa kyllä mukavan pienen lukutuokion. Sisältää reseptejä ja saa takuuvarmasti haaveilemaan leivontakurssista Pariisista. Huom. jos sellaiselle päädyt, niin ranskalais-chefit ovat oikeasti ihan mukavia. "Konditorien Picassoksikin" kutsutun Pierre Hermén kurssilla olleena voin kertoa, että kurssilla raivokas oli vain chefin apulainen...Chef itse sen sijaan oli todella mukava ja leppoisa.

Yksi leivosten ystäviä raivostuttava virhe kirjassa kyllä on. Se ranskalainen suloinen, pastellivärinen trendileivos on nimeltään macaron. Tässä kirjassa sitä kutsutaan vahingossa nimellä macaroon, joka on puolestaan tällainen kookosleivos:

 

Luukku 22

Marian Keyes; The Woman Who Stole My Life

Juu, ei joulu-chick litiä, tunnustan. Mutta mitä olisi joulukalenteri ilman Marian Keyesin uutuutta...? Itse säilytän tätä ensi vuoden alkuun, en malta hetki hotkaista. Mutta näin kertoo kansiteksti:

Name: Stella Sweeney

Height: Average

Recent Life Events: Dramatic

Joko koukutuit?

 

Luukku 23

Cecelia Ahern: The Year I Met You

Koska vuosi vaihtuu ihan kohta, täytyy chick lit- joulukalenterisssa tietysti suositella myös Ahernin uuden vuoden aattoon sijoittuvaa uutuutta!

Tätäkin kirjaa panttaan ensi vuoden alkuun... Ahernin kirjat ovat yleensä "kolahtaneet" aika kovaa, sillä kirjailijalla on taito kuvata kipeitä ja syvälle kätkettyjä tunteita aika osuvasti. Hän on myös toistaiseksi ainoa chick lit -kirjailija, johon olen törmännyt, jonka päähenkilönä on ollut freelance-kääntäjä ;) (jollainen olen siis itsekin). Kovin aidosti hän onnistui kääntäjän työpäivääkin kuvaamaan :). 

 

Luukku 24

Alexandra Brown: The Great Christmas Knit-Off

Saving the best for last!

  • Tämä pieni aarre sisältää kaiken mitä ihanan joulu-chick litin kuuluukin:
  • pienen tunnelmallisen maalaiskylän ja paikkakunnan kartan,
  • miehen nimeltä Darcy, joka on tällä kertaa paikkakunnan lääkäri, Dr Darcy
  • ihanan, herttaisen mummelin nimeltä Hettie (chick liteissä on usein vanhempi nainen, jonka nimi on Hetty tai Hettie ;))
  • lontoolaistytön, joka saapuu maalaiskylään toipumaan - kuinka ollakaan - rikkinäisestä sydämestään
  • vastustamattoman ihanan koiran sekä eksentrisiä, toinen toistaan mielenkiintoisempia kyläläisiä

Tällä kertaa ei leivota ihania leivoksia, vaan neulotaan jouluneuleita. (Juu, just sellaisia jollainen Mr Darcylla oli päällään Bridget Jones -elokuvassa). 

Suhtauduin kirjaan aluksi pienellä tai melko suurellakin varauksella, sillä en ole eläessäni neulonut juuri mitään. Patalappua joskus yritin, mutta edes äitini ei ymmärtänyt mikä se oli. Niih. Mutta onneksi tätä lukiessa ei tarvitse olla mikään fanaattinen neulomisfani, kirja on aivan hurmaava joka tapauksessa ja naurattaa etenkin jos olet kenties ehkä joskus itse ollut, tai olet ehkä hieman mahdollisesti aavistuksen verran salaisesti vieläkin (tai miehesi on) Star Wars -fani.) 

Lukemisen iloa ja ihanaa loppuvuotta kaikille!

 

 

 

Share

Ladataan...

 

"I have a head for business and a body for sin.

Unfortunately, the sin appears to be gluttony."

Jenny Colgan: Meet me at the Cupcake Café

Share

Ladataan...

Niinpä niin. Myönnä pois. Kukapa meistä ei olisi joskus nuorena ihania kirjoja lukiessaan huokaillut Gilbert Blythen, Mr Rochesterin tai ainakin Mr Darcyn perään... 

