Vegaaninen runeberginkakku

Tyhjä ajatus

5. helmikuuta vietetään runoilijan Johan Ludvig Runebergin päivää ja syödään (myös me vegaanit!) runebergintorttuja. Olen valmistanut pariin otteeseen kakkuversion tortuista, sillä en ole jaksanut säätää muottien kanssa. Resepti on siis ihan yhtä käypä myös torttuihin.

Aineksista riittää n. 10 palaan tai suht. pieneen vuokaan.

 

TARVITSET

1,5dl haluamaasi öljyä (kookos-, oliivi- tai rypsiöljyä)

1dl sokeria

2dl omenasosetta

2dl vehnäjauhoja

1,5dl korppujauhoja

1,5dl mantelijauhoja

1tl kardemummaa

2tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

Koristeluun:

1tl vettä

1dl tomusokeria

tai (kuten itse tein) valmista sokerimassaa tuubista

vadelmahilloa

 

TEE NÄIN

Sekoita yhteen astiaan öljy, sokeri ja omenaose ja loput ainekset toisessa astiassa. Sekoita molemmat seokset lopulta keskenään tasaiseksi.

Paista kakku 170 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. 

Koristele jäähtynyt kakku levittämällä keskelle hilloa ja pursota hillokeskiön ympärille vedestä ja tomusokerista sekoitettua sokerimassaa.

Enjoy. <3

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Kommentit

Annin Uunissa (Ei varmistettu) https://www.anninuunissa.fi

Mahtavaa vegaaninen vaihtoehto! Kokoan juuri koostetta erilaisista Runebergin kakuista sivuilleni. Tämä sopisi mukaan omieni ja muiden bloggaajien reseptien joukkoon! Saanko linkittää ohjeesi ja lainata sen yhteyteen kuvan? :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Moi Anni! :) Tottakai, siitä vaan. :) Sulla on muuten ihanat sivut, oon usein hakenut inspiraatiota sulta. <3

Ihanaa viikonjatkoa!

Annin Uunissa (Ei varmistettu) https://www.anninuunissa.fi/

Mahtavaa! :) Linkitän tänne sulle sitten kun postaus on valmis! Ja kiitos paljon &lt;3 Ihanaa viikonjatkoa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Samoin! <3 :)

Kommentoi