Ladataan...
Tyhjä ajatus

Postaus Missä asioissa säästämme häissä? on yksi blogihistoriani luetuimpia. Monet teistä ovat kertoneet tykkäävänsä hääpostauksista, ja koska menen (tilastojen mukaan 50% varmuudella :D) vain kerran naimisiin, haluan ottaa kaiken ilon irti siitä että voin fiilistellä omia häitäni myös täällä blogissa.

Tänään jaan perustelumme 10 häihin liittyvään valintaan. H-hetkeen on vielä vajaa viisi kuukautta, eli sen aikana voi mieli ja moni muu asia muuttua. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu että aiomme tehdä just näin.

 

Miksi pidämme kihlajaisjuhlat Turkissa muttei Kosovossa? Kihlattuni on Turkista ja näillä näkymin menemme alkukeväästä pitämään pienimuotoisia kihlajaisjuhlia Turkkiin. Poikaystävälläni on Turkissa enemmän sukulaisia kuin mitä minulla Kosovossa. Olimme pari kuukautta sitten yhdessä Kosovossa "näyttäytymässä" sukulaisille kihlaparina.

Miksi ostin käytetyn häämekon? Uuteen häämekkoon uppoaa paljon materiaalia, ja siitäkin huolimatta monille puku jää vain yhden päivän puvuksi. Halusin ehdottomasti käytetyn hääpuvun ekologisista syistä (isona plussana edullisuus) ja aion myydä/lahjoittaa omani pois heti häiden jälkeen.

Miksi emme lähetä paperisia kutsuja? Aiomme perustaa häitä varten suljetun Facebook-tapahtuman ja luoda siten "osallistavan" kutsun vieraille. FB-tapahtumassa on helppo kertoa pääseekö osallistumaan juhliin vai ei, ilmoittamaan erikoisruokavalionsa, jakamaan esim. kimppakyytejä ja spekuloimaan mahdollisesta jatkopaikasta. Häiden jälkeen vieraiden on helppo jakaa tapahtumassa otettuja kuvia. Ja mikä parasta: mitään ylimääräistä paperia tai pahvia ei kulu.

Miksi emme osta vihkisormuksia? Meille riittää vallan mainiosti nykyiset kihlasormuksemme ja nekin unohtuvat ihan liian usein kotiin. :D

Miksi emme koristele hääpaikkaa? Istuinlappuja ja mahdollisesti menukortteja lukuun ottamatta en usko että tulemme koristelemaan paikkaa millään tavalla. Rakastan yksinkertaisuutta enkä missään nimessä halua viettää hääaamua paikan koristeluun. Tässäkin painaa ekologinen puoli ja myös se, että olen tosi surkea kaikissa diy-henkisissä asioissa. En sitä paitsi muista yhdenkään häiden koristeluja jossa olen ollut, vain ruoan ja tunnelman!

Miksi tarjoamme kasvisruokaa? Helppo vastaus: se on edullisempaa, paremmanmakuista ja kaikin puolin eettisempää.

Miksi lapsettomat häät? Tilanpuutteen takia. Tykkäämme lapsista mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan he eivät mahdu mukaan.

Miksi siviilivihkimen? Kumpikaan meistä ei kuulu kirkkoon. Aiomme kuitenkin pyytää maistraatinedustajan vihkimään meidät juhlapaikalla.

Miksi emme mene hotelliin yöksi? Oma koti on maailman paras paikka enkä keksi mitään parempaa tilaa mahdollisen paineen ja ilon purkamiseen. Olen antanut kaasoilleni tehtäväksi tuoda siksi illaksi kotiimme kuohuvaa ja suklaata ja tehdä kämpästä hieman spesiaalin.

Miksemme mene (heti) häämatkalle? Emme aio lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen sillä meille on tulossa paljon sukulaisia kaukaakin ja haluamme viettää häiden jälkeen heidän kanssa aikaa. Olemme siis kesän Suomessa, mutta syksyllä on tarkoitus mennä puoleksi vuodeksi Australiaan. Siinä kerkeää vähän elvyyttämään säästötiliäkin häiden jälkeen.

 

 

Lue myös

Kun omat häät ahdistavat

Mikä ihmeen häädietti?

Missä asioissa säästämme häissä?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Muistatteko kun kysyin vinkkejä syksystä tykkäämiseen? Nyt tarvitsen taas teidän apua - tällä kertaa talven puolesta.

Mä haluaisin herättää mun sisäisen talvi-ihmiseni eloon ja rakastua talviaktiviteetteihin, ottaa ilon irti pimeästä ja nauttia jopa kylmästä. Miten te sen teette? Kertokaa mulle ja mahdollisesti muille anti-talvi-ihmisille jotka tähän postaukseen eksyvät: miten oppia nauttimaan talvesta?

Mä just viimeistelen mun puurolautasta (okei hyvä asia talvessa: puuro maistuu paremmalle) ennen kuin alan tekemään lähtöä vanhemmille. Siellä syödään toinen aamiainen ja leikitään maailman suloisimman siskonpojan kanssa. Ehdottomasti paras tapa viettää vapaa-aamu. <3

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Eilen oltiin menneisyydessä, tänään kurkataan tulevaisuuteen.

Tällä hetkellä mulla on tulevan suhteen tosi epävarma olo. Musta tuntuu etten osaa ennakoida yhtään mitä tapahtuu tai missä olen kuuden kuukauden tai kuukaudenkaan kuluttua. Jostain syystä näen kuitenkin aika selkeästi että missä olen vuoden päästä. 

 

Hetki vuoden päästä

8. joulukuuta 2018 istun jalat hiekkarantaan upottautuneena. Olemme aviomieheni kanssa puoli vuotta kestävällä häämatkalla Australiassa.

Häämatka ei ole (pelkkää) lomailua vaan kirjoitan blogia sieltä käsin ja meillä menee taloudellisesti hyvin. Olen onnekas että saan tehdä töitä missä vain haluan, paljain jaloin.

Olen niin kroppani kuin etenkin mieleni puolesta elämäni kunnossa. Olen kohdannut vastoinkäymisiä ja taistellut sen puolesta että saan tehdä sitä mitä rakastan. Vuoden kestänyt elämäntaparemontti tuottaa tulosta ja koen, että jaksan henkisesti ja fyysisesti paremmin kuin koskaan.

8. joulukuuta katson mennyttä vuotta taaksepäin ja totean, että tämä on ollut elämäni vuosi. Muistelen meidän kauniita häitä, luovia projektejani ja ikimuistoista kesää. Olen onnellinen ja luen tätä postausta vakuuttuneena siitä, että unelmat kyllä toteutuvat.

Mun mielestä unelmoinnin ja suunnitelmallisuuden merkitys korostuu silloin, kun eteen ei näe selkeästi. Kaikkiin tuleviin asioihin ei voi vaikuttaa, mutta moniin voi nimenomaan haaveilulla ja sillä, että on valmis tekemään haaveidensa eteen paljon töitä. Suosittelen kaikkia kirjoittamaan ylös missä näkee tai haluaisi nähdä itsensä vuoden tai muutaman kuluttua. Sieltä voi nousta pintaan yllättäviä asioita, jotka jäävät elämään mieleen ja joiden eteen tulet tekemään valintoja huomaamattakin.

Inspiroivaa viikonloppua! <3

 

Lue myös

Jos voisin tehdä mitä vain

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Pages