Nyt voit testata kuka kirjallisuuden sankareista (tai sankarittarista) vastaisi persoonaasi parhaiten! Kenen kanssa Sinä lähtisit mieluiten sokkotreffeille?

Tee siis Scotland Book Weekin alla olevan 

linkin takaa löytyvä testi ja kommentoi saamaasi vastausta blogissani! Osuiko valinta kohdalleen?  Jos seurustelet / olet avio- tai avoliitossa, muistuttaako kirjallinen sankari omaa puolisoasi? 

(Minun kohdalleni osui Vihervaaran Annan iki-ihana unelmien mies, Gilbert Blythejosta myönnettäköön, haaveilin 10-vuotiaana. Ajattelin, että aikuisena yhtään vähäisempi tyyppi ei sitten kelpaa. Hupaisinta tässä on se, että kaikista kirjallisuuden sankareista oma mieheni taitaa muistuttaa eniten juuri Gilbertiä...) 

Käy siis testaamassa oma kirjallisuuden sankarisi & kommentoi!

http://bit.ly/LitLoveMatch? #bookweekscot

Share

Ladataan...

Chick lit- joulukalenteri ei tietenkään olisi täydellinen ilman jokaikisen chick lit -kirjan pakollista Mr Darcy-viittausta.

Niinpä kalenterini 12. luukusta kurkistaakin kukas muu kuin Mark Darcy alias Colin Firth varsin sähäkässä jouluneuleessaan.

Ladies, I give you:

 

 

 

Share

Ladataan...

No huh huh. Vaikka vakaa tarkoitukseni onkin esitellä blogissani chick litiä, joka saisi lukijan huokaisemaan ihastuksesta, niin tänään päätin poiketa linjasta ja esitellä jotain täysin erilaista. 

Jos kuulut siihen ryhmään ihmisiä, joka mieluiten leimaisi chick litin pinnalliseksi höpö höpö -kirjallisuudenlajiksi, niin viimeistään tämän kirjan myötä on aika karistaa ne viimeisimmätkin ennakkoluulot. 

Chrissie Manbyn A Proper Family Christmas on nimittäin niin sarkastinen, piikikäs ja nenäkäs tarina, etten oikein itsekään ensi alkuun tiennyt miten siihen suhtautua. Jos chick litin tärkeimpinä määreinä pitää huumoria ja lämminhenkisyyttä, niin niitä ei tästä kirjasta juurikaan löydy. Chick litiä tämäkin kuitenkin on, ja Chrissie Manby on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja myydyimmistä lajityypin kirjailijoista. A Proper Family Christmas on hänen kolmaskymmenes (!) kirjansa. Kotimaassaan Britanniassa Manby on tavattoman suosittu ja myös tästä kirjasta on kovasti tykätty. 

Mistä tarinassa sitten on kyse?

Annabel Buchanan on yläluokkainen, ylemmyydentuntoinen, kylmä ja itsekeskeinen nainen, joka asuu hienossa kartanossa miehensä ja tyttärensä Izzyn kanssa. Annabelin lempihuvia on ylenkatsoa ja haukkua "tavallista kansaa", joiden kanssa ei onneksi tarvitse olla tekemisissä muutoin kuin kyläjuhlien aikaan, jolloin naiselle tarjoutuu oiva tilaisuus esitellä hienoa kartanoa taviksille. Vieraiden joukossa on Annabelin kauhuksi "aivan hirveä duunariperhe",Bensonit, joilla ei ole "kunnon käytöstavoista" minkäänlaista käsitystä. Kun tytär Izzy näkee tavisperheen tytön, Sophien ihailemassa henkarissa roikkuvaa design-mekkoaan, hän valittaa äidilleen "hirveän juntin lääppineen vaatteitaan."

Annabelilla on tarkkaan varjeltu salaisuus: hänet on adoptoitu. Kun tytär sairastuu omien toilailujensa myötä festareilla vakavasti ("johonkin outoon vatsatautiin" kuuluu Annabelin virallinen selitys), ja joutuu dialyysiin, on Annabel tyttärensä terveyden vuoksi pakotettu kohtaamaan oman menneisyytensä ja etsimään biologinen perheensä käsiin. Ja ketkäs paljastuvatkaan lähisukulaisiksi? Niinpä niin, se "kamala" tavisperhe, joka edustaa kaikkea sitä, mitä Annabel eniten kammoaa. 

