Ladataan...
Tyhjä ajatus

Hei ihanat. Olen viima aikoina jakanut blogissa avoimesti kuulumisia siitä, kuinka meillä on nyt tiukempi rahansäästökuuri menossa. Epävarmat työkuviot ja toukokuussa koittavat häät ovat herättäneet ajattelemaan rahaa ja säästämistä mulle ihan uudella tasolla. En ole koskaan joutunut sen kummemmin miettimään rahankäyttöäni (esim. opiskelijana tein aina osa-aikaista työtä ja asuin edullisessa yksiössä) enkä ole koskaan tykännyt puhua tai kirjoittaa rahasta. Tämä kaikki on siis ollut mulle tosi uutta, kamalaa ja jännittävää samaan aikaan.

Tällä hetkellä yritämme säästää "vähän kaikessa"; olemme myyneet automme, olemme muuttaneet ruokakauppatottumuksiamme, emme tilaa ruokaa enää kotiin ja yritämme syödä mahdollisimman vähän ulkona. Säästämämme rahat menevät mm. tämän kevään kallisiin (mutta välttämättömiin) matkoihin ja tietysti häätilille. Tavalliselle säästötilille ei kerry juurikaan mitään edellisen muuttujien takia, mutta häiden jälkeen sitten.

Vuokramenomme ovat yhteensä n. reilu 900e/kk, mikä voi olla jonkun mielestä paljon, mutta asuinalueemme nähden oikeasti tosi vähän. Rakastan tätä asuntoa ja kaupunginosaa niin paljon, että luopuisin tästä ihan viimeiseksi.

Muuten säästäminen on sujunut mielestäni ihan ok. Poikaystävälläni on tosin selvästi enemmän itsekuria tässä hommassa kuin minulla. Olen itse syönyt tänä vuonna jo useamman lounaan ulkona ja laiskuuden vallatessa sortunut lähikaupan tarjontaan. Harrastan myös kallista CrossFittiä, mutta jossain määrin ajattelen sitä sijoituksena: sijoituksena terveyteen ja jaksamiseen ja siihen, että valmentajat ovat paikalla kertomassa liikkeiden tekniikasta ja ehkäisemässä mahdollisia tulevia vammoja. Usein myös "täytän vapaa-aikani" menemällä salille enkä esim. kiertämällä vaatekaupoissa.

Jos haluatte saada hyviä ruokasäästövinkkejä, kurkatkaa tähän postaukseen. Ja kurkatkaa nimenomaan kommenttiboksiin, moni on jättänyt tosi hyviä vinkkejä sinne! Tänään on vasta 18. päivä ja koko kuukauden suunniteltu kahden hengen 300e ruokabudjetti lähestyy jo uhkaavasti. Katsotaan pysytäänkö vai lipsutaanko tavoitteessa. ;)

 

 

Onko siellä muita säästökuurilaisia?

 

 

Lue myös:

Halvemmalla hyvä elämä

Missä asioissa säästämme häissä?

11 vinkkiä: miten puolittaa ruokamenot

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Läheiset / terveellinen kasvisruoka / luova työskentely ja harrastukset / luonto. <3

 

Kivaa keskiviikkoa muruset. Mulla on ollut viime aikoina mieli vähän maassa ja ahdistuneita ajatuksia. Monilla meistä on varmasti välillä tällaisia kausia kun riittämättömyyden tunne ottaa vallan ja lamauttaa kaikkea muuta toimintaa. Tällaisina hetkinä yritän keskittyä niihin asioihin joilla on oikeasti merkitystä: rakkaisiini kuten siskonpoikaani, perusterveydestä huolehtimiseen ilman sen ihmeellisempää hifistelyä ja mielekkäisiin harrastuksiin kuten lukemiseen ja ulkoiluun. Välillä on tosi tärkeä madaltaa niitä omia kriteereitä, menivät ne kuinka alas tahansa.

Palataan huomenna "oikealla" postauksella. <3

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Kirpparihaukka täällä hei! Ekologisuuden - ja myönnän, myös kitsastelun - vuoksi suosin tosi paljon kirpputoreja. Mun mielestä kirpparishoppailu on itsessäänkin elämys - koskaan ei tiedä mitä aarteita tulee vastaan ja millaisiin myyjiin ja tarinoihin törmää.

Alla listattuna omasta mielestäni Helsingin kivoimmat kirpputorit. Kommenttiboksiin saa jättää teidän omia suosikkeja!

Helsingin parhaat kirpputorit

Relove, Sandelsinkatu 6. Töölöntorin sydämellä sijaitsee tällä hetkellä mun lemppari käytettyjen vaatteiden myymälä. Suurimmaksi osaksi laadukkaita tuotteita, josta voi helposti bongailla merkkivaatteitakin. Kaiken kruunaa samoissa tiloissa toimiva sympaattinen kahvila, joka tarjoaa mm. herkullisia kasvislounaita ja raakakakkua. Pelkästään myymälän nimi herättää kutkuttavaa innostusta!

Uff. Uff ei ole ehkä se "kuluttajaseksikkäin" vaatekauppa, mutta todellisuudessa olen löytänyt parhaat kirpparilöytäni sieltä. Myymälät ovat niin isoja ja selkeästi järjestettyjä ja tarjonta on laaja. Parasta tietysti on se, että tuotot suunnataan kestävän kehityksen ja köyhyyttä poistamisen työhön.

Fida-lähetystorit. Myös hyväntekeväisyysperiaatteella toimivat Fidat ovat mielestäni hyviä kirpparimyymälöitä. Tänne voit muuten ostaa myös lahjakortin kaverille haluamallasi summalla, niin älyttömän hyvä idea!

Vallilan stoori, Sturenkatu 36. Kuvittele tyylikäs itsepalvelukirppis josta löytyy myös tunnelmallinen kahvila, pop-up-kauppa ja vanhoja vinyyleitä. Aivan huikee paikka! Pro tip: kun olet hoitanut shoppailut ja tankannut vatsan täyteen sapuskaa, tee pieni kävelykierros Puu-Vallilassa. <3

Brunon konepaja, Aleksis Kiven katu 17A. Samoilla suunnilla sijaitsevassa vanhalla konepajalla on epäsäännöllisiä kirpparitapahtumia, jotka kuhisevat ihmisiä ja hyviä löytöjä. Kannattaa seurata konepajan Facebook-sivuja siitä milloin seuraavan kerran tapahtuu!

Osaatteko te suositella muita kivoja kirppareita Helsingissä tai muualla?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN
Share

Pages