Miksi luonnonkosmetiikka + vahva merkkisuositus

Tyhjä ajatus

* Yhteistyössä Dr. Hauschka

Olen kertonut siirtyväni pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan. Tilanne on nyt se, että lukuun ottamatta meikkejäni, lähes kaikki käyttämäni kosmetiikka on luonnonmukaista; hiustuotteet, deodorantit ja ihonhoitotuotteet.

Etenkin ihonhoito on itselleni tärkeä aihe. Lukiossa minulla oli keskipaha akne ja yhä edelleen kärsin pintakuivasta ihosta. Finnit ovat yleisiä ja silmien ympärille muodostuu tummia varjoja, vaikka takana olisikin hyvinnukuttu yö.

Luonnonkosmetiikassa on lyhykäisyydessä kyse siitä, että luonnonkosmetiikan tuotteet sisältävät lähes kokonaan vain luonnollisia raaka-aineita. Ne tekevät meille hyvää, sillä...

  • aivan kuten syömämme ruoka, myös ihomme voi paremmin kun sitä ruokkii kasvikunnan luonnollisilla raaka-aineilla (eli aidoilla kasviöljyillä ja -uutteilla)
  • siinä missä synteettisen kometiikan ihonhoitotuotteet pyrkivät saamaan ihon vain näyttämään hyvältä, luonnonkosmetiikka myös hoitaa ja ravitsee sitä
  • luonnonkosmetiikka tehostaa mikroverenkiertoa ja soluaineenvaihduntaa
  • luonnonkosmetiikalla pyritään hoitamaan ihoa pidemmäksikin aikaa, ei vain väliaikaisesti. Se auttaa ihoa pysymään nuorekkaana, kimmoisena ja terveenä
  • sertifioitu luonnonkosmetiikkaa ei ole koskaan testattu eläimiin
  • luonnonkosmetiikassa käytetyt raaka-aineet ovat ekologisimpia eivätkä niiden pakkaukset kuormita ympäristöä samalla tavalla kuin perusmarketin vastaavat
     

Olen viime aikoina tutustunut Dr. Hauschkan luonnonkosmetiikkatuotteisiin. Olin kuullut niistä jo etukäteen paljon positiivista, mutta en olisi koskaan uskonut pitäväni niistä näin paljon ja niiden vaikuttavan ihooni näin hyvin vain muutamassa viikossa. Dr. Hauschka on tosiaan täysin luonnonmukaisesti tuotettu ihonhoitosarja. Sen valmistusmenetelmät perustuvat luonnon ja elämän rytmitiikkaan, minkä vuoksi siitä onkin tullut yksi maailman suosituimpia kosmetiikkamerkkejä.

Pidän Dr. Hauschkan periaatteista, joiden mukaan ihminen ei tarvitse niin raskaita aineita ihoonsa. Todellisuudessa pärjäämme paljon kevyemmillä ja vähemmän rasvaisilla ihonhoitoaineilla. Yksi perusperiaate on myös ihon rasvaton yöhoito. Se oli minulle henkilökohtaisesti alussa vaikeaa, sillä olin tottunut levittämään rasvaa myös iltaisin kasvoille. Ihoni tottui siihen kuitenkin jo parissa päivässä - nykyään aamuisin minua katsoo peilistä takaisin oikeasti levänneen ja eloisan näköiset kasvot.

Minulla on ollut nyt päivittäisessä käytössä Dr. Hauschkan puhdistusvoide, puhdistusemulsio (meikinpoistoon), tasapainottava kasvovesi sekä ruusuvoide. Pari viikkoa sitten huuleni rohtuivat yhtäkkiä todella paljon, ja levitin niihin Dr. Hauschkan huulirasvaa. Rohtuneisuus hävisi puolessatoista vuorokaudessa eikä palannut enää takaisin.

Olen iloinen, että olen löytänyt kerrasta toimivan luonnonkosmetiikkamerkin. Dr. Hauschkan tuotteet eivät ole edullisimmasta päästä, mutta tiedän, että monet joutuvat poukkailemaan monen merkin väliltä ennen kuin löytävät itselleen täydellisesti sopivan ihonhoitosarjan. Siksi moni saattaa säästäkin rahaa (ja ympäristöä), jos kokeilee ensin Dr. Hauschkaa. Lue lisää merkin omilta suomenkielisiltä sivuilta.

