Miksi kannattaa valita hyvä esimies?

Työyhteisö

Tuntuuko pomo raksuttavalta ja rasittavalta? Puhaltaa niskaan? Ei luota? Tai nakittaa vaan tehtävillä, joita itse ei jaksa tehdä. Tässä on kuusi syytä, miksi tuollaisesta esimiehestä kannattaa hankkiutua heti eroon. Siis äänestää jaloilla ja etsiä esimies, joka osaa kuunnella ja kannustaa.

  1. Räksyttävä, nakittava tai valvova esimies ei opeta tai anna mahdollisuutta oppia muita taitoja kuin esimiehen mukaan marssimisen ja sehän ei varsinaisesti ole mikään taito. Hyvä esimies kertoo sinulle, miten hän haluaisi sinun ja työtehtäväsi kehittyvän, auttaa siinä, mutta antaa sinun itse valita keinot. Esimiehen ei tulisi kuitenkaan haluta muuttaa sinua, vaan sinun taitojasi. Jos esimies haluaa sinun olevan joku ihan joku muu. Hän ei arvosta sinua.
  2. Huono esimies ei yleensä etene uralla yhtä nopeasti kuin hyvä esimies, joka saa tiimin motivoitumaan ja yltämään hyviin suorituksiin. Siksi hyvän esimiehen alaiset etenevät myös urallaan nopeammin. Etenkin, kun hyvä esimies haluaa edistä kaikkien tiimiläistensä etenemistä heidän urallaan.
  3. Huono esimies laskee oman motivaatiosi alas. Et nauti työstäsi, vaikka sisältö olisikin sellaista, josta pidät. Kun et ole motivoitunut työssäsi, myös muu elämäsi kärsii. Motivoituneena yllät myös parempiin saavutuksiin töissä.
  4. Hyvään esimieheen voi luottaa. Voit luottaa, että hän on puolellasi ja tuo hyviä saavutuksiasi esille myös muille esimiehille.  Voit luottaa, että hän kohtelee kaikkia tiimiläisiä yhdenvertaisesti, eikä suosi ketään. Hyvä esimies näkee myös nuoleskelun lävitse ja arvioi työntekijöitään vain saavutusten perusteella.
  5. Hyvä esimies ymmärtää myös henkilökohtaiset tarpeesi ja joustaa kyseenalaistamatta motivaatiotasi. Hyvälle esimiehelle voi kertoa äidin kuolemasta ja siitä, että sen takia työteho voi hieman laskea. Hyvä esimies ymmärtää, kannustaa ja tarpeen tullen patistaa jäämään sairaslomalle.
  6. Hyvä esimies osaa ottaa vastaan myös kritiikkiä ja hänestä ja hänen työntekijöistään tulee aina vain parempia, koska he osaavat ja uskaltavat kehittyä.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, toivottavasti jatkat kirjoittamista. Olisi kiva saada jotain muutakin sisältöä blogeihin kuin meikki- ja muotivinkkejä!

Black Velvet
Työyhteisö

Joo myönnän, että multa vinkit meikkaamiseen olisi tylsiä ellei joka aamu ripsaria ole meikkivinkki :)

Kivaa saada kannustusta. Yritän saada kirjoitettua aina kun työkiireiltäni kerkeän.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.