Ladataan...

300 g kalaa, kanaa, possua, katkarapuja tai mitä nyt ikinä haluaakin
1/2 kesäkurpitsa
2-5 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
nyrkin kokoinen pala valkokaalia
1-2 porkkanaa
nuudeleita
kalakastiketta, osterikastiketta tai ketjap manista
sambal oelekia sen verran, kuin kersan sielu sietää

Nuudelit keitetään hyyyvin aldenteksi (koska kypsyvät pannulla sitten lisää) ja huuhdotaan kylmällä vedellä.

Muut ainekset kuoritaan, pilkotaan ja wokataan. Nuudelit pannulle, pyöräytys, maustekastikkeita joukkoon ja se on siinä.

Aikaa menee max.15 min. Ei maksa paljoa. Kersaan saa huijattua kasviksia. Mahdollisuudet ovat rajattomat, tuota voi varioida loputtomasti vihannesten sortteja ja suhteita muuttamalla ja proteiininlähdettä vaihtamalla. Nuudeleiden määrää voi vähentää ja kasvisten osuutta lisätä loppumattomiin.

Tuosta saattaisi syödä 2 aikuista ja yksi kaksivuotias, ja siitä jää vielä seuraavan päivän työpaikkalounaaksi.

olkaa hyvä!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hesarissa oli juttu vemputussivuilla naisia esittävästä jantterista, joka kertoi "työstään" ja avautui myös kaikelle kansalle siitä, miten elämä potkii päähän. Voi kyynel. Kaveri valitteli mm. sitä, ettei työttömänä ole varaa ostaa pesukonetta ja koska pesukonetta ei ole, hän haisee. Ja haiseminen hankaloittaa töiden hakemista ja sosiaalisia suhteita.

Jännä juttu silti, että lehtijutussa hän kertoo polttavansa päivittäin 20-90 (!) savuketta. Kyllä, luit oikein. Joskus menee 90. Että kyllä se yhteiskunta on sitten kylmä ja kova ja eiyhtäänpienenihmisenasialla jos se ei mahdollista sitä, että kaikki saisivat pesukoneen ilmaiseksi. Köyhällä ihmisellähän ei ole varaa pesukoneeseen ja kurjuuden kierre näyttäisi tietystä näkövinkkelistä katsottuna kulminoituvan juurikin tähän ongelmaan.

Onneksi apua on saatavilla. Saanko esitellä: Turkulaisäidin talousvinkit, osa 1

Arvoisa nettimies, vähennä tupakointia. Näin saat näppärästi säästettyä rahaa pesukoneeseen. Ta-daa! Se oli siinä.

En missään nimessä sano, että kaverin pitäisi lopettaa tupakointi. Olisi vähän liian tiukka vaatimus. Mutta tuo 90 röökiä päivässä on ihan naurettava määrä - vähemmälläkin pärjää. Röökiaski maksaa...ehkä 5 euroa? Ja askissa on 20 savuketta. Jos se femma päivässä menee röökiin joka tapauksessa, tulee siitäkin aika iso summa. Ajatelkaas nyt, 140 e /kk! Ja jos oletetaan, että tuo tyyppi ei kuitenkaan ihan joka ikinen päivä vedä sitä 90 kappaleen satsia, hän ehkä kuitenkin keskimäärin vetäisee pari askia päivässä. Jos määrän puolittaisi, hänellä jäisi joka ikinen kuukausi säästöön 140 e. Ja tämä mahdollistaisi silti sen, että kaveri polttaisi kokonaisen askin päivässä. Ei varmaan ole liian tiukka dieetti, vai mitä.

No niin, näin säästimme 140 e. No sillä saa jo pesukoneen. Että se siitä tekosyystä.

Ai ei saa vai? Ihan varmasti saa käytettynä. Ai niin, käytettyhän ei tietenkään kelpaa. No, sitten vain pitämään tätä tiukkaa 20 savukkeen päivädieettiä vaikkapa vuoden loppuun saakka, jolloin onkin jo 560 e säästössä ja sillä taitaa saada alesta kotiinkuljetuksenkin kaupan päälle.

