Ladataan...
Tyhjä ajatus

Eilen kokosin perinteisistä banaaniletuista lettukakun. Yksinkertaisuudessaan "resepti" menee niin, että valmistat letut ja kokoat ne päällekkäin niin että väliin tulee haluamasi lisukkeet. Varmista, että letuista tulee suurin piirtein samankokoisia.

 

TARVITSET

1 banaanin

3dl gluteenittomia kaurajauhoja

0,5dl perunajauhoja

3dl kauramaitoa

1tl laadukasta suolaa

1tl leivinjauhetta

Kookosöljyä paistamiseen

Mieleiset lisukkeet: itse levitin joka toiseen kerrokseen vegaanista suklaatahnaa (katso resepti), joka toiseen vispattua soijakermaa ja viipaloituja mansikoita.

 

TEE NÄIN

Paloittele banaani ja sekoita banaaniviipaleet ja kaikki jauhot ja kauramaito blenderissä sekaisin. Anna taikinan vetäytyä n. 15 minuuttia.

Paista letut miedolla lämmöllä pannulla kookosöljyssä. Kokoa letut kakuksi levittämällä kerrosten väliin haluamasi lisukkeet

HUOM! Jos lisukkeet ovat helposti sulavia (kuten suklaatahna oli), odota, että letut jäähtyvät ensin.

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

En pidä pukeutumisäännöistä - jokaisella on mielestäni oikeus laittaa ylle juuri sitä mitä haluaa, "imartelee" se sitten omia kehonosia tai ei. En usko, kun joku sanoo, että joku väri tai vaatteen malli ei sovi hänelle tai että jotkut värit ja mallit eivät sovi keskenään. Tietysti makuja on erilaisia, mutta pukeutumisessa on mielestäni tärkeää kuunnella vain omaa mielipidettä ja toteuttaa omaa visiota.

Olen muodoiltani kurvikas - vyötäröni on kokoa 36 siinä missä reidet ja takapuoleni ovat 40. Se tarkoittaa sitä, että etenkin oikeankokoisten housujen löytäminen on vaikeaa, sillä sellaiset housut joihin sujahtavat jalat helposti, mahtuisi vyötärön puolesta kaksikin ihmistä. Listasin siksi alle pari vinkkiä (huom: ei sääntöjä) joiden avulla puen oman kurvikkaan vartaloni. Kun tarkemmin miettii, nämä ohjeethan soveltuvan kaikkiin vartalotyyppeihin.

Istuvuus on tärkeää. Älä tuijota tai pelkää vaatteiden kokoja. Koot vaihtelevat eri vaatemerkkien välillä. Kannattaa valita vaate aina istuvuuden mukaan, ei koon. Jos vaate ei istu sinulle hyvin tai sinulla ei ole mukavaa se yllä, jätä se kauppaan.

Alusvaatteiden merkitys. Mukavat ja ei-puristavat alusvaatteet ovat kaiken a ja o. Niillä on oikeasti vaikutusta miten ne saavat ylä- ja alavartalosi näyttämään vaatteet päällä. HUOM! Jos reitesi hankautuvat esim. kesäisin hameen sisällä, kokeile pitkälahkeisisimpia alusvaatteita.

Korosta kurvejasi. Mitä et voi piilottaa, korosta. Oikeilla materiaaleilla ja leikkauksilla voit alkaa tykkäämään niistä kohdista, joista olet ollut epävarma ennen.

Ja vinkeistä tärkein, rakasta itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Mä en jaksa enää kriiseillä ulkonäköni tai pukeutumisen kanssa. Mä en halua hukata mun nuoruutta peilin edessä murehtiessa tai vertailemalla itseäni muihin. Hoikka, pitkä, pyöreä, kurvikas - mitä väliä, ne on vain vartaloita!

 

Katso Päivän asu -tägin alta blogin asukuvia

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Kipeänä olemissa on kyllä vain vähän hyviä puolia. Yksi niistä on se, että on aikaa ja vain sen verran energiaa että pystyy katsomaan tv-sarjoja ja dokumentteja. Julkaisin aikoinaan 8 Netflix-dokumenttivinkkejä, joita voin edelleen suositella lämmöllä, ja tänään jaan neljä lisää.

Rakastan katsoa dokumentteja. Ymmärrän, että ne rajaavat usein monia asioita pois tai ovat kuvattuina vain tietystä näkökulmasta, mutta ne usein antavat kimmokkeen etsiä aiheesta lisätietoa jos aihepiiri alkaa kiinnostamaan. Ajattelin jatkossa lanseerata kotiin "dokkaritorstain" eli katsoa joka torstai yhden dokumentin kotona. En välttämättä raportoi dokkarivalinnoista blogiin mutta InstaStoryn puolella voin paljastaa aina viikon dokumentti.

 

3 + 1 dokumenttisuositusta

1. Before the Flood (2016): Fisher Stevensin ohjaama dokumentti ilmastonmuutoksesta, jonka juontajana toimii ikikomea Leonardo DiCaprio. Mielestäni dokumentti on hyvä "tietopaketti" ilmastonmuutoksesta ja käsittelee monipuolisesti eri syitä sen takaa.

Sain harmikseni äsken huomata, että YleAreenan katseluoikeus on päättynyt, mutta käsittääkseni elokuvan pitäisi olla hyvin saatavilla laajasti myös muista lähteistä.

 

2. Dark Net (2016-2017). Dokumenttisarja netin "pimeästä puolesta". Olen katsonut vain muutaman jakson, mutta kokenut jo lukuisia eri tunnetiloja: hämmennystä, innokkuutta, hirveän paljon pelokkuutta... Jotkut jaksoista ovat tosi rankkoja, mutta silmiäavaavia (jakso kolme, IHAN KAMALA). Löytyy Netflixistä.

 

3. Forks Over Knives (2011). Mielenkiintoinen dokumentti eläinperäisten ruoka-aineiden ja prosessoidun ruoan yhteydestä erilaisiin sairauksiin. Elokuvan tyyli paljastaa, että se on jo muutaman vuoden vanha, mutta tutkijoiden tutkimustulokset ovat yhä nykypäivää. Löytyy myös Netflixistä. 

 

+ Vice-dokumentit. YouTubessa ja nyt myös HBO Nordicilla näkyvät Vice-dokumentit on paras tapa piristää yleissivistystä. Erittäin laadukkaita ja kohtuullisen lyhyitä dokumentteja eri aihepiiristä. Katsomme näitä yleensä kotona ruokailun yhteydessä tai ennen nukkumaanmenoa.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Pages