Miten vegaanisuus on helpottanut elämääni?

Ladataan...
Tyhjä ajatus

"Mä en voisi olla vegaani. Se olisi niin vaikeaa."

... on lause, jonka kuulen usein. Kokosin siitä syystä listan niistä asioista, jotka ovat muuttuneet helpommiksi vegaaniruokavalion myötä. Lisätkää ihmeessä kommenttiboksiin jos tulee muita juttuja mieleen!

 

Sen jälkeen kun tuotesisältöihin on tutustunut tarkemmin, kaupassa meneekin vähemmän aikaa. Ostettavia tuotteita on kaupassa vähemmän ja on paljon selkeämpää että mitä sieltä tarvitsee ja mitä syö

Ruokalistojen selaaminen sujuu nopeammin: yleensä kasvisruoille on oma osio, johon voi rauhassa keskittyä

Myös selattavia reseptikirjoja ja -sivustoja on vähemmän ja voi keskittyä niihin lähteisiin, jotka on kokenut jo hyväksi. Ei tarvitse googlettaa "lihamakaronilaattikko-ohje" ja arpoa 3000 sivusta minkä reseptin valitsee

Vaikka vegaaninkin on helppo mässäillä, meillä on vähemmän mielitekoja "tavallisiin" (esim. maitopohjaisiin) herkkuihin. Esim. työpaikalla ei voikaan napostella jokaisen työkaverin tuomia suklaita ja makeanhimon iskiessä tarttuu helpommin hedelmiin

Ruokavaliomuutoksen myötä myös makunystyräni ovat muuttuneet ja nykyään tykkään lähes jokaisessa hedelmästä ja vihanneksesta. Sekasyöjänä olin paljon nirsompi

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Miulle suurin haaste vegaaniudessa olisi juustot.
Rakastan juustoja yli kaiken, enkä ole löytänyt vielä yhtäkään vegaanista vaihtoehtoa, joka maistuisi oikeasti hyvältä.

Saranda
Tyhjä ajatus

Ymmärrän. :) Mutta toisaalta jos muuten syö kasvispainotteisesti, ei juustoherkuttelu silloin tällöin jätä merkittävää jälkeä. Tärkeämpää on se, että he jotka muuten kuluttavat eläinperäisiä ruoka-aineita paljon, söisivät niitä vähemmän.

Ja hyvää vegaanijuustoa odotellessa... :)

Rosahavumaki
Day with Rosa

Oon kyllä kaikesta ihan samaa mieltä! Mites muuten ulkomailla, onko vaikeaa löytää vegaaniruokaa? 

Saranda
Tyhjä ajatus

Jeii. <3

Mä rupesin vegaaniksi vasta puoli vuotta sitten ja oon ollut sen aikana vain Italiassa muutamassa kaupungissa (Garda-järvellä, Milanossa ja Venetsiassa). Kaikkialla vähän isommissa ja keskeisimmissä sijainnissa olevissa ravintoloissa löytyi mun mielestä vegaanisia vaihtoehtoja ruokalistalta. Hankalampaa oli sitten pienemmissä, "paikallisten" rafloissa, mutta silloin yleensä vain luettelin esim. kasvikset pizzaan (ja ilman juustoa, sitä ne ihmetteli paljon :D) tai pyysin kasvispohjaisen pastan, vaikkei sitä listalla ollutkaan.

Kesällä käyn Englannissa ja Tsekeissä, katsotaan sitten miten homma pelittää siellä. :)

tuuna (Ei varmistettu)

Tšekissä ainakin Prahasta löytyy ihan tosi huippuja vegeravintoloita, -kahviloita ja -kauppoja. Suosittelen happycow-nettisivua, jos se ei vielä ole tuttu - sen avulla löytää mahtavia paikkoja reissatessa. ;)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei, tää kommentti tuli kuin tilauksesta! Me jo ehdittiin vähän kyseenalaistamaan Prahaa just ruokapuolen takia (monet kaverit sanonut että "siellä on vain olutta ja makkaraa") mutta nyt on pakko harkita uudestaan ja ottaa asiasta lisää selvää. :) Siis KIITOS!

Lukumato

Vaikken vegaani olekaan, niin olen alkanut tsekkailla e-koodeja ja sen sellaista, ja olen huomannut mitä kaikkea ihmeskeidaa ruoassa on. E120-väriaine on jauhettuja kirvoja, juustojen juoksutteet otetaan vasikanvatsasta, liivate naudanluuytimestä, Guinness-oluen valmistukseen käytettiin vielä parin kuukautta sitten kalan virtsarakkoja. Wut!

Saranda
Tyhjä ajatus

Tän kommentti sai mut miettimään että munkin todellakin pitäisi perehtyy aiheeseen enemmän... Mä luulen että yksi syy miksi ihmiset kuluttaa niin paljon eläinperäisiä ruoka-aineita on tiedon vähyys ja sitä ettei viitsitä ottaa selvää esim. juuri yllämainituista asioista jotka listasit. Hyi.

Ps. Kivaa juhannusta <3

Kommentoi

Ladataan...