Tietysti voidaan ajatella, että suunnitelmallisuus on liian suuri vaatimus. Miten siis ratkaista haisemispulma nopeammin?

Apua on taas lähellä:

Turkulaisäidin (koti)talousvinkit, osa 2:

Arvoisa nettimies. Vähennä tupakointia edes yhtenä päivänä. Osta 2 askin sijaan vain 1. Säästyvän vitosen voit käyttää pyykinpesuaineeseen ja jää vielä ylikin. Ja nyt seuraa hullu ja villi ehdotus: pese nyrkkipyykkiä. Ei voi olla liian paha. Ei sitä pyykkiä niin paljoa tule. Ja aikaa varmasti on tälle toimenpiteelle. Yli jääneellä rahalla saattaa hyvässä lykyssä saada suihkugeeliä ostettua!

 

Ja kas näin, hajuhaitta on eliminoitu. Eikun työnhakuun ja sosiaalisen elämän viettoon, jos se kerran hajusta oli kiinni!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Ihmeitä tapahtuu pikaruokarintamalla Turussa: Hansaan tulee Burger King! Mitä ihmettä ne Ameriikan ihmeet on menny tekemään, eikö ne tiedä, että turkulaisille kelpaa vain limainen Hesburger?

Voi että mä olen iloinen, tämä on paras uutinen aikoihin! Ja ei, ei todellakaan siksi, että ymmärtäisin niitä kiusallisia ihmisiä, jotka Stadissa jonottivat viikkokaupalla jotain v*tun hampurilaista kadulla - puhumattakaan nyt tietenkään niistä, jotka hävettävästi jonottivat kadulla kahvia siitä yhdestä paikasta, jonka nimeä en tähän viitsi edes kirjoittaa. Päivääni ei siis pelastanut se, että taas on yksi paikka lisää, josta saa geneeristä hampparimössöä (josta kyllä tykkään).

Olen vaan niin hemmetin tyytyväinen siitä, että tuo tuo ehkä vähän elämää keskustaan! Turkuhan on kuoleva kaupunki. Sori nyt vaan, kaikki herkkänahkaiset, mutta siltä se nyt minun silmissäni on näyttänyt. Keskustan liiketilat ammottavat tyhjyyttään, missään ei ole ketään. Juu, kesä on toki tuonut ihmiset jokirantaan ja tänään huomasi, että töihin palanneita ihmisiä on liikkeellä. Mutta oikeasti, eihän täällä ole ketään koskaan missään, noin periaatteessa. Ihmiset asuvat tuolla lähiöissä ja liikkuvat autoilla marketteihin ja kauppakeskuksiin. Katukuva ei ole hirveän elävä, uskokaa pois. Hospodan terassin sosiaalitapaukset eivät elävöitä katukuvaa, sori vaan.

Ja tosiaan, ne tyhjät liiketilat. Kuluttamista vain kuluttamisen vuoksi ei varmaan kannata suosia, mutta tyhjät ja autiot liiketilat tuovat lamaantuneen tunnelman katukuvaan. Sellainen Detroit- fiilis leijuu ilmassa.

No eihän tuo Burger King sitä pelasta, tietenkään. Mutta se pelasti sen liiketilan, onneksi. Se on ihan tuossa keskustan paraatipaikalla, parhaassa mahdollisessa kohdassa - ja isot tilat seisoivat tyhjillään "vuokrataan"- lappu ikkunassa varmaan vuoden. Ja kun tilat olivat kuukaudesta toiseen tyhjillään, tuli kyllä sellainen fiilis että eikö tässä kaupungissa ole sen vertaa potentiaalia, että edes tuo paikka tulisi käyttöön!

Share
Ladataan...

Ladataan...

