Ladataan...
Tyhjä ajatus

Läheiset / terveellinen kasvisruoka / luova työskentely ja harrastukset / luonto. <3

 

Kivaa keskiviikkoa muruset. Mulla on ollut viime aikoina mieli vähän maassa ja ahdistuneita ajatuksia. Monilla meistä on varmasti välillä tällaisia kausia kun riittämättömyyden tunne ottaa vallan ja lamauttaa kaikkea muuta toimintaa. Tällaisina hetkinä yritän keskittyä niihin asioihin joilla on oikeasti merkitystä: rakkaisiini kuten siskonpoikaani, perusterveydestä huolehtimiseen ilman sen ihmeellisempää hifistelyä ja mielekkäisiin harrastuksiin kuten lukemiseen ja ulkoiluun. Välillä on tosi tärkeä madaltaa niitä omia kriteereitä, menivät ne kuinka alas tahansa.

Palataan huomenna "oikealla" postauksella. <3

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Kirpparihaukka täällä hei! Ekologisuuden - ja myönnän, myös kitsastelun - vuoksi suosin tosi paljon kirpputoreja. Mun mielestä kirpparishoppailu on itsessäänkin elämys - koskaan ei tiedä mitä aarteita tulee vastaan ja millaisiin myyjiin ja tarinoihin törmää.

Alla listattuna omasta mielestäni Helsingin kivoimmat kirpputorit. Kommenttiboksiin saa jättää teidän omia suosikkeja!

Helsingin parhaat kirpputorit

Relove, Sandelsinkatu 6. Töölöntorin sydämellä sijaitsee tällä hetkellä mun lemppari käytettyjen vaatteiden myymälä. Suurimmaksi osaksi laadukkaita tuotteita, josta voi helposti bongailla merkkivaatteitakin. Kaiken kruunaa samoissa tiloissa toimiva sympaattinen kahvila, joka tarjoaa mm. herkullisia kasvislounaita ja raakakakkua. Pelkästään myymälän nimi herättää kutkuttavaa innostusta!

Uff. Uff ei ole ehkä se "kuluttajaseksikkäin" vaatekauppa, mutta todellisuudessa olen löytänyt parhaat kirpparilöytäni sieltä. Myymälät ovat niin isoja ja selkeästi järjestettyjä ja tarjonta on laaja. Parasta tietysti on se, että tuotot suunnataan kestävän kehityksen ja köyhyyttä poistamisen työhön.

Fida-lähetystorit. Myös hyväntekeväisyysperiaatteella toimivat Fidat ovat mielestäni hyviä kirpparimyymälöitä. Tänne voit muuten ostaa myös lahjakortin kaverille haluamallasi summalla, niin älyttömän hyvä idea!

Vallilan stoori, Sturenkatu 36. Kuvittele tyylikäs itsepalvelukirppis josta löytyy myös tunnelmallinen kahvila, pop-up-kauppa ja vanhoja vinyyleitä. Aivan huikee paikka! Pro tip: kun olet hoitanut shoppailut ja tankannut vatsan täyteen sapuskaa, tee pieni kävelykierros Puu-Vallilassa. <3

Brunon konepaja, Aleksis Kiven katu 17A. Samoilla suunnilla sijaitsevassa vanhalla konepajalla on epäsäännöllisiä kirpparitapahtumia, jotka kuhisevat ihmisiä ja hyviä löytöjä. Kannattaa seurata konepajan Facebook-sivuja siitä milloin seuraavan kerran tapahtuu!

Osaatteko te suositella muita kivoja kirppareita Helsingissä tai muualla?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Hei ja ihanaa uutta viikkoa, muruset. Meidän häät lähestyvät kovaa vauhtia, ja tänään ajattelin avautua siitä, miten monikulttuuriset taustamme tulevat vaikuttamaan niihin.

Häistämme tulee kaikin puolin meidän näköiset ja lopulta aika "länsimaalaiset". Kieli tulee kuitenkin monimutkaistamaan asioita: sulhaseni äidinkieli on turkki, minun äidinkieleni on albania ja yhteinen kielemme on suomi. Muunmuassa seuraavat asiat tulevat vaatimaan aikamoista kikkailua:

 

Menukortit ja kyltit. Jokaisella kielellä vai esim. englanninkielellä (jota sitäkään eivät ihan kaikki ymmmärrä)?

Juonnot! Ks. edellinen

Musiikki. Emme halua tilata bändiä sillä tuskin Suomesta (tai koko maailmasta?) löytyy ainuttakaan suomeksi, albaniaksi, turkiksi ja englanniksi soittavaa bändiä. :D DJ ja Spotify-lista laulamaan vain.

Itse vihkiminen. Meille tulee maistraatilta vihkijä ja tilaiuus on tietysti suomeksi. Toivottavasti he jotka eivät ymmärrä suomea eivät tylsisty jo tässä vaiheessa...

Sukulaiset, joilla ei ole keskenään yhteistä kieltä. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata miten meidän sukulaiset kommunikoivat tai tutustuvat keskenään. :D

 

Onko siellä muita jotka ovat viettäneet tai tulevat viettämään monikulttuurisia/kaksikielisiä häitä? Olisi mielenkiintoista lukea kokemuksia ja fiiliksiä!

 

 

Lue myös:

Häät ja perustelumme 10 valintaan

Missä asioissa säästämme häissä?

 

 

Kuva: Mikko Wivolin

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Pages