 

Onko Dr. Hauschka teille tuttu? Mitä olette tykänneet?


 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Share

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Hauskaa kuulla, että olet siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Siirryin itse luonnonkosmetiikaan lopullisesti noin 5-6 vuotta sitten, kun ihoni herkistyi lähestulkoon kaikelle kosmetiikalle. Enää ihoni ei punerra kipuilevana, kun pahin kemikaalikuorma on siirtynyt syrjään. Ero luonnonkosmetiikan ja peruskosmetiikan välillä on huima ja sen eron huomaa nopeasti kyllä ihollaan.

Tässä muutamia suosikkimerkkejäni, joita kannattaa kokeilla noiden sinulla jo nyt käytössä olevien lisäksi:

  • Less is more -hiustuotteet - tämä on ihana sarja, josta löytyy laadukkaat pesu- ja hoitoaineet sekä toimivia muotoilutuotteita.
  • Zuiin, Couleur Caramelin ja Terre d'Ocin meikit - näiltä olen löytänyt suosikit meikkipussiini
Saranda
Tyhjä ajatus

Ihailen tosi paljon ihmisiä jotka on siirtynyt luonnonkosmetiikkaan tai esimerkiksi kasvisruokavalioon noin pitkä aika sitten. Tänäpäivänä kumpikin on helppoa koska markkinoilla on niin paljon vaihtoehtoa, mutta siihen aikaan tilanne on varmasti ollut eri. Propsit siis täältä! :)

Ja iso kiitos merkkisuosituksista, erityisesti luonnolliset meikit kiinnostavat kun haluan siirtyä niihin seuraavaksi. :)

Pohdiskelen (Ei varmistettu)

Olisi mukava kokeilla mutta hinta estää ostamasta ainakin tällä hetkellä koko sarjan. Osaatko sanoa että mikä tuotteista kannattaa ostaa jos vain yksi tai kaksi pitäisi valita?

Saranda
Tyhjä ajatus

Ymmärrän. :) Vaikea kysymys, mutta ehkä se on se puhdistusvoide. Se tuntuu niin hyvältä ihossa, on helppokäyttöinen eikä kuivata ihoa ollenkaan. Vaikea sanoa onko yhdellä tuotteella ollut isompi vaikutus kuin muilla mutta jos pitäisi valita, niin se!

iidis
Varpain jaloin

Kannattaa käydä tarkistama myös esimerkiksi vaikka Ruohonjuuren tai Ekolon valikoimaa, sillä luonnonkosmetiikassa löytyy myös niitä edullisiakin merkkejä (ja tietenkin myös niitä hoitolatasoisia luksusmerkkejä, joihin voi upottaa omaisuuden). Apua kysymällä myymölöiden henkilökunta osaa auttaa sopivien tuotteiden löytymisen kukkarollesi sopivassa hintaluokassa.

mystery
Vision One

Kerrotko lisää tosta yön rasvattomuudesta? Peset siis vaan illalla kasvot, mutta et laita mitään öljyä/rasvaa tms yöksi iholle? :)

 

Saranda
Tyhjä ajatus

Juurikin näin. :) Pesen puhdistusvoiteella + -emulsiolla ja jätän muuten ihon rasvattomaksi. Ihmeen nopeesti ehdin tottua muutokseen, vaikka olin rasvannut iho jokailta jo 10 vuotta.

Markka
Marenkia ja neilikoita

Ooh, Dr. Hauschkan tuotteet on vieneet munkin sydämen! :) Olen itse käyttänyt luonnonkosmetiikkaa noin 6 vuotta, mutta vasta noin vuosi sitten tykästyin Dr. Hauschkan tuotteisiin oikein kunnolla. Taisi olla Ihohoitola Lupauksen Tarjan ansiota :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihailtavaa et oot käyttänyt noin pitkään luonnonkosmetiikkaa! Dr. Hauscka -fanit. <3

Kommentoi