Kirja on siis eräänlainen Downton Abbeyn ja Kadonneen jäljillä -sarjojen yhdistelmä (joihin myös tarinassa useasti viitataan). Mitään tingel tangel -joulutunnelmaa tästä kirjasta on turha hakea, lupaavasta kannesta huolimatta. (Glitterillä koristetut porot, joulukuuset ja tähdet sekä ihana punainen rusetti ovatkin ironiaa.)

Mutta vaikka ironia on chick litissä usein juuri se, mistä pidän, tässä tarinassa Annabel oli omaan makuuni jopa liian kylmä ihminen. Chris Manby ilmiselvästi kuitenkin tietää mistä puhuu kuvaillessaan naisen kylmiä ajatuksia biologista perhettään kohtaan. Kirjailija on nimittäin adoptoitu itsekin, mistä hän kertoo kirjan jälkipuheessa.

Myös brittiyhteiskunnan luokkaeroja valotetaan kirjassa mielenkiintoisella tavalla. Itseäni kirja ei lämmittänyt (pikemminkin pakasti, hrrrr), mutta koska makuja on monia, halusin tämänkin teille esitellä, semmoisena "erilaisena joulu -chick litinä". Tarinan parasta antia olivat ehdottomasti Bensonin perheen joululauluja röyhtäilevä isoisoisä sekä saman perheen pieni poika Jack, joka käy ostamassa kaupan lihatiskiltä munuaisen. Jospa sillä voisi parantaa sisarpuolen? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...

Koska olen chick litin lisäksi olen tunnetusti tyystin hurahtanut Downton Abbeeyn, tämän päivän joulukalenterini on taas Downton-faneille omistettu. Eilinen oli nimittäin meille Downtonin ystäville melkoista tuskaa. Nyt täytyy odottaa TAMMIKUUHUN asti kauden varsinaista päätöstä, eli joulujaksoja. Voi kun meilläkin Downtonin joulun erikoisjakso näytettäisiin kirjaimellisesti  jouluna, kuten Britanniassa *syvä huokaus*. Ja voi kun se näytettäisiin täälläkin yhteen putkeen, eli 2 tuntia peräkkäin. *vielä syvempi huokaus*

Mutta kun ei niin ei. Koska kuitenkin tiedän, että teitä kanssakärvistelijöitä ja joulun erikoisjaksoon (äh, jaksoihin) päiviä laskevia on monia muitakin, hieman tauolla olleen joulukalenterini tämän päivän luukusta löytyy kerrassaan villejä faktoja, joita Downtonin tekijät ovat joulujaksoista paljastaneet:

1. Tapahtumat sijoittuvat jouluun.

2. Jaksossa tulee näkymään suuri joulukuusi ja -lahjoja.

3. Jaksossa tulee satamaan lunta.

4. Tapahtumat eivät tule sijoittumaan Downtoniin, vaan toiseen näyttävään kartanoon. Jos paikka vaikuttaa jostain syystä hieman tutulta, niin ei ihme... sillä rakennus esitti Tylypahkaa Harry Potter -leffoissa! Maggie Smith ei ainakaan tule tuntemaan oloaan orvoksi...

5. Lady Maryn elämään ilmestyy jälleen uusi ihailija... 

6. Lukuisista huhuista huolimatta George Clooneya ei joulujaksossa nähdä.

Mutta miten käy Annan? Pääseekö hän vapaaksi ennen kauden päättymistä? Entä lähteekö Tom Amerikkaan? Mitä sinä veikkaat?

 

"Harsh reality is always better than false hope."

Dr Clarkson, Downton Abbey.

Niinpä niin, Dr Clarkson. Ei se auta kuin odotella sinne tammikuuhun ja katsoa, miten käy...

Downton Abbeyn kaksiosainen joulujakso

YLE 1 6.1 & 13.1 klo 21.00-22.00

 

Share

Ladataan...

Olen usein kehunut blogissani skotlantilaisen Jenny Colganin kirjoja. Ne ovat lämminhenkisiä, hauskoja ja romanttisia - siis chick litiä parhaimmillaan.

Yksi Jennyn ihanimmista kirjoista on viime jouluksi ilmestynyt Christmas at Rosie Hopkins's Sweet Shop of Dreams. Se on jouluisen chick litin ystävän näkökulmasta aivan täydellinen paketti, koska kirja sisältää aivan kaiken, mitä lukija voi toivoa päähenkilöiden sukupuusta ja kirjan kuvitteellisen tapahtumapaikan - eli idyllisen englantilaisen maalaiskylän karttaa myöten. Eikä siinä vielä kaikki, kuten olen jo monesti mainostanut, mukana on myös herkullisten leivonnaisten joulureseptejä sekä Spotify-soittolista joululauluista, joita kirjan hahmot kuuntelevat ja jotka ovat tarinalle merkityksellisiä.(Olen listaan niin koukussa, että olen käynyt kuuntelemassa sen kappaleita lähes päivittäin.)

Christmas at Rosie Hopkins's Sweet Shop on sarjan toinen osa. (Ensimmäinen on nimeltään - yllätys, yllätys - Rosie Hopkins's Sweet Shop.) Sarjassa seurataan Liptonin kylän asukkaiden elämää vauvasta vaariin. Ensimmäisessä osassa liikutaan kahdessa eri aikatasossa, nykyaikana ja 1940-luvulla. Kannattaa siis lukea se ensin, jotta ihanat henkilöhahmot vauvasta vaariin käyvät tutuiksi.

Vaikka kirjasarjassa kerrotaan koko kylästä, tarinan varsinaiset päähenkilöt ovat kolmekymppinen kaupungista Liptonin kylään muuttava Rosie ja hänen 90-vuotias, temperamenttinen isotätinsä Lilian. Rosien isotäti on pyörittänyt jo vuosikymmeniä pientä makeispuotia, josta on kovin vaikea luopua edes vanhuuden päivinä. (Tekisi mieleni sanoa, että vanhat rouvat ovat chick litissä piristävä poikkeus, mutta eivät he ole. He ovat olleet parin viime vuoden ajan chick litin henkilöhahmostossa oikea trendi. Lilian on kyllä niin aito ja särmikäs hahmo, että häneen on syytä tutustua.)

Sarjan toisessa, joulun sijoittuvassa osassa iikutaan nykyajassa, menneisyyden tapahtumia kuitenkaan unohtamatta. Kirja on niin liikuttava, että aikamoinen jääpala saa olla, jos ei tämän parissa sula!

Mikä parasta, täksi jouluksi ilmestyi sarjan kolmas osa, The Christmas Surprise. Sitä säästelen jouluaattoillaksi, mutta sen verran olen kurkannut sisälle, että ainakin kartan ja reseptejä sekin sisältää. Ihanaa!

Vaikka tiedänkin toistavani itseäni, en voi Jenny Colganin  kirjoja kyllin suositella! Niillä kun on taipumus hurmata ihmiset iästä huolimatta. Jos et usko, niin näin Christmas at Rosie Hopkins's Sweet Shopia kuvailee Goodreadsissa eläkeikäinen britti, Mike, joka antoi minulle luvan lainata arvosteluaan blogiini. Thank you so much, Mike!

Chick-lit? Romantic? Certainly. And as a male reader I am not embarrassed to say that I thoroughly enjoyed this Rosie Hopkins delight. I became totally immersed with the wonderful location of Lipton, the characters - Rosie, Stephen, Lilian, Hetty, Mrs Laird, Dr Moray - love them all in this fabulous, witty love story that was a joy to read. OK, I am a romantic but this book certainly sailed my boat. Perfect fodder for the run up to Christmas. Sit back with a glass of your favourite in front of the fire and simply enjoy.

(Mike Sumner, GoodReads)

Suosittelen siis vilpittömästi samaa kuin Mike: keitä itsellesi vaikkapa herkullinen piparkakkulatte ja anna tämän lämminhenkisen tarinan ja sen ihanien henkilöiden hurmata sinut!

 

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...

Tänään on joulukalenterissani tarjolla jotain pientä Marian Keyes fanaille. Kirjailija on tunnetusti brittiläisen Tanssii Tähtien Kanssa mitä suurin fani... Nyt Mariania pääsee ihan virallisesti seuraamaan kotioloissaan, missä hän katselee ohjelmaa ihanan Himselfinsä ja muiden sukulaistensa parissa. (Kyseessä on siis ohjelman mainos ;).)

 

Share

Ladataan...

 

Tänään tarjoilen teille blogissani teetä ja sympatiaa, mitenkäs muuten kuin kirjavinkin avulla!

Vanessa Greenen The Seafront Tea Rooms on juuri niin lämminhenkinen kirja kuin sen ihanan kannen perusteella voi kuvitella. Kirja ei ole joulu-chick litiä, mutta sopii hyvin aloittamaan joulukauden, sillä tapahtumat alkavat elokuusta ja päättyvät jouluun. 

The Seafront Tea Rooms on pienessä merenrantakaupungissa sijaitseva ihana teehuone. Sitä pyörittää eläkeikäinen Letty, jolle teehuone on elämäntapa. Hän on pyörittänyt paikkaa vuosikymmeniä, eikä osaisi siitä enää luopua.

Paikallisille paikka on kuin toinen olohuone. Erityisen hyvin siellä viihtyy vastikään eronnut Kat, pienen Leon yksinhuoltaja. Pian sinne löytää tiensä myös Séraphine, ranskalainen au pair, jonka alkutaival Britanniassa ei ole ollut aivan ruusuilla tanssimista. Teekupposen äärellä koti-ikävä Ranskaan unohtuu edes hetkeksi.

Charlie on lontoolaisen ruokalehden uratietoinen journalisti, joka saa mahtavan juttuidean: hän lähtee kartoittamaan Britannian parhaita teehuoneita. Pian hänkin istuu Lettyn Seafront Tea Roomsissa eri teelaatuja maistelemassa ja artikkeliaan pohtimassa. 

Naisia yhdistää teen lisäksi intohimoinen kiinnostus leipomiseen. Ja koska yksi henkilöhahmoista on ranskalainen, ihmissuhdekiemuroita pohditaan niin brittiläisten kuin ranskalaisten herkkujen parissa. Leipomisen lisäksi kirjan tärkeimpiä teemoja ovat adoptio, vaikeat perhesuhteet ja ystävyys. Toki ripaus romantiikkaakin löytyy, mutta se ei ole pääosassa.

Koska teellä ja leivonnalla on tarinassa suuri merkitys, löytyy kirjan lopusta niin oikeaoppisen iltapäiväteen ohjeet kuin leivontaohjeita herkkuihin, joita henkilöhahmot ovat tarinan varrella nauttineet. (Ja koska Séraphine on ranskalainen, löytyy resepteistä myös ripaus ranskalaisuutta.)

Pidin kirjasta kovasti, koska siinä keskityttiin romantiikan sijasta muihin tärkeisiin ja ajankohtaisiin teemoihin (ei niin, että romantiikassa mitään vikaa olisi...) Oli myös todella virkistävää,, että reseptien joukossa oli ranskalainen klassikokin mukana. Minut kirja hurmasi jo pelkällä kannellaan (ihana, eikö?) Sitten kiisinkin hirmuista vauhtia läpi kirjan, sillä paloin halusta nähdä, löytyisikö kirjan lopusta reseptejä, ja jos, niin minkälaisia. Toki olisin voinut jo ennen lukemista vilkaista sinne viimeisille sivuille - mutta sehän olisi pilannnut kaiken, sillä reseptien nimet saattavat usein paljastaa jotain juonenkäänteistä. Kun sitten pääsin kirjan loppuun, en joutunut pettymään, sillä siellä ne ihanuudet odottivat. Nyt en malta odottaa, että pääsen kokeilemaan kirjan reseptejä käytännössä.

Suosittelen The Seafront Tea Roomsia kaikille lämminhenkisten viihdekirjojen, teen, leivosten, Britannian ja Ranskan ystäville. 

Keitä siis itsellesi kupillinen jouluteetä ja lähde tutustumaan Lettyn, Charlien, Katin ja Séraphinen maailmaan!

Vanessa Greene: The Seafront Tea Rooms (Sphere, 2014)

 

Share

Pages