Lämpöä talven kylmyyteen: vegaaninen bataattikurpitsakeitto (g)

Tyhjä ajatus

Yksi talven vakiokeittoresepteistäni on bataattikurpitsakeitto. Se on helppo valmistaa ja maistuu hyvin esim. hummuksella levitetyn leipäpalan kanssa. Luonnollisesti keitto on vegaaninen mutta myös gluteeniton.

 

Tarvitset

1l vettä

1 kasvisliemikuution

400g bataattia

400g myskikurpitsaa

2dl kaurakermaa

suolaa ja pippuria

oliiviöljyä paistamiseen

tarjoiluun kevätsipulia ja siemeniä

 

Tee näin

Valmista kasvisliemivesi. Kuori ja pilko bataatti ja kurpitsa pieniksi lohkoiksi ja kaada ne kattilaan kun liemivesi kiehuu. Anna kiehua kannen alla kunnes bataatti ja kurpitsa ovat kypsiä. Lisää suolaa ja pippuria.

Kaada seos tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja soseuta. Lisää kaurakerma ja soseuta lisää. Ripottele keittolautasen pinnalle paloteltua kevätsipulia ja siemeniä.

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Kommentoi