• Pasilan aseman Fazerin myyntipiste. Roudaan siis leipää sieltä asti Turkuun, koska ei täältä kunnollista leipää saa.
• Valoisat aamut ja hetki omaa aikaa Intercityn kiitäessä halki heräilevän ööö...Piikkiön?
• Kukkivat puut jokirannassa
• Varhaiskaali

Oli mulla joitain muitakin, mutta unohdin ne.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Muistaako kukaan Kestovitutus Kettusta?Lapsuudenkotiini ostettiin aina Julkku tai Äpy, kumpi olikaan vuorossa. Ja toisessa oli Kestovitutus Kettusen pakina, joka alkoi about näillä sanoilla: "Pistää vastaansanomattomasti vituttamaan...". Täten lanseeraan kevään kunniaksi blogissani oman kestovitutus- kategorian, jossa rutkutan milloin mistäkin ilmiöstä. Asioita yhdistää se, että ne eivät ole tietenkään mitään verrattuna Ukrainan tilanteeseen, ihmisoikeusloukkauksiin, nälänhätiin jne. Ärsytysjuttuni ovat pieniä ja mitättömiä, ja tietysti voisi sanoa, että fiksu ihminen ei moisiin aikaansa tuhlaisi. Mutta minäpä tuhlaan, kirjaan ylös, ja siten alennan verenpainettani. Sanonpa myös, että tekopyhä on se joka väittää, että mikään pikkuasia ei muka koskaan ärsyttäisi.
-end of disclaimer-

Ja itse asiaan:
Tiedättekö sen poseerausilmeen, jota kansa nykyään näyttää suosivan ottaessaan selfieitä (huokaus) bilebilemeilonhauskaauskotteko- tilanteissa? Sen riehakkaan ilmeen, jossa ollaan suu sepposen selällään ihan kuin ehkä huudettaisiin iik tai jee? Mutta ei kuitenkaan olla spontaanisti purskahdettu nauruun, koska se taas on ihan eri ilme, joka puolestaan on kiva, ihana ja hauska.

Tuo poseerausilme on se, jota hiotaan monen valokuvan verran, että saataisiin oikea "fiilis". Katse on tietysti kamerassa. Hakusessa on illuusio siitä, että jeejee meil on bileet, ollaan riehakkaita.

ja jumaliste se on raivostuttavaa!!!

mulla on monestakin syystä pinna kohtuullisen kireällä nyt ja siksi saan lietsottua itseni suunnattomaan ärsytysmielentilaan aivan mitättömästä syystä.

Iloiset valokuvat ovat ihania, tilannekuvat joissa on oikeasti mahtava fiilis ovat mahtavia. Mutta niiden pitää olla aitoja! Eli silloin ei esimerkiksi auota suuta (niin että silmät eivät hymyile), vaan katsotaan jotain toista ihmistä silmiin ja iloitaan hänen kanssaan. Silloin ei myöskään suun aukomisen lisäksi keskitytä poseeraamaan mahdollisimman edustavassa kuvakulmassa, vaan ollaan just niinkuin ollaan, hälläväliä vaikka silmät olisivat kiinni tai tukka hapsottaisi.

Suoraan kameraan katsominen ja hymyileminen on tietysti ok, silloinhan ei lavasteta sitä riehakkuutta.

Ei mulla muuta, tällä kertaa.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Aurajoen rannalla on tänä viikonloppuna Saaristolaismarkkinat. Siellä myytiin pölypusseja, pakastepusseja, pikaliimaa, ilmeisesti tytöille suunnattuja pinkkejä leijona-huppareita, oli perinteiset festaripannut käryttämässä pakastevihannessekoitusta. Kaupan oli myös lettuja, kahvia, munkkeja, puutarhahuonekaluja ja keittiöitä (!). Paikalle olivat rullanneet goudaa myyvät hollantilaiset, parmesaania myyvät italialaiset ja raakapaistopatonkeja tarjoavat ranskalaiset. Kiitos-paitoja ja ribbipipoja, joissa lukee nimi tai "riiviö".

Ai niin. Oli siellä joku myymässä kalatuotteitakin. Silakoita mausteliemessä. Ja marjamehuja ja hilloja. Olisiko jollain todella oudolla konseptilla varustetulla tyypillä ollut mustaaleipää, tyrniä ja hunajaakin. Kyllä en ymmärrä mitä tuollainen jengi saaristolaismarkkinoilla teki. Ei niitä sentään paljoa ollut.

Share
Ladataan